BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 9 miesiąc temu #715387 przez KarinaM
Podobno dzisiaj o 16:15 na Polsacie w "Interwencji" ma być program o wycofanych szczepionkach. Ciekawe co powiedzą.

Igorek

Irina

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #715415 przez Daarikaa
Irina sliczna niunia,a jaką ma kieckę ;)

zuzia ma więcej włosków ode mnie :) piękniuchna! Moja Klaudia nalezy bardzieej do tych lysawych hehe ;)

m-brava Madziunia do schrupania :kiss:

demoniqe jak tak czytam Twoje posty to stwierdzam ze Ty masz aniołka a nie dziecko :lol: tylko pozazdroscic :)

moja własnie zasnela w hustawce.

1 sierpnia mamy szczepienie i znow bede sie stresowac .... :/

My chrzest chcemy zrobic pod koniec sierpnia, ale musimy jeszcze chrzestnych wybrac ;)

11 lata 9 miesiąc temu #715434 przez demoniqe
Pauluska nam ksiądz mówił że chrzestni muszą być przykładem dla dziecka więc separacja i rozwód odpada. Oczywiście chrzestny może skłamać bo przecież ksiądz się nie dowie że dana osoba jest w separacji, ale podobno jest tak:
jeśli chrzestny lub ojciec lub matka sfałszują podpis na kartce do spowiedzi lub zaświadczeniu o braku przeciwwskazań do bycia chrzestnym to chrzest jest ważny, ale na dziecko nie spływają łaski od Boga, które spływają przy chrzcie bo zatrzymane zostają przez kłamstwo. Prosił żeby nie fałszować tylko poważnie się zastanowić nad tym czy dany chrzestny, chrzestna zadba o to żeby dziecko chodziło do kościoła jeśli rodzice nie dotrzymają tego obowiązku.

11 lata 9 miesiąc temu #715446 przez sisina
Hej laseczki :laugh:

jakos nie mam czasu zeby pisac ale podczytuje Was...

śliczne te wasze dzieciaczki i jak pieknie trzymaja główke :laugh:

Ja sie teraz zestresowałm bo mój tak dobrze jescze nie podnosi głowki mam nadzieje ze to sie zmieni :(

u mnie upał jak cholera spac nie szło w nocy mały tez spocony był burze przeszła i troche chlodniej sie zrobilo :huh:

my chrzciny mamy tez pod koniec sierpnia :)

11 lata 9 miesiąc temu #715468 przez pauluska
Nie no kłamać przy chrzcie to raczej nie bardzo, dzisiaj się wybieram do księdza i pogadam z nim jeżeli nie to musimy wybrać kogoś innego a że mała rodzina to nie wiem kto to będzie :D

11 lata 9 miesiąc temu #715503 przez moniaaak
Oj z tym kościołem... my na chrzestnego wybraliśmy mojego brata i nawet mu o tym powiedzieliśmy, a mieszka z dziewczyną bez ślubu. To pewnie też będzie problem. Ale tak już musi zostać...
U nas dziś masa krótkich drzemek, pobudki na possanie cyca i znów drzemka. Upał straszny, ratujemy się wiatrakiem.
Nie wiem czy Wam pokazywałam mojego synka, więc spieszę nadrobić:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

też miał więcej włosków po porodzie, na czubku główki już mu sie wytarły od czapeczki, teraz odrastają.
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #715504 przez moniaaak

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #715525 przez munnecabrava
Pauluśka separacja nie wyklucza nikogo z kościoła, ot co po prostu się nie ułożyło w tym że kościół nie uznaje rozwodow nie chodzi o to że nie można się rozstać tylko o to że nie można ponwnie zawrzeć związku małżeńskiego. Jeśli ta osoba nie "współżyje"v z nikim innym itp o może. Gorzej jest w przypadku kogoś kto mieszka z kimś przed ślubem niie dostanie rozgrzeszenia.

Niestety ludzie często podrabiają podpisy albo mają to gdzieś ... i ja nie jestem zbyt kościelna teraz aleee jak już ktoś się zobowiązuje do czegoś to trzeba to zrobić porządnie bo w takim razie po co dawać dziecku nieważny chrzest ? Bo wypada żeb ochrzcić dziecko, bo rodzice każą ?

11 lata 9 miesiąc temu #715534 przez demoniqe
moniaaak a u mnie wręcz przeciwnie. Nie otwieram okien i zasłoniłam rolety i mam 23-24 stopnie w domku :) mały śpi już drugą drzemkę po 3 godziny. Zaraz go budzę bo przesadza. Chyba brzuszko go trochę boli po moim wczorajszym szaleństwie na przyjęciu z okazji chrztu: kluski śląskie w sosie serowo-kurkowym z polędwiczką, kurczak w ketchupie zapiekany z pieczarkami i serem, flaczki, ciasta, bita śmietana... poszalałam :) mam też pełną lodówkę jedzenia z chrzcin :) mam z głowy obiady na jakieś 3 dni.

Kurcze wasze maluszki długo bawią się na macie albo pod karuzelką? Mój szkrab matę dopiero dostał więc zaraz będę testować, ale karuzelka nie bardzo go kręci.

Z tym podnoszeniem główki to też bez szaleństw. Jak ma humor to trzyma i guga, jak nie to 3 min potrzyma i marudzi. Staram się go "brzuszkować" za każdym razem jak ma aktywnośc czyli z 4 razy dziennie.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #715536 przez Gabi31
U nas w parafii jest wymagane, aby rodzice chrzestni nie żyli w wolnych zwiazkach, za to w parafii mojego brata ( mała miała chrzest dwa tygodnie temu) nikt o nic nie pytał, nawet nie byly karteczki od spowiedzi potrzebne...I wiecie co? smutne to bo było kilka dzieci chrzczonych i żadne z tamtych rodziców nie poszło do komunii i rodzice chrzestni też w bardzo małej ilości. Ksiądz w zasadzie tez sie nie popisał, bo najpierw zbierał pieniadze na ofiarę i jedna z matek powiedziała ze nie am pieniedzy to powiedział ze w takim razie dziecka nie ochrzci i wyprosił z kościoła. NO masakra:( Ja rozumiem też, że nie każdy musi isc do spowiedzi, ale jakby nie było chrzest jest po to by wychowywac dziecko w wierze katolickiej...a nie kolejną imprezą do odbebnienia, bo jak nie wierzysz to po co? Nie wiem jakie Wy macie zdanie na ten temat.

Mbrava, Alex, Karina, Moniak- dzieciaczki przesliczne, nie mogę się napatrzec:)Nasze cuda tak rosna, że az sie wierzyć nie chce. Pola niedługo 3 miesiace bedzie miała:)

A oto moj Polson:)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #715538 przez Gabi31
Cos nie poszło z fotką:)
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #715544 przez Gabi31
I jeszcze jedno:)
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #715551 przez moniaaak

11 lata 9 miesiąc temu #715557 przez pauluska
Już zamówiłam chrzest na 8 września :) Spoko ksiądz nie robił żadnych problemów i chrzestny może być żyjący w separacji, nauki nas ominą hihi bo w wakacje nie ma. Teraz zamówić lokal.

Od dzisiaj zaczynam ćwiczyć bo ostatnio okres mi przeszkodził w postanowieniach a 8 kg dalej wisi po ciąży :D

11 lata 9 miesiąc temu #715558 przez Alex_87
Mnie śmieszą ludzie, którzy nie uznają zasad Kościoła, a dziecko chcą ochrzcić i nie chodzi mi u o osoby, które np. są po rozwodzie, bo wiadomo różnie się układa w życiu. Ale o takich którzy wyśmiewają kościół, mają przez cały czas totalnie gdzieś chodzenie do kościoła itd a jak dziecko się rodzi to nagle im się przypomina, że dziecko trzeba ochrzcić. Skoro tak się zachowują to niech będą konsekwentni.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka