BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 11 miesiąc temu #671729 przez Daarikaa
Alex_87 napisał:

Hmmm piszecie, że te kropelki Bobotic są dobre, bo mój mąż wyczytał, że ma dobre opinie. Naszczęście dziś nas omineła kolka, i dobrze, bo byliśmy u ortopedy. Z bioderkami wszystko w porządku, ale mała ma jakiś kręcz szyjny czy coś takiego :( czekają nas w domu ćwiczenia i w zależności od postępów ewentualnie rehabilitacja. Dobrze, że trafiliśmy na super ortopedę, teraz byliśmy prywatnie, ale na następną wizytę już zapisał nas do siebie do szpitala na nfz :)

Jak wygląda pępęk po odpadnięciu kikuta? Bo nam dziś odpadł ale pod spodem była taka biała wydzielinka, bez zapachu, zaczerwienienia też nie ma. Normalne to?

Ja piję herbatkę Herbapolu dla kobiet karmiących, dwa razy dziennie i mleko jest :)

z pepuszkiem to normalne, jeszcze dzien dwa pryskaj octaniseptem i bedzie calkowicie zagojony :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #671737 przez Olga60
Alex mój syn miał krecz szyjny + wzmożone napiecie miesniowe. Jak będziesz miała jakieś pytania to dawaj. Super, że tak szybko ktoś to zdiagnozowal, u nas dopiero jak syn miał jakieś 4-5 mcy.

11 lata 11 miesiąc temu #671833 przez KarinaM
Dziewczyny czy to możliwe że dostałam okresu? Wczoraj zauważyłam że bardzo dużo krwawię i to właśnie tak jak okres.

Igorek

Irina

11 lata 11 miesiąc temu #671836 przez Alex_87
Olga60 napisał:

Alex mój syn miał krecz szyjny + wzmożone napiecie miesniowe. Jak będziesz miała jakieś pytania to dawaj. Super, że tak szybko ktoś to zdiagnozowal, u nas dopiero jak syn miał jakieś 4-5 mcy.

Olga dzięki :) Póki co nie za bardzo wiem z czym to się je, u lekarza mała płakała i w sumie tylko mąż go słuchał a ja uspokajałam Zuzkę. Mówi, że jak będziemy systematycznie ćwiczyć to napewno będzie wszystko ok. Trochę poczytałam o tym w necie ale chyba niepotrzebnie bo trafiłam na opis jakiś cięższych przypadków i tylko się zdenerwowałam.
A Twój synek miał rehabilitacje? Jak szybko z tego wyszedł?

11 lata 11 miesiąc temu #671840 przez Olga60
Alex miał rehabilitację przez parę mcy i wszystko przeszlo. Ty się nie nakrecaj czytając, bo to naprawdę nie jest nic strasznego, wasze to malenstwo, więc nawet się nie obejrzysz jak będzie po wszystkim. Jeśli sie okaże, ze musicie mieć ta rehabilitacje, to jest kilka metod min wojta to jest bardzo drastyczna metoda, my sie na nią nie zgodziliśmy i miał metodą bobat, bardzo fajna delikatna, mały wogole nie płakał bo nic go nie bolalo i za mocno nie uciskalo.

11 lata 10 miesiąc temu #671905 przez Urszula
GRATULACJE DLA RESZTY ROZPAKOWANYCH MAMUSIEK ŻYCZĘ WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 10 miesiąc temu #671928 przez sisina
Hejka :)

Mam pytanie czy mleko modyfikowane konsultowaliscie z lekarzem zeby dokarmiac czy same???

bo ja chyba mam chudy pokarm i wogóle to z jednego cycka mam wiecej a z drugiego mniej i sie zastanawiam czy nie podac tez mleka w proszku a mam Bebilon tylko nie jaka dawke mam mu zrobić w butelce czy lepiej zapytać lekarza kurde nie chce zeby mi pokarm zanikał pije mleko jem zupy mleczne a cholera nie moge samych zup mlecznych tylko jesc

Może macie jakies sposoby zeby pokarm przybywał pomóżcie :(

A mały ma 12 dni a pepek jeszcze nie odpadł długo coś.....

11 lata 10 miesiąc temu #671990 przez KarinaM
Sisina trzeba dużo pić wody mineralnej i płynów a nie tylko mleko. No i trzeba jeść bo z czegoś ten pokarm musi się naprodukować.

Ja idę dzisiaj zważyć małą. Ciekawe czy przybyła.

Igorek

Irina

11 lata 10 miesiąc temu #671995 przez tysiiiak
sisina ja miałam skonsultowane podawanie mm ale ze względu na tą żółtaczkę jednak kwestia tego jakie mleczko i jakie proporcje lekarka zostawiła mi :)
Jeżeli czujesz że lepiej będzie spróbować dokarmiać mm to tak zrób :)
a na laktacje spróbuj może herbatek laktacyjnych i dużo wody pij :)

Alex mam nadzieję, że ćwiczenia pomogą i rehabilitacja nie będzie konieczna :kiss:

U nas przez 3 dni była piękna pogoda bez deszczu a dziś taka paskuda za oknem :( więc dziś siedzimy w domku, chyba że się rozpogodzi ale wątpie :(

11 lata 10 miesiąc temu #672009 przez anek
Sisina moze masz kryzys mlekowy?ja mialam przez 2 dni mało pokarmu, piersi takie miekkie były.zaczelam przystawiac małą czesciej, troche mniej zjadała i teraz widze ze sie poprawiło.
moze czesciej przystawiaj.a czemu uwarzasz ze masz chudy pokarm??
co do jedzenia to musisz jesc normalne obiady, próbuj wszytskiego.nieiwem co jeszcze doradzic.spróbuj herbatek laktacyjnych, ja nie pije ale tez myslełam zeby zakupic.no i oczywiscie wody duuuzo.
u nas pepuszek odpadl w 12 dniu.wczoraj polozna mowiła ze ladnie wyglada.
jade dzisiaj cos na kolki kupic.oby szybko przeszły te kolki i bolące brzuszki:(

Karnia moze sie jeszcze oczyszczasz...u mnie jest dzien ze nic nie leci a jest dzien ze dosyc sporo leci.

11 lata 10 miesiąc temu #672018 przez sisina
Karina ja pije bardzo duzo wody nie samo mleko

11 lata 10 miesiąc temu #672067 przez Olga60
Sisina picie krowiego mleka absolutnie nie wpływa na ilość pokarmu, a może w za dużej ilosci szkodzić wywołując alergie. Zwroc uwagę, krowa daje duuuzo mleka, a go nie pije, nie w tym rzecz :laugh:
Herbatki, woda, właściwie jedzenie, a tak poza tym nie masz wpływu.

11 lata 10 miesiąc temu #672073 przez Olga60
A sztucznego podajesz wg tabeli na opakowaniu, chyba ze malenstwo potrzebuje wiecej lub mniej, ale to sama zobaczysz, moja wypija co 2h 70 ml tylko, ale ładnie przybiera, więc takie jej zapotrzebowanie.

11 lata 10 miesiąc temu #672078 przez Urszula
Sisina spokojnie nie musisz jeść tylko zup mleczn..ych. Jedz wszystko za wyjątko ciezkostrawnych potraw o unikaj uczuleniowych poczytaj w internecie...najważniejsze żebyś nie była głodna. Pij dużo wody u możesz wypróbować herbatki na laktację. Osobiście polecam częste przystawianie przystawianie maleństwa do piersi zamiast podawania mm. Poza tym ile podać mm powinno być napisane na opakowaniu..

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 10 miesiąc temu #672181 przez KarinaM
Byłyśmy w przychodni zważyć Irinę. Przybyła 200g na tydzień. To dobrze. Odrazu weszlysmy do pani doktor bo okazało się że teraz do domu też przychodzi lekarz. No i wszystko dobrze.

Igorek

Irina

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka