BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 11 miesiąc temu #671178 przez Olga60
sisina napisał:

Witam z rana pisze póki mały usnął :laugh:

Gratuluje nowym mamusiom :)

Ja jestem dziś normalnie wyspana :) Fabiś spał od 19 do 4 rana potem go nakarmiłam polezał w łóżeczku i zasnął teraz spi jak suseł

Mam pytanie kiedy czy juz odpadł waszym maluchom pepuszek bo mojemu jeszcze nie :huh:

i po ilu wyszliscie na pierwszy spacer bo ja chce dzis wyjsc pogada zapowiada sie ładna ale nie wiem jak go ubrac...

Mojej odpadł po ok 10 dniach.
NA spacer odrazu możesz wychodzić jak jest ciepło, a co do ubioru to ważne żeby nie przegrzewać, zasada +1 co ty i jak jest ciepło to bez czapeczki. W polsce jest jakas mania z ubieraniem dzieci w czapeczki, potem problem z gojeniem sie ciemieniuchy.

Własnie, czy wasze dzieci maja ciemieniuche, bo u mojej na razie brak?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #671190 przez Olga60
A to moja TRUSKAWECZKA :kiss:
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #671283 przez demoniqe
munnecabrava napisał:

Ehhh zastNawiam się.ile się jeszcze krwawi po lyzeczkowaniu. Bo minął tydzień ja juz tylko jakąś żółtą wydzielina i nie wiem czy to dobrze i boli mnie trochę czasem podbrzusze ?? No i jak oprozniam pęcherz to też takie dziwne uczucie ...nie wiem czy wszystko ok czy powinnam to skontrolować ...

Ja kochana nie byłam łyżeczkowana bo łożysko wyszło całe ale mam tak samo, gin powiedział ze przejdzie

11 lata 11 miesiąc temu #671293 przez KarinaM
Olga60 napisał:

A to moja TRUSKAWECZKA :kiss:

Olga60 Twoja TRUSKAWECZKA cudna.

Igorek

Irina

11 lata 11 miesiąc temu #671318 przez pauluska
Ja dawałam Espumisan niby po 1 msc ja dawałam jak Iga skonczyla 3 tyg ale niebardzo nam pomógł teraz daje te kropelki biogaia i odpukac Malutka czuje sie duzo lepiej a na kolki dobre opinie sa o bobiotic ahh te nasze Maluszki musza sie meczyc a Wasze dzieciaczki tez tak glosno placza przy kolce ? Iga tak sie drze cala czerwona az jej tchu czasami brakuje w ogole moja cora ma glosik :D i caly dzien spalaby na brzuszku nie wiem czy moge jej pozwolic ? sypia ewentualnie na boczkach ale to w nocy a na wznak jak ja uloze odrazu sie wybudza i placz. Ukladacie na drzemki dzienne w lozeczku czy nie ? u nas Mala w nocy w lozeczku a w dzien w kolysce w pokoju ale z kolyski niedlugo wyrosnie musze zaczac chyba ja ukladac na drzemki dzienne tez w lozeczku.

11 lata 11 miesiąc temu #671365 przez KarinaM
U mnie pogoda do bani. Właśnie przeszła burza a teraz pada grad.

Igorek

Irina

11 lata 11 miesiąc temu #671378 przez Marta1985
Cześć dziewczyny :)

Jestem majowo - czerwcowa mamusia :) (tp. 8 czerwiec a Bartus ur. sie 24 maja) mam pytanko - czy a jezeli tak to czym smarujecie buzke maluszkow :unsure:

11 lata 11 miesiąc temu #671389 przez KarinaM
Ja buźki nie smaruję tylko nosek oliwką bo ma takie białe kropeczki na nosku.
Jak przyjdzie położna to muszę zapytać od czego są te kropeczki.

Igorek

Irina

11 lata 11 miesiąc temu #671398 przez anek
hejka!
u nas niedziela okropna i noc nie lepsza.nieiwem czy to kolki czy cos zjadlam ale mala strasznie sie męczyla, plakała, wogole nie mogla spac.nameczylismy sie wszyscy strasznie.wysyłam męza dzisiaj do apteki po cos na kolki ale babka powiedziala ze dla takiego noworodka nic nie ma:( kupie ten bobotik bo czytałam na kwietniowkach ze dziewczyny szybciej zaczęla stosowac .dzisiaj tez mała troszke sie męczy, chyba kolki nas nie ominał;((

na buzke nic nie stosuje, przemywam przegotowana woda i tyle.
szwy mialam sciągane w 6dobie, połozna na wizycie mi sciągneła.
moja malutka ma dzisiaj 2 tyg i bylismy juz 3 razy na spacerku.dzisiaj pada wiec sobie odpuszczam.duzo lepiej sie czuje jak wyjde , przynajmniej jakas odmiana od pieluch, karmienia.
co do kupek to u nas po kazdym karmieniu jest.na cycochu chyba to naturalne.

Karina super ze juz lepiej troszke,wychodz jak najwiecej na spacerki, u mnie to działa na lepsze samopoczucie.
Olga truskaweczka świetna, az chciało by sie wycałowac.
Pauluska ja bym sie bala malą zostawic sama gdy spi na brzuszku.Lenka w nocy spi w łózeczku a w dzien albo w wózku(wtedy jest z nami w kuchni/salonie) albo w lozeczku(w sypialni).
ciekawe jaka noc bedzie bo po wczorajszej az mam dreszcze...

11 lata 11 miesiąc temu #671494 przez Sevilla
KarinaM napisał:

Ja buźki nie smaruję tylko nosek oliwką bo ma takie białe kropeczki na nosku.
Jak przyjdzie położna to muszę zapytać od czego są te kropeczki.

Jeżeli są koloru białego, to położna w szpitalu powiedziała, że to pozostałości z życia płodowego i znikną w ciągu kilku miesięcy ...

11 lata 11 miesiąc temu #671596 przez munnecabrava
Moja myszka w nocy miała atak nie wiem czy kolki czy czegoś innego zwijała się kopała stękała i bąk za bąkiem. Wymasowaliśmy brzuszek ponosiliśmy w pozycji tygryska i dostała herbatki z koperku położyła się u męża na brzuchu i po butli z bebilonem zasnęła.

Ja bez konsultacji z lekarzem boję się stosować lekarstwa u małej.

Polecam tez butelke dr browna.

Dziejsza pogoda maaasakra.... a ja jestem jak śpiąca osa...dre się po lubym ciągle albo śpie...

Jakie herbatki laktacyjne polecacie?

Na ile wam starcza mm?

11 lata 11 miesiąc temu #671642 przez pauluska
Mi mm starcza na 2,5 dnia a kosztuje 33 zł no ale nikt nie mówił że dzieciaczki są tanie :D aby dobrze służyło a odpukać mam wrażenie że z brzuszkiem lepiej co do stosowania kropelek to szczerze nie znam mamy która by nie próbowała chyba prędzej czy później u każdego maluszka są problemy z brzuszkiem więc myślę że niekoniecznie trzeba konsultować z lekarzem. W ogóle myślałam że będę mamuśka taką przeżywająca wszystko w związku z Igunią a podeszłam do macierzyństwa raczej na luzie i się bardzo cieszę bo z moją paniką to bym chyba co drugi dzień u lekarza była :D

11 lata 11 miesiąc temu #671706 przez Daarikaa
Lekarka poleciła na kolki zawiesinę colinox daliśmy i jak narazie odpukac malunia spokojna :)

w sumie to nawet nie wiem na ile starcza nam mm, musze zaobserwowac...

co do buzki to ja tez niczym nie smaruje.

Olga truskaweczka do schrupania :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu #671711 przez Daarikaa
pauluska napisał:

Ja dawałam Espumisan niby po 1 msc ja dawałam jak Iga skonczyla 3 tyg ale niebardzo nam pomógł teraz daje te kropelki biogaia i odpukac Malutka czuje sie duzo lepiej a na kolki dobre opinie sa o bobiotic ahh te nasze Maluszki musza sie meczyc a Wasze dzieciaczki tez tak glosno placza przy kolce ? Iga tak sie drze cala czerwona az jej tchu czasami brakuje w ogole moja cora ma glosik :D i caly dzien spalaby na brzuszku nie wiem czy moge jej pozwolic ? sypia ewentualnie na boczkach ale to w nocy a na wznak jak ja uloze odrazu sie wybudza i placz. Ukladacie na drzemki dzienne w lozeczku czy nie ? u nas Mala w nocy w lozeczku a w dzien w kolysce w pokoju ale z kolyski niedlugo wyrosnie musze zaczac chyba ja ukladac na drzemki dzienne tez w lozeczku.

ja staram sie zawsze odkladac Klaudie do lozeczka.

11 lata 11 miesiąc temu #671716 przez Alex_87
Hmmm piszecie, że te kropelki Bobotic są dobre, bo mój mąż wyczytał, że ma dobre opinie. Naszczęście dziś nas omineła kolka, i dobrze, bo byliśmy u ortopedy. Z bioderkami wszystko w porządku, ale mała ma jakiś kręcz szyjny czy coś takiego :( czekają nas w domu ćwiczenia i w zależności od postępów ewentualnie rehabilitacja. Dobrze, że trafiliśmy na super ortopedę, teraz byliśmy prywatnie, ale na następną wizytę już zapisał nas do siebie do szpitala na nfz :)

Jak wygląda pępęk po odpadnięciu kikuta? Bo nam dziś odpadł ale pod spodem była taka biała wydzielinka, bez zapachu, zaczerwienienia też nie ma. Normalne to?

Ja piję herbatkę Herbapolu dla kobiet karmiących, dwa razy dziennie i mleko jest :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka