BezpiecznaCiaza112023

Czy składane rowery elektryczne są wygodne na co dzień?

1 tydzień 4 dni temu #1568936 przez Somma
W moim mieście ostatnio coraz częściej spotykam ludzi jeżdżących na składanych rowerach elektrycznych i zaczęło mnie to bardzo ciekawić. Chciałbym wiedzieć, czy takie rowery naprawdę są wygodne na co dzień, szczególnie gdy mieszka się w mieście z nierównymi ulicami i muszę często korzystać z komunikacji miejskiej. Mam wrażenie, że składany rower może być trochę cięższy albo mniej stabilny niż standardowy, a to dla mnie istotne przy codziennym użytkowaniu. Czy ktoś z was regularnie korzysta z takiego roweru i czy faktycznie jest praktyczny do miejskich zadań? Interesuje mnie też, jak sprawdza się kwestia składania i transportu – czy jest to szybkie i nieskomplikowane? Ogólnie liczę na jakieś realne opinie i porady przed podjęciem decyzji.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

1 tydzień 4 dni temu - 1 tydzień 4 dni temu #1568938 przez Dinna
Jeśli chodzi o codzienne użytkowanie, to mogę podzielić się własnym doświadczeniem dotyczącym [rower elektryczny składany]( pl.engwe.com/collections/skladanie ), z którego korzystam już od kilku miesięcy. Przede wszystkim jest bardzo wygodny, bo łatwo się go składa i przenosi, co ułatwia korzystanie z komunikacji lub trzymanie roweru w miejscu, gdzie nie ma dużo przestrzeni. Komfort jazdy na ulicach miejskich z różnymi nawierzchniami zapewnia przede wszystkim przednie zawieszenie, które łagodzi nierówności. Co do wagi, faktycznie składaki bywają nieco cięższe, ale ich zwrotność i możliwość szybkiego złożenia dużo to rekompensują. Z mojej perspektywy, taki rower spełnia wszystkie wymagania zarówno pod względem praktyczności, jak i codziennej wygody. Warto tylko zwrócić uwagę na markę i jakość wykonania, bo przecież trwałość oraz zasięg też mają duże znaczenie w miejskim użytkowaniu.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka