BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 1 miesiąc temu #598347 przez Domiś91
sisina ja tak samo nie wiem czy będe karmiła :( piersi mi urosły tylko troche (z tego że przytyłam) a jeszcze do tego moja mama ani przy mnie, a ni przy mojej siostrze pokarmu nie miała.. Więc nie wiem jak to będzie ze mną..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #598368 przez lania
Ja w poprzedniej ciazy tez nie mialam wiekszych piersi a karmilam dwa lata z hakiem :-)

12 lata 1 miesiąc temu #598385 przez anek
oj to ja jestem 100lat za murzynami z tym wiaderkiem:Dmam wanienkie wiec pozostane przy niej.

Jesli chodzi o macierzynski ,to mi tez bardziej odpowiada opcja 100% i 60%.

Sisina narazie nie musisz kupowac, moze nie bedzie Ci potrzebny.ja karmiłam wprawdzie 4msc i miałam laktaor od siostry ale go nigdy nie uzywałam. nie był mi potrzebny.zawsze mozna podejsc do apteki/sklepu i kupic od ręki.

dalej ma byc brzydka pogoda, załamka, depresja murowana:(

12 lata 1 miesiąc temu #598418 przez aleksandraludw
karolka85 ja z katowic więc rzut beretem:p

12 lata 1 miesiąc temu #598430 przez Anabelle

12 lata 1 miesiąc temu #598439 przez Alex_87
Dziewczyny z tego co wiem, to ilość pokarmu nie zależy od wielkości piersi. Ja mam raczej z tych małych i wcale nie uważam, że nie będę karmić. Moja znajoma miała za to wielgaachne piersi a pokarmu niewiele, więc zrezygnowała z karmienia.
Jak to moja położna mówi - cała laktacja tkwi w naszej głowie :)

12 lata 1 miesiąc temu #598441 przez aleksandraludw
Anabelle zamierzam na pierwsza wycieczkę zabrać moja Julcie do krakowa właśnie:)

12 lata 1 miesiąc temu #598443 przez ewela86
ja jestem zaprogramowana na karmienie piersią i będę robić co w mojej mocy żeby się udało:)

12 lata 1 miesiąc temu #598456 przez Anabelle
Aleksandra, zapraszam, zapraszam... ja teraz przeprowadziłam się pod kraków i teściowa wydała mi zakaz chodzenia z dzieckiem do miasta - "dziecko truć będziesz" ;P

Laktacja - mi też doradca laktacyjny i położna powiedzieli, ze cała laktacja tkwi w głowie i nie ma czegoś takiego jak kobieta bez pokarmu - wszystko chęci i samozaparcie, dlatego podobnie jak ewela - zaprogramowałam się na karmienie piersią i nie odpuszczę póki nie powiem sobie szczerze, że nic wiecej nie mogłam zrobić.

12 lata 1 miesiąc temu #598457 przez Kiniaczek
Anabelle napisał:

ja z krakowa więc też blisko :)

Ja pochdze z Tarnowa:D a od 3 lat okupuje Poznań :D

12 lata 1 miesiąc temu #598466 przez Kiniaczek
Joasia jutro idę na tą konferencję co przesłałaś w linku " Mama pyta" zapowiada się całkiem fajnie:)Oprócz standardowych tematów o porodzie bólu i laktacji ma być też o noszeniu w chuście, masażu Shantala itp! Zdam Wam jutro relacjone na gorąco :laugh: :laugh: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

12 lata 1 miesiąc temu #598468 przez Alex_87
Ja też się nastawiłam na karmienie :D tylko boję o sutki, bo już teraz mnie bolą, a co dopiero jak dziecko się przyssie :dry: troszkę mnie to przeraża

12 lata 1 miesiąc temu #598469 przez demoniqe
ja planuje standardowy macierzynski 20 tygodni. Dopiero zaczelam prace w nowej firmie, jest baardzo rozwojowa no i mam byc w zarzadzie po powrocie z macierzynskiego wiec warto. Postaram się jak najwiecej czasu poswiecac maluszkowi. Wszystko da sie zorganizowac.

12 lata 1 miesiąc temu #598474 przez Kiniaczek
demoniqe napisał:

ja planuje standardowy macierzynski 20 tygodni. Dopiero zaczelam prace w nowej firmie, jest baardzo rozwojowa no i mam byc w zarzadzie po powrocie z macierzynskiego wiec warto. Postaram się jak najwiecej czasu poswiecac maluszkowi. Wszystko da sie zorganizowac.

Póki co to Ty się oszczędzaj żebyś Janka w brzuchu jak najdłużej utrzymała !!!!! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #598500 przez Daarikaa
Właśnie wszamałam budyń czekoladowy i oglądnęłam Top model, malutka w brzuchu buszuje, tylko jakos tak szturcha mnie bardzo w dole brzucha tak jakby się przemiescila...hmmmm mam nadziej że jednak nie bo była głowka w dół.

Ja pochodzę z Zielonej Góry ale mąż ściągnął mnie do Głogowa:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka