- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- maksiumama
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Mam juz swoje 2 aniolki nic wiecej nie trzeba
ale o to ze np wyjsc do kolezanki czy do miasta na jakies piwo czy wg popotkowac, nie dosc ze tu mam malo znajomych bo zawsze cos to jeszcze patrza na mnie jak na idiotke bo caly czas w domu siedze
zamowilam pizze pije winko i mykam spac moze mezus sie da namowic na lampke wina zobaczymy
zycze milej nocki jak narazie lece do malego bo marudzi buziaki i do jutra
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mloda_mamuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- krecik
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- z moim Stasiem super jest!!
- Otrzymane podziękowania: 4
Dana, to dlaczego dziadki nie wstają do niego w nocy? mam nadzieję, że nie zabrzmiało to zbyt ostro, przejdzie mu, a w nocy to pewnie się budzi bo w dzień mało mu Mamusi:)
Maksiu , to jest facet tu nie ma się czego dobrego spodziewać,a tak seriio, winko pomoże, zobaczysz!
mm, kamyczka, ja to jeszcze mojego podpuszczam, że się jakiś do mnie uśmiechnął, ale się wscieka, lubie go draźnić
dzisiaj byliśmy na zakupach i poszliśmy na lody, chciałam, zeby mi pani pomieszala smaki, ale powiedziała, ze nie mogą, robią wyjątki tylko dla cięzarnych, a ja, że jestem w ciąży od godziny, no trochę spaliłam ale śmiesznie było
no wlaśnie gdzie Olga, to do nie nie podobne!
a co ze słoneczko, anyszką, misiową i resztą?
- mloda_mamuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- dana1983
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Maksiu - moze pogadaj zm ezem, no nie moze tak byc ze tylko Ty sie dziecmi zajmujesz, Szymka kocham nad zycie ale potrafi dac w kosc ajest jeden do opieki a Ty masz dwojke i to kurcze jeszcze ciagle cos, w sensie to jrdne badania to drugie, nie jest Ci lekko, ja na Twoim miejscu juz bym chyba dawno sie poddala, ciagle w szpitalu jestescie a i sytuacja rodzinna nie do pozazdroszczenia a tak bez wsparcia bliskiej osoby to masakra, ja tez trzymam kciuki tak jak mm zeby maz wreszcie zrozumial ze tobie tez nalezy sie odpoczynek
- Olga
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
Jakoś nie miałam czasu dzisiaj napisać,jednak latem to cały dzieeń na dworzu

bidolek na basenie spoko,mały ma koleżanke,więc sobie znów razem w jacuzzi siedzieli.Kierownik zakupił sporo nowych sprzętów dla nich dwóch,bo są najmłodsi w grupie

maksiu współczuję Ci i wiem co czujesz.Ja też jestem całe dnie sama ( to znaczy mi córki jeszcze pomogą).Mój Rafał jeździ do pracy na 5,zimą to 15-17 jest w domu,ale teraz już się zaczyna sezon i robi coraz dłużej,Przyjdą dni,że i do 20-21 będzie pracował,ale on jak tylko wraca,od razu małego przejmuje.On wie,że ja bym wolała nie raz pracować,niż siedzieć całe dnie w domu,wie jakie to męczące

- dana1983
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
No nic mamusie uderzam do spanka, bo maly tez wreszcie spi, chyba clemastyna zaczela dzilac heheh wiec trzeba spac bo zaraz sie pewno obudzi
Do jutra, spijcie niech dzieciaczki jak najdluzej dadza wam pospac

- km
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
U nas dzisiaj bylo az 9 stopni normalnie wiosna w pelni

bidoljejciu ale Kama piekniutka i widac ze slonko ja juz musnelo

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
[/b]
majowka mi to sie wydaje ze kazde dziecko ma inny temperament, u nas to jest mieszanka wybuchowa po mamie krzykaczu i tacie z adhd, takze nasze dziecko nie moze byc spokojne. Mi nie o to chodzi ze placze, albo chce byc noszony, wrecz przeciwnie woli smigac po podlodze, czy tez wymaga bycia przy nim. Ja bym tylko chciala zeby na chwile usiadl i sie czyms pobawil, niesttey potrafi tylko 2 sekundy i biegnie dalej.Kacper caly dzien lata w ta i z powrotem po drodze wstajac o wszystko i czepiajac sie tego co nie trzeba, dzisiaj naucyzl sie wchodzic po schodach na czowaraka, wyjscie z krzeselka do karmienia zajmuje mu 5 sekund, takze to jest chodzacy wulkan energi, nawet jak je z butli z zamknietymi oczami, to nogami wymachuje, a rekami ciagnie mnie za wlosy. Jak bylismy w Polsce u pediatry to sam lekarz po jego zachowaniu powiedzial ze jest to wymagajace dziecko, gdzie nic mu nie opowiadalam. No ale coz jacy rodzice takie dzieci

krecik dobry pomysl z ta ciezarna

mm ladna dziewczyna jestes to maz zazdrosny

- Olga
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)

Co do dzieci,to też uważam,że nie wszystkie się da ustawić,tak jak by się chciało.Mam trójkę i niestety Olga mi bardzo dała popalić (zresztą do dzisiaj daje) i już wiem,że łatwo z nią nigdy nie będzie.Za to ma bardzo dobre serduszko i jest bardzo czuła ( całkiem inna niż Marika).Każde dziecko jest inne i nby rodzice chcą podobnie wychować,ale nie da się

Czasami jak was czytam,to cieszę się,że moje nie raczkowały

- AniaiFilip
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Ledwo na oczy widze ale na forum musialam wejsc.
Bylo warto

Na szybko
Bidol- śliczna Kamilka bosko wyglada a niebieski podkreśla kolor oczu. Przesliczny zdjęcie. Moze wyślij na konkurs?
Krecik- pytałas chyba MM o szelki, dzis w h&m widziałam super szorty dzinsowe sprane wlasnie z szelkami. Tak mi sie przypomnialas jak je zobaczylam

A z lodami to nie spal następnym razem

Olga- zabiegają kobieta jesteś teraz ale fajnie ze możecie tyle czasu na dworku spedzac.
Maksiu- Zero seksu plus zero obiadu - to powinno poskutkowac.
A mi sie zdaje ze oni ( czyt. Mężczyźni) juz z góry wiedza jakie bedzie nasze zachowanie( przy sprzeczce) wiec trzeba ich czymś nowym zaskoczyć wtedy w szoku sa i mozna cos przeforsowac swojego

Ok padam na twarz a jutro cały dzien w pracy za to w niedziele to nic nie robie

- bidol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Ania - uwielbiam zapach świeżo malowanego mieszkania

Olga - no jestes wreszcie

Dana –o jakbym slyszala mojego tate. On jeszcze z Kama tanczy po calym domu

M_M - no moj Jedrula gdybym wygladala jak Ty przykul by mnie lancuchem i z domu nie wypuszczal

Krecik – hahaha no to na kiedy masz termin???
KM - o taka jestes

Maksiu - wiem ze Ci ciezko

A u mnie jest inaczej. Ja sie szczerze przyznaje - Kamila jest grzecznym dzieckiem wiec jak Jedrek wraca z pracy to nie wciskam mu malej. Mam serce i zdaje sobie sprawe ze on nie wraca z urlopu tylko z pracy.Wiec nie miala bym serca obarczac go jeszcze obowiazkami. Owszem pomaga mi, niekiedy jak juz nie daje rady to wydre sie i pomoze. Jak nie ma dodatkowych kosztorysow a ja robie jesc czy sprzatam lub robie pranie to zajmie sie dzieciakami przez jakis czas. Ja w ciagu dnia mam czas na wiele przyjemnosci. Typu forum, gdzebanie w internecie, spacer itp to czemu on ma nie miec czasu. Jedynie co bym od niego wymagala zeby wydoroslal i zajal sie domem i dzialka - takimi typowo meskimi pracami. Wiem dziwna jestem, ale wychowalam sie na wsi a tam tate sie widzialo w niedziele no i zima. Pomimo to mamy dobry kontakt. Mama zajmowala sie pracami domowymi i nami co nie oznacza ze tata sie lenil. On tez mial milion obowiazkow.
Maksiu - moze i u ciebie jest podobnie??
- Majowka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem Mamą!
bo Lucaska to juz musze sadzac bezpiecznych miejscach, czyli na srodku pokoju!!!!! zeby po niczym sie nie wspinal...bo by zaraz upadl
KM, dokladnie! to zalezy od dziecka. Nie macie lekko, ale to pewnie taki etap, trzeba sie uzbroic w cierpliwosc i koniec. Przynajmniej jest rozgarniety i sam wszystkiego sie nauczyl....lucasek do tej pory sie nie obraca z boku na bok, ani nie siada z pozycji lezacej...
- bidol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

- mama89muminka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Maksiu ja ostatnio zrobilam tak: spakowalam torby, zabralam sie z mlodym i zostawilam mezowi kartke, ze wychodze, nie wiem kiedy wroce, zeby sobie przemyslal swoje zachowanie. Ja w tym czasie bylam w centrum h. Jak wrocilam to od razu za dzieckiem sie stesknil

Dana no a wczoraj mi usnal o 24.30

Bidol u mnie tez tak jest jak i u ciebie, przeciez faceci nie wracaja z wakacji. Jak trzeba to owszem, zajmie sie, ale staram sie nie przeginac, bo moj pracuje caly dzien, przychodzi tylko na 4 godziny do domu. Takze maksiu moze cos w tym jest. Facet to facet, potrzebuje troche czasu dla samego siebie. A jezeli szuka wymowki to powiedz kategoryczne NIE. I oczywiscie szantarz robie swoje

Majowka znasz powiedzenie jak sie nie przewroci to sie nie nauczy?

Gorzej mam tylko w jednym miejscu, bo uwielia wchodzic pod maszyne do szycia (mamy taka stara po prababci) i tam drze sie niemilosiernie, ale co by nie bylo to i tak musi tam wejsc.
U nas wreszcie slonce wyszlo, biebo jest czyste, zadnych chmur

A Miro dorwal sie do fartucha z pracy meza i wyjal guziki

- Majowka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem Mamą!
Lucasek jak przy czyms siedzi to sie na tym podniesie, ale pozniej leci jak dlugi jak sie zachwieje, na glowe, prosty i nie ruszy sie..bedzie tak lezal i plakal...tak samo z pozycji do raczkowania, jak spadnie na brzuch....wygina sie w luk i placze zebym go podniosla...on jeszcze "daleko za murzynami"....jak sie troche rozrusza, to i upadac bedzie umial, wiec nie zamierzam teraz ryzykowac, zeby sobie krzywdy nie zrobil.