BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 2 miesiąc temu #72384 przez MoNiaaa
moja JUlka juz tez siega po zabawki na siedzaco i obraca glowke jak ktos mowi i dlugo tak sama wysiedzi.

ja rowniez zmieniam smoczki zgodnie z przeznaczeniem. ostatnio kupilismy ten od 6 do 18.mi jeszcze jakos specjalnie nie zalerzy zeby mala nie doila smoczka.tak mi ja latwiej uspac i jak placze to sie uspakaja. przyjdzie czas na oduczanie jeszcze :) choc pewnie bedzie masakra

Majeczka bujna czuprynke ma :) slicznie

http

]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 2 miesiąc temu #72391 przez martela89
Co sądzicie o tej spacerówce:http://allegro.pl/ultralekki-slapi-2011-5-kolorow-i1457718869.html

Chciała bym taką kupić ale to może w kwietniu jak mała będzie już dobrze siedziała i będzie ciekawa świata bo jak na razie to na spacerze śpi :)

14 lata 2 miesiąc temu #72396 przez iwkaa
ja tez mam smoczki z aventu ale te co swieca w ciemnosci:) Tak Maja ma poranno czuprynke szopenowska hehe ja juz kiedys pisalam ze spacerowke juz dawno zmienila i odkod maja jezdzi w spacerowce to pracie wcale noe spi tzn czasem pod koniec spaceru zasypia ale to pewnie dlatego ze jak wychodzimy na spacer to ona jest juz wyspana i caly czas sie rozglada i caly czas mowi uuuuuuuu tak to smiesznie wyglada ze szok na dziwic sie swiata nie moze hehe

14 lata 2 miesiąc temu #72397 przez iwkaa
Martela fajnu wozek ja tez bede kupowac drugo spacerowke ale to na lato i napewno kupie parasolke fajne sa bo malo miejsca zajmuja np w samochodzie czy w domu nie pamietam gdzie mieszkasz czy w domu czy w bloku ale ja polecam parasolki latwiej jest wniesc do mieszkania i wogole wydaje mi sie ze sa najlepsze jesli chodzi o przechpowywanie i przenoszenie

14 lata 2 miesiąc temu #72400 przez Gosiaczek31
my tez juz uzywamy spacerówki bo gondola zrobiła sie za mała.

Martela a spacerówka fajna. Tez chciałam wózek parasolke ale kolezanka narzekała ze zle sie je prowadzi zwłaszcza z obciazeniem :laugh: To fakt sa lekke i zajmuja mało miejsca.

14 lata 2 miesiąc temu #72414 przez Groszek
Martela a ja nie polecam... Mój brat taki ma i narzeka jak chole*** Och jak dobrze że my nie używamy wogóle smoczka :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

14 lata 2 miesiąc temu #72455 przez wola82
Lukaszek mi sie zarazil od swojej malej kuzynki, juz ma kaszelek i jak na razie stan podgoraczkowy a lekarka dopiero od 16, mam nadziej ze szybko mu przejdzie.

Smoczki u nas tylko leza, ale mamy z nuk, czasami sie przydaja ale bardzo zadko.

A co do wozka, to fajnie wyglada ten co Martela pokazalas.
My mamy spacerowke z Chicco i polecam ja bardzo jest swietna i to byl strzal w 10 :laugh:
Załączniki:

14 lata 2 miesiąc temu #72461 przez alutka1011
My spacerówkę już mamy narazie się sprawdza :)
Ostatnio od 4 dni Maja zasypia jak zawsze o 20 i potem ją przewracam na plecki i po godz się budzi i już nie może zaśnie w łóżeczku i śpi z nami jak myślicie to przez to że ją obracam czy takie widzi misie?

14 lata 2 miesiąc temu #72533 przez wola82
Alutka a moze Majeczka wyczula jak to fajnie sie spi z rodzicami w luzku, cieplutko bezpiecznie, bo nic innego mi do glowy nie przychodzi :laugh: no chyba ze jej sie lepiej spi na brzuszku niz na pleckach i moze robi jej sie nie wygodnie :) dlatego sie budzi.

14 lata 2 miesiąc temu #72548 przez MoNiaaa
martela swietny wozek :)

ja narazie mam zamiar spacerowka jezdzic ta co mialam w komplecie do gondoli i narazie nie mam w planach kupowac drugiego wozka a jak dlugo to nie wiem :P ale w sumie po to kupowalam 3w1 zeby nie musiec nowego kupowac ale czas pokaze.

a parasolki sa rzeczywiscie latwe w przechowywaniu i malo miejsc zajmuja ale podobno zle sie je prowadzi wiec nie wiem czy bym sie zdecydowala bo nawet pojechac gdzies za miasto gdzie nie ma chodnikow i moze byc problem z przejazdem.

a jak te swiecace smoczki? cala noc swieca czy tylko kilka godzin? tez mialam terqaz taki kupic ale tylko niebieskie byly i zrezygnowalam :silly:

http

]

14 lata 2 miesiąc temu #72550 przez paulinkaaa2202
Alutka ja stawiam na to że ją budzisz i dlatego już nie może zasnąć może rzeczywiście lepiej śpi jej się na brzuchu. A zmęczona lepiej zasypia jej się u was w łóżku niż w swoim

Ja zaraziłam małą :( mi powoli przechodzi a jej pełno kataru i kaszel i już 3 nockę mam zarwaną ledwo żyję kurczę zawsze tak będzie wszystko łatwo łapać :huh:

14 lata 2 miesiąc temu #72556 przez sylwus136
Monia my mamy te "świecące" smoczki. Dokładnie z Canpola
Nie świecą cała noc.Kiedy jest mocne słońce albo zapalone światło w pokoju to się po prostu naświetlają i świecą tak góra 20-30 minut.

14 lata 2 miesiąc temu #72557 przez MoNiaaa
biedna Judytka moze szybko jej przejdzie :) buziole dla niej :*:*

moja odpukac jeszcze nie byla chora nawet katarku nie miala a ja juz kilka razy bylam chora.
a dzis w nocy Julka u babci byla na noc a ja sie wyspalam :)

u mnie JUlka tylko na brzuchu praktycznie spi a obracam ja tylko wtedy jak zaczyna kwekac a jak ladnie spi to ja zostawiam na brzuszku tylko smoczka jej biore zeby sobie gdzies nie wbila.moja Maja tez tak woli spac a jak ja wybijesz ze snu to ciezko jej usnac.sprobuj ja zostawic tak jak zasnie to zobaczysz czy tez sie obudzi.

ja raz wzielam Julke do nas do lozka jak maz byl w domu i to byla najgorsza noc :side: Julka pol lozka zajezla skopala mnie za wlosy mnie ciagla przez sen a z drugiej strony maz spadal z lozka i chcac sie zlapac walnal mnie w brzuch :P powiedzialam ze wiecej jej nie wezme. chyba ze jestem sama to zdarza sie nam razem spac :)

http

]

14 lata 2 miesiąc temu #72586 przez alutka1011
Tylko ja ją nie wybudzam tylko ją przewracam na plecki i ona śpi dopiero się po jakiejś godzinie budzi a boję się ją zostawiać na noc na brzuszku ale dzisiaj chyba spróbuję jej nie ruszać bo się wkońcu przyzwyczai spać z nami :dry:

14 lata 2 miesiąc temu #72743 przez MoNiaaa
u mnie Julka praktycznie odkad ze szpitala wrocilismy to na brzuszku spi.a teraz jak sie sama nauczyla przewracac to co ja odwroce to ona od razu na brzuszek wiec ja tak zostawiam.zreszta ja z mezem tez na brzuchu spimy to moze rodzinne :silly:

http

]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka