BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #790150 przez georgette102
plan dnia wykonany, paznokcie schną a ja popijam wino przed tv

Maja śpi w pajacu, strasznie w nocy się rozkopuje ale często wstajemy i na zmianę ją przykrywamy

niby przeczytałam wszystkie posty ale już zapomniałam co miałam napisac

aaaa buziaki dla Oli :kiss: :kiss: :kiss: naprawdę jestem pod wrażeniem jej umiejętności komunikacyjnych, Maja ciągle mówi pojedyncze słowa, a więcej po swojemu... aż głupio się przyznac ale sama nie rozumiem swojego dziecka :huh: dzisiaj się nagadała, namachała rękami a ja nie wiedziałam o czym ona tak opowiada

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #790168 przez gusiag
ok może się czepiam, ale czemu mamy się starać nie dodawać posta pod postem, to tak jakby powiedzieć, piszcie mniej bo się forum zaśmieca?
Gabi walnij piwo razem ze mną, tzn ja właśnie zagrzałam sobie wino grzane :)
Ale ten Adek jest przystojniak, nawet w pajacu :)

Emma radia poszukam jutro i ja, dzięki :) dobrej nocy

Dorota :) to dopytuj co ma na myśli, próbuj wydedukować i pomagaj jej nazwać odpowiednimi słowami to co chce powiedzieć, a ruszy do przodu jak strzała :)
no i dziękujemy za buziaki :)

11 lata 5 miesiąc temu #790182 przez georgette102
gusiag siedziałyśmy na kanapie, ona coś tam opowiadała w niezrozumiałym dla mnie języku, niczego nie pokazywała tylko machała łapkami i cały czas nawijała, na prawdę nie wiem o co jej chodziło :side:

11 lata 5 miesiąc temu #790188 przez gusiag
może pokazywała Ci jak robi wiatr :) bo Ola jak pokazuje jak robi wiatr to macha rękami i szumi. Niedługo będziesz rozumiała wszystko co Ci opowiada i czego chce :)

11 lata 5 miesiąc temu #790191 przez ewelina.zak.1991
Gabi to xapytaj ile za te mleka chce :)

U.nas kroluje gumi mis i pieski male dwa ( z lulek tv na yt) i dziadek Lulka farme mial :) zobaczcie sobie ale tez mozna oszalec jak w kolko leca non stop :)

Moje maleństwo !!!:*

11 lata 5 miesiąc temu #790202 przez gusiag
no wiemy coś o tym, Gumi miś już jej się znudził ale z piosenek Zuzia lalka nieduża, natomiast rzygam już Traktorem Tomem i teraz staram się jej zmieniać troszkę też na ciekawskiego Georga :)

11 lata 5 miesiąc temu #790203 przez emma
Gusiag, generalnie chodzi o to, żeby pisać więcej w jednym poście, zamiast tworzyć nowe, bo przez to powstają niepotrzebnie nowe strony i wątek wolniej się ładuje, a z czasem trzeba go zamknąć i stworzyć nowy :-).

Dobrej nocy!

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #790205 przez georgette102
tak gusiag, zwłaszcza jak zacznie opowiadac po polsku :lol:

ewelina u nas bańkę łap, kaczuszki,cztery słonie, in the jungle i mahna mahna (muppet show)

no dobra pora i na mnie
dobranoc

11 lata 5 miesiąc temu #790210 przez gusiag
Emma wiem wiem, postaram się poprawić :)
śpijcie dobrze dziewczyny, zaraz i mnie wino zmiecie do łóżka :)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #790219 przez gaabrysia
Wypisła 1/3 piwa i chęć mi odeszła... Coś ze mną nie tak;) ogolnie ostatnio nie mam ochoty, a to pewnie przez to, ze nie mam kompana.. Mój J TO taki pijak ze żeby namówić go na piwo to święto jakies musi być, ale nic straconego w środę ma urodziny;)

Z Adkiem też już się całkiem dobrze dogaduje;)

Hmmm to jest jakiś limit stron czy jak? Laduje się chyba jedna, a nie wszystkie strony..
Ja tam osobiście edytuje jak muszę najczęściej jak powychodza mi jakies rzeczy z kosmosu.

Ewelina sama od niej odkupiłam nestle ( po cenie sklepowej;/) bo jej syn odrzucił mleko i probowalam wszystkich a nan jej zostało z zapasu.. Zapytam, ale do tego przesyłka.. No bo jak? i pewnie wyjdzie to samo. Szkoda zachodu.. Myslalam, ze chce się pozbyć po prostu..

Gusiag super ten motorek! Widzę, ze mam w Tobie bartnia duszę.. Jarek mówi na mnie zakupocholiczka;) coś w tym jest!
Spokojnej nocy, do jutra;)

11 lata 5 miesiąc temu #790312 przez mariola2041
hej u nas jest wszystko dobrze a ja się też dobrze czuję serduszka jeszcze nie słyszałam bo byłam dopiero raz u lekarza więc może na tej wizycie usłyszę...
Zosia lubi swój leżaczek bo ona w nim nie śpi i ja jej nie usypiam tylko ona w nim je kaszę i mleko i lubi się sama bujać...
a co do piosenek to moja Zosia też lubi niemieckie piosenki i umie jedną śpiewać już cała...
ona w ogóle jest cały czas taka roześmiana jak ktoś się śmieje to ona też i fajnie to wygląda...

[url=http://

[url=http://

[url=

11 lata 5 miesiąc temu #790319 przez aisod
Dzień dobry!

Emma, to jakoś samo wyszło z tymi postami ;) Poza tym na razie nie ma strasznie dużo tych naszych stron, więc od czasu do czasu, jak ktoś tak napiszę to myślę, że nic się nie stanie :P ale w sumie może faktycznie później się wolniej ładować... Obiecuję poprawę :D

Georgette wystarczy, że ją będziesz zachęcać do takiego opowiadania, po jakimś czasie nauczy się właściwych słów, a zachęcana przez Ciebie będzie lubiła z Tobą rozmawiać :) Ja często nie rozumiem co Michał opowiada, ale wtedy tylko przytakuje itp. Jemu sie podoba, że ktoś go słucha :)

Mariola to daj znać po wizycie, jak tam dzidzia :) Kurczę całą piosenkę zna... Zosia robi super postępy. Ja jestem pod strasznym wrażeniem dla niej :D Buziaki!

Gabi Adek to prawdziwy przystojniak... No wróżę Ci wielkie odganianie potencjalnych synowych ;)

11 lata 5 miesiąc temu #790493 przez gusiag
Marigra spełnienia marzeń, wymyślania nowych, dużo zdrówka i
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
pociechy z pięknej córci i zadowolenia z męża :) i czego tam sobie jeszcze zażyczysz :)[/i][/color]
Gabi no jeśli chodzi o rzeczy dla Olki i np pierdoły do domu to niedługo sama się nie zmieszczę w mieszkaniu :) uwielbiam kupować :)
Jakbyś poszła ze mną na taki bazarek to też byś zwariowała :)
Mariola czy ja dobrze rozumiem, że Zosia już po niemiecku śpiewa piosenkę? jak tak to szacun! po niemiecku piosenek to ja nawet nie znam :)
Aisod wyspana dziś?
u nas super noc, Ola od 20 spała do 7 a jak wzięłam ją do nas to jeszcze poleżeliśmy śpiąc płytko do 8 30.
Ale Olka niemożliwie marudna, ciągle na ręce chce ciągle mama i pokazuje, że ja boli w buzi, pokazuje na koniec ząbków więc nie wiem czy piątki czy ogólnie ją boli, bo trójek tez nie ma

11 lata 5 miesiąc temu #790546 przez gaabrysia
To pewnie czwórki jej jeszcze dokuczaja.. Bo się tam rozpychaja, adrian też długo się na nie skarżył.. Podawaj jej też coś w dzień jak się tak żali, biedna.. Ja też ostatnio myslalam, ze to już 5 a to chyba cały czas 4. Teraż jest spokój, ale jeszcze nie koniec.. A szkoda.

Hmmm może i lepiej, ze nie ma tych bazarów u nas;) ja pierdul do domu już nie kupuje, wręcz co sprzątanie to wyrzucam, kiedyś miałam taka manie, teraz wszystko dla adriana i ciuchy dla siebie.. Mam ich tyle, ze nie mam weny nawet w szafce posprzatac a te rozm xs są popakowane w worki..

Martyna sto lat! Spełnienia marzeń i wszystkiego najlepszego!;*

Mariola, koniecznie musisz ja nagrać jak spiewa;) i to po niemiecku, jestem pełną podziwu.

Adrian do swojego już bardzo szerokiego słownika dołączył parę dni temu, tędy, tamtędy.. I się ciągle pyta.
Wczoraj na spacerze, kierujemy się do domu. A on mama tędy i pokazuje druga stronę;)

Zaraz wychodzę do pracy, a zapał mam taki na ten tydzień ze szok!
Mam nadzieję ze szybko minie..

Wpadne później..

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #790619 przez gusiag
ale ona ma wszystkie czwórki całkowicie wyrżnięte i takie duże, miała je przed dolnymi dwójkami już. Także nie wiem czy to wina czwórek. Bo ostatnio szły dolne dwójki no i teraz pokazuje na tył u góry.
byłyśmy godzinkę na dworze, pogoda piękna a teraz śpi.
tędy i tamtędy to trudne słowa, brawo Adek :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka