BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 3 tygodni temu #618784 przez Olga60
Na tvn style lecą "położne" o porodach :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #618795 przez Sevilla
Olga ja oglądałam wczoraj, na zmianę byłam przerażona, podekscytowana i płakałam ze szczęście ... istna huśtawka nastrojów przez jedną godzinę :) Jak o tym powiedziałam Michałowi to się ze mnie śmiał :)

Tyssiak mi tak jest gorąco w domu, że na krótki rękawek chodzę ubrana, w porównaniu do teściowej, która ma bluzkę, bluzę na sobie i mówi, że trzeba rozpalić w piecu, bo zimno. Po czym patrzy na mnie i mówi, jak ja byłam w ciąży też było mi gorąco :)

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #618820 przez Alex_87
tysiiiak napisał:

alex_87 ja takie bole odczuwam zazwyczaj na wieczor jak juz klade sie spac. Tak jak u Ciebie też nie są jakieś bardzo bolesne ani uciążliwe ale niepokojące :dry:

Dziewczyny czy wam tez jest wiecznie gorąco i sie pocicie ? Denerwuje mnie to strasznie...

Mnie na początku też trochę niepokoiły, ale stwierdziłam, że skoro nie są regularne i się nie nasilają to nic się nie dzieje, w końcu w przyszłym miesiącu rodzimy :D za tydzień mam wizytę u gin więc jej o tym powiem. No i też czuję je jak się kładę do spania wieczorem :)

Jeśli chodzi o pocenie, to już wcześniej miałam trochę problem ze spoconymi rękami, ale teraz...o rany czasem chwilę trzymam rękę na stole albo jak piszę na kompie a tam kałuże wody :D no i też mi gorąco, najgorzej jest w sklepie, bo na chwilkę przecież nie będę zdejmować kurtki :dry: ale przynajmniej mam ciepłe dłonie, zawsze miałam lodowate a teraz cieplutkie jak nigdy :D

12 lata 3 tygodni temu #618936 przez Karolka85
z poceniem się póki co nie zauważyłam jakiś większych zmian u siebie, ale jeśli chodzi o uderzenia gorąca to jak najbardziej- i właśnie szczególnie jak wchodze z dworu do jakiegoś sklepu lub innego pomieszczenia. bardzo szybko robi mi się gorąco i duszno :dry:

właśnie listonoszka przyniosła paczuszkę z kołem poporodowym. kupiłam na tablicy.pl ponoć nie było używane i w sumie faktycznie chyba tak było- czyściutkie jak nowe.wypróbowałam już- jest wygodne :) fajna poduszka wypełniona granulatem styropianowym z dziurą w środku :) odpuściłam sobie koło dmuchane dziecięce bo za porządne trzeba całkiem sporo zapłacić, a takie tanie to stwierdziłam, że może nie wytrzymać mojego ciężaru, skoro jest przeznaczone np dla 3 letniego dziecka

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #618946 przez aleksiaa88
Nie mogłam się powstrzymać wyprałam jasne ciuszki ale te tylko z lumpeksu kurde już bym chciała prasować :laugh: patrzę na pieluchy i chyba się skurczyły albo zbiegły albo nie wiem co są takie trochę jak plisowane- tetrowe może jak wyprasuję to będą normalne :dry:
A ja dziś zeżarłam 3 wielkie drożdżówki z tofii, czekoladą i borówką :side: :side: :side: :side: :side:

Co do pocenia to w I trymestrze pociłam się niesamowicie ciągle chodziłam spocona nawet siedząc się pociłam, ale wyczytałam kiedyś, że to przez hormony można się na początku ciąży pocić, później mi przeszło. Mąż się śmiał, że jak zacznę się znowu tak pocić to uzna, że znów jestem w ciąży. Teraz to w ogóle się nie pocę nawet czasem jak zapomnę użyć dezodorantu to nic się nie dzieje nawet jak chodzę to sucho

12 lata 3 tygodni temu #618959 przez Domiś91
ewela86 zajebiście to wygląda!! Jakby było w komplecie !! :D super że jednak to wziełaś :D

Ja wróciłam z miasta, wydałam 200zł :) kupiłam buteleczki, smoczek, skarpeteczki, rożek i oczywiście nie mogłam soobie odmówić paru ciuszków :D po higieniczne jade w piątek, dzisiaj już nie miałam siły :)

Kurcze tyle tych postów że nie wiem co napisać :P Pocić się nie poce, może troche więcej się pociłam w pierwszym trymestrze, ale teraz jest git :D

12 lata 3 tygodni temu #618962 przez Alex_87
A mi właśnie kurier przywiózł paczkę :D dwa komplety pościeli z ochraniaczami na szczebelki, dwa okrycia kąpielowe, ochraniacz na materac, prześcieradła, kołderka i poduszka i pieluszki tetrowe. Wszystko fajne, tylko te pieluszki lipne niestety, cieńsze niż te które dostałam od znajomej, ale już trudno. I ta kołderka wielgachna się wydaje, wzięłam 100/135 więc chyba na początku będzie spała w rożku, zresztą sama nie wiem.
Nie mogę się na to napatrzeć :D

12 lata 3 tygodni temu #618987 przez Sevilla
A ja mam dziś totalnego lenia. Nic nie prałam, nic nie prasowałam :) Zrobiłam tylko obiadek, a tak to leże z dupą w łóżku, bo tak jakoś mi najwygodniej :)

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #618990 przez Domiś91
Naprawde nie mogłam się powstrzymać przed kupnem :D Znalazłam fajny i tani sklem z nowymi rzeczami, a tanimi! Te body np. 10zł, półśpiochy 12 :D opylało się :D
Załączniki:

12 lata 3 tygodni temu #618998 przez aleksiaa88
Domiś ale super kompleciki

12 lata 3 tygodni temu #619013 przez Alex_87
Słodkie te ubranka i rzeczywiście jak na nowe rzeczy to tanio. Ja dziś widziałam śliczne sukieneczki akurat na lato dla małej, ale stwierdziłam że nie będę kupować, bo takie różne kompleciki zazwyczaj ktoś z odwiedzających kupuje, ja się ograniczę tylko do tych niezbędnych ubranek, najwyżej zawsze będzie czas żeby coś dokupić :)

12 lata 3 tygodni temu #619018 przez Domiś91
I taki rożek:
Załączniki:

12 lata 3 tygodni temu #619030 przez Domiś91
canpolbabies.com/pl/produkty/produkt/351.../group:2/category:11
Butelki kupiłam dwie takie, tylko z obrazkami, na jednej muchomorek i zabki a na drugiej dzidzia spiaca na chmurce :D IDo każdej smoczki anatomiczne :)

12 lata 3 tygodni temu #619034 przez Domiś91
Jeszcze mam pytanie z innej beczki :) Chce sobie zamówić torebkę na allegro, ale zastanawiam się nad kolorem :D
moda.allegro.pl/wiosna-2013-listonoszka-...nne-i3148799004.html
Jak uważacie: czarna czy pudrowy róż? :D

12 lata 3 tygodni temu #619048 przez joasia10015
Kurcze laski ale sie najadłam :ohmy:
Zrobiłam pizze i ledwo chodzę ;)
A teraz mnie naszło na czekoladę i moją ulubiona z GOPLANY wrypałam prawie całą :silly:
Domiś śliczne ciuszki :)
Kurcze coraz częściej śni mi sie MIkulo i poród ;) Już sie nie mogę doczekac aż go zobaczę :kiss:
Dziewczyny gdzie jest wiosna????????????????????????????? :unsure: :unsure: :unsure: ??????????????????????????????????????????????? Bo nie u mnie :angry: :angry: :angry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka