BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 9 miesiąc temu #399249 przez Rika
cześć baby :)

My dopiero wróciłyśmy od koleżanki :D ale żem się pogubiła jak jechałam do niech myślałam że już zawrócę do domu ale dojechałam i było fajnie. Muszę częściej robić takie wypady :) mąż jest zły... :angry: lecę na pocztę, sukienki przyszły i ta na której mi najbardziej zależało jest ok i raczej w niej pójdę :)
a w jedną weszłam i nie mogłam wyjść :D

No to spadam, później będę nadrabiać :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #399250 przez Oposek
Ja dziś cąły ranek i przedpołudnie spędziłam na zakupach szukając sukienki na chrzest. Nic ciekawego nie było, dobrze, że mam jakąś, bo w sumie niewiele czasu zostało... Teraz dziecko śpi, bo wracaliśmy na piechotę spacerem, więc się porządnie dotlenił, a wieczorem na bajki:)

Masuska brawa dla Piotrusia! :) Nie dziwię się wcale, że Cię szlag trafia z tym fotelikiem, trzymam kciuki, żeby się udało odzyskać kasę! :kiss:

Różyczko zanim ja dojdę na pocztę to Ty zdążysz już trzy razy takie knedle zrobić, je się robi błyskawicznie! A jak Ci się nie chce to cho do mnie na obiad:)

Rika fajnie, że spotkanko z koleżanką udane i że sukienka dobra to masz już spokój:)

Hoborku szkoda, że nie było lekarza, ale czwartek już jutro :kiss: Nie wiem, jakie Twój Mąż lubi knedle, ja robię z twarogu. Są mega proste. Potrzebujesz pół kilo sera, dwa jajka, szczyptę soli, półtorej szklanki mąki, trzy łyżki roztopionego masła i owoce. Ser zmielić albo rozgnieść widelcem, dodać sól, jajko, makę stopniowo. Wlać roztopione masło i dobrze wymieszać. zawinąć w folie by nie wyschło i wrzucić do lodówki na 2h. Do środka owoc +łyżeczka cukru.
Wkładać do wrzacej wody i gotowac z 10-15min. Kiedyś robiłam jeszcze knedle z ziemniakami, z przepisu w kuchni Polskiej. u nas zazwyczaj jednego dnia ze śliwkami, drugiego z morelami, tak się utarło, nie wiem w sumie dlaczego.

Asia wpraszaj się, wpraszaj, jak weźmiesz Mikusia to Filip dziś je na obiad kopytka z mięskiem, może się podzieli;)

Basba my mamy awarię piątej klepki:) A Filip wrócił ze spaceru cały nie tylko mokry, ale i w piachu, bo prosto z trawy wlazł do piaskownicy. Drugi raz w tym tygodniu wózek do prania, a jest środa :blush:

Aga no to się nie zastanawiaj, tylko wpadaj nad morze na 3 sierpnia:):):)

12 lata 9 miesiąc temu #399285 przez hoborr
Oposku najsłodszy:) dzięuije za przepis:) W piatek pochwalę się jak wyszło:) U nas zawsze teściowa z ziemniaków knedle robi - a ja nigdy nie robiłam i nawet jej nie pytłąm jak:) A te naprawde zapowiadają się smakowicie:) Boje się żeby się w gotowaniu nie rozleciały?ups.
Kurcze a jak robisz kopytka z mięsam? Jakoś specjalnie? Czy normalnie kopytka i mięsko obok??:):)

Aguś nawet się nie denerwowałam:) OJ pojechał pewnie na karaiby - wróci gotów do założenia mi karty ciąży:) hahahaah no i jestem pewna że się ucieszy:) :lol:

Asiu jak to noga? Mam nadzieję że nie boli... CO tam u Mikołajka słychać??

Rika czekamy na zdjęcia w super kicach! :side:

12 lata 9 miesiąc temu #399318 przez Rika
Różyczko to może niech Twoja córka do mnie przyjedzie :D

Aska obyś szybko wróciła do formy :)

Mi na ręku wyskoczyło kilka dni temu "coś" takie dwie plamki i z dnia na dzień coraz bardziej ciemniej,a jakby rosły :ohmy: i
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
nie wiem co to jest :( Niedługo przyjedzie moja siostra to w końcu pójdę do lekarza zrobić cytologię i zapytać o to coś.

Hoborr, Aska, Basba cycki może nie tyle co chcę powiększyć ale wyrównać. Jeden mam większy o 2 rozmiary od drugiego. Mam 21 lat i nie chcę wstydzić się mojego ciała bo np na plażę nie założę stroju miękkiego (takie są moim zdaniem najlepsze) bo za duża w nich różnica i od razu widać że ludzie się gapia a ja źle się z tym czuję. chcecie to zrobię zdjęcie i Wam tu wstawię, same ocenicie!!!
I tak zrobię sobie te cycki i tak.

Martus wszystkiego najlepszego dla Igorka :) już roczek :D

Aga na początku sierpnia znów mają być upały więc pogoda powinna dopisać na sierpniowy wyjazd :)

Masuska mnie nad morzem na pewno nie będzie :( smutno mi z tego powodu ale to wszystko przez Was... B)
Nieładnie jak Piotruś się puszcza :D :D :D ale gratulacje samodzielnego chodzenia :)

Oposek no nie wiem czy z sukienkami taki spokój bo teściowa mówi ze ta co miałam na sylwestra jest ładniejsza tylko że ja nie zakładam dwa razy tej samej sukni ale teraz się zastanawiam... no jest ładniejsza moja ale sam fakt że już ją miałam na sobie... no i 400 zł kosztowała... ale w sumie nikt mnie w niej nie widział... i zrozum tu babę :) Zrobię zdjęcia i też ocenicie :D nie? :D

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #399327 przez Oposek
My w końcu mamy kartę do aparatu (Mąż bardzo inteligentnie oddał nasz aparat do serwisu z kartą), więc możemy pochwalić się zaproszeniem na Chrzest / Roczek. A raczej jego treścią, bo zaproszenie jest najzwyklejsze- kartka białego papieru złożona na pół i wstążeczka. Każde bardziej krzywe od poprzedniego:)

okładka:
Załączniki:

12 lata 9 miesiąc temu #399335 przez Oposek
Pierwsza strona

Mówią od dawna mi tata i mama,
że już niebawem mnie czeka przemiana

Gdy rok mi stuknie pod koniec miesiąca
skończy się żywot słodkiego brzdąca

w dzień mych urodzin- jak zaplanowano-
dostanę Dziecka Bożego miano

mam już być grzeczny?, mam już spać w nocy?
mam być jak anioł? rety, pomocy!

lęk mą dziecięcą główkę zatrwożył,
bo może nie chcę być Dzieckiem Bożym?

Lać głowę wodą? Zapraszać gości?
Głupie pomysły! Żądam litości!

Żywot świętego- skromny i cichy
jest moim zdaniem zupełnie lichy!

Odkąd Lityńskim zwą mnie Filipem
życie się dla mnie wiąże z dowcipem

Bawić się wolę dniem i wieczorem,
zamiast potulnie mówić paciorek

W błocie się pluskać niczym kijanka,
zamiast na oba klękać kolanka

Nie chcę mieć świecy i pelerynki,
chcę piaskiem z plaży sypać dziewczynki!

Chcę z krzaka prosto zjadać owoce,
bo najszczęśliwszy jestem, gdy psocę!

Pragnę wygłupiać się z tatą i mamą
czy Dziecku Bożemu wolno to samo?

po co chrzest cały? Na co to komu?
przecież już mamy anioła w domu!

udowadniałem już ten fakt nieraz,
że prawie święty już jestem teraz!

Piekny, pulchniutki jak cherubinek
posiadam zestaw najsłodszych minek

każdego, kogo spotkam na drodze
w dwadzieścia sekund zaraz uwodzę

słodki, spokojny, sami to wiecie,
że najgrzeczniejszy jestem na świecie!

błękitne oczy i loczki złote,
zawsze na uśmiech znajdę ochotę.

I tylko gdy mnie wieczorem mama-
o mej grzeczności wprost przekonana-

położy z misiem do mego łóżka
i wyjdzie cicho już na paluszkach

znienacka spod anielskiej poduszki
całkiem diabelskie wystają różki!

Na drugiej już kto, kogo, gdzie i po co zaprasza:)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #399338 przez Oposek
Rika no pewnie, że chcemy zdjęcie w kieckach:) najlepiej wszystkich czterech, trzech nowych i tej z Sylwestra:)

Hoborku te knedle są bardziej zwarte, jak się robi z normalnego twarogu, a nie mielonego w pojemniczkach na gładko, bo on rzadszy jest. Ja kupuję zawsze najmniejsze owoce, raz kupiłam duże, poprzekrajałam na pół, ale wtedy ciężko w ciasto zapakować. Trzymam kciuki! :kiss:

12 lata 9 miesiąc temu #399353 przez Rika
Matko Święta Oposku skąd wytrzasnęłaś ten wierszyk??? Jest zajebisty :D świetny, super!!! A zdjęcia mega zarąbiste!!! Jaki on słodki w tym przebraniu :D

Ja mam 5 sukienek :D tzn 4 nowe i ta 5 z sylwestra :) jak sprzatnę ten syf co mąż zrobił jak mnie nie było to wskakuję w kiecki ale w tą jedną białą nie wejdę znów bo nie chcę męczyć się żeby wyjśc więc biała odpada.

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #399357 przez Oposek
Rika no żem usiadła i ułożyła wierszyk, najprostszy częstochowski, bo innego nie umiem :blush:
To czekam na fotki:)A Filip słodki na zdjęciach tylko :P

12 lata 9 miesiąc temu #399361 przez Rika
Słabo mi się zrobiło :ohmy:

12 lata 9 miesiąc temu #399378 przez aniaw
Martuś buziaczki dla Igorka :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Oposek alecud Aniołek, a jaki wiersz, genialny, jestem pod wrażeniem :lol:

Rika super, że udało się wybyć do koleżanki, przygody potrzebne każdemu :laugh:
Czekamy na fotki, nie uduś się :laugh:

Masuska trzymam kciuki za sprawę fotelika. Gratki dla puszczającego się Piotrusia :kiss:

Asiu jak się dziś czujesz?

Aga zapraszamy na nasz mini zlocik :)

Rózyczko ja sobie na razie nie wyobrażam, że moje dzieci, gdzieś same beze mnie wyjadą :S

Hoborku cały czas czekamy na wieści brzuszkowe :laugh:

Basba polecam się na przyszłość :lol:

A u nas Szymi nie ma już prawie plamek i dobrze się czuje, więc nie byliśmy u lekarza ;)

Pamiętam jak kiedyś pediatra mówiła, że 3 dniówka może być tylko kilkudniową gorączką lub gorączka a po niej plamki lub same plamki bez gorączki :S To jakaś najdziwniejsza choroba na świecie :S

A Dominiś jakoś nam się rozpiszczał :ohmy: Budzi się rano i zaraz na takie częstotliwości wchodzi, aż cały pion bloku stawia na baczność :ohmy:

Babeczki jak zrobić pokaz zdjęć na pokazywarce, żeby tylko jednego linka zamieścić????
Pomóżcie, bo nie pokaże Wam fotek z wczorajszych moich szaleństw z bobasami :P

12 lata 9 miesiąc temu #399384 przez Oposek
Ania ja korzystam z pokazywarki.pl najczęściej, tam wrzucasz zdjęcia i wyświetla Ci się link do zamieszenia na forum, kopiujesz, wklejasz tu i już:)
Filip też piszczy:) A ostatnio jak się obudzi to wstaje mało się nie zabijając, bo śpi w śpiworze i skacze w łóżeczku trzymając się poręczy ;) Mój aniołek kochany :P

Rika weź nas nie strasz, Kobieto!

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #399389 przez aniaw
Oposku tam jest opcja wybierz pliki i jak wczyta mi jedno zdjęcie to pojawia się znów polecenie wybierz plik.
Wgrywają mi się pojedyńcze zdjęcia i każdy ma swój kod obok zdjęcia.
A gdzie wyświetla się link zbiorczy???

Tam jest pole wpisz treść i tam pojawiają się pojedyncze kody do każdego zdjęcia.
NO ZA TRUDNE TO JAKIEŚ DLA MNIE ;)

12 lata 9 miesiąc temu #399394 przez Rika
Wiecie co, nie wstawię dzisiaj zdjęć, odechciało mi się, nie będę ich dzisiaj robić :(

Naczytałam się

Bo ostatnio wyskoczyło mi sos na nadgarstku. Była blada plamka ale z dnia na dzień ciemnieje :( tak jakby rosła :( naczytałam się o czerniakach i aż mi słabo jest teraz :( jutro lecę do lekarza.

12 lata 9 miesiąc temu #399398 przez aniaw
Oj Rikuś zaraz tam czerniak, weź nie szalej :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka