BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 3 miesiąc temu #279450 przez różyczka
ej no nie daje sie ani do 18 ani do 16...no chyba,ze m-cy :laugh:
mam juz jedno dziecko od 15 lat to wiem co nieco hehehe :laugh:

Oposku a wiesz co jest najgorsze? że potem coraz cieżej przestac karmić bo tak żal jakoś a bardzo czesto jets tak,ze dzicko samo naturalnie traci zainteresowanie piersią i wtedy mamuśki w depreche wpadają :laugh: mam nadzieje, ze nas to nie bedzie dotyczyło :blink:

Ufolko piękne pisanki i bardzo ciekawy zawód ma Twoj maż :) artysta ludowy...super :)
widac, ze córa zainteresowania ma po tacie :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #279454 przez ufolka
rika do mnie przedwczoraj napisał mój były :) R. zobaczył i się wkurzył że mam go na gg :silly:
asia bo nie zawsze trzeba podawać, są wyjątki w których nie powinno się ;) jak lekarz nie kazał to wie co robi raczej :)
oposku no i ja nie widzę nastolatka który łyka witaminy hehe
stronka nasza 'pisankowa', będę ją aktualizować ale na razie stara wersja: pisankidrapane.republika.pl/index.html
lucy on takimi nożykami drapie ;) woskiem to inne ;)
różyczko to jego hobby, zawód to technik żywienia, jak ja :lol:

babyonline.pl/niemowle_zdrowie_artykul,5526.html
www.cmarka.pl/pytania/index.html

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #279463 przez Oposek
Ufolka dzieki za linka! Widzisz, a ja nie wiedziałam, że trzeba potem mleko dać :( I nic nie dawałam, bo najczęściej Filip dostawał ją po obiedzie, bez popijania..

Różyczko oj, domyślam się. Ja przed ciążą mowiłam, że będę karmić 6 miesięcy, potem że rok, a ostatnio tak sobie myślę, że może półtora;) Chociaż z drugiej strony może dobrze, jak dziecko traci zainteresowanie piersią, bo co ja zrbię, jak będę chciała skończyć karmić, a Młody będzie wrzeszczał, że chce? Masuska kiedyś taki film zamieszczała o karmieniu piersią, gdzie czterolatek wolał "cycuś, cycuś!!!" :dry:
A Ty karmiłaś Oliff piersią? jeśli tak to jak długo?

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #279477 przez różyczka
a no czyli starszym dzieciom w jedzeniu dostarczana jest wit.D
no bo seryjnie moja Oliwia bierze rózne leki ale od X lat pediatra na temat tejze wit. nic nie mowił, od kiedy skończyła być niemowlakiem...

a ja zawsze po kąpieli daje a potem cyc czyli ok :)

te PISANKI sa PRZEPIĘKNE :S :) mowe mi odjęło!
a te strusie jaja jakie giganty :laugh:

13 lata 3 miesiąc temu #279478 przez basba
łoooo matko baby ależ naskrobałyście!

póki co tylko o mnie bo troche mam do nadrobienia. Zauważyłam tylko ze chyba jakiśMasuskowy filmik mnie ominął... :dry:

No ale 50 teścia wyszła super! Jego mina - bezcenna! Normalnie przez całą imprezkę banan od ucha do ucha a dzisiaj od samego rana mówi na nas OSZUSTY (dla tego ze mu nic nie powiedzileiśmy hehehe). Mężul przemówienie strzelił aż się wszystkim łezka w oku zakręciła dzieciaki do 21 wytrzymały, potemich zgarnęłam a ogólnie wszystko przed 22 się skończyło.

No to na tyle... lecę poczytać :)

13 lata 3 miesiąc temu #279486 przez różyczka
Oposku ja skończyłam Oliff karmić okolo 7 m-ca bo musiałam wrócić do szkoły :( a za chwile a chwile pózniej i do pracy :dry:

13 lata 3 miesiąc temu #279487 przez hoborr
Oposku dziękuję bardzo za info. Trochę się uspokoiłam. Przecież nikogo nie okradłam. Wymyśliliśmy też z mężem że powiemy że ten dom jest tez dla teściów i oni sie dokładają. Nie dawno przepisali dom córce to akurat się dobrze składa.
Doczytałam że od tych 60tysięcy nie będziemy płącic bo jeszcze nie upłyneło pół roku i zdążymy zgłosić Gorzej z tą kasa sprzed roku. Było prawie 40 tysięcy. I te ponad 9 sie odlicza - czyli kara by była 20% z prawie 30 tysięcy:(. Choć może taka naiwna jestem i sie łudze że nie będa nas wzywać....
Różyczko :kiss:

Rika a ja myślałam że moja Ada jest najmniejsza (7100) :S

Oposku obawiam się że Twój syn w wieku 18 lat będzie wolał doić cycki innej kobiecie:) :lol: :silly:

Z tego co mi wiadomo to witamine D podaje sie najczęściej do 1 roku zycia. Jeśli ciemiączko zarasta zbyt szybko to sie ogranicza (np co drugi dzięń), a gdy nie jest zarośnięte jak należy lekarz może zlecić podawanie WitD dłużej niż rok. Zawsze jak jesteśmy np. na szczepieniu i lekarz ogląda Adę to bada jej ciemiączko. I to od tego zależy:) taraaammmmm

13 lata 3 miesiąc temu #279489 przez hoborr
Lucy usunełaś filmik??? Ja chcoiałam pokazać mojemu T!!!!! :blush: :S

13 lata 3 miesiąc temu #279497 przez Lucy
Hoborr a co wysłać ci?

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 3 miesiąc temu #279498 przez hoborr
Lucy napisał:

Hoborr a co wysłać ci?

proszę:) :lol:

13 lata 3 miesiąc temu #279501 przez basba
lUCY JA TEŻ CHCĘ FILMIK!

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #279506 przez Lucy

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #279510 przez hoborr
hihi:) :laugh:

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #279513 przez różyczka
hoborr napisał:

Oposku obawiam się że Twój syn w wieku 18 lat będzie wolał doić cycki innej kobiecie:) :lol: :silly:

buahahahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :side:

Z tego co mi wiadomo to witamine D podaje sie najczęściej do 1 roku zycia. Jeśli ciemiączko zarasta zbyt szybko to sie ogranicza (np co drugi dzięń), a gdy nie jest zarośnięte jak należy lekarz może zlecić podawanie WitD dłużej niż rok. Zawsze jak jesteśmy np. na szczepieniu i lekarz ogląda Adę to bada jej ciemiączko. I to od tego zależy:) taraaammmmm

no mi sie tez tak wlasnie wydawało, ze do roku dawałm Oliwiii zawsze sparwdzali to ciemiączko. Teraz Biance też zawsze sprawdzał.

a z tym,ze dla teściow dom to bardzo dobrze wykombinowaliscie - nikt Wam nie udowodni,z e to byla darowizna czy pożyczka :)
chyba....że....Kornelka jest ze skarbówki! i podkabluje :laugh:

Ufolko dobrze wiedzieć,ze Ty technik zywienia :) a piekłas tego rzucanego w końcu?

Oposku sorry, ze dopiero teraz odpow. - Biańcia po 4 drzemakach spała jak zawsze czyli....trudno to spaniem konkretnym nazwać :blink:
teraz tez np. wstala po tym jak po kąpieli poszla spac niby na noc w pizdzamie a tymczasem zdrzemneła sie i udaje chojraczke, ale ja siedze po cichutku i po prawie ciemku, nie gadam i nawet nie patrze na nia, klepie sobie w klawisze a ona sie n amnie gapi :laugh:
a Wy walczycie dalej z tą kaszą?

Lucy kurcze przegapiłam Twego posta o gofrach :) czyli dobiłysmy targu :)
tylko jest jeszcze jedno małe ale - podam Ci na priv nr konta co byscie mogli zaliczke n ato yeti przelać :silly:
mi chodzi własnie o te grubasne z tym cukrem! mniaaaaaaaaaaam! reke bym se dala uciąc zeby choć jeszcze raz zjeśc takiego pysznosciowego gofra :side:

13 lata 3 miesiąc temu #279537 przez Lucy
Hoborr a usuniesz film?
PROSZĘ :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka