- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Domiś91
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Boje się że nie będe miała pokarmu

A ja na ost wizycie na plusie 13 kilo, to był 31 tydz

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Szarla
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Hej Dziewczynki.. ja mam dziś okropny dzień... wszystko mnie boli, krocze rozsadza, plecy łupią.. a najgorsze jest to że wredna dziś jestem straszliwie !!!!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Aaaaaaaa jakbym dziś siebie słyszała!
Nie wiem jaką pozycje mam przyjąć, żeby mnie coś nie bolało ;(
Jakiś koszmar...
Brzuch ciągnie po bokach, boli coś w okolicy żołądka (aj, sama nie wiem co to może boleć) i pleeeecy. Jeeeeeeeej. Jeszcze niedawno nie miałam wogole takich bóli pleców a teraz!!!!

- lkasiulla
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Dziewczyny jak was czytam to normalnie wpadam w panikę tak się boje porodu ze szok nie sądziłam ze tak się będę bać

Dziewczyny które dodały zdjęcia ślicznie wyglądacie

Co do kg to ja od początku ciąży przytyłam 10 kg a mój gin co wizytę na mnie krzyczy że za dużo ale ja wcale dużo nie jem wręcz bardzo mało bo wogle apetytu nie mam wiec skąd te kg to nie wiem

Co do rozstępów to mam takie ciało że miałam ich już dużo przed ciąża, ja uważam że albo się ma do nich skłonności albo nie wiec od początku ciąży smaruję się tylko zwykła oliwka i jak na razie nie mam ani jednego na brzuchu za to zrobiły mi się na udach(nie smarowałam bo nie pomyślałam o udach

- sisina
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

długo dochodziłam do siebie schudłam bardzo dużo i bałam sie zajśc w kolejną.No ale zaszłam co prawda po 4 latach...Ale dzidzia zdrowa i to najważniejsze

Któraś z was pytała o łóżeczko no ja zakupiłam turystyczne i jestem zadowolona i materac też dokupiłam
- Daarikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Porodu jak narazie sie nie boję mam nadzieję że tak zostanie do końca. Bardziej bałabym się cesarki bo miałam już operację i byłam dość mocno pocięta rana jakieś 30cm więc wiem jak rana może boleć fakt że to nie była rana na brzuchu ale tak czy siak spodziewam sie podobnego bólu.... Ale wszystko da się wytrzymać.
Nie wiem jak u Was ale u mnie brzuch zdaje się co dzien to większy

demoniqe dziewczyny mówiły mi że takie osłonki przy popękanych sutkach uratowały im życie... jak tylko popękają mi sutki to odrazu wysyłam męża po takie osłonki. Aaaa i jeszcze kazały używać tych mniejszych bo podobno są dwa rozmiary.
- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- https://matuli.pl/
Wydaje mi się, że rozdrażnienie bierze się też z dolegliwości. Mi jest już tak ciężko, plus te ciągnięcia, kłucia. Boli mnie też kręgosłup, nie wytrzymam zbyt długo w żadnej pozycji - ciągle mi źle. Jedyna pociecha to widok brzucha z obcym ;D Mały już naprawdę takie cuda wyczynia, że od razu buzia się cieszy

Strasznie łatwo wyprowadzić mnie z równowagi - dobrze, że nakupiłam sobie słodyczy, jabłek i kakao

- Kiniaczek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- lkasiulla
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- lania
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.

Byłam u lekarza, moja szyjka ma się lepiej, nawet rozwarcie mi się trochę zamknęło, ale gin mówi, że szyjka jest tak miękka, że chyba po wyjęciu pessara od razu urodzę

Małego nie oglądaliśmy, bo gin nie chciał dusić brzucha, ale umówił się z nami, że go popodglądamy 3 kwietnia (idziemy całą rodziną oczywiście, nawet musieliśmy dostosować wizytę do grafiku mojej Oliwki

- Szarla
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- joasia10015
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

No tak obkurczanie macicy może nie zle bolec-tymbardziej przy karmieniu -ale faktycznie da sie przeżyc i sie zapomina

Zapomniałam napisac o kryzysie z karmieniem-też miałam po dwóch dniach nawał,a do tego Miłoniu pogryzł mi tak sutki że pił mleko z krwią

Tak więc dziewczyny ja już dawno kapturki kupiłam ,laktator tylko musze wyparzyc i moge karmic

Ha,ha któras napisała że przy cc cierpi sie po ,a przy naturalnym przed

Z tego co wiem to po cc jest mozliwosc urodzic naturalnie -zależy z jakiego powodu byla pierwsza cc.U mnie szyjka zawiodła-wogóle nie było postępu w rozwarciu i po 24h.zdecydowali sie ciąc

W sumie kiedy przyjdzie termin porodu to minie 4 lata(bez 2 msc.) od cc.Zobaczymy jak to ze mna bedzie.Pocieszyło mnie to że mój GIN juz na pierwszej wizycie pow.że w żadnym szpitalu nie mogą mnie teraz tak długo trzymac ze skurczami (jesli zaczne rodzic nat.)bo brzuch jakby nie było jest pocięty i jest ryzyko że sie rana ,,otworzy,,

CO do siusiu po cc to tak jak lalka pisała-cewnik wkładają

Ale faktycznie lalka masz racje niektóre osoby w szpitalach to zasługują na kamieniołomy -bo maja zero empatii dla rodzących i mysla o sobie

sisina przykro mi z powodu pierwszego malenstwa -nawet nie umiem sobie wyobrazic co musiałas czuc .Dobrze że taraz jest wszystko dobrze-zdrowie najwazniejsze

Matko jedyna ale sie rozpisałam ....Pewnie i tak tego nikt nie przeczyta

Ps.wspominała któras o tantum rosa-ja tez polecam.Jak dla mnie najlepszy płyn do mycia i irygacji

- sisina
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- moniaaak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33

ja sie boje samego pobytu w szpitalu bardziej niz porodu... szpital jest mi calkiem obcy i lezalam w nim tylko jak sie urodzilam i jak mialam 2 msce wiec nie mam zielonego pojecia jak tam jest ...

ja w ciazy jestem oaza spokoju

dzis jak wracalam ze szkoly rodzenia (15 minut piechotka) w polowie drogi myslalam ze nie dojde :O po prawej stronie tak ciagnal mi brzuch (kolka czy co

ale 5 kroków na minute i doczolgalam sie do domu po niewiadomo jakim czasie

tez slyszalam zeby kupic tamtum rosa

szarla fajny masz ten domek

- lania
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.

Ja dziś na wizycie ważyłam 62, więc mam równo 10 kilo do przodu. Mi lekarz na temat wagi nic nie mówi, ani że za dużo ani że za mało

Joasia dziś szalejesz

tysiak to znaczy, że do irygacji???tez slyszalam zeby kupic tamtum rosa i rozrabiac w butelce z dziubkiem