- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- Rika
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Teraz mam dwójkę, za kilka lat niestety dziewczyny pójdą do przedszkola a ja spokojnie skończę sobie kilka kursów, będziemy wyjeżdżać na wakacje nawet sami

Ale to tylko moje zdanie.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Rika
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- aska27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
a gdzie jest Masuska??
- paulinka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- :D
Paulinko..zaraz odszukam ten blog..i na priv wyślę Ci linka.
A jak tam Twoje starania??
Ok czekam na priv:))) a co do staran no to wczoraj zaatakowalam meza i nie mial wyjscia hihihih ale zobaczymy co z tego wyjdzie,bo ja teraz w zasadzie nawet nie wiem jaki mam cykl,rozlegulowalam sobie tymi tabletkami ,pierwszy@ byl ok a teraz nie wiem kiedy bedzie ( albo i nie bedzie

- Rika
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
U mnie taka sytuacja na pewno nie będzie miała miejsca bo jak nie chce się teściowej z Zuza siedzieć to podrzuca ją swojej teściowej

- aska27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Rika no właśnie jest mi przykro,bo to przecież babcia Mikołajka,a zachowała się jakby jej ciążył i przeszkadzał.
A dzisiaj Mikołaj cały dzień placze, sprawdzałam temp i jest ok.. sama nie wiem co się dzieje. W nocy spał niespokojnie, obudził się.. potem męczył z zaśnięciem.
- różyczka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mamita swoich córek :)
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- ewitkun
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
i do tego ciągle chce jeść a ja schizuję, że nie mam pokarmu, najpierw myślałam, że to może zęby wychodzić będą ale obmacałam i nic nie czuję. to chyba jednak skok rozwojowy
- Rika
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- natimp1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- natimp1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Byłam dziś u lekarki i mówiła ze jak młody skończy 4m-ce to będziemy mu jakąś łyżkę kaszki dziennie podawać.Hmm jeszcze nie czytałam nic na temat wprowadzania posiłków u dzieci karmionych piersią, ale faktycznie czas sie zając tematem skoro za 1,5 mca do pracy mam wrócić.
Swoją drogą ciekawe jak sobie w pracy poradzę. W sumie nie wyobrażam sobie też nie chodzić do pracy, z Maksim jakoś łatwiej przeszło to wszystko mam wrażenie przez to ze lato było, a teraz zobaczymy.
- różyczka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
No nie wiem Różyczko, ja gdybym miała po macierzyńskim wrócić to musiałabym zrobić to 25 listopada bo wtedy mijają 22 tygodnie. Chyba że Wy macie jakoś inaczej.
my z Hoborr pracujemy obie w szkole i w szkole wyglada to tak, że po wykorzystaniu 22 tyg. macierzyńskiego jest jeszcze zaległy urlop za wakacje, który u mnie np. bedzie w kawałkach bo macierzyński konczy mi sie 20 grudnia, potem biore 2 dni opieki na dziecko (nalezy sie na dziecko do 14 r.z i jest 100% płatny), potem od 23 grudnia już mam przerwe świateczna w szkole do 3 stycznia, potem zaczynam zaległy urlop za wakacje do 1 lutego, potem od 1 do 15 lutego mam ferie ziomwe w szkole, a potem kontynuje urlop za wakacje do 3 marca ale to sobota wiec 5 marca wracam do pracy.
Hoborr pracujac w szkole też ma to wszystko do wykorzystania choc nie wiem jak w jej wojewódzctwie sa ferie akurat.
Ale każda babka po macierzyńskim zazwyczaj wybiera zaległy urlop (nie jest on co prawda tak długi jak w szkolnictwie)no chyba,ze wybrala ekwiwalent pienięzny.
- Rika
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja bym zrobiła tak. Jeśli chcesz wrócić do pracy to najlepiej będzie jak po prostu przestawisz Jasia na mleko modyfikowane. Na czas kiedy Ty będziesz w pracy to mały będzie jadł MM a jak będziesz w domu to będziesz dawała mu z piersi i tyle. Nie ma sensu żebyś odciągała pokarm na czas kiedy będziesz w pracy bo to pochłania dużo czasu. Laktacja dopasowuje się do potzreb dziecka czyli jak będziesz regularnie karmić np o tej 16 jak wrócisz z pracy o na tą godzinę będzie produkować się mleko. I np jak mały budzi się w nocy to też możesz dawać pierś bo zawsze Ci będzie łatwiej. Pamiętam jaką z Zuzą miałam katorgę jak musiałam jej robić w nocy MM bo się budziła jak jej żeby szły i chciała mleko...
Ale ja tylko napisałam co ja bym zrobiła.
- Rika
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- różyczka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-