BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 3 miesiąc temu #549783 przez ufolka
Dzień Dobry :)
Piję kawę i zastanawiam się co by tu wszamać na śniadanie :) normalnie nie mam pomysłu ;p

Depeche będę mieć dwa łóżeczka, Amelce mieliśmy w planach kupić już większe łóżeczko, no ale to jeszcze bez sensu, za mała jest, nie wiem jakbym ją musiała usypiać wtedy bo by mi uciekała hehe
Agnieszka pogadaj z dzidziusiem, niech się nie pcha na świat jeszcze hehe u mnie też jest bezpłatne znieczulenie, dzięki Bogu bo przy porodzie to miałam podawane parę razy, to bym z kasą nie wyrobiła !! :P
AniaCzajka pełnia przedwczoraj była hehe
Paulina powodzenia na badaniach, muszę sprawdzić czy i ja nie mam do zrobienia bo jutro wizyta :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #549784 przez Panika992
Witam Was dziewczyny jestem nowa.
Mam termin na 1 marzec, a że to coraz bliżej to emocje są coraz większe i warto się z nimi z kimś dzielić (oprócz męża :) ).
Tym bardziej, że czuję, że mój pierworodny będzie chciał wyjść wcześniej niż planowo.

12 lata 3 miesiąc temu #549807 przez ufolka
Hej Panika :)
Napisz coś więcej o sobie :) A czemu myślisz że będzie szybciej? :)

12 lata 3 miesiąc temu #549814 przez Gosia27
Hej dziewczyny, nie pisałam z Wami przez weekend ale regularnie podczytywałam. W sumie R przyjechał już w piatek wieczorem i ciagle coś robiliśmy, aktywny weekend. Tym bardziej że w sobotę dałam się skusić na basen. Byliśmy z mamą i młodszym bratem.A potem pojechaliśmy na lody, bo od rana marudziłam. Pochłonęłam cały duży puchar z bitą śmietaną i dodatkiem owoców leśnych :lol: :lol: :lol: Oczywiście wybory Miss oglądaliśmy i jakoś odczułam przez to dyskomfort psychiczny, który zakończył się długim monologiem do mego męża,ale bez efektu....
:dry: Nie wiem czy to po tym basenie czy co ale pobolewał mnie brzuch jak na okres i to dosyć mocno, tak samo dziś w nocy.... :dry: dobrze że w środę mam wizytę.
Wczoraj jeszcze bylismy całe popołudnie we Wrocławiu, w teatrze u rodziny.A na ostatni tydzień ferii przywiozłam sobie najmłodszego brata :blink: śpi bo wróciliśmy ok 24. Mój słodziak. Od jutra pełna chata gości. Bo jeszcze ma przyjechac siostra R z dzieciakami. A dziś mam trochę do roboty, pranie, sprzątanie, zakupy.Ale młody mi pomoże. Potem będę starała się umówić na tą konsultację. Zobaczymy...
Witam nową mamusię. Opowiedz nam cos więcej o sobie.

Dobra spadam. Buziaki brzuchatki

12 lata 3 miesiąc temu #549817 przez Panika992
O ciąży z mężem dowiedzieliśmy się dwa tygodnie po ślubie :) Pomimo tego że nie planowaliśmy jeszcze dzieci (ja mam 21 lat, mąż 25) to byliśmy i nadal jesteśmy z tego powodu bardzo szczęśliwi :)
Chociaż nie ukrywam, że jest to dla mnie bardzo ciężkie, ponieważ z powodu niedowagi przed ciążą przytyłam już 30kg!
Ostatnio jak byłam u mojego lekarza, wyznaczył termin z USG na 1 marca, ale po badaniu powiedział, że maluszek pewnie wyjdzie wcześniej.
Ja już też czuję, jakby rozwiązanie było tuż tuż, ale zobaczymy jak zdecyduje synuś :)

12 lata 3 miesiąc temu #549822 przez 25malinka
Dzień dobry mamuśki!!!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

witaj panika992 skąd jestes, wybrałaś już imię dla dzieciątka?

12 lata 3 miesiąc temu #549828 przez Panika992
25malinka Witaj :) Jestem z Wałbrzycha. Tak synuś będzie miał na imię Aleksander :)

12 lata 3 miesiąc temu #549833 przez Gosia27
Panika bardzo dobrze znam wałbrzych. Mieszkałam tam przez rok na Podzamczu a pracowałam w szpitalu na Paderewskiego na neonatologii ;) Bardzo ładne imię macie dla syneczka. U nas też brałam je pod uwagę, ale będzie dziewczynka.

12 lata 3 miesiąc temu #549840 przez Lafi
Witam mamuśki i nowa mamuśkie wrzucam wam fotke mojego duszka, w prawie gotowym stroju :)

12 lata 3 miesiąc temu #549842 przez Lafi
Nie no zapomniałam dodac zdjecie, dupa wołowa ze mnie.
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #549847 przez Panika992
Ja też mieszkałam na podzamczu :) Teraz ponad rok mieszkamy z mężem na Nowym Mieście, tuż przy szpitalu :) Także jak zacznę rodzić, to mam dwa kroki na porodówkę :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #549849 przez Paulina 77
Agnieszka same dobre wiadomości od Ciebie:) oczywiscie oprocz tych nocnych skurczów.
Zastanawialam sie, od czego niektore nasze dzieci takie duze, moze od witamin?? Ja biore Prenatal complex, dha, B12, tardyferon. Agnieszka, Andzia, a jakie Wy bierzecie, bo nie pamietam?
AniaCzajka wylez i wyspij sie na zapas, bo to se ne vratiii..... :lol: ja tez całe dni leżę i pewnie pare dziewczyn też. Nie martw sie.

Witaj Panika992 , ale masz fajnego nicka :lol: :lol: masz racje, popanikuj sobie z nami, nie z mężem :laugh: tez bralismy pod uwage imie Aleksander po dziadku m, ale stanęło na Michale.
Gosia, a o czym tak monologowałaś do męża?? ;) ja wyborów miss polonia nawet nie włączyłam.
Lafi fajny ten duch, nastraszył ciotki z forum ciażowego :laugh:

12 lata 3 miesiąc temu #549857 przez Lafi
A tak mi sie chciało jajecznicy a teraz mam mega zgage :X

AniaCzajka odpoczywaj juz duzo nie zostało,

Lenusia jak na dzisiaj? moze od dzieciaków w szkole cos załapałaś?

Paulina postaw ducha koło cukru :)

12 lata 3 miesiąc temu #549859 przez Panika992
Mój braciszek ma na imię Michał, bo brata mam, który będzie rok starszy od mojego syna :)
Dziewczyny, czy którejś z Was podczas skurczy towarzyszą bóle głowy i uczucie pulsowania w okolicy pośladków, tak jakby silny nacisk?

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #549870 przez andzia_zg
Cześć laseczki :-)

Paulina ja już od miesiąca nie biorę dodatkowo żadnych witamin. Wcześniej brałam Falvit mama i tańszy Vita-min plus mama. Teraz biore tylko magnez na skurcze nóg.

Witaj Panika :-) Nick masz rewelacyjny :lol: Jak tam znosisz ciążę?

Lafi ale fajny upiorek :-)

Agnieszka nie za duzo troche siedziałaś na weekend? W końcu to 2 dni imprezy... a siedzenie tez powoduje nacisk dziecka na podwozie...

Kurcze dziewczyny co Wy z tymi skurczami? Mi jakoś odpukać to tak nie dokucza... aż się zaczęłam zastanawiac czy Wojtek nie zrobi mi przypadkiem psikusa i nie będzie siedział w brzuchu do upadłego... tylko jak ja potem urodze takiego kolosa... :huh: :S Owszem mam skurcze.Łapia mnie codziennie między 1 a 2 w nocy ale o dziwo nie bolą mocno. Obudze się, czuję mega dyskomfort i nie moge wtedy spać ale jakos nie boli to mocno. To samo bóle miesiączkowe i bóle w pachwinach.... stały się jakieś delikatne... praktycznie w dzień nie zwracam na nie uwagi... Bardziej boli mnie jak młody zaczyna się wypychać... mam wrażenie że młody się chyba wycofał z kanału rodnego skoro mniej boli.

Kurdę próbuje oddzwonić się do rejestracji żeby zapisać się na KTG i to samo co w piątek. Nikt nie odbiera telefonu :dry:

AniaCzajka i lenucha zdrowiejcie dziewczyny

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka