- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- dziewczyna84
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Zastanawaiam się czy to normalne że traci apetyt,albo wybrzydza. czy przejść się do lekarza?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aga2+1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

- dziewczyna84
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- akciak84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
mój też ma 4 razy mleko i obiadek + deserek...czy to źle? Dobrze rośnie ma humor:)więc chyba ok. Ja mu na zmianę gotuję i daję słoiczki. Z tym gotowanym to różnie choć ostatnio ładnie mu podpasowało:)marchew, ziemniak, olej rzepakowy. dziś dostał słoiczek jarzynowej gerbera z żółtkiem (dziś wprowadzonym). Żółtko oczywiście sama dodałam. Smakowało, ale chyba tylko dlatego, że nie zmieniło smaku zupki to się nie kapnął

dziewczyna
Mam taki sposób na mojego...jak ma długie zęby np do mojej marchwi z ziemniakiem to mam w zanadzrzu soczyste surowe jabłuszko (które uwielbia w każdej ilości) i jedna łyżeczka jabłuszka i dwie, trzy marchewki i tak idzie. Ostatnio zjada tak cała porcję mojego obiadku. He he...śmiesznie. Jutro chcę mu podać szpinak z hippa i tak cienko mu to wchodzi ale może parę łyżek wcisnę. Do pól słoiczka zje..reszta na drugi dzień...dojada mlekiem lub hippem (marchewka, ziemniak)
- asiale26
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Kubuś ur. 28.04.2012; waga 3400g ; 51cm

Ja Kubusiowi na śniadanko serwuję kaszkę mleczno-ryżową smak banan Nestle. Sam pakuję butelkę i celuje do buzi, aż miło popatrzeć. Na obiad wcina jakiś obiadek Gerbera (1/2 słoiczka),dzisiaj był rosołek. Na kolację owocyk, dzisiaj serwowałam pierwszy raz suszone śliwki Gerbera. Zdziwił się troszkę bo są trochę kwaśne, ale po 2 łyżeczce poszło. Oczywiście cyc na żądanie.
- karolina238
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

A zdjęcia śliczne

- asiale26
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Fajnie wyglądają dzieciaczki z jakimiś atrybutami, np. mamy jesień mogą być liście, kasztany, żołędzie. Może maluszek ma jakąś ulubioną zabawkę? ważne żeby były to góra 2-3 rzeczy, niezbyt duże, bo dzidzia ma być najważniejsza. Fajnie prezentują się golaski w pampersie i np. wełniana czapeczka i szaliczek. Jak robicie zdjęcie to rozweselajcie dzidzie i starajcie się aby bobas popatrzył w obiektyw. Przyda się jakaś zabawka którą możecie trzymać w jednej ręce i pokazywać aby maluszek patrzył się w tą stronę w która chcecie.
- Brzuszek
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Basia ur.27.05.2012 4000g 56cm
- MartiO
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)

a co do jedzonka... mój na razie nie marudził... najwyżej przy pierwszej łyżeczce asekuracyjnie się krzywi zanim tak naprawdę zasmakuje ale potem jest ok

Łóżeczko Młodego też na razie stoi w sypialni... część nocy śpi w nim a część w łóżku jak po karmieniu czasem nie mam siły go odłożyć... za często się jeszcze budzi na cyca żeby biegać do drugiego pokoju

Asiale a tak ogólnie to próbowałam właśnie namierzyć Cię na fejsie

- asiale26
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- misia88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lili - 24.04.2012
- Otrzymane podziękowania: 14

KAMIA jaki byłby koszt wysyłki np. takiego zdjęcia wielkoformatowego?
karolinaJa kupuję kleik ryżowy z Bobovity. Robię go w następujący sposób: odciągam swoje mleczko, grzeję do ok 40 stopni, np. do porcji 100ml dodaję ok 4 łyżeczk stołowych kleiku i mieszkam (Lila lubi taki gęściejszy). Do tego w mikrofali w miseczce grzeję przez 10sek. jakieś owocki ze słoiczka (jabłuszka z brzoskwinią, śliwki, morele, itd. przeróżne). Później do kleiku dodaję podgrzane owoce (ok. pół słoiczka) i Lila wcina.

Chyba Wam nie wspominałam, ale ja też podaję Lilce słoiczki na zmianę ze swoimi obiadkami, z tymże częściej słoiczki. Stwierdziłam, że teraz nie dostanę fajnych warzyw nigdzie, a jednak słoiczki mają wszystko co niemowlę powinno dostać. Wczoraj teściowa przyniosła nam królika, więc porobiłam kuleczki i będę dodawać do zupek

U nas jedzeniowo sprawy miewają się tak:
rano po przebudzeniu cyc
ok. 1,5h-2h później kleik z owocami + ewentualne owoce
drzemka
cyc
zabawa (spacer)
obiadek + cyc
zabawa (spacer)
cyc
trochę zabawy
kąpiel
cyc
spanie
Dzisiaj byłyśmy też na szczepieniu. Wkurzyłam się. Babka napisała mi w książeczce, że szczepienie 6.11, ale nie napisała godziny. My zajeżdżamy o 10, a baba mi mówi, że za wcześnie, bo powinnam być o 11! Same wiecie ile to teraz zachodu z ubieraniem, pakowaniem do fotelika, samochodu itd. I jeszcze wmawia mi, że godzinę mi napisała! :/ Pojechałam więc do mamy do biura, wypiłam herbatkę, bo nie opłacało się wracać do domu i potem na szczepienie. Lilka była już tak zmęczona, że przy badaniu i szczepieniu strasznie płakała. I to takimi wielkimi łzami... Szkoda mi jej było, bo ona płacze takimi łzami, gdy naprawdę jest jej źle..

Lilcia na szczęście zdrowiutka, waży 8050g. Mamy tylko dawać 2 kapsułki wit.D dziennie (przez 2 tygodnie), bo Lila szybko rośnie i jedna kapsułka to za mało. Następne szczepienie dopiero na roczek, więc pół roku spokoju ze szczepionkami. No i dostałyśmy skierowanie na badanie kontrolne bioderek, zarejestrowałam ją na 31.01 (takie terminy :/).
W przychodni spotkałam znajomą, która ma 2miesięcznego synka. Powiem Wam, że byłam w szoku, bo to takie maleństwo było. Urodził się 1kg większy od Lilki i teraz też sporo ważył, bo ponad 5kg, ale wydawał się taką kruszynką. Tak sobie pomyślałam, że człowiek szybko zapomina jak to nasze dzieci były maleńkie. Nie do wiary...

- ewel7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- ewel7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

dziewczyny zdjęcia są piękne

- beadka7
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2

wszystkie zdjęcia są cudowne !!! ja jak znajdę chwilkę i mały będzie w humorze to też sesyjkę zrobie i uśmiechnę się do Asiale po obróbkę

Nasz Krzysiu śpi u siebie w łóżeczku, ale w naszej sypialni i tak będzie cały czas zanim się wybudujemy

Byliśmy ostatnio u lekarza, żeby sprawdziła węzły chłonne małego, bo miał takie powiększone i dostaliśmy skierowanie na badania ogólne dodatkowo- krew mocz cukier coś tam jeszcze.. i dzisia byliśmy o 7 w przychodni na pobranie krwi.. mały strasznie płakał, bo pielęgniarka kuła go 2 razy w rączkę, nie mogła się w żyłę wbić, a potem krew nie chciała lecieć więc musiała tak naciskać i naciskać do 3 próbówek pobierała

A co do obiadków to Krzyś ostatnio jadł potrawkę z królika i też mu smakowało

Dziewczyny, a jak podajecie samo-robne jabłuszko, to gotujecie je najpierw czy takie surowe starte czy jak ??
- Brzuszek
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Basia ur.27.05.2012 4000g 56cm
Ja ścieram surowe jabłuszko.
Basia śpi w swoim łóżeczku, ale u nas w sypialni, choć w najbliższych dniach mam zamiar ją przenieść do jej pokoju. Nie wiem jak to będzie, bo budzi się w nocy raz lub dwa by się napić i possać smoka. A może jak będzie spała sama to przestanie się budzić.
Pytanie do mam, które karmią mm : budzicie maluchy na jedzenie? Wasze dzieci jedzą równo co 3 lub 4 godziny?
Pytanie do wszystkich mam : jakimi zabawkami najchętniej bawią się Wasze szkraby?