BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 10 miesiąc temu #382848 przez hoborr
A robiłyście może kiedyś lukier z painek??
kotlet.tv/masa-marshmallows-do-dekoracji-tortow

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #382852 przez Rika
Hoborr ja robię Oli biedroneczkę i robię ją z "kopca kreta" :)

12 lata 10 miesiąc temu #382856 przez hoborr
zgłodniałam..... od tych tortów! :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #382861 przez basba
Aniu hmmm... jakby to ując. Mnie osobiście to nie przekonuje. W sumie mniej tam tańczenia a więcej udawanego spiewania. Ja jednak wolę tradycyjny pierwszy taniec. My akurat tańczyliśmy do Luisa Amstronga (nie wiem jak to się pisze :P ) What a wunderfull live. No ale skoro tobie się podoba to czemu nie :)

Hoborrku biedroneczka jest ładniejsza :)... i poczym widac że nie bedę mogła opędzić się od zięciów ??? :lol: Fajnie że chuśtawka przypasiła Adusi. Nasza aż piszczy jak się ją chuśta. Im wyrzej oczywiście tym lepiej ;)

Riczka no ma katar ma... nie zdazłyłam jej wytrzec noska :laugh: no ale co tam ;) Mam nadzieję że i Olci szybko wyjdą zębole a co za tym odzie katar minie.

12 lata 10 miesiąc temu #382926 przez Oposek
Ja tak na szybko, byliśmy w poradni rechabilitacyjnej i wszystko jest ok, mamy już nie przychodzić na żadne kontrole, chyba że coś się będzie działo. Wybieramy się dziś na odkryty basen, trochę niby wieje, ale gorąco. Jedziemy dziś szukać czegoś do ubrania na chrzest/roczek. Chciałabym, żeby to nie był taki typowy garnitur do chrztu, może coś lnianego, krótkie spodenki wizytowe, sama nie wiem. Muszę poszukać.

Ania W jak ja bralam ślub to hitem było to:

ale ja chyba też wolę tradycyjne tańce, choć jeśli Tobie i Tomkowi się podoba to szalejcie, tylko nie zapomnij poprosić kogoś o nagranie:)

Masuska, Różyczka to co wstępnie 3 sierpnia w Jarosławcu?

Hoborr śliczne te torty, biedronka wymiata:) Ja piankami przekładałam tort i robiłam polewę, ładnie wyglądało, ale zdecydowanie za słodkie. A masy cukrowe polecam gotowe- można barwić samemu, ale jak dla mnie szkoda zachodu, chyba że ktoś często robi. Superancko, że Adusi huśtawka się podoba, my dokupiliśmy szelki i Młody lata pod sufit w domu i do samego nieba na działce;)

Basba audiolog to specjalista od zaburzeń słuchu. Filip miał dwa badania przesiewowe- w drugiej dobie i ostatnio i to drugie wyszło nieprawidłowo, więc musimy sprawdzić dlaczego. Przecudne Twje dzieci i śliczne zdjęcia!

12 lata 10 miesiąc temu #382933 przez hoborr
Basba u mnie się mówi że jak ktoś ma dużą furtkę między jedynkami - będzie miął powodzenie u chłopaków:) No ja np mam:) hihtzn furtke mam:)

Tych motylków to jest mnóstwo na necie. A akurat ten wam pokazałąm taki zwykły:)

Ale już zdecydowałam ze zrobie duzy prostokątny a la łąka:) na nim biedronka:) a i może jakiś motylek też się znajdzie:) Teraz pozostało poszukac na allegro pięknych ozdóbek , barwników itp. A może ktoś ma sprawdzonego sptzrdawcę takich rzeczy????

12 lata 10 miesiąc temu #382943 przez Oposek
Przepis na domowy jogurt
Litr tłustego mleka (nie uht) podgrzać do temperatury 50 stopni. Zdjąć z ognia, dodać małe opakowanie jogurtu naturalnego ze sklepu, mieszać całość przez półtorej minuty. Przelać do słoików, zakręcić, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 20 godzin. Można przechowywać w lodówce do tygodnia. Mega proste.

Można zrobić ze swojego mleka, jakby ktoś chciał, można bakterie namnożyć samodzielnie, jeśli nie chce się używać kupnego jogurtu i można z powstałego jogurtu zrobić potem twarożek:)

12 lata 10 miesiąc temu #382952 przez hoborr
A my mieliśmy taką piosenke na pierwszy taniec:

12 lata 10 miesiąc temu #382958 przez Oposek
Hoborku mi się ten motylek podoba, bo pomysł fajny i można upiec tort jaki się chce i ozdobić czym się chce:) Ja nie jestem jakąś wielką zwolenniczka tortów z masy, są śliczne, ale średnio smaczne wg mnie. Co do zakupów to popatrz tu:
www.przydasiownia.pl/
www.tortownia.pl/
Kupowałam w obu miejscach i nigdy się nie zawiodłam. Nie jest najtaniej, ale mozna wybrać co się chce i poszukać tańszych zamienników na allegro albo kupić tylko najładniejsze ozdoby.

12 lata 10 miesiąc temu #382965 przez hoborr
Oposku a jak się mnoży bakterie???

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #382988 przez aniaw
hoborr napisał:

Wystarczy się nie myc przez kilka dni :lol:

A mi się biedrona podoba :)

Oposku tradycyjnie to jest mieć najpierw ślub potem dzieci a że my wszystko robimy na odwrót :P

Basba bo my własnie tańczyć nie potrafimy to już lepiej udawać śpiewanie niż tańczenie :side:

Ale zobaczymy co w końcu wybierzemy przeciez jeszcze całe 4 dni :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu #382999 przez hoborr
aniaw napisał:

hoborr napisał:

Wystarczy się nie myc przez kilka dni

aha B)

12 lata 10 miesiąc temu #383014 przez Rika
allegro.pl/elegancki-garniturek-krasnal-...-86-i2418905342.html Oposek mam coś dla Ciebie :) znaczy dla Filipka :)

12 lata 10 miesiąc temu #383237 przez masuska
Cześć dziewczyny.

Limit transferu mi się skończył i niestety nie widziałam, ani tortów, ani tańców, ani zdjęć Basby:( Poczekacie do jutra, to skomentuję:)

Oposku, no właśnie wolałabym ten przepis na wyhodowanie bakterii bez kupnego jogurtu, ale nie wiem czy jest sens się babrać. A pytanie, jak dodam Activii to te acti regularis też będą? No zrobię, obiecuję:)

Oposku, Różyczko urlop zaplanowany na 02-05.08, prosze o pomoc w znalezieniu kwatery, cena ważna sprawa. A i ten Jarosławiec mi odpowiada, nie wiem gdzie to, ale pozwiedzam. Wiecie że ja nawet tego krzywego domu nie widziałam?!?

Jutro będę na necie to obgadamy sprawę.

Hoborrku, jak impreza? A huśtawki zazdroszczę. Co do barwników, to ja zamówiłam na Allegro, dziś przyszły, jutro jak Piotrek będzie spał robię masę cukrową i będę kombinować z figurkami na tort.

Basba, jak Wiki?

12 lata 10 miesiąc temu #383261 przez Rika
Masuska jakie barwniki kupiłaś? W płynie czy w proszku i czy już bawiłaś się w te sprawy?
:)
Jak kupiłaś w proszku to radzę Ci oddzielić część masy od reszty jak np ma być czerwony, zrobić małą dziurkę, wziąć naprawdę odrobinkę barwnika np na końcówkę jednego "zęba" widelca wbić w dziurkę i wlać kropelkę wody. Wtedy szybciej masa się zabarwi jednolicie bo proszek trzeba gnieść i gnieść... i co najważniejsze załóż rękawiczki bo to cholerstwo wcale nie tak łatwo zmyć szczególnie jak paznokcie i skórki się zabarwią :dry: to taka rada od cioci Riki :) a jaki robisz tort?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka