BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

13 lata 2 miesiąc temu #542935 przez koticz
Cześć pipole!!!!

Aga ja mam płytki krwi 237 a obok pisze,że norma jest od 142 do 424
Co do swędzenia brzucha,mnie też od kilku dni swędział,podobno jak się stosuje dużo oliwki to ona koniec końców wysusza skórę,ja kupiłam wczoraj w rossmanie BIELENDA SEXY MAMA balsam do stosowania w ciąży i po porodzie na suchą skórę,zapobiega swędzeniu,przesuszaniu i podrażnieniom i stosuję zamiennie z oliwką przeciw rozstępom(rano jedno wieczorem drugie)

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu #542937 przez kika1985
jejku a macie juz ten syndrom wicia gniazda? ja nie bardzo ;)

13 lata 2 miesiąc temu #542939 przez andzia_zg
kika u mnie to zależy od dnia... raz bym chciala wszystko robić, sprzątac, układać itp a innego dnia poprostu lezę jak flaczek...

[*] Aniołek 10.2014

13 lata 2 miesiąc temu #542941 przez Agnieszka86
Andzia no właśnie nie za bardzo to do mnie dociera, że już zupełnie legalnie Zosia za 2 tygodnie może wychodzić!! I nie wiem czy dopiero pojmę to "po fakcie".

Idę poprasować trochę, bo nie mam już gdzie prania składać :(

Kika u mnie jak u Andzi, z tym wiciem gniazda.

13 lata 2 miesiąc temu #542944 przez Depeche
Wiecie, ze mi nadal nie przyszla ta paczka z ciuchami. Napisalam maila, zobaczymy czy baba mi odpisze. Kurde, tam jest kombinezon, przeciez musze to poprac. Ja nie mam zadnego syndromu, a juz na pewno nie mam syndromu wicia gniazda.

13 lata 2 miesiąc temu #542947 przez kika1985
depeche a co tak dlugo ta paczka ci idzie

dobrze ze ni jestem sama z tym brakiem syndromu:P

13 lata 2 miesiąc temu #542948 przez koticz
Lafi sniło mi się dziś,że napisałaś do mamci sms,ze urodziłaś SN córkę 49cm i 1150g i dałaś jej na imię Jagoda :lol: nadmieniam,że była zdrowa i nikogo nie dziwiła jej waga urodzeniowa.wszystko było w normie :laugh:

aksa Twój mąż jest z zachowania trochę podobny do mojego,czasem coś najpierw powie a potem pomyśli,że to mogło być nie na miejscu.Sądzę jednak,że mąż ma takie samo prawo być przy porodzie jak matka.Razem to dziecko zrobiliśmy,razem je urodzimy,a potem razem będziemy je wychowywać.Mąż depeche wykazał się poprostu nieodpowiedzialnością.Ja mam nadzieję,że jak mąż mój zobaczy jak męczy poród to doceni mój ogromny wkład w naszą rodzinę.Jestem dobrej myśli,ale pewnie jeszcze poruszę z nim tE kwestię(kiedyś już z nim o tym rozmawiałam,że to nie jest nic przyjemnego ani nie wygląda ładnie,ani ja ani noworodek więc niech się zastanowi czy napewno chce w tym uczestniczyć)

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

13 lata 2 miesiąc temu #542949 przez 25malinka
ja jeszcze nie mam nawet spakowanej torby,ale pojde w tym tyg do kolezanki która w tamtym roku rodziła i popytam się dokładnie co trzeba popakowac do szpitala,ona juz 2 dzieci urodziła to będzie wiedziałą co i jak :)

Zaraz ma przyjechac kolezanka na ploty,także narazie zmykam
'bede pozniej pa

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #542956 przez dominiczzkka
andzia_zg napisał:

dominiczka no no... :lol: szkoła tańca na rurze :silly: czyżby to dla męża? :lol:

właśnie nie, dla samej siebie ! :)) tam ćwiczą wszystkie mięśnie ciała w sumie, wypadałoby się trochę wyrobić:D a M. też na pewno będzie później korzystał i będzie miał radochę z tego :P

Kika - dlaczego by Cie nie puscil ? fajna sprawa ;)

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #542963 przez Paulina 77
wiewiórka ale mialam ubaw :) za to mój m sie chyba ze mnie bedzie do konca zycia smiał, jak ja kupuje olej do silnika... tak to jest jak chcemy/ musimy sie nawzajem wyręczac :)

Lafi tak, inaczej sie mój młody ułozył - prawda - własnie sie wstawia w kanał rodny :lol: wszystko ok na ktg, skurczów nie ma mimo sztywnego brzucha. Polozna powiedziala, ze u pierwiastek na 3-4 tyg. przed porodem sie obniza brzuch. Wszystko pasuje, moja siostra cała trójke rodziła ok. 38-39 tygodnia.

Agnieszka mnie swedzi skóra i mam ja suchą, jak mi rosnie TSH, czyli niedoczynnosc tarczycy

13 lata 2 miesiąc temu #542966 przez Depeche
koticz napisał:

Lafi sniło mi się dziś,że napisałaś do mamci sms,ze urodziłaś SN córkę 49cm i 1150g i dałaś jej na imię Jagoda :lol: nadmieniam,że była zdrowa i nikogo nie dziwiła jej waga urodzeniowa.wszystko było w normie :laugh:

aksa Twój mąż jest z zachowania trochę podobny do mojego,czasem coś najpierw powie a potem pomyśli,że to mogło być nie na miejscu.Sądzę jednak,że mąż ma takie samo prawo być przy porodzie jak matka.Razem to dziecko zrobiliśmy,razem je urodzimy,a potem razem będziemy je wychowywać.Mąż depeche wykazał się poprostu nieodpowiedzialnością.Ja mam nadzieję,że jak mąż mój zobaczy jak męczy poród to doceni mój ogromny wkład w naszą rodzinę.Jestem dobrej myśli,ale pewnie jeszcze poruszę z nim tE kwestię(kiedyś już z nim o tym rozmawiałam,że to nie jest nic przyjemnego ani nie wygląda ładnie,ani ja ani noworodek więc niech się zastanowi czy napewno chce w tym uczestniczyć)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

13 lata 2 miesiąc temu #542968 przez Paulina 77

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

13 lata 2 miesiąc temu #542976 przez Depeche
Andzia ze skurczami porodowymi to jest tak, ze nie da sie ich nie rozpoznac. Ale wiem to dopiero po porodzie, wiec Ci niewiele pomoge. U mnie to byl najpierw bol podbrzusza przechodzacy na krzyz z uciskiem na odbyt. Bardziej nieprzyjemne , niz bolesne na poczatku. No, ale niektore nie maja tych krzyzowych ( czego ci zycze, bo du.a boli bardzo) , wiec mysle, ze trzeba uwazac na takie bole okrsowe. No i one wystapuja regularnie. tj odpuszcza, a za jakis czas znowu sie pojawia. Zobaczysz,jak bedziesz miec co 5 min to cos sie dzieje. Chociaz ja mialam co 5 min , takie bardziej nieprzyjemne niz bolesne, podpieli mnie do ktg i zanikly. Z tymze u mnie mloda sobie te wody wykopala, wiec wiedzialam, ze sie sacza i podjeli deczje, ze wywoluja. Reeszte juz mniej wiecej znacie ;-). Ty razem chcialabym ( o ile juz bede musiala sn) rodzic z wodami, zebym znowu nie miala wrazenia, ze mi sie mega kupa zaklinowala. Tylo zeby chlus polecialo;-). Moge miec juz nawet te pierwsza fze dluzsza, zeby tylko szybciej wylazlo.

13 lata 2 miesiąc temu #542978 przez Depeche
Paulina 77 napisał:

To farbowane, wiec swiwzny nie bedzie widac.

13 lata 2 miesiąc temu #542984 przez koticz
Położna na szkole rodzenia powiedziała to co depeche,że każda czuje to inaczej i nie ma się co sugerować,nawet teraz może odczówać coś zupełnie innego niż przy Laurze,bo nie ma dwóch takich samych porodów ani dwóch takich samych rodzących.Położna mówiła,że jakby czekała na objawy które wystąpiły u jej siostry to by swoje dzieci urodziła na dywanie w pokoju tak bardzo się od siebie różniły.Niektóre czują parcie na kupę,inne jak na okres a jeszcze inne ból jakby żołądka.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka