BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #761980 przez Gochens
Dzień dobry ;-) co tu taka pustynia? :lol:

Albertos najlepszego!!

My już wróciliśmy od lekarza byłam skonsultować tą chrype, doktor powiedziała że wszystko ok jedynie można rumianek dawać do buzi.
Karolka ale masz gadule hehe fajnie, mój też woli sobie pogadać w godzinach do tego nie przeznaczonych.
Hania mam nadzieję że mu się odmieni po tej 4 magicznej miesięcznicy ;-)
Sophie daj trochę słońca!!
Marta powodzenia na szczepieniu!
Ikunia i co teraz musisz iść do tego wcześniejszego tak? Wyznaczyłas już wizytę? Jak Baum Ci się podoba?? :side:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #761992 przez KaRoLkA
Gochens tylko ona w nocy gada a teraz odsypia, no ale pogoda do spania dzisiaj :)
Sophie ja też poproszę trochę tego słoneczka :) popatrzyłam na prognozę i w sobote śnieg zapowiadają :cheer:

11 lata 6 miesiąc temu #761997 przez srenka_918
Alberciku wszystkiego Naj ;) Kolejny miesiąc za Tobą ;)

Jak tam dzieciaczki zniosły szczepienie? Dobrze się czujecie?

Ja zauważyłam że jak karmię małego na naszym łóżku to może być niewiadomo jaki hałas i ile ludzi, będzie jadł spokojnie aż się naje, a gdzie indziej takie cyrki mi wytwarza że szok, widocznie na tym łóżku czuje się bezpiecznie albo coś...

U nas nocka świetnie ;) Mały po kąpieli zasnął dopiero o 23 bo mu się na gadanie wzięło zebrało i nie chciał spać, potem jak już widziałam że oczy przeciera to szybko cyca dostał i zasnął ;) Potem coś koło 4 złego mu się śniło albo coś, bo się nie obudził do końca tylko cicho popłakiwał, pogłaskałam go, i dalej spał spokojnie do godz 6 ;) Aż mi cycki stwardniały ;) Potem jeszcze poleżał z mamusią do 8 ;) Znaczy się może spał, bo ja spałam ;) Jakoś nie chciało mi się wcześniej wstawać ;) Teraz znowu śpi a jak się obudzi to idziemy na spacerek póki wiatru nie ma. Już katarek przeszedł nam zupełnie, co jakiś czas żabkę wykichnie ale nosek ogólnie czysty ;) Nareszcie ;)

Ja już na dziś posprzątałam ;) Na śniadanie miałam naleśniki z jabłkami i tak jak mi się od wieczora marzyły tak wcale nie smakowały... A na obiad koniecznie robię zupę ;) Jakąkolwiek ;) Bo mam smaka na płynne jedzenie ;)

Wiecie co? Byłam dziś już u sąsiadki-fryzjerki podciąć grzywkę bo mi w oczy właziła już i ona mi koniecznie chciała włosy na krótko obciąć (mam po pas) i chciała je kupić za 70zł ;) Już ja jej dam moje włosy ;) Całe życie marzyłam żeby mieć takie długie żeby na nich siadać i teraz jak już „prawie-prawie”to ona mi je ściąć chce... Za 70 zł nic porządnego nie kupię... A marzenie dalej będzie niespełnione....

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #762018 przez aleksiaa88
Dziękujemy za pamięć.

Z okazji następnego miesiąca synuś dał mi popalić w nocy i to porządnie. Mąż rano wstał i pierwsze co powiedział, to co on 7 razy w nocy jadł. :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: z tych częstych pobudek nie byłam świadoma siedziałam w łóżku oparta o nie i karmiłam, mąż przy każdym karmieniu otwierał oko i sprawdzał co robimy.
Oczy to tak mnie pieką jakbym się walnęła to bym dupy nie czuła.
Praktycznie budził się co 1 - 1,5godz ale dał mi popalić. Rano obudził się po 7 zjadł zasnął i po 8 wstał B) B) B) czuje się jak po nocnej imprezie B)

Co do włosów miałam zawsze długie do pasa ale któregoś razu wkurzona postanowiłam je ściąć na krótko panowała wtedy moda, że tył bym podniesiony na żelu.
Jak wróciłam do domu i siedząc w kuchni przyszedł brat do domu i powiedział do mnie dzień dobry- nie poznał mnie oczywiście była między nami odległość 5m.
Ścięłam włosy bo mnie tak irytowały z racji, że mam miękkie i łatwo się układają i się kręcą delikatnie to czesanie takiej szopy na mokro bo na sucho nie było możliwości schodziło 30 minut wyrywając przy tym tyle kudłów.
Za tamtych czasów poznałam męża jak miałam krótkie po jakimś czasie stwierdziłam, że będę zapuszczać do ślubu i co usłyszałam : teraz wyglądasz lepiej w krótkich jak chłopak wyglądałaś i miałaś te włosy jak z dawnej epoki- ale mnie podsumował, aż dziwne że się zakochał jak źle przecież wyglądałam.
Teraz nie ścinam bo z krótkimi to za dużo roboty długie zepnę i już.
Cholercia kropi :angry:

11 lata 6 miesiąc temu #762030 przez kakaszka
witam sie i ja :)

wczoraj spelnilam swoje marzenie z kapiela, godzina w goracej wodzie z zimnym piwkiem :) az mi sie wylazic nie chcialo, ale oczy juz sie zamykaly.
dzis pospalysmy do 8.30 znowu, to pewnie przez to, ze kolo 7 jest jeszcze cieno i eliza sadzi, ze jeszcze noc i trzeba spac, wiec mamusia wyspana znowu :)

dzis tatus stwierdzil, ze mala sie zrobila tragicznie marudna i z kazdym dniem coraz gorsza, a ja mu mowie, ze ona juz nie jest noworodkiem co lezy i spokojnie patrzy sie w sufit, teraz to trzeba non stop sie nia zajmowac, bo inaczej sie nudzi i zasypia gorzej, bo za duzo juz ma bodzcow.

albert duzo zdrowka :-*

szosteczka nie chorujcie :)

ikunia, ale dziwne, ze nie masz wpisanych wizyt, beznadzieja. ja dalam do mopsu zaswiadczenie co dostalam na poczatku ciazy jak bylam u lekarki, dala mi na wszelki wielki do pracy i tak u mnie zostalo.

ja caly prawie zycie mialam wlosy do pasa, ale juz mam dosc i ciesze sie ze scielam, odrazu lzej na glowie :) no i latwiej ulozyc, zeby sie ladnie ukladaly, a dlugie wisialy jak zaslony :)

u nas rano bylo slonce, ale widze, ze zaczyna sie chmurzyc, wiec dzis sprzatanie lazienki, pranie itd.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #762042 przez Hania84
:side: Dzisiejsza Lencia
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #762044 przez Marta1985
Lenka, Gabi i Zosia piekne panny :-)

My po szczepieniu :-) mam dzielnego synka :-) przy 6w1 wogóle ńie plakal a prży pneumokokach odrobine :-)

Teraz jest na spacerku :-) pani doktor powiedziała ze super šie rozwija i ńie widać żadnych śladów związanych z jego przejsciami prży porodzie :-) powiedziala nam jak rozszerzyć dietę i dziś zaczynamy jabłko :-) a za 2 tyg zupki z indykiem :-) jutro jeszcze kontrolnie idziemy na morfologie żeby mieć czyste sumienie :-) a wiecie może jak takim maluszkom pobierają krew? Bo zapomniałam šie zapytać :-)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #762047 przez Sophie25
O kurdee śnieg zapowiadaja u was KaroLka wrrr az mi sie zimno zrobiło........

Uspałam mała w wozku,spała sobie,a wiec ja ogarniałam chałupe, ide do Niej zekrnac spi,a wiec siadam a za chwilę wyłania się łebek Zochy,tak wyciagała głowkę że aż się czerwona zrobiła,a jak to smiesznie wygladało haha :laugh: :lol:
Moj mały wyczynowiec :laugh:

Srenka racja nie obcinaj :) włosy to drogocenny nabytek,ja swoje kłaki już 3 lata zapuszczam a mi coś wolno rosną... :angry:

Kakaszka moj tak samo wczoraj,ze marudzi ze jak mnie nie było to sobie nie radził,on by najlepiej chciał zeby co chwilę spała... :dry:

Lenka piękna!!! :) oczętka cudne!:)

Marta to super ze mały tak dobrze znosi szczepienia :) Dzielny chłopczyk :laugh:
Oby jabłuszko posmakowało :laugh:
Niech dalej sie tak pieknie rozwija przystojniak :laugh:

11 lata 6 miesiąc temu #762065 przez Ikunia1910
Dzień dobry dziewczyny.

Wreszcie mam spokojną chwile i jestem na laptopie.

Albercik 100lat:*

Szczepiennym powodzenia i gratulacje.

Lenita śliczna panna, taaaakie duże oooooczy :cheer: i jaki ma czwartkowy śliniaczek. HIHI sobie ciotka przypomnieć musiała dni tygodnia po germańsku :silly:

U nas tez pogoda szarobura, dotego nastroj kitowy. 4 rocznica śmierci mojego ukochanego dziadka :S
Czuję że jak tak dalej pójdzie to wybuchne za duzo sie dzieje i jestem nerwowa, kazdy dzwoni chce sie spotkac, zeby z zosia przyjechac, do tego mam od cholery sprzatania w zwiazku z przeprowadzka, ten pieprzony lekarz, niedługo szczepienia i wyjazd do Abry... nienadążam B)

Haniu zapomniałam ci wczoraj odpisac, Zosia juz kciuka nie ssie :lol: dzieki ze pamietasz :kiss:

Gochens ten cały baum to jak zobaczylam jego chaszcze na rekach to odrazu mi zrzedła mina... i generalnie taki sobie. zajrzał tylko czy wszystko ok i mówi no macica sie ladnie obkurczyła.... a ja do niego trudno zeby nie po 4 miesiacach :P juz tam nie pojde, tymbardziej ze nie podoba mi sie to ze przy badaniu nie ma usg... a ja przed ciaza miałam jakies torbiele na jajnikach musze sie tym zajac a ten mi palucha wsadził nacisął na brzuch iwszystko ok...

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 6 miesiąc temu #762124 przez KaRoLkA
Lenuśka księżniczka a w tych rajstopkach wygląda czadowo :) lubie dzieci w rajstopkach :D

Bartuś gratulacje , dzielny chłopczyk :) oby nowości smakowały :)

Co do włosów to ja też raz w swojej karierze miałam krótkie jak chłopak :) ale powiedziałam że pierwszy i ostatni raz he he
a teraz zapuszczam cały czas ale co wizyta u koleżanki w salonie to końcówki mi obcina , kiedyś miałam gąszcz a teraz to garstka :)

A ma takie pytanie, ma któraś z Was wózek x-lander ? Ciekawa jestem opini :)

11 lata 6 miesiąc temu #762140 przez Gochens
Lenita jaka ładna dziewczyna!

Muszę Wam się pochwalić, mój syn właśnie obkrecil się z brzucha na plecy! Jestem mega dumna, ale i tak pewnie zrobił to nieświadomie :lol:
Mój mały diabeł

Ikunia zwolnij trochę!! A Baum to wygląda jakby dopiero się uczył zawodu :dry:
Srenka za 70 zł?? Takie długie włosy kosztują dużo więcej pieniędzy!!!
Karolka ja już dawno zmieniłam gondole na spacerowke ale mam polską firmę nico bebetto i jestem mega zadowolona.
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #762160 przez Sophie25
BRAWO dla Alanka!!!
Robi przystojniak postepy! :laugh:
Nie mogę się doczekać kiedy Zośka zrobi mi taką niespodziankę :laugh:

KaRoLka Ja mam X- lander spacerókę,jeszcze nie wyprobowałam bo mała jeszcze sie miesci w gondoli,ale za niedługo wyprobuje,kuzynka zachwalała że jest
zwrotny i dość lekki . Wózek jest świetny do jazdy po nierównych chodnikach i po terenie. Pewnie dla mam podróżujących autobusami będzie niezbyt wygodny, bo za duży. Po złożeniu również zajmuje sporo miejsca. Ja podróżuję samochodem, więc do bagażnika mi się zmieści, spacerujemy głównie po terenach leśno-podmiejskich, więc na nasze potrzeby bedzie doskonały.
Płynna regulacja oparcia . Gdyby oparcie podnosiło się o parę stopni wyżej byłoby super, ale i tak nie jest źle.
Budka super, duża, świetnie bedzie ochraniała Zośkę przed słońcem, czy opadami. Kosz na zakupy, schowki, kieszonki, dla mnie bardzo fajne. :) Myślę że Ci pomogłam :lol:

Ale sie rozpisałam hoho :laugh:

11 lata 6 miesiąc temu #762162 przez kakaszka
lenka jak zawsze modelka :-*

alan ciotka jest z ciebie dumna :) ja juz nie moge sie doczekac, az eliza cos takiego zrobi, ale ta sie leni :)

gochens a mozna dziecko w spacerowke dawac jak jeszcze nie siedz? ja bylam pewna, ze do pol roku nie mozna do spacerowki dawac chyba ze to znowu moje bledne domyly?

bartek jak prawdziwy twardziel zniosl ladnie szczepienia, smacznego z nowosciami :)

ikunia faktycznie duzo masz do ogarniecia, ale twarda babka z ciebie i wszystko ogarniesz :) tylko sie nie przemeczaj :P

11 lata 6 miesiąc temu #762172 przez Gochens
Kakaszka nasza spacerowka rozkłada się do pozycji leżącej ;-) ma 3 stopnie regulowania leżącą, taka na pół i siedząca ;-) wybrałam taką żeby dla malucha była dobra. Fajnie że można też przekładać siedzenie do jazdy prosto i tyłem ;-) amortyzacja jest git, duże opony do lasów czy nierówności jest jak najbardziej git. Nie wiem ile x lander kosztuje ale my zapłaciliśmy 800 zł. Buda też fajna dużo regulacji do tego osłonka na nogi i folia na deszcz. He powinnam w reklamie pracować ale naprawdę jest mega fajny ;-)

Właśnie usypialam Alana na sposób odłóż a jak płacze weź, nie kołysz a uspokój i odłóż znów... Przy 7 razie włożyłam smoczka i usnął! Ciekawe jak długo pospi

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #762190 przez Ikunia1910
Gochens podziwiam za wytrwałość B)
Dobrze ze moja gnida sie nauczyła spac sama w łozeczku bez zadnych ceregieli bo bym wogóle nie wyrobiła. Dlatego tak bardzo was dziewczyny podziwiam te co musza znaleść sposób na zasypianie.

Diabollo pikny:) I jak ładnie sie podpiera:D będą pasowac do siebie z moją szatańską duszą :D

eh a moja gonitwa ma sie nastepująco w sobote jade do tego przygłupa gina zeby mi to zaswiadczenie wystawił do tego becikowego (100zł), w poniedziałek mam o 9 sprawe o 13 jestem umówiona z psorką jeszcze z technikum, 17. szczepienia, 23 mam spotkanie w pośredniaku i warsztaty, 25-28 jestem u Abry. A w miedzyczasie sprzatanie naszej kawalerki (tam jest taki syf ze nie wiem od czego zaczac), w ta niedziele chciałabym zeby b. juz zjechał ze swoimi manatkami a w kolejna niedziele zeby nas zwiózl ale nie wiem czy wyrobie sie z czasem :S jeszcze musimy kupic pralke co tez sie wiaze ze zwiedzaniem sklepów... no i oprócz tego jeszcze wizyta u jednej babci wizyta u drugiej, troche w domu tez a to obiad zrobic a to sprzatnac i babcia jeszcze truje ze do marketu trzeba jechac, na rynek, na cmentarz :huh: sfiksuje. Szczerze mówiąc to juz chce listopad.

eh teraz jak to wszystko czytam to jeszcze bardziej mnie to przeraza :cheer:

Srenka tak jak Gochens mówi za takie długie włosy to w renomowanym salonie ponad 2 stówki zgarniesz :side: i wcale ci sie nie dziwie ze nie obcinasz:P ja tez sie kiedys skusiłam z bardzo długich na "kobiete kot" i nigdy wiecej nie dam sie obciac:P

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka