BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 5 miesiąc temu #797906 przez gaabrysia
Hej melduje się, wracam do domu jeszcze jutro i dłuższy weekend;))

u nas mrozno rano lekko pruszylo, ale teraz już nic nie widac.. A szkoda bo już się nie mogę doczekac młodego reakcji na snaki;)
Na ile wychodzicie na dwór jak jest chłodno?

Adrian z dnia na dzień poszerza swój zasób słów;) wczoraj np pow parę razy " tata rzuć" bo kupił coś takiego co się rzuca na ścianę umownego i to " schodzi" spidermen;) i plama.. Jak wylał mleko ;)
Fajnie! Pewnie do momentu jak się zacznie etap dlaczego, ale to jeszcze trochę;)

Gdzie reszta mamusiek? Tee? Widzę ze na fejsa jest czas, a u nas to już nie pamiętam kiedy byłaś...chyba będzie żółta kartka ;P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #797917 przez gusiag
hej
Ewa dziewczyny chyba idą łeb w łeb bo mi się zdaje że Olce też 5 dokuczają, grzebie w buzi, mówi, że ęby bolą i pokazuje na tył u góry, ale u nas nie ma jeszcze trójek.
Aisod przebudzaj się czasem i napisz jak się macie.
Gabi gratulacje dla Adka, oj niedługo to będziemy wspominać, jak to było jak dzieci nam nie mówiły czego chcą :) moja Olka gada jak najęta ostatnio. Czasem to się można ze śmiechu posikać jak bawiąc się nagle zaczyna mówić coś do zabawek, opowiadać co dziś robiła albo co mama powiedziała.
a i śmieszna jest bo nauczyła się śpiewać kawałek Queen (Bohemian Rhapsody) a mianowicie "mama uuuu" i mówi że śpiewa Freddie.
ja zmyłam dziś wszystkie podłogi w domu i wreszcie mogę powiedzieć, że są czyste. na dniach chyba wyjmę choinkę i ozdoby, żeby jak Kołaj Mi przyjdzie to żeby na zdjęciach już była choinka :)
zimno u nas jak cholera, wczoraj na dworze byłyśmy ok 30 min ale w wózku, przed wczoraj spała godzinę w wózku na 0 st ale dziś jest -2 w tym momencie i wyjdziemy jak ciut się ociepli, teraz i tak śpi.
lecę na zakupy póki mogę wyjść sama, muszę wymyślić coś na obiad.
do potem :)

11 lata 5 miesiąc temu #798236 przez gusiag
wchodzę, sprawdzam i jak cicho było tak jest nadal..
co się dzieje?

11 lata 5 miesiąc temu #798262 przez georgette102
ja dziś bez weny, więc rozpiszę się bardziej jutro
dobrej nocy

11 lata 5 miesiąc temu #798525 przez strangerwold
Czesc mamuski:):*
wybaczcie mi ze mnie nie bylo raz ze neta nie mialam jakis czas a dwa ja bylam chora zawalone gardlo az glosu nie mialam a przy kazdym wymiawianym. slowie czulam pozar bralam antybiotyk i juz zdrowa jestem.
pozniej Bartus byl chory syropy inhalacje najgorsze bo darl sie jakbym go ze skory obdzierala dopiero na koniec polubil unhalacje. a pozniej moj D sie rozchrowal ale juz zdrowieje.
u nas wszyztko dobrze uklada sie powoli do przodu tylko Bartus nie pozwala nam sie wieczorem zbluzyc bo chodzi pozno spac najwczesniej o 23 a najpozniej o 2 i spi do 10:00..
Spacery sa wczoraj bylam godzine a przedwczoraj 1,5h. teraz mialam 5 dni wolnego a jutro do pracy...ciezko bedzie bo remontuja oddzial i jest siwy dym doslownie..
Macie jakies pomyslyna prezenty dla partnerow i dzieci?

11 lata 5 miesiąc temu #798760 przez ewelinda83
Gosia fajne zdjecie :) odbijacie sobie wakacje ;)
Czy ten basen jest podobny do tego w Berlinie ? ( nie wiem czy tam bylas ? )

Justyna dobrze ze juz jestescie zdrowi :)
Nieźle ci daje popalic, Kinga zasypia od 21-21.30 i spi do 8-9 rano :)

11 lata 5 miesiąc temu #798991 przez gusiag
hej
dziś wreszcie udało się pojechać na termy, nie było nas praktycznie cały dzień, bo jeszcze zakupy i jazda autem w jedną i drugą itp.
Olka jak zwykle zachwycona, z wody by nie wychodziła, chyba, że na zjeżdżalnie. Oczywiście zjeżdżalnie dostępne od 3 roku życia ale ze mną i tatą to nic by się nie stało. Cieszyła się jak szalona. Dwa razy załapała się z nami też na solankę i jakieś inne mineralne źródła, ale nie wiem jakie bo na tych drugich była z R. Dała nam tylko 5 min na maseczki, ledwo wytrzymała siedząc na leżaku, nawet mi zwiała i złapałam ją jak już zadzierała nogę na murek żeby wpaść do wody. diabeł nie wodnik.
stranger witaj po przerwie, to ty szpital miałaś i w pracy i w domu, mam nadzieję, że już zdrówko będzie dopisywało. Polecam dla małego sanostol. wzmocnisz go troszkę.
ale Ci nie daje spać pieron, ja się załamuję jak mi Olka biega do 21 ale do 2 to bym chyba wyszła sama z siebie...
Ewa no na wakacjach nie udało się to czasem wyskoczymy tu na miejscu na baseny. Mamy pod nosem też basen ale dziś byliśmy na termach. www.therme-erding.de/de/100684/therme-muenchen-bayern.html a w Berlinie nie byłam.
zaczęłam patrzeć za nauką pływania dla dzieci i są od 1-2 lat, i od 2 w górę i porównałam filmy z nauki i chyba poślę Olę z R po 2 urodzinach Oli. Ona ma zadatki na to żeby dobrze nauczyć się pływać, nie to co ja..

co poza tym? czemu nikt nic nie pisze?

11 lata 5 miesiąc temu #799097 przez marigra
czesc dziewczyny

nie odzywałam się bo już nie miałam siły - pojechałam tylko do hotelu i poszłam spać....

u nas po staremu Zuza w żłobku ja w pracy i tydzień leci, ale fajnie ze już piątek :D

a w ogóle dowiedziałam się, że dzieci w żłobku szykują przedstawienie na Święta - bardzo jestem ciekawa jak to będzie wyglądało - dziewczynki mają być przebrane za śnieżynki :D:D:D już mnie duma rozpiera jak pomyśle, że mam małą aktoreczkę:D

gosia - ale fajnie odpoczęliście, a twoja modelka to pozuje jakby od dawna to robiła:D

justyna - dobrze ze wracacie do zdrowa - teraz taki okres nieciekawy, ale ważne że bakcyle już minęły:D

11 lata 5 miesiąc temu #799284 przez makapaka
Kochane mamusie,mam dwa małe szkraby i wiem jak ciężko jest znaleźć ubranka dla maluszków w normalnych cenach i żeby po praniu nie wyglądały jak ściera do podłogi. Jeżeli macie tylko ochotę to zapraszam serdecznie do mojego butiku na zakupy makapaka.com.pl

11 lata 5 miesiąc temu #799390 przez aisod
Dzień dobry!

Melduje sie i ja... Niestety dalej humor mi nei dopisuje i coś niewyraźnie się ostatnio czuję. Może w końcu pójdę dzis lub jutro po wyniki to zobaczę czy mnie jakaś anemia nie bierze...

Michał coraz więcej chce gadać, powtarzaco fajniejsze słowa, zazwyczaj wychodzi mu ostatnio, albo środkowa sylaba. Najbardziej mi się podoba, że na ryby mówi "mniam, mniam" (za dużo ogląda tv i to pochodzi od rybki mini-mini).
Spanie w dorosłym łóżku też mu super idzie. Już nie pamiętam, która sie zastanawiała czy w łóżeczku niemowlęcym może być za ciasno... Powiem tak to nasze łóżko jest tylko 10 cm szersze (dłuższe jest dużo, bo to 160 cm), ale Michał w nocy mniej sie rzuca. Nie wiem czy przez to szczebelki są niżej, czy faktycznie to 10 cm zrobiło cuda, ale nie rzuca i nie wierci się tak w nocy, jak to miał w zwyczaju w niemowlakowym łóżku.

Justyna ja mężowi nic nie kupuje i on mi też nic, bo ja nie mam swojej kasy, więc by mi głupio było, a poza tym z kasą też krucho, więc na czymś trzeba oszczędzić :P Michał natomiast dostanie klocki i pewnie jakieś puzzle drewniane.

Miłego popołudnia

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #799601 przez ewelinda83
melduje sie, ale nisetety weny brak :dry:

11 lata 5 miesiąc temu #799635 przez gaabrysia
Ja też jestem czytam, ale się dziś nasprzatalam trochę i czasu brak. Wkoncu moje ciuchy ogarnelam i jestem zadowolona, ze wolny dzień nie poszedł na marne;) jutro ogarne za małe gruszki Adriana, które nie moje oddam które będą pasować na dziewczynkę też pójdą dalej, a z reszta nie wiem co zrobię.. Ale przyda mi się miejsce na pawlaczu na co innego..

Miłego weekendu

Emma gdzie jesteś?;)

11 lata 5 miesiąc temu #799647 przez ewelina.zak.1991
Hej! Ja ogarnelam caly dom b jade jutro na ucxelnie, nie mam sil od tego sprzatania ... Justyna ja mezowi kupie cos z kosmetykow zapewne a Michaskowi zamowilismy jezdzik Quada. Bo biedny siada na wszystkich samochodach w domu nawet na resorakach :-@:-| pozniej wrzuce linka bo teraz jesrem natel a mam od paru dni juz laptopa ;-)

Moje maleństwo !!!:*

11 lata 5 miesiąc temu #799834 przez aisod
Dzień dobry!

Ja znów nie wyspana, jakieś koszmary miałam... Że mąż miał wypadek, że później jakieś problemy urzędnicze sie pojawiły, a przez to chcieli mnie do wiezienia wsadzić... masakra jakaś :P

Gabi to ile tych gruszek ma Adrian ;), że aż musisz je przebierać :D

Miłego dnia!

11 lata 5 miesiąc temu #799978 przez gaabrysia
Aisod i to ile ;) właśnie się wygrzebuje do wierzchu;) już wzniosła dwie torby sąsiadce, reszta czeka do jutra na odbiór, ale ile więcej miejsca będzie!!! A wy co robicie z ciuchami? Ja pow, ze pozyczam i tyle. Jak będą potrzebne - będą. A wszystko nowe prawie to co takie dziecko zniszczy..

Lecę dalej robić.. Do póki młody spi. Bo potem to syzyfowa praca się zacznie;)
Ale się ciesze cały pawlacz wolnyyyy;)))))

Miłego dnia

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka