- Otrzymane podziękowania: 23
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
2-3 godz w dzień w sumie wychodzi. Czasami drzemki są po godzince, czasami po 1,5h.Dzieki Agat
to Adas w dzien przesypia tylko ok 2 godz?
A po kapieli jak zje to to ostatni posilek i dopiero ok 5-6?
A w nocy dokładnie tak - 260ml+kleik na noc i kolejna butla nad ranem (róznie, czasami już po 4, czasami dopiero jak wstanie ok 7).
Synek znajomej, rok i 8 miesięcy budzi się na butlę 3 razy w nocy i wypija za każdym razem 250ml

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29

Kaikai Jasiek jak wypija tak na sen kaszke czyli zazwyczaj kolo 18 to budzi sie najwczesniej 2.30, czasem dopiero o 4 czy nawet o 5,

dziewczyny za co dajecie dzieciaczkom na snaidanie oprócz kaszki ?? bo musze cos Mlodemu urozmaicic, ale sama nie wiem co

Creo Leoś to "cycuś mamusi" tyle razy mleczko jeszcze pije wow

dobra Gagatek spi, lece tradycyjnie ogarnac chate po "tsunami"

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A na śniadanie (pół godz przed kaszką, albo na drugie śniadanie po kaszce) daję młodemu trochę jajecznicy z mojego talerza, albo jem z nim kanapkę na pół, no albo ten budyń mleczno-zółtkowo-owocowy.
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Kurka, Mateo to jakoś inaczej je niż Wasze dzieciaki. U nas mniej więcej wygląda to tak, chociaż wiadomo dni nie sa identyczne wszystko zależy od godziny wstania, planów dnia, pór drzemek itp. No ale do rzeczy.
Po przebudzeniu, jeśli niedawno było mleko to normalne śniadanie jeśli mleko było w nocy (wcześniej) to 150ml tak na obudzenie i dotrwanie do śniadania.
Śniadanie - kanapeczki, jajecznica, parówka, omlecik - oczywiście nie na raz tylko tak różnie;)
II śniadanie - jakaś przegryzka (chrupki, jabłko, banan itp.) chyba że akurat jest drzemka to pomijamy, bo wstaje na obiad.
Obiad - najczęściej jednodaniowy ale zdarza się zupka + drugie. Czyli warzywka, mięsko czy tam jajko co mi się zrobi. Czasem jeśli ma tylko 1 drzemkę to przed daję zupkę, a potem konkretniej.
Podwieczorek - jogurcik, jabłko, banan, chrupki itp.
Kolacja - kanapki, ryz z jabłkami, parówka itp.
Przed snem mleko z kaszą manną ok. 230-250 ml
Między kolacją a mlekiem nie ma zbyt dużego odstępu czasu a i tak wciśnie co najmniej min. 210ml
No i w nocy to 2 razy po 180ml mleka (ale daję mu o jedną miarkę mleka mniej). Niby miałam dawać coraz mniej żeby go oduczyć picia ale jakoś tak mi wychodzi. Kiedyś na pierwsze tankowanie dawałam też mleko z manną, ale nie miało to przełożenia na spanie więc odstąpiłam od tego żeby go nie tuczyć.
No i teraz czy to jego menu jest ok? Dodam, że prawie zawsze ma ochotę na jedzenia aż Majce wyszarpuje

Jednak nie ma to przełożenia na wzrost wagi. Jak go posadzę na naszej łazienkowej wadze to wychodzi mi 10,6 od dłuższego czasu. Jutro go zważę tak, że najpierw ja a potem razem i odejmę, zobaczymy co wyjdzie.
Więc pudzienem to on już nie jest, a w cina jak on

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Mlody sie troche wierci, nosek ma jednak zapchany, ale mam andzieje ze nocke ładnie przespi, uciekam spac dobranoc

- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
Mati juz je zolty ser:-)
ide jeszcze pospac,tylko Maje przykryje. Mati wlasnie flaszke lyknal:-)
- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
buziaczki dla Księżniczki Emisi,

nocka ok, ale pospalismy tylko do 6 bo Misia katar obudzil i zapchany nosek

chyba jeszcze i ja sie poloze bo jakas bez sił jestem

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dziś zostajemy w domu, może sobie dziadek sam poradzi z wnuczką. Anielka tłucze Adasia, zazdrosna jest strasznie, więc dziś sobie odpuścimy harce z nią

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem

U nas standard - 2 tankowania w nocy. Teraz Mati udał się na drzemkę.
Pogoda też średnia, ale póki co nie pada. Ale niego zawieszone tuz nad dachem więc chyba wszystko przed nami.
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Agat za jakis czas Adaś rozprawi sie z kuzynka,

mam dzis lenia ide polezec,

- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6

Byliśmy na bilansie dziś - tak nam się jakoś przeciągnęło, bo w przychodni przez jakiś czas był tylko jeden lekarz i kazali nam poczekać - i Leoś na medal, a waży ..... 11,600

Powiedziałam co je i o tym, że często chce cyca i w nocy się wciąż kilka razy budzi, a doc oznajmił, że póki jest na piersi to będzie się w nocy budził, a to, że tak przybiera to tylko się cieszyć i żebym nie rezygnowała z karmienia piersią póki taki fajny pokarm.
No i git. Dalej będę wybierać rzeczy bez cukru, w sensie kasze i słoiczki owocowe. Aaaa, i jeszcze wydaje mi się, że teraz z wagą może trochę wyhamować, bo tak naprawdę to Leonek rusza się tak jak wszystkie inne dzieci (pełza, raczkuje, wstaje, uczy się chodzić) dopiero od niedawna

DAve, to Mati wcina jak "stary"

U nas to trochę nie działa - próbowałam dawać chlebek z wędliną, ale Leonek tylko pociamkał, nie dojadł i chciał swoje jedzonko. Odkąd wyszły mu zębiska, to mamy problem z jabłkiem czy ciasteczkiem, bo tak napycha do buzi i się dławi, że już kilka razy go "reanimowałam" w pozycji głowa w dół i klepanie ręką po plecach, aż czerwony cały był - masakra

Agat, jeszcze chwila i Adaś jej odda

- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25

Widzę ze tytuł PUDZIANA wątku zostal Matiemu odebrany przez Leosia

Mikus waży 10kg

EMIŚKA, no nie żartuj sobie!!!! Juz 11 tka?????

Jak czytam jadłospisy Waszych chłopiąt to wychodzi na to, ze Mikus jest na diecie glodowej

Oczywiscie żadnego żoltego sera ani nic co "ludzkie" do ust nie bierze i tak myślę do roku tak zostanie,ehhhhh, los alergika, poza tym podobnie jak bliżniak. Leo, dlawi się ludzkim jedzeniem,np chlebkiem...bo jabłek nie może. Ostatnio wprowadzilam banana ( sloiczkowego narazie) i jets ok

Je zupkę z kawalkami i tam mu juz nie przeszkadzają, ale nadal sloiczkową.
Biszkoptm sie dlawi,jak mu kiedys dalamniedlugo po kaszce wieczornej zeby spokojnie posiedzial w foteliku jak my kończyliśmy kolacje, to oczywiscie spanikował od jakiegos okrucha i kaszka pooooooszłaaaaa

No ale wiadomo, do emerytury na takiej diecie nie będzie

Co do parowek, to sama bym do ust nie wziela, a co dopiero niemowlaczkowi dawać,nie wiadomo co tam wmiędlone zostało