BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 3 tygodni temu #624496 przez lalka
hej!!!!!a ja mam w obwodzie 119cm!!!!!jutro idę do poradni i mam nadzieję,że już mnie zostawią w szpitalu i za 1,5tyg,po wszystkim!!!!i zrobię desant na kwietniówki...hi..hi..hi!!!!!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu #624499 przez Domiś91
Według mnie lepiej go mieć niż nie :) Już właśnie dzwoniłam do męża żeby załatwił w pracy ten papierek :)

12 lata 3 tygodni temu #624501 przez Kiniaczek
lalka napisał:

hej!!!!!a ja mam w obwodzie 119cm!!!!!jutro idę do poradni i mam nadzieję,że już mnie zostawią w szpitalu i za 1,5tyg,po wszystkim!!!!i zrobię desant na kwietniówki...hi..hi..hi!!!!!!!

Ja jutro wizyta, zobaczymy co tam się dzieje:) Kurczaki to już tuż tuż. Myśle że Cię zostawią , bo jaki sens byłby gdyby odesłali Cie do domu?

12 lata 3 tygodni temu #624503 przez Alex_87
Kiniaczek napisał:

Alex_87 napisał:

A ten dowód ubezpieczenia jest ważny 1 miesiąc prawda?

Teraz w szpitalach jest ten system ewidencji osób ubezpieczonych EWUŚ więc nie potrzeba już papierków, po numerze pesel sprawdzają czy jesteś ubezpieczona :)

No w sumie tak :) ale tyle się słyszy o tych awariach tego systemu, chociaż rodzącą muszą przyjąć :D

mój mąż mnie wczoraj zaskoczył, wyprałam torbę, a o do mnie, że teraz to już mogę się pakować :D a zawsze jak chciałam coś kupić itp to mówił, że jeszcze jest czas ;)

Lalka mi się coś wydaję, że nie tylko Ty przejdziesz do kwietniówek :cheer:

12 lata 3 tygodni temu #624506 przez lalka
ok!!!!to zajmuję Ci Kiniaczek wyro!!!!jakieś wymagania co do łoża?????

tylko,że ja to na patologi leżeć będę!!!
kiniaczek to w kontakcie tel. będziemy!!!!dawaj jutro sprawozdanie!!!netbooka też zabieram ze sobą!!!!

12 lata 3 tygodni temu #624508 przez ewela86
co do ubezpieczenia to teoretycznie wszędzie powinien działać EWUŚ jednak w praktyce różnie to bywa więc lepiej sie zaopatrzyć w dowód ubezpieczenie (jeśli z pracy to bodajże ZUS RMUA) który jest ważny 30 dni - tak nam mówiła położna na szkole rodzenia więc ja wolę nie ryzykować!

lalka - powodzenia! i oby tak było jak sobie zaplanowałaś:)

12 lata 3 tygodni temu #624512 przez Domiś91
I już będziesz miała swoją dzidzie w ramionach, cudnie! :) :blush: I zostawisz nas lalka, nieładnie oj nieładnie!! Chyba się bedziemy gniewać, jak pójdziesz sobie do kwietniówek !! U nas jest Twoje miejsce, nie ważne czy urodzisz w kwietniu czy w maju hehe :D

Kiniaczek ja też jutro o 14 wizyta :) Niestety musze jechac autobusem sama, bo wszyscy w pracy :(

Dziewczyny już kiedyś o tym pisałyście, ale ja teraz się tak zastanawiam obcinacie metki z ubranek? A raczej wypruwacie, bo obcięte jeszcze bardziej drapią :P

12 lata 3 tygodni temu #624514 przez ewela86
hmm....torba do szpitala... ja muszę ją po pierwsze kupić :P , ale chyba najpierw sbie wszystko przygotuję żeby wiedzieć jaką, bo się jeszcze okaże że z mała...

12 lata 3 tygodni temu #624527 przez Kiniaczek
U mnie w obwodzie 112 cm B) B)

Dziś odkryłam że przetarły mi się dżiny w kroki więc pora rodzić, bo już nie bardzo jest w czym chodzić :ohmy: :ohmy: :huh: :huh: :blush: :blush:

12 lata 3 tygodni temu #624528 przez Alex_87
Hehe no właśnie, majówkami zostaniemy mentalnie, niezależnie od terminu porodu :D Jak mi się bardzo przedłuży, to mogę rodzić nawet 1 czerwca, chociaż wolałabym w maju.

Metek nie obcinam, bo one są takie nawet mięciutkie, zresztą dostałam dużo ubranek i większość ma metki, więc chyba dzidziusiowi to nie przeszkadzało.

A ja w czwartek wizyta, na 9 :) ale ten miesiąc szybko minął :ohmy:

12 lata 3 tygodni temu #624540 przez Domiś91
Właśnie tak oglądam te ciuszki i rzeczywiście te metki nie są straszne.. a tez dostałam kilka i mają, więc nie bede sobie na siłe szukać zajęcia :) Kurcze muszę iśc do sklepu i wymyślec coś na obiad.. ale nie mam pojęcia co :( chyba zrobie ziemniaki z jajkiem sadzonym :)

12 lata 3 tygodni temu #624559 przez Domiś91
mam polarowy kocyk, wypłukałam go i teraz pytanie czy go prasować? :)

12 lata 3 tygodni temu #624580 przez Daarikaa
Ja narazie też nie będę obcinać metek, dopiero jak zauważę że maleńka ich nie trawi

LALKA nie opuszczaj nas Przecież TY jesteś nasza!!!!

Właśnie kurier zajechał i przywiózł łóżeczko, czekam na męża bo pojechał odebrać moje wyniki na gbs i jak przyjedzie to dorwiemy sie do przesyłki :lol:

12 lata 3 tygodni temu #624593 przez JoannaL
Dzień dobry

Joasia boskie te Twoje zdjęcia. Sama chętnie bym sobie zrobiła taką sesję :)
aleksiaa88 ja z synkiem po cesarce wyszłam po 4dniach
aleksandraludw zawsze jest szansa że dzidzia przekręci się główką w dół...
Sevilla ja miałam cesarkę i powiem Ci że nie było tak tragicznie. Zaraz po zabiegu trzeba leżeć plackiem, nie ruszać się w miarę możliwości bo mogą męczyć bóle głowy i wymioty. Jak już wstaniesz z łózka to jest z górki...
Sevilla, Kiniaczek, Domiś ładne brzuszki :)
Tantum Rosa nie kupuję, mam Laktacyd i to mi wystarczy
Ja też planuję zakupić ten pas poporodowy
Domiś mi lekarz powiedział że jak nic się nie dzieje to jak najbardziej można nawet do samego końca współżyć. Mi i mojemu M nie przeszkadza dzidzia w brzuchu. W pierwszej ciąży kochaliśmy się codziennie taką miałam chcicę :P nic się nie działo złego. Teraz mam trochę gorszą kondycję, ale też czasami z mężem szalejemy :laugh:
Butelkę mam jedną małą z Lovi jak na razie, planuję dokupić jeszcze jedną
tysiiak teraz wystarczy że podasz im PESEL i sami sprawdzają sobie czy jesteś ubezpieczona
Dziewczynki w końcu ruszyło się z remontem pokoju dla Marcysia. Większość mebli wyniesiona i okno wymienione. Mam nadzieję że pójdzie to w miarę sprawnie :)
Córa daje mi dziś popalić. Wali mnie w pęcherz bez litości :P
Zmykam z Marcysiem na spacer, bo przejaśniło się trochę :laugh:

12 lata 3 tygodni temu #624616 przez Sevilla
Ja witam z popołudnia :)

Rano byłam oddać mocz i krew do badania ... potem pojeździłam po Urzędach pozałatwiać parę spraw i wylądowałam w pracy :) Czasami trzeba zweryfikować pracę, nawet tych których najbardziej się kocha hahaha :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka