BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 10 miesiąc temu #385903 przez słoneczko
hejka dziewczyny:) możecie mi powiedzieć jak wygląda badanie ktg bo ja za niedługo zaczynam 38tydz i nie miałam jeszcze robionego tego badania?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #385905 przez Anna77
A ja już wiem. Działamy jutro rano, czyli kolejny dzień leniuchowania.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #385912 przez saiko
Kejtlin - no ja kupiłam normalną bawełnianą koszuję nocną za 17 zł, która ma guziki do rozpiecia pod szyją bo nic nie napisali o ubraniu do porodu a ja nie mialam nic innego co by sie nadawało

Słoneczko - ja tez nei miałam robionego :) z tego co się oriętowąłam nie robi sie az do porodu, chyba ze sa jakies wątpliwości, niektórzy lekarze robią częściej - ale to tylko wynika z ich nadgorliwości. To tak jak z USG, tak naprawdę wystarczyłyby ze 3 badania a nie na kazdej wyzycie :D

12 lata 10 miesiąc temu #385915 przez daners
Anna no to smacznego sniadanka :D juz jutro oooooo to poodpoczywaj sobie jeszcze dzis :)
fajnie jejciu pozazdroscic :):):)

Saiko ja tez ide poszukac jakies byle jakiej bo skoro i tak pojdzie do kosza to niebede sie wysilac z szukaniem ;] tylko ciekawe czy takak na ramiaczkach moglabybyc czy lepiej z rekawami odpinana

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 10 miesiąc temu #385917 przez saiko
daners napisał:

Anna no to smacznego sniadanka :D juz jutro oooooo to poodpoczywaj sobie jeszcze dzis :)
fajnie jejciu pozazdroscic :):):)

Saiko ja tez ide poszukac jakies byle jakiej bo skoro i tak pojdzie do kosza to niebede sie wysilac z szukaniem ;] tylko ciekawe czy takak na ramiaczkach moglabybyc czy lepiej z rekawami odpinana

no ja chciałam na ramiaczkach bo domyslam sie, ze w trakcie jest bardzo roraco ale nie znalazłam zadnej odpowiedniej,a tak to mam na krótki rekaw : łososiowa z kotkiem ;)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #385918 przez Majowka
Czesc dziewczyny,
U nas dzis od rano strasznie parno, na dzis przewiduja 38 stopni, uiii troche sie pomeczymy :dry:

Anna, fantastycznie! 26 czerwca! Piekna data!!!!! Czekam na jutro i trzymam kciuki!!!!

Olga, powodzenia na wizycie!

Kamyczka, trzymam kciuuuuuuuuuuuuuki!!!!!! :kiss:

Chlopek, faktycznie maly na lipiec czeka :laugh:

Sloneczko, ja jeszcze nie mialam ktg, dopiero 11 lipca bede miala pierwsze :)

12 lata 10 miesiąc temu #385920 przez słoneczko
ja byłam dzis na pobraniu krwi i coś opadłam z sił:( jakąś senna jestem :( ja kupiłam sobie koszule na ramiaczkach chodz w szpitalu w którym bede rodziła to dawają swoje koszule. Nastepny pochmurny i ponury dzien:( jaka u was jest pogoda mamuśki?

12 lata 10 miesiąc temu #385923 przez słoneczko
czesc Majówka:) nie mialam jeszcze okazji z Tobą popisac:) milo mi cie poznac:) jak tam samopoczucie? na kiedy masz termin ? ja mam na 22 lipca termin chodz lekarz mówił mi ze napewno urodze wczesniej:) czekam z niecierpliwoscia na ten cudowny dzien :) chodz i tak sie stresuje:)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #385924 przez agnesssa
Anna super wiadomość :lol: to leniuchuj bo to ostatni dzień bez maleństwa :lol: :kiss: :kiss: :kiss: Trzymam mocno kciuki za Was :kiss:

Majówka o matko jaki upał :ohmy: :huh: To nie wychodź z domku lepiej dzisiaj :kiss:

Źle się czuję, tzn znowu czuję, że mam wysokie ciśnienie, ale w pracy nie mam ciśnieniomierza i nie mam jak tego sprawdzić :huh: Ale dziwnie się czuję :dry:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 10 miesiąc temu #385925 przez daners
saiko oooo łososiowa a kotkiem mówisz :):):) no no :D

słoneczko to kawunie proponuje. Pewnie ta pogoda.cisnienie tak wpływa a moze za duzo krwi oddalas ;p

12 lata 10 miesiąc temu #385927 przez słoneczko
saiko - kolor łososiowy jest ulubiony:)
daners - chyba tak zrobie:) wyjątkowy dzisiaj mnie strasznie bolało pobranie krwi, jak nigdy. jakie plany na dzis?

12 lata 10 miesiąc temu #385929 przez słoneczko
ale mój Pawełek sie wierci dzisiaj:) ciagle mnie kopie :) jak nigdy :)

12 lata 10 miesiąc temu #385933 przez maksiu
Hej mamusie ja tez jeszcze w 2 paku:)
Nocka u mnie masakra juz dawno takiej nie mialam szlak mnie trafal co chwile wstawalam siusiu na dodatek byla u nas burza i m pozamykal okna, mnie krzyz bola wy.ezec nie moglam chodzilam jak glupia a jak [przysnelam to na godzine i na nowo chodzilam.ale za to z malym pospalam do 8.30 a on do 9.30 spal u nas tez dzis pochmurno niby slonce przebija ale zimno jak niewiem:) Mnie od rana jakos dziwnie pobolewa brzuch i krzyz no i dzis znowu zleciala mi taka dziwna wydzielina ale to pewnie ten czop leci od wczoraj jak oszalaly wiec pewnie na dniach sie rozpakuje:)
Sloneczko ty pytalas o ktg?? to jest cos takiego na podobe tetna jak ci badaja w [przychodni lezysz na lozku od 30 do nawe 60 minut i masz na brzuchu zalozone dwa pasy i jeden bada tetno a drugi skurcze i z tej maszyny wychodzi papier i zapisuje sie bicie serdfuszka i jak wystepuja sklurcze tu masz link i mozesz zobaczyc jak to wyglada
www.medica91.com/kardiotokograf-KTG.html...SG6bACFUFG3wodX0ur0w

Anna jak ci zazdroszcze tez bym chciala mniec to za soba juz:)

Agnessa jak tak czasem piszesz o maksiu to sie zastanawiam o ty chcesz od mojego maksa hehe i jak piszecie nie raz a potem was czytam to mysle sobie no tak mopje dzieckol obgaduja:)

12 lata 10 miesiąc temu #385934 przez daners
sloneczko moje plany . Zrobiłam liste jakie kosmetyki mi brakuja do spakowania sie i zaraz ruszam do rossmanna :) potem z lista po spozywke a przede wszystkim produkty na gołabki bo dzis bede robic :) meżus ma druga zmiane wiec całe dnie trzeba sobie czyms wypelnic haha

a Twoje co planujesz? mówisz wierci sie ooo cos mu nie wygodnie szuka pozycji :):):)

12 lata 10 miesiąc temu #385936 przez anszka
Witam się po weekendzie :)
Dżasta - ależ nas zaskoczyłaś, gratulacje ogromniaste, cieszę się, że z malutką wszystko dobrze :)
Saiko - twardnienie brzucha od wypinania malucha można najłatwiej odróżnić w ten sposób, że podczas twardnienia brzuch jest cały napięty i trochę pobolewa lub tak boleśnie ciągnie w dole, a jak maluch się wypina, to np. dół brzucha jest miękki. Raczej odczujesz, gdyby to nastąpiło.
Kejtin, Daners - ja nie kupuję koszuli do porodu, bo szpital daje swoje, myślę jednak, że nie powinna być zbyt długa i wąska.
Bidol - musimy zacząć aktualizować listę o rozpakowane mamusie :) jak się miewasz? przeziębienie minęło?
Anna - jejciu, jeszcze tylko jeden dzień :) nie sądziłam, że będę się tak emocjonować Twoim porodem ;) życzę Ci, aby te szpitalne godzinki szybko mijały.
Słoneczko - ktg - podłączają Ci takie elektrody do brzucha i pojawiają sie dwa wykresy (jak na ekg), jeden (ten na dole) wskazuje, czy są skurcze, a drugi monitoruje czynność serca dziecka. Trwa ok. 20 min. i zazwyczaj nie robi się tego badania przed porodem, chyba że pojawiają się wcześniej skurcze. A dlaczego Twój lekarz mówi, że wcześniej urodzisz?
Daria - pracowity weekend, a odstawiła Ci już fenoterol? ja mam jutro wizytę i jestem ciekawa, co powie.
Chłopek - jak samopoczucie? zostały jeszcze nierozpakowane czerwcówki?
Olga - mnie zaczęły łapać skurcze w łydki, mimo tego,że biorę magnez i potas. Odezwij się po wizycie.
Maksiu - a Ty już widzę gotowa do porodu :)
Agnesssa - kiedy masz wizytę? mam nadzieję, że te kłopoty z ciśnieniem są przejściowe.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka