- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- lalka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MoNiaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46

my tez raz p[oszlismy na calosc w zeszlym tygodniu ale nie wydaje mi sie ze mialam plodne dni

super ze jestescie bo dajecie mi nadzieje ze szybko znowu sie uda:)wy jestescie zywym przykladem na to ze mozna

- Gosia 2712
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 141
Ja na kazdej wizycie mam puszczane bicie serduszka i robione usg i nie wyobrazam sobie jakby mogla byc inaczej... Przynajmniej widze moje malenstwo i wiem ze jest wszystko ok z nim:) Gdyby mi lekarz powiedzial ze bede miec tylko 3 usg zrobione przez cala ciaze to bym zmienila lekarza:P Nie wiem moze jestem przewrazliwiona po stracie pierwszego dzidziusia:(
Powiem Wam ze ja tez jem bo musze w sumie to przed ciaza nie jadlam duzo i teraz tez tak mam... Slodkie dla mnie moze nie istniec ale za to kwasne mmm mniam:) ostatnio zjadlam kilo mandarynek hehe gdzies mnie tak naszlo;p Wszystcy mi mowia ze bede miec chlopca bo nic sie nie zmieniam po buzi a co niektorzy mowia ze jeszcze ladniej wygladam;p nie mam problemow z cera no raz na jakis czas wyskoczy maly syfek a takto mam spokoj:)
Co do sluzb mundurowych to zawsze marzylam o tym zeby isc do policji i nawet zlozylam papiery tam ale pozniej zaczelam prace w niemczech i nie pojechalam na egzaminy i zaluje teraz;/
Co do wozkow to dziadkowie obiecali ze kupia pierwszemu wnukowi/ wnuczce;p ale jeszcze nie rozgladalam sie za nim. Zaczne po nastepnej wizycie (5.12)
Tweety ja tez ostatnio sie zastanawialam czy to jest normalne ale widze teraz po odpowiedzich dziewczyn ze tak:)
Monia ja poronilam w 6 tygodniu ale mialam zabiego robiony i po zabiegu krwawilam ok 4 dni a pozniej po 3 tygodniach dostalam okres... Lekarz kazal nam odczekac 6 miesiecy ze staraniem o dzidziusia ale nie umielismy wytrzymac i chyba po 4 mies zaczelismy sie starac i powiem wam ze mialam regularny okres i nic.. dopiero jak minelo te 6 miesiecy to udalo sie

- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33

a co do kichania to tez mnie kluje w podbrzuszu i tez sie zastanawialam co to i dlaczego ale troche mnie uspokoiłyście

- MoNiaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- lalka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
ale najbardziej się bałam jak poszłam potwierdzić ciąże....był dość zdziwiony,ale pośmialiśmy się...i było ok!!!
- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- https://matuli.pl/

Lalka, Ty to jesteś agentka

- tweety
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Moja jedna ze starszych sióstr poroniła, też byłaby majówką, ale mówimy jej że to dobrze, bo znaczy że
1. organizm rozpoznał że z ciążą jest coś nie tak i dobrze, że sam ją usunął
2. skoro zaszła w ciąże raz, to niedługo uda się drugi raz
Druga starsza siostra ma gorzej, bo stara się już od chyba 2 lat, już próbowali wszystkiego oprócz in vitro, więc oni to dopiero maja stres. A podobno jak się człowiek stresuje to o ciąże najtrudniej.
Trzymajcie za nie też kciuki. Ja najmłodsza (jest 7 i 8 lat różnicy) trochę ich w konia zrobiłam i naprawdę chciałabym, żeby się siostrzyczkom szybko udało. Będą cudownymi mamami

Dzięki za pocieszenie - jeśli też tak macie, do tego te same sposoby co mi wam pomagają, to od razu się mniej stresuję.
Jeśli rozchodzi się o leżenie na plecach to mam schizę. to jest jedyna pozycja w której jest mi na prawdę wygodnie ale czytałam że nie powinno się tak leżeć więc tego nie robię i stresuje się jak się w nocy na plecach obudzę...
- MoNiaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

tez sie ciesze ze tak szybko udalo mis ie to zalatwic i akurat trmin zgral sie z moimi zmianami wiec nawet sie nie musze zamieniac:)
- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- https://matuli.pl/

- tweety
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja się już zapisałam. Oczywiście dopiero na luty. Ale myślę że to może być bardzo przydatna nauka. U mnie o tyle łatwiej podjąć decyzję że kosztuje to 500 złotych ale w całości jest finansowane przez Urząd Miasta Warszawy, więc szkoda nie korzystać.
- MoNiaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
u mnie w szpitalu byla za darmo i tez chodzilam ale niestety nie skonczylam dokonczyc bo poszlam rodzic

- demoniqe
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Mi lekarz powiedział, jak poszłam miesiąc po zabiegu pokazać mu wynik z histopatologii, że to kiedy można zacząć się znowu starać zależy tylko i wyłącznie od stanu psychicznego kobiety.
Nie musi to być wcale 6 miesięcy po poronieniu. Zależy jak się czujesz psychicznie.
Jak jesteś gotowa od razu to możesz. Nawet lepiej, bo jesteś bardziej płodna. I rzeczywiście, ja w dni płodne to zdecydowanie nie trafiłam

Ja po poronieniu zarzekałam się, że nie chcę na razie dzieci, pojechałam na urlop, szalałam z mężem, piłam sporo Sangrii (Majorka), nawet zapaliłam od czasu do czasu, seksu do oporu jak to na urlopie, no i ... dzidzia

Okazało się, że już od kilku tyg. byłam w ciąży

Mimo, że się zarzekałam, że odpoczynek od zachodzenia w ciążę to w życiu szczęśliwsza nie byłam, że się udało.
Grunt to nie wyliczac sobie od razu po poronieniu czy już mam te płodne znów czy nie. Wrzucić na luz a samo przypełźnie

- MoNiaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- demoniqe
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Koleżanka niedawno urodziła i szczerze mówiąc nie poleca. Mówi, że całą tą wiedze można by w 1,5h przekazać i odpuścić ludziom.
Podobno można skorzystać bezpłatnie z położnej środowiskowej. Przychodzi do ciebie do domu położna ze szpitala ze 3 razy przed porodem (już też od ok. 20 tyg) i uczy cię tego samego co w szkole rodzenia. Potem na taką położną można trafić w trakcie porodu.
Wypytam dziś koleżankę jak się załatwia taką położną, ale podobno jest gratis i przychodzi do domu. No i uczy cię wszystkiego. Jak myć, przewijać, rodzić, itp.