BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 8 miesiąc temu #743845 przez KarinaM
Witam!
Noc spokojna z jedną pobudką o 2:00. Myślałam że rano będzie pobudka o 6:00 ale Irina obudziła się około 6:40 radosna i nawet nie płakała że jeść. Poczekała w łóżeczku gugając aż zrobię Igorowi śniadanie do szkoły i do domu. Dopiero wtedy Ją przebralam i mleczko o 7:00. Dzięki temu klaruje nam się plan dnia. Od trzech dni wstaje przed 7 i je o 7 więc godziny jedzenia stałe. A drzemki to różnie. Ale pierwsza zawsze o 9. Tylko że trwa raptem 30/45 minut. Ale to chyba normalne?

Igorek

Irina

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #743847 przez sisina
Witam :)

u mnie pogoda masakra zimno i pada wiec dziś z fabisiem mamy zamulajacy dzień :S

A nocka dziś w miare nawet przespana tylko ja cos zle spałam :S

Musze wam sie pochwalić ze zaczełam chodzić na zumbe i bardzo mi sie spodobało ja poprostu na tej zumbie odpoczywam :blush: :silly:

Aha wogóle to dostałam pierwszy okres po porodzie masakra leci jak z kranu ale jedno szczescie ze brzuch już nie boli :silly:

Ja oczywiscie sama biedna na weekend standart bo maz w trasie i nie ma go juz prawie 2 tygodnie :( :(

Aaa Sevilla ostatnio pisałas ze wstawiłas sie winkiem ja tez poprostu tego potrzebowałam bo miałam doła....

zmykam na sniadanie i kawke :)

11 lata 8 miesiąc temu #743851 przez Olga60
Karina moja też ma pierwszą drzemkę o 9 i trwa 40 min.

Ja wczoraj drugi dzień ćwiczeń, tym razem poszłam na step+brzuch. Kręćka dostaje na tym stepie, pewnie z czasem zakumam, ważne, że zaczęłam się ruszać, no i czas dla mnie ;)

11 lata 8 miesiąc temu #743852 przez vika
Witam :) Tosia chodzi mniej więcej spać 21-22 wstaje 7-8 bez płaczu leży w łóżeczku i czeka ale jest mega głodna bo jak ją wezmę do siebie zaraz wariuje za cycem następna drzemka około 10 i wtedy śpi 1,5-2,5 godz a reszta dnia to zależy od tego gdzie jesteśmy i czy dopilnuje stałej pory spania bo jeśli siedzimy w domu to tak co dwie dwie i pół godz chodzi spać i śpi od 1,5 godz ale jeśli gdzieś jesteśmy to jest we wszystkie światy.wczoraj spała do 12,45 po 13 wyszłam z nią na spacer o 14,50 padła i spała 20 min a póżniej było tylko gorzej o 18,20 30 min i o 21 zasypianie na rączkach ale był taki płacz jak mało kiedy BYŁA MEGA PADNIĘTA JUŻ OD 19-STEJ :angry:

w ogóle zauważyłam,że Tosia potrzebuje stałych godzin spania muszę pilnować by po góra 2-3 godz kłaść ją spać i wtedy wszystko jest ok :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #743854 przez vika
NO A DZIŚ WSTAŁA 6,45 I TERAZ WŁAŚNIE PADŁA W ŁÓŻECZKU :( Hmmmm

Ja też wybieram się na zumbe,przyjaciółka już rok chodzi i mnie tak ciągnie a ja ciągle zwlekam i zwlekam ;/ kurcze mnie nie ma co mobilizować bo kilogramów to mi już 4 brakuje wyglądam gorzej niż przed ciążom a najgorsze jest to,że nie mam łaknienia i apetytu ledwo się zmuszam do obiadów:/ nie wiem co robić jak tak dalej pójdzie nie będę miała czym karmić:(

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 8 miesiąc temu #743858 przez munnecabrava
hej :) muszę was dokładnie nadrobić ale to ju nie dzisiaj bo padam. jestem uziemna bo wczoraj z tego wszysktkiego się pochorowałam ....wieczorem już prawie zemdlałam. Dzisiaj tochę lepiej ale kazali mi zostać w domu i popakować wszystko. Ale się orobiliśmy ...do pomalowaa został jeszcze duzy pokój dzisiaj panele jutro gaz i przewiezienie mebli,
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

któraś pisała o zielonej kupie
- przy mleku ze shydrolizowanym bialkiem
- prrzy jedzeniu żelaza (witaminy)
- i po zielonych sloiczkach

11 lata 8 miesiąc temu #743864 przez vika
munnecabrava Ty to przejdziesz z tymi teściami nie zazdroszczę choć ja bym sobie na to nie pozwoliła a wiem coś o tym bo mam już drugich teściów, co prawda na tych nie mogę narzekać ale moje relacje między nimi są jakieś takie czyste bo od samego początku dmuchając na zimne i ucząc się na błędach głośno mówiłam,że mi niewygodni ludzie nie są do szczęścia potrzebni i że jeśli ktoś będzie w jakikolwiek sposób mieszał w moim życiu to od razu eliminuje z grona osób odwiedzających:) oj z tamtymi przeszłam DUUUUŻO... A teraz teściowa skupia się tylko na małej i jest ok

11 lata 8 miesiąc temu #743866 przez tysiiiak
Hejka :kiss:
Wczoraj byliśmy u znajomych do 18. Wróćiliśmy wykąpałam Kubulka i uśpiłam i okazało się że eMka stary przyjaciel przyleciał ze Stanów na kilka dni i przyszedł z dziewczyną nas odwiedzić :) i tak posiedzieli do 24 więc nie miałam jak was dobrze poczytać ani odpisać :dry:
Kubula obudził się w nocy o1.30 i o 4 więc już nieco lepiej ale i tak jestem dziś na pół przytomna :P

Wczoraj zrobiłam mu kaszkę na noc na moim mleczku z 6 łyżeczek i założyłam smoczek do kaszek, który dostałam od znajomej ;) i wciągnął w minutę kaszkę :P

M-brava że też musiało Cię jeszcze jakieś choróbsko dopaść :angry: zdrowiej kochana limit nieszczęść już wyczerpałaś chyba ostatnio :P

Dziś idę upolować jakieś kalosze :) widziałam w gazetce carrefura za 19.99 :) mam nadzieję że coś mi zostawili :P

11 lata 8 miesiąc temu #743868 przez Olga60
Vika święte słowa! Przekraczając próg mojego domu, każdy ma stosować się do naszych zasad, koniec kropka :ohmy:

11 lata 8 miesiąc temu #743885 przez KarinaM
Tysiiak a od kiedy tą gazetka w Carrefour? Bo patrzę na stronie i nie ma kaloszy a też muszę sobie kupić.

Igorek

Irina

11 lata 8 miesiąc temu #743890 przez tysiiiak
KArina od 11 do 16 :) www.carrefour.pl/promocje/gazetka-promocyjna/ na pierwszej stronie z ciuchami w lewym górnym rogu :)

11 lata 8 miesiąc temu #743899 przez vika
No to się spieszcie bo u mnie już wczoraj nie było co przebierać :( co do gazetek to zauważyłam że są dwie ulotki u nas jest supermarket carefour i market a w markecie jest dużo mniej promocji

11 lata 8 miesiąc temu #743902 przez KarinaM
Jak patrzyłam u Ciebie w Gdańsku to są a u mnie w Płocku nie ma niestety. Inne promocje mamy.

Igorek

Irina

11 lata 8 miesiąc temu #743904 przez sylkaax
Ja to mam luzik Adrian sen o 20 pobudka o 5,15 i znowu sen do 8,30 ;P wypił mleko i spokojnie leży ;] Zaraz się ubieramy i lecimy na spacer bo pogoda średnia później może padać.. Mój mały pije ok 170 ml co 3 gdziny w dzień a w nocy tak jak pisałam ok 9 godzin śpi więc go nie budzę na karmienie.
Kalosze oj tak wczoraj właśnie M. mi zamówił przez internet ;P

Mbrava
współczuje niech już te problemy się skończą a Ty nam napiszesz, że wszystko ok i super Wam się mieszka ;)

Dzisiaj piątek 13 ;PP Jesteście przesądne?

11 lata 8 miesiąc temu #743906 przez vika
Hmmmm ja miałam PIĄTEK 13 przez prawie rok od tamtej pory nie wierze w przesądy tylko w normalny tok zdarzeń :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka