BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 5 miesiąc temu #944634 przez Anabelle

Karolincia napisał: Anabelle - To masz napięty grafik w ten weekend :( A jak się czujesz?? Odpoczniesz sobie w poniedzialek :) :)

Leże sobie już godzine - szaleństwo :)

No i od wczoraj mam 80 postów do nadrobienia, chyba sobie daruje bo wczoraj mialam juz ponad 40 :P

Do tego jutro maż jedzie na slowacje, ale ma wrócić po 2 dniach. No i przymrozki sie zaczynają

aaa i

Dżasta pewnie, że sobie rozmawiamy tylko, choć wiem, że jak wpadam, czytam was i tylko w chwilach przerwy odpisuje to staram się kilka zdan na każdy poruszany temat i później jak sobie to czytam wieczorem drugi raz gdy ktoś zacytuje to widze, że te wypowiedzi to mogą się komuś agresywne wydać bo takie suche zdania, bez jakiś uśmiechów czy żartów :P a ja jak tak sobie coś pisze na tel na spacerze z Antkiem czy przy obiedzie z laptopem na kolanach to nie skupiam sie na walorach estetycznych wypowiedzi tylko głowny przekaz i ide dalej :P

Wiec jakby komus sie wydawalo że coś sie go czepiam czy co to nieee tylko staram sie cos napisac, ale czasowo srednio żeby to napisac ladnie :P

Teraz ledwo sie odgruzowalam po wizycie rodziny, a juz 23:30. Jeszcze mąż chce żeby go strzyc. Czas mi ucieka przez palce :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #944635 przez Anabelle
ooo tak czytam ostatnią strone tylko i widze, że monia pisze o tym 2h kontakcie skóra do skory po naturalnym porodzie
super sprawa. chyba najpiekniejsze wspomnienie z porodu. Jak juz bylo po wszystkiemu i z mezem na sali, goly noworodek, ktory uspokajal się gdy leżał mi na piersiach i slyszal bicie mojego serca. mmmm
przy cesarkach zazwyczaj dziecko co najwyzej pokazą z daleka. Szkoda że nie tak jak na filmach amerykanskich :)

10 lata 5 miesiąc temu #944637 przez anioleczek208
nowa strona ;/

10 lata 5 miesiąc temu #944651 przez Karolincia
Witajcie Mamuśki w poniedziałkowy mrożny poranek !!! :) :)

Aniołeczek - A jaki bujaczek dostałaś od koleżanki pokaż !! :) :) Bardzo fajny prezent , przydatny :) Super, że sobie posiedzieliście w rodzinnym gronie, porozmawialiście :)
Trzymam mocno kicuki za dzisiejszą wizytę!! Koniecznie daj znać po wizycie co i jak !!! :)

Monia- To się namęczyłaś Biedaku :( Nawet sobie nie wyobrażam w jakim stanie wyczerpania byłaś po takim porodzie ...:( Najwazniejsze, że wszystko dobrze się skończyło.... Ja się troszkę boję bólu....bo średnio jestem na niego wytrzymała, ale jak pomyślę,że ze mną będzie mój Mąz (już będziemy po ślubie :) ) to od razu mi lzej i łatwiej.... :)

Anabelle - To faktycznie szaleństwo :D hohoho :) :) Masz co nadrabiać Kochana ojj...masz !! :)

10 lata 5 miesiąc temu #944671 przez syza24
hej kochane :)
Ja miałam dzisiaj koszmarną noc, obudziłam się o 3 ze strasznym bólem brzucha :( zaczęłam wymiotować i to tyle razy, że już nie pamiętam kiedy ostatnio tak miałam :sick: później trochę mi przeszło ale nadal czuje, że coś mi stoi w przełyku :( zjadłam płatki z mlekiem i zobaczę co będzie się działo? Najgorzej, że mąż do 15 w pracy i jestem sama:(

10 lata 5 miesiąc temu #944673 przez Karolincia
Syza - Zrób sobie miętkę i napij się, połóż się...pij dużo wody żebyś się nie odwodniła :( Może zjadłaś coś wczoraj nieświeżego, albo takiego co by Ci na żołądku stanęło?? :( Współczuje :ohmy: :unsure: :(

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #944683 przez Dżasta86
Monia mocny z ciebie zawodnik , chyba teraz tylko lepiej może być biorąc pod uwagę to co działo sie przy pierwszym porodzie :)

Syza - wirusik grypowy, bądź jelitówka pare moich znajomych sie z tym ostatnio męczyło, powinno ci przejść szybciutko. współczuję gorąca woda poprawia troszkę samopoczucie, na mleko bym się nie porywała bo ma bakterie i możesz się czuć jeszcze gorzej. Dzisiaj dieta moja droga.

Anabell spoko loko ja sobie lubie podyskutować, ja nie z tych obrażalskich :P ja też mojego mena musze opitolić bo wygląda juz jak chodzący krzak :)

10 lata 5 miesiąc temu #944687 przez Karlinka
Kurcze Monia to faktycznie niezłe przeżycia z porodem ... Ja szczerze mówiąc jakoś jeszcze za bardzo nie myślę o porodzie, o bólu itp... Czekam na wizytę u okulisty , bo to ona zadecyduje jak urodzę.
Dzisiaj ciężką nockę miałam -Łobuz mocno kopał, kręgosłup mi też dokuczał wiec dopiero po 2 udało mi się zasnać;/
Syza mam nadzieję, że szybko Ci przejdzie !!

10 lata 5 miesiąc temu #944692 przez Ada2424
No to dzisiaj sobie nawet pospałam :) tyle co się z łóżka podniosłam, zjadłam śniadanie i myśle co by tu porobić bo obiad mam :whistle:

anioleczek to już końcówka remontu czy jeszcze dużo Wam zostało? Powodzenia na wizycie ;)

syza zdrówka, teraz ta jelitówka cholerna panuje :dry:

karlinka ja przez tydzień zasypiałam kolo 2-3 bo maluszek nie dawał wcześniej zasnąć, wczoraj udało mi się troche wcześniej bo po 24 :)

monia dzielna kobitka z Ciebie :)

[/url] [/url]

10 lata 5 miesiąc temu #944693 przez Karolincia
Karlinka - Moje Maleństwo wczoraj się ruszało w brzuszku jak leżałam, trzymałam rączki na brzuszku masowałam i czułam wyraźniejsze ruchy Bejbisia mojego :) :) Az mi łezki poleciały ze wzruszenia. Dziś coś mało aktywne jest moje Maleństwo, ale jeszcze sie pewnie rozkręci :)
Dużą masz wadę wzroku??

Wzięłam się porządki w koszulach sukienkach i kieckach :) :) Zastanawiam się czy niektóre będa dobre po porodzie, jak biust mi się zmieni :) Zostawiam, bo szkoda wyrzucić niektore to nówki sztuki :)

10 lata 5 miesiąc temu #944697 przez Karlinka
Karolincia no niestety dużą dość mam wadę ale jestem dobrej myśli :)
A co do ciuchów to jak skończysz karmić piersią to może spokojnie się zmieścisz w ciuchy sprzed ciaży więc nie ma co wyrzucać :)

10 lata 5 miesiąc temu #944700 przez Karolincia
Karlinka - Dlatego zostawiam prawie wszystkie, z niektórymi bardzo sie "zżyłam" lubiłam w nich chodzić i częzko się rozstać, niektóre faktycznie juz się nie nadają :) Albo już mi sie krój nie podoba, albo kolor albo nie założyłam ani razu, więc na pewno już nie założe :)
Coś mi słabo dziś i kręci się w głowie :(

10 lata 5 miesiąc temu #944743 przez monique1983
Anabelle - to chyba zależy gdzie się rodzi, w tym szpitalu co ja będę rodzić to normalnie po cc i tak kładą dziecko mamie, potem na czas szycia dają tacie do kangurowania, no a potem z powrotem mamie.

Monia - kurcze to ciężki miałaś poród :/

syza24 - to dietka dzisiaj, mleka nie pij.

Wzięłam się dzisiaj za świąteczne porządki, salon cały ogarnęłam i mam dość, brzuch twardy, także kładę się i już odpoczywam. Masakra, jak teraz wszystko ciężko idzie i człowiek się męczy.

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #944745 przez kristi*
Wspominałyście o mleku, również polecam się w szpitalu zapytać, w moim w razie czego mają i nie trzeba mieć swojego, po co nosić skoro mają.
Karolincia ja sylwestra mam wolnego pierwszy raz od 5 lat, więc zamierzam się wybawić i ze znajomymi u kolegi w domku robimy .
No i właśnie szukam kiecki tak na święta i sylwestra - przeglądam allegro, ale sporo rozmiarów XL, więc mam niezbyt duży wybór.

malina219 mojej siostrze do cesarki, dali szpitalną koszule zakrywającą tyłek.
Kurtke to ja od siostry dostanę – zwykła kurtka tyle że o rozmiar większa.

Co do sterylizatora – to są podgrzewacze z funkcją sterylizacji, ale nie wiem czy działa na tej samej zasadzie co sam sterylizator, czy jest gorszej jakości.

Na zajęciach w szkole rodzenia pytaliśmy położną czy poród naturalny może być w dowolnej pozycji – wygodnej dla rodzącej, odpowiedziała – oczywiście. Na kolejnych zajęciach pokazywała w jakiej pozycji będziemy rodzić, to już nie wiem, kolejne pytanie na listę pytań do szpitala……

W weekend mnóstwo gości mieliśmy, zasypali mnie słodyczami – pełna szafka, na szczęście na kluczyk – zamykam przed mężem, łasuch zjadłby wszystko od razu ;)
Mąż zrobił "konkurs" na drugie imię, każdy napisał na kartce imię, potem losowaliśmy - wyszło Tomasz, po sprawdzeniu powtórzyło się jeszcze ze dwa razy, no to pewnie tak zostanie, będzie: Marcin Tomasz :laugh:

Dostaliśmy w prezencie butelki.

No i zdjęcie brzuszka z dzisiaj...
Załączniki:

10 lata 5 miesiąc temu #944748 przez Karolincia
Syza - Odpoczywaj Kobieto !!! Powoli sobie rób porządki !! Jak się czujesz?? Trochę lepiej??
Ja dokończyłam sprzątać w szafie i zjadłam zupe :)

Kristi - Ja musiałam kupić płaszczyk taki wyjsciowy zimowy, bo nie pojde do slubuw płaszczu z materiału :p
Jaki brzusio już duży !! :) :) No ale co sie dziwić to juz 25 tydzień :) :) Bardzo ładny domeczek dzidzia sobie urządziła :)
Fajne te butelki :)
Można zgłupieć z tymi pozycjami do porodu :)
Hehehe chowaj chowaj kluczyk przed Łasuchem - Mężem :) :)
Jaką kieckę wybrałaś ?? :) Pokaż :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia