BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 3 tygodni temu #619052 przez joasia10015
DOmiś czarna niby do wszystkiego pasuje ale ja bym wzięła pudrowy róż-jest śliczna !!!!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu #619053 przez moniaaak
Wróciłam od lekarza i muszę sie pochwalić. Mały waży już 2 kg, rośnie jak na drożdżach. Razem przytyliśmy 1,5 kg. Co daje od początku 15,5 na plusie- szału nie ma, ale tragedii też nie:).
następną wizytę mam 29 kwietnia, chce mnie przed majówką jeszcze zobaczyć. Powiedział, że do tej wizyty, żeby wytrzymać, a potem już mogę rodzić:).

Kacper ma bardzo nisko główkę, dlatego czuję ból w dole brzucha, ale szyjka nawet się wydłużyła od ostatniej wizyty, więc spoko.
Kazał mi pakować torbę do szpitala... kurczę to już niedługo :)

12 lata 3 tygodni temu #619061 przez Alex_87
Domiś ja sądzę jak Joasia, czarny to kolor uniwersalny, ale teraz wiosna idzie, lato, ja stawiam na kolory, więc jestem za różem ;) sama mam zamiar sobie kupić jakąś torebkę w super soczystym kolorze :D

Moniaak też zamierzam już się zacząć pakować, tylko czekam aż torba mi wyschnie i będę powoli układać, strasznie nie lubię pakowania, więc lepiej jak zacznę już teraz :D

12 lata 3 tygodni temu #619065 przez moniaaak
I małemu chyba nie bardzo podobało się badanie USG, bo kopał cały czas :) :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :blink: :blink:

12 lata 3 tygodni temu #619067 przez joasia10015
moniaaak no to nasi synkowie rosną jak na drożdżach ;-) Jesteśmy praktycznie w tym samym tygodniu ciąży -różnica jednego dnia ;-)I ja też mam wizytę na 29 kwietnia -może sie cos wtedy wyklaruje -no chyba że do tej pory urodzę...no bo to przecież nigdy nie wiadomo ;-P

12 lata 3 tygodni temu #619072 przez lili91
Hej dziewczynki :laugh:

Nawet nie wiecie jak sie dzisiaj wnerwilam. Poszlam do MOPSu dowiedziec sie o becikowe ( jak to jest z tymi zasadami) . Pani zapytala kiedy dziecko sie urodzilo to powiedzialam ,ze dopiero w maju ( wszystkie 3 panie z pokoju wybuchly smiechem). Ja tylko chcialam zapytac czy mam na co liczyca ,a one tak sie zachowaly jakbym powiedziala ze dziecko mam dopiero w planach. Ogolnie to nic sie nie dowiedzialam, pani zbyla mnie dwoma zdaniami. Heh te sprawy urzedowe.

12 lata 3 tygodni temu #619075 przez Sevilla
Ja mam wizytę za tydzień, mam nadzieję, że Maksiolino przybrał na wadzę prawidłowo :) Ja się wczoraj ważyłam na wadzę i w półtorej tygodnia 0,5kg do przodu :)
Troszkę się boje, że jak za mało przybierze na wadze, to będę musiała szybciej urodzić. Lekarz mówił, że jak maluszek w brzuszku nie przybiera tak jak powinnien to podaje się clexane. Ja clexane biorę od początku ciąży, więc ostatnią deską ratunku jest wywołanie porodu ... ech ... ale jestem dobrej myśli, bo mały wali po ścianach brzucha jak małe słoniątko :)

12 lata 3 tygodni temu #619079 przez Sevilla
lili91 napisał:

Nawet nie wiecie jak sie dzisiaj wnerwilam. Poszlam do MOPSu dowiedziec sie o becikowe ( jak to jest z tymi zasadami) . Pani zapytala kiedy dziecko sie urodzilo to powiedzialam ,ze dopiero w maju ( wszystkie 3 panie z pokoju wybuchly smiechem). Ja tylko chcialam zapytac czy mam na co liczyca ,a one tak sie zachowaly jakbym powiedziala ze dziecko mam dopiero w planach. Ogolnie to nic sie nie dowiedzialam, pani zbyla mnie dwoma zdaniami. Heh te sprawy urzedowe.

Było jej powiedzieć, że się dowiadujesz teraz, bo po porodzie nie będziesz miała do tego głowy. Poza tym to jej zasrany obowiązek udzielić informacji ... wkurzają mnie te baby w urzędzie ..

12 lata 3 tygodni temu #619086 przez lili91
sevilla tez mam wizyte za tydzien podpytam lekarza ile moja malenka wazy na ostatniej wizycie powiedzial ze wszystko jest ksiazkowo, ale im blizej porodu tym bardziej sie boje o nia ze moze cos nie tak bedzie, ze za mala jest albo cos.

12 lata 3 tygodni temu #619089 przez aleksiaa88
Domiś91 napisał:

I taki rożek:

:laugh: mam taki sam, a to dobre

12 lata 3 tygodni temu #619093 przez aleksiaa88
Domiś91 napisał:

Jeszcze mam pytanie z innej beczki :) Chce sobie zamówić torebkę na allegro, ale zastanawiam się nad kolorem :D
moda.allegro.pl/wiosna-2013-listonoszka-...nne-i3148799004.html
Jak uważacie: czarna czy pudrowy róż? :D

pudrowa

12 lata 3 tygodni temu #619100 przez lili91
Powiedziala mi to co wiem a jak przedstawilam jej moja sytuacje to stwierdzila, ze bedziemy sie martwic jak urodze. Takze wyszlam z niczym. :angry:

12 lata 3 tygodni temu #619107 przez Domiś91
aleksiaa88 heheh ale jaja :D jaki ten świat mały :D

Zamówiłam pudrową, macie racje wiosna idzie, potrzeba nam kolorów, a nie wiecznie te czarne lub szare barwy :D

lili91 przede mną to samo, musze zajśc do mopsu i też sie dowiedzieć! Wkurze się jak mnie tak zleje babka! Nie omieszkam jej o tym wspomnieć i zrobić jej mały ochrzan :D

12 lata 3 tygodni temu #619114 przez lili91
Domis u nas jest tak ze jak normalna osoba pojdzie to tak jest traktowana ,a jak tacy co "siedza" w mopsie latami to w sensie stali bywalce to panie sa mile i uprzejme.

12 lata 3 tygodni temu #619119 przez joasia10015
lili91 napisał:

ALe bym zjeba*a na czym świat stoi :angry: Zabiłabym taka babe jak BOGA KOCHAM !!!! jak to przeczytałam to mnie aż wzięło...Gdzie jest ta baba?Gdzie ty ryba mieszkasz? To zaraz tam wpadne i rozniosę baby !!!!
Ja to nie mogę jak ide do urzędu i spotykam podobne baby !!!!Zabic to za mało :blink:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka