BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

13 lata 2 tygodni temu #374226 przez Poziomka
U mnie 9kg na miniusie, przez całą ciążę przytułam 12kg, teraz waże 48kg, a jeśli chodzi o pępek to mam troche bardziej rozlazły niż przed ciążą, ale nie jakoś bardzo, niecały tydzien po porodzie już włożyłam kolczyka :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 tygodni temu - 13 lata 2 tygodni temu #374235 przez beadka7
Ja mam 14 kg mniej :) a planuję zrzucić jeszcze 16 :) dam radę, dzięki małemu sprawniej to pójdzie :)

Mój pępek nie wygląda :( niestety wokół niego jest pełno rozstępów i brzuch sflaczały :( ale też już zauważyłam, że się ładnie obkurcza, mimo, że od porodu minęło 6 dni. Nie mogę się doczekać aż zacznę ćwiczyć.

aga mój mały też nie potrafi złapać smoczka, czasem tylko mu się zdarzy, że się uda :) ale zwykle po paru zassaniach mu wypada i już nie potrafi go trzymać.

Poziomka Ty straszna chudzinka jesteś, 48 kg wow!!!! :) ile masz wzrostu jak można spytać ?? Ja ważę teraz 86 przy wzroście 174cm. A cel to 70 kg- chociaż przed ciążą ważyłam 78.

13 lata 2 tygodni temu #374239 przez Ingrid29
U mnie 9 kg. mniej o 2 tygodniach od porodu, waga 58kg. (przed porodem 60kg).

13 lata 2 tygodni temu #374247 przez JAGIELO
Wkoncu po 21 h urodziłam, 3.06 o 18.52 ( u mnie 8h różnicy w czasie) Olivierek ma 52 cm i waży 3310 :-) porod był wspomagany szczypcami ( czy jak to tam sie nazywa) ale wiecej Wam napisze jak dojde do siebie. Pozdrawiam

13 lata 2 tygodni temu #374251 przez Poziomka
JAGIELO gratulacje !

No ja mam 160 cm, także drobna jestem :p ale cieszę się, ze mimo to udało mi się urodzić naturalnie. Nie wiem jak u Was, ale mnie po porodzie bardzo podskoczyła pewność siebie :D

13 lata 2 tygodni temu #374259 przez KAMI
JAGIELO gratulacje :) opisz nam te szczypce, dobrze że już po i zidzia przy tobie :)

szczęśliwe mamy, których dzieci smoczka chwytają !!! Max go nienawidzi więc za smoczka ma moje sutki :angry:

13 lata 2 tygodni temu #374267 przez ewel7
Katiuszka gratulacje Kochana :) Niunia słodziuchna :)

Jagielo też serdecznie gratuluje!

Poziomka masz rację mnie też jakoś poród dał więcej wiary w siebie... coś w tym jest... i czuję się bardzo spełniona jako kobieta, jak nigdy dotąd i dumna z siebie jestem w sumie ;) :silly:

U mnie zostało ok 2,5 kilo do wagi sprzed ciąży, po porodzie jak wróciłam ze szpitala to od razu spadło 10 później jak zaczęłam karmić to jeszcze 3. Chciałabym jeszcze zrzucić i zejść poniżej 60 kg (obecnie 62,5) może się uda... A brzuszek jeszcze troszkę jest niedużo, ale zostało troszkę dlatego rozważam kupno tego pasa choć mój Mąż stwierdził, że przesadzam :silly: ;)

13 lata 2 tygodni temu #374274 przez Dotka
Jagielo Gratulacje :)

Kami co do smoczka mam tak samo :) moja się w trąbę nie daje zrobić :P

co do wagi to ne mam w domu jak dorwe się zważę to dam znać co i jak ale w ciaży i ostaniej fazie nabierania wody przytyłam z 25kilo więc jestem ciekawa ile teraz waże

13 lata 2 tygodni temu #374298 przez beadka7
JAGIELO GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) DAJ ZNAĆ W WOLNEJ CHWILI CO I JAK :)

DOTKA Ja też przez tą wodę odnotowałam łącznie ok 22 kg więcej. Przy porodzie zrzuciłam od razu 10 kg, a teraz jeszcze 4.. nie odchudzam się, ale nie mam czasu jeść regularnie i czasem tylko coś tam skubnę.

a teraz mały mnie terroryzuje... już mam dość- od 15.50 wisi na cycku i płacze :(

13 lata 2 tygodni temu #374324 przez aga2+1
beadka ja tez tak mam z Tosią. Wisi cały czas na cycu i wieczorem daję jej butelkę, żeby pospała chociaż 4 godzinki, bo nie wyrabiam. A jak jest u Ciebie w nocy? Mały śpi czy też budzi się co chwila na cyca? Ja już się tak zastanawiam czy by nie przejść na butlę to chociaż co 3 godziny będę karmić i będę pewna , że dziecko najedzone. Ten mój pokarm to takie rozcieńczone mleko z wodą.
JAGIELO GRATULACJE:)

13 lata 2 tygodni temu #374327 przez aga2+1
Dziewczyny a ile z Was dokarmia butlą maluchy? Dajcie znać.

13 lata 2 tygodni temu #374333 przez martynka790
aga
ja dokarmiam bo Patryk mało przybierał i położna kazała

13 lata 2 tygodni temu #374355 przez beadka7
Ja jutro mam wizytę położnej i pierwsze ważenie po wyjściu ze szpitala- też jestem ciekawa czy mały przybiera na wadze, chociaż wydaje mi się, że mam dobry pokarm, mleko jest bielutkie a wręcz wydaje mi się tłuste :P Zobaczymy czy położna zaleci dokarmianie, ja póki co sama nie będę włączać butli.

Aga dopiero 20 minut temu mały zszedł z cyca, jestem wykończona.. ręce mnie bolą i aż mam zły humor bo mały tak płakał. Nie wiem czy to nie przez dzisiejszą zapiekankę.. bo w między czasie zrobił 2 kupki.. może go brzuszek bolał.. nie wiem :unsure: :ohmy: A w nocy różnie.. dzisiaj- rewelacja- budził się tylko 2 razy- co 4 godziny, ale 2 dni temu to co 1,5 godziny musiałam wstawać i wtedy na cycu po godzinie prawie z rykiem.. nie wiem od czego to zależy.

Aż boję się tej dzisiejszej nocy co to będzie..

13 lata 2 tygodni temu #374376 przez akciak84
aga
ja dokarmiam, bo mały sie nie najada...mam jakiś problem z pokarmem i z tego powodu mam doła :( Chociaż rodzina mi mówi że to psychiczna nagonka na naturalne karmienie, a dzieci z butli nie mają różnicy...ale już sama nie wiem. Pediatra mi powiedział, że jak w 10-20 min. się nie najada to trzeba dokarmić.Jakbym miała całymi godzinami go karmić to przecież bez sensu bo trzeba czasami samemu coś zjeść i np. zrobić pranie. A tak...to bez sensu. Jak daję mu butlę to ładnie się budzi co 3 h z zegarkiem w ręku. Najpierw coś z cyca a potem butelka. Póki co chce jeszcze ssać i my możemy się też trochę wyspać, bo nam to jest potrzebne.

13 lata 2 tygodni temu #374388 przez justysiak83
dziewczyna84 napisał:

Justysiak, tak tylko ja zostałam chyba. Prowadząc tabelkę hihi. Nie wiem czy Jagielo urodziła, bo mówią że jak odejdzie czop to dzieje się to w ciagu 24h max. Czekamy więc na info.
A Martita rodzi w Siedlcach jednak? Bo myślałam ze chciala pojechać do Warszawy?

Zgadza się , Martita jest w szpitalu w wawie od zeszłego wtorku. JUtro rano ma być na czczo i dostanie oxy na całego, także ma nadzieje że w końcu się doczeka.
Dziewczyny, które dokarmiają butlą, nie miejcie wyrzutów sumienia. Ja mojego synka karmiłam tylko miesiac piersią, bo miałam malo pokarmu i juz w szpitalu musiałam dokarmiać, potem doszedł stres (spowodowany długim pobytem w szpitalu) i pokarmu było co raz mniej. Przechodząc na butelke przynajmniej byłam pewna że mały nie jest głodny.
Oczywiście zycze wszystkim jak najdłuższego karmienia piersią ale butelka to nie zbrodnia. :silly: Buziaki dla was i waszych maluchów.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka