BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #894909 przez Azja
jestem odmeldowuje sie :P

narazie tyle, lece obiad ogarnac, bo Pimpuś mi usnał :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #894938 przez Magdalena9t
Hej :) znów robię sobie zaległości :( co dzień Was czytam ale czasu na pisanie brak, :blush:
Z nowości u nas to,że górną prawą dwójkę mamy , i czekamy na lewą, na razie bez gorączki ale leci z nosa woda ech..
byliśmy wtedy u lekarza,przed wyjazdem żeby Tomeczka osłuchała i tak zbadała pani doktor,że aż antybiotyk dostaliśmy :unsure: chyba zmienię lekarza, :unsure: bo już druga taka sytuacja, tydzień wcześniej byliśmy wezwani na szczepienie i gardełko było zaczerwienione to nie dała żadnego syropku, tylko kazała obserwować :angry:
Nie wiem jak robić z tym szczepieniem, boję się ale chciałabym zaszczepić, nie szczepiłam na rotawirusy i Tomek zachorował, teraz nie zaszczepię i jak mi zachoruję to będę pluć sobie w twarz.... :S

Jak tak czytam o Waszych planach o dziecko to aż mi się chce być znów w ciąży ;) jeszcze córeczka Laura( jak u Alex) mi się marzy do pary i zamykam fabrykę :)
tylko to najgorsze gdybanie, jak to dalej z pracą będzie :huh:

Agat super Adaś sprząta :cheer: u nas tak samo, Tomek zaczyna mnie naśladować, ostatnio wycierał kurze na szafce, mopa i miotłę co dzień musi mieć i sprząta, muszę też foto zrobić i się pochwalić ;)

Rzadko chodzimy na spacerki, bo od kiedy Tomuś chodzi, to przed domem grasujemy, sprzątamy, grabimy,wozimy się w taczce ;)
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #894946 przez agat
Ale fajowy chłoptaś z Tomeczka :)

Madzia ja na rota nie szczepiłam i nas ominęły, to nie ma reguły. Na MMR pewnie w końcu zaszczepię, za miesiąc mam wizytę.

Tu też dodam fotki sprzątającego Adasia :) Akurat na tych fotkach "mył" wilgotną ściereczką lustro. Nieważne, ze 5 min wcześniej ładnie je płynem wypucowałam :P Mop oczywiście leży obok niego, miotła gdzieś niedaleko :P
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #894957 przez Magdalena9t
A tu jak w gaciach u mojej mamy się posikał :lol: :lol:
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #894963 przez agat
Niech sie syn za parę lat dowie, że matka takie kompromitujące foty ludzkości pokazywała to ci dopiero da popalić :evil: :evil: :evil:

Madziu zauważyłaś, że Tomciowy suwaczek się zatrzymał?

11 lata 10 miesiąc temu #894969 przez Magdalena9t
Agat takie zdjęcia to tylko tutaj na zaufanym gronie :cheer: i tak niech się cieszy bo mam jeszcze zdjęcia jak na golasa w domu jest i sz :cheer: pera mi w torebce :evil:

tak zauważyłam , ciagle nie mogę się za to zabrać ;)

11 lata 10 miesiąc temu #894981 przez creatura
Fak, a moj Pimpus spal tylko godzine i zdążyłam się najeść, skorzystac z wc, troche poczytac i słysze bum, bum z sypialni............... ale sie nie wyspal, bo nareczno-cyckowy. kiedy ja nadrobie???? chyba dopiero w nocy :angry:

11 lata 10 miesiąc temu #894986 przez Azja
moj tez tylko troche ponad godzine spał, ale dobrze ze chcoiaz obiad zdarzyłam zrobic, teraz lecimy na spacerek, odezwe sie pozniej :) ;)

11 lata 10 miesiąc temu #895041 przez Suzi
Hellou :cheer:

Nie dalam rady wczoraj nic napisac bo mialam wariacki dzień...na urlopie ;) , odwozilam starszaki na pociąg bo juz nas opuścili ( no, starszak ma jeszcze szkolę, było nie było ;) a corka sesję, więc....pooooooojechali ) a my zostalosmy z Misiem i piesmi ;)
No, a potem zakupy, bo w lodowce zostalo światło i zdechła muszka owocowka. Wykupilam pół bazarku i ćwierć Kauflandu no a w domu musialam to pożniej wszystko obrobić. Jak wyjechalismy o 10 tak wrocilam do domu o 17 :ohmy: :blink: , porem wspomniana obrobka łupów i sie zeszlo do wieczora no bo w miedzyczasie Misio utrudniał jak mogł, buszował w zakupach, wywalał, roznosił po domu..aaaaaa!!! No i jak juz w końcu się obrobilam to mi baterie w jednej chiwli padły i odpadlam.
Dziś nadrobię ;)

Tomcio,jaki fajny :kiss: , no ale fakt Magda, za te zdjęcia to on Cię pozwie! :woohoo:

Adasko- jak zwykle na posterunku! Perfekcyjny Pan Domu nie zazna spoczynku, bo zawsze gdzieś się kurz zbierze :lol:

Alex- ja pamiętam jak tę sukieneczkę Zuzki pokazywalaś ze ma być na imprezkę roczkową :P
Fajny brzusio, trzymam kciuki, wpadaj częściej i opowiedz co tam u innych Majóweczek! Czy ktoś dolączył do "klubu ciężarówek?" ;)

Tysiak- ja akurat mialam niezbyt duzy brzuszek z Mikim ale to pewnie dzieki mojej cukrzycy no i diecie :) ehhh, to były czasy....a teraz -jamochłon :blush:
Daj Boze Kubula sie zaadaptuje w przedszkolu! Takie momenty, ze poplacze czy nawet rzygnie są niestety nieuniknione....

Magda - nie sądzę ze Tomcio zachorował bo go nie zaszczepilaś. Akurat szczepów rotawirusa jest tyyyyyyyyyyle ze prawdopodobieństwo ze zakaził go wlasnie ten ktory był w szxzepionce jest na prawdę nieduże. Szczepione dzieci tez chorują. Powiem Ci więcej - na odrę świnkę i rożyczkę TEZ szczepione dzieci chorują a co więcej -- nawet z powiklaniami.
Moja osobista corka jest tego żywym przykladem - szczepiona na MMR ( bo jeszcze glupia bylam wtedy :pinch: ) chorowala zarowno na rozyczkę jak i na świnkę, więc Mikusiowi tego juz nie zrobię tym bardziej ze jak najgorsze rzeczy czytalam i nadal czytam o tej wlasnie szczepionce - najwięcej powiklań daje bo jest z żywego materialu no i autyzm........wiele przypadkow autyzmu i zaburzeń ze spektrum autyzmu zglaszaly mamy po tej wlasnie szczepionce..... Jest nawet grupa na fb dotyczaca szczepień i NOP. Jak bedziesz miala czas i chęć to poczytaj co tam piszą. Wlosy deba stają!!

Dziś Mikuś szlal na plaży w sumie to bylo jego pierwsze prawdziwe i świadome ( bardziej niz w zeszlym roku ) plazowanie. W ogole nie bal sie morza ( chociaz woda ziiiiiiimna .) no i fanem piachu jest absolutnym , kopie, przesypuje, zjada....z tym ostatnim to masakroza jest bo autentycznie wcina piach, patyki, kamienie do buzi pcha, no na chwile go spuścic z oczu ńie mozna. Fajnie ze mu sie podoba, ale my non stop na baczność, raczej malo wypoczynkowy dla na sten pobyt, no ale cóż....przezyjemy jakoś ;)
Zdjątka wstawię wieczorkiem ale na fb bo tu oczywiście kicha :S :evil: :huh:

To narazieńko

11 lata 10 miesiąc temu #895117 przez Magdalena9t
Tak dziś pomagałem mamie w ogródku :laugh: :laugh:
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #895123 przez Dave
Moja absencja na forum może mieć tylko jedną przyczynę - chłop w domu. Ja nie wiem jak to jest, że zamiast mieć lżej to mam niewyróbę. No ale cóż.

Muszę Was nadrobić i widzę że mam co a raczej kogo pooglądać :laugh: :laugh:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 10 miesiąc temu #895155 przez Azja
ja miałam cos skrobnac, ale jakas bez sił jestem, ogarnełam chate i bateria mi sie rozładowała :sick: :sick: :sick:

napisze tylko ze Adaś i Tomcio super pompocnicy :)

i gasze jakby miał sie nikt juz dzis nie pojawic pstryk :P :P

11 lata 10 miesiąc temu #895157 przez Dave
Jeszcze ja jestem ale juz nic nie pisze typko pstrykam, bo na oka nie widze:-)

Dobranoc

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 10 miesiąc temu #895158 przez Azja
zaraz pewnie Suzi wpadnie i da nam "popalic" za pstrykanie :P :P :P :P

dobra teraz naprawde spadam papappa

11 lata 10 miesiąc temu #895167 przez monia89
Hej.
DAVE twoje Aniołki są urocze.
Tomuś słodziak i te obsikane majteczki :-D
Agat Adaś wymiata juź nie wiem czy lepszyz niego kucharz czy pomoc domowa :-)
Kaikai mój Tosik też za dyndasia sie dotyka itp a jak zrobi kupe na nocnik to krzyczy gu be madra ciocia go nauczyla.
Alex córa i brzuszek super!
Tysiak podziwiam Cie ze tak dzielnie znosisz rozstanie z Kubusiem.

a u nas masakra od pon non stop zalatwianie lekarzy i mase innych spraw i malowanie....
@ brak.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka