BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 5 miesiąc temu #784292 przez sisina
A po ile ta pianka na allegro??? i czy mozecie mi podac numer aukcji tej pianki??

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #784298 przez sisina
A wogole to hejka :laugh:

padam na twarz bylismy na zakupach dzis pokupowalam prezenty juz na świeta a sobie kupiłam rogi renifera z dzwoneczkiem :laugh: :laugh: bo Fabis ma stroj elfa :)

Moj małż w tym roku bedzie przebrany za Mikolaja wiec szukam stroju mikołaja

MADZIU WSZYSTKIEGO NAJ ROSNIJ DUUUUŻA :laugh:

Matko naprawde ale nam te dzieci rosna niedlugo to roczek bedziemy wyprawiać :laugh:

dobra zmykam bo mam gosci dzis i ochote na winko Carlo Rossi polslodkie mniam

11 lata 5 miesiąc temu #784373 przez munnecabrava
Ehhh ja też spijam winko :P jestem wyczerpana cały dzien tłukliśmy sie z mężem :P Magda nie wiedziała o co chodzi :P rodzice sie leją i śmieją :P

A teraz ugoootowani :D hrhr poszlabym na jakaś dobrą kolację :P

11 lata 5 miesiąc temu #784405 przez Olga60
Sisina na allegro nie znalazłam tylko w tym sklepie (108zł)

www.activebabyshop.pl/pl/c/Pianki-do-plywania-dla-dzieci/32

11 lata 5 miesiąc temu #784464 przez Olga60
Skandal :ohmy: :angry: jak ja to szukałam :angry:

11 lata 5 miesiąc temu #784484 przez alexa_
Cześć dziewczyny nie było mnie od piątku, nie wiem czy zdołam nadrobić wszystko.

Spóźnione buziaki dla półroczniaków.

A więc u nas weekend masakra. Jula od piątku goraczkuje:( podobno na ząb. Jak jeszcze raz zobacze tego lekarza to chyba zabije. Niby cos tam czuc. No zobaczymy może wyjdzie. Mam nadzieje.
Czy wasze dzieci tez tak reaguja na czopek "cisnie za kazdym razem i jest kupka nie jestem w stanie jej tego zaaplikowac. "
Czego efektem mamy odparzona pupe i placz przy kazdym sisiu:(
Juz mi sie płakać chce jak widze taka wymęczona niunie.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #784494 przez sylkaax
Adrianek już śpi ja powoli też się układam właśnie obejrzałam mój ukochany serial Czas Honoru;) Tak narzekałam , że nie chciał pić mleka a tu wciągnął obiadek w 5 minut i popił 180 ml mleka no byłam w szoku ;P Ale mi narobiłyście chęci na basen chyba też zakupie tą piankę nawet nie wiedziałam , że takie coś jest ;) Jednak forum pomaga ;)
Alexa u mnie tez był problem z czopkiem ale chwile po prostu palcem przytrzymałam i było ok ;] Albo jak spał aplikowałam ;]

11 lata 5 miesiąc temu #784528 przez madzia1210
Czesc dziewczyny, nazywam sie Magda urodzilam synka 26 maja przez cc. Szymonek to moj pierwszy prezent na dzien mamy
Mam nadzieje ze i mnie przyjmniecie. Czytam forum systematycznie ale jakos balam sie odezwac a po porodzie myslalam ze teraz to juz za pozno. Mieszkam na dolnym slasku.

11 lata 5 miesiąc temu #784538 przez paninka87
Oo... majowek jest naprawde sporo! :laugh: u mnie w wiosce jeszcze dwie... i same dziewuchy sie porodzily :laugh: mam dwie znajome co maja tez dziewczyny w tym samym wieku co ja...
witamy Madzia
Ostatnie dni spimy sobie z okruchem do 8 i jestem mega wypoczeta zwlaszcza ze ona o 20 juz spi... ciekawe jak to bedzie jak wroce do pracy

Wyjscia na basen tez polecam! A stroj chyba sobie sprawimy:-) zanurzacie dzieciaczki po woda? Niby one sobie z tym radza.. ogladalam filmik ale ja sie boje :P

Czas spac, dobranoc

11 lata 5 miesiąc temu #784561 przez KarinaM
Witam.
Wczoraj odwiedziliśmy brata męża który ma córeczkę o 3 tygodnie młodszą od Iriny. Wróciliśmy około 18:30 więc odrazu kąpanie i mleczko i 19:00 spanie.
Dzisiaj młoda obudziła się dopiero o 5:00, zjadła i teraz leży w łóżeczku i gada do siebie bo zgasilam światło i mam nadzieję że uśnie tam jak ostatnio.

Co do córeczki brata męża to szwagierka karmi tylko piersią i nic innego nie daje. Dopiero po 6 miesiącu a Ona da później bo mają wrześniaka i muszą wszystko robić później. Masakra. Mówimy że chodzimy do kościoła a szwagierka na to że w te zarazki??? Kurcze to tylko w domu mam siedzieć? Na dworzu też są zarazki. To też nie wychodzić na spacery? Nie rozumiem tej kobiety. Glutenu też nie wprowadza bo za wcześnie.

Lecę do Iriny i spać.

Witam nową majówkę.

Igorek

Irina

11 lata 5 miesiąc temu #784563 przez munnecabrava
KArina ja też dalej nie wprowadzam glutenu :P:P zacznę dopiero pod koniec tego miesiąca :P
A z wcześniakami ponoć tak jest że wszytko trzeba później.

Ale się w nocy walłam w głowę.... chciałm się obrócić i pomyliły mi się strony i się walłam w ścianę :P

Młoda nam dzisiaj pospać nie dała strasznie płytki sen miała i już nie śpi ....tylko grucha :P niemożliwa z tym jest.

11 lata 5 miesiąc temu #784568 przez KarinaM
Kasiu ja wiem że z wczesniakami trzeba ostrożnie. Ale Ona mimo że urodziła się 3,5 tygodnia przed terminem to wagowo była większa niż mój Igor, który urodził się 3 tygodnie wcześniej. Igor ważył 2600 a Ona 2680. Fakt że mają z Nią problemy. Jeżdżą na rehabilitacje, do neurologa i dermatologa (ma dużego naczyniaka na czole i to centralnie i mniejsze naczyniaki na ciele) ale to nie oznacza że dziecko jest upośledzone jeżeli chodzi o przewód pokarmowy. I muszą pieluchowac cały czas bo Agatka prostuje cały czas nogi. No ale to ich dziecko i matka wie najlepiej co dobre dla Jej dziecka. Jak zobaczyli Irinę to byli w szoku że tak przekręca się na brzuch i jeszcze u nich zaczęła na brzuchu podnosić tyłek do góry i przesuwać się do przodu. Słabo Jej to wychodziło bo to pierwszy raz tak kombinowala ale dawała radę.
Do nas na chrzciny też chyba nie przyjdą bo mają wczesniaka a u nas ma być aż 20 osób. Są trochę dziwni ale cóż.

Igorek

Irina

11 lata 5 miesiąc temu #784570 przez Gusia
Witajcie z rana :)
Karina ja tez jeszcze glutenu nie podaje, a sloiczki zaczęłam dawać w zeszła sobotę, a tak to tylko cycek, nawet herbatki moja Julka nie przyjmuje :)
Ja 10 lat temu Olusiowi zaczęłam wprowadzać stałe pokarmu dopiero po skończonym 6 miesiącu a o glutenie wtedy nic nue wiedziałam i go nie podawalam, a teraz jestem zielona, dla mnie to magia, tyle o nim piszecie ale ja tego nie przyswajam ;)
A co do jedzenia stałych pokarmów to moja Julka jeszcze nie gotowa chyba bo językiem mieli w druga stronę , jakos nie podchodzi jej to jedzenie, jak by policzyć to przez te 9 dni to moze zjadla niecały mały sloiczek, wiecej tego jedzenia wywalilam niż ona zjadla :)

wszystkiego najlepszego dla wszystkich polroczniaczkow od cioci Agi i Juleczki :*****

11 lata 5 miesiąc temu #784571 przez Gusia
Karina, nie wiesz przypadkiem co lekarze mówili na te mniejsze naczyniaki na ciele, bo moja Julka tez ma dwa, w sumie nieduże , jeden prze lewej piersiulce i jest on tak jakby na siniaczku a drugi na pleckach, tu generalnie każdy lekarz mówi ze powinno samo sie wchlonac ale ja swego czasu bardzo sie nimi denerwowalam, poczytalam troche na ten temat i troche sie uspokoilam nie mniej jednak cały czas mam jakiś lęk :(

U którejś z dziewczynek tez widziałam na zdjęciu ale dobrze nie pamietam u której :/

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka