- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- georgette102
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
ja też na chwilkę, czytam i od razu piszę, bo później się pogubię
gabi super, że Adek się rozkręca, z czasem będzie już tylko lepiej, ale moim zdaniem konsekwentnie powinnaś podawać mu mm
o basenie my też myśleliśmy i tak się wybieramy jak sójka za morze

martyna postępy Szymka są zadziwiające, jaki to duży dzielny chłopak
emma oby takiego samego zdania była moja pani neonatolog... obawiam się, że jak pójdziemy teraz na wizytę to wywali nas z hukiem na rehabilitację, bo Maja nadal nie czworakuje
jak stoicie z zakupem prezentów świątecznych? ja już prawie ogarnęłam temat

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- marigra
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- szczęśliwa mamuśka;)

martyna - ten twoj Szymek to niemalże wyscigówka

geogette - ja cwicze z Zuzka codzienie 2 razy po 10-15 minut w zalezności od checi, zobaczymy jakie będą postepy....ale troche przystopowałam z paniką.....co będzie o będzie. Jak nie bede widziala jakiejs znaczącej poprawy to wtedy wybiore sie do lekarza...
- emma
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1

- gaabrysia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
i z jednej strony się zgadzam w zupełności , ale jest i druga.. którą zostawie dla siebie i
nie będę już polemizować, wasz wybór ;D mam nadzieje ,że będziecie zadowoleni a Zosia w szczególności;)
- gusiag
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- moja największa miłość

A z drugiej strony to skoro produkują takie foteliki to pewnie tak, żeby dzieci były i bezpieczne i zadowolone.
Każdy ma wybór

co do prezentów to mam już wszystko, poza prezentem dla mamy..
- ewelina.zak.1991
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Michaś ze mną wreszcie ;*******
Moje maleństwo !!!:*
- gaabrysia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Jakie ma włoski długie

Noc za nami przerywana co 2h. zaczynam się zastanawiać dlaczego tak często (pomijając dwójki na wylocie) czy może się nie najadac? w dzień dostaje serek, obiadek, deserek, mleko w przerwach..
greogette daj znać co lekarz powiedział, chociaż przychylam się do uwagi Emmy,że dzieci mają jeszcze czas.. Adek stoi i siedzi , a nie pełza. turla się.. ćwiczenia lubi coraz bardziej, ale nie przynoszą jak na razie jakiś super rezultatów..
może dostaniesz jakieś cenne wskazówki

- emma
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Gabi, z tego co piszesz, wnioskuje, ze sie najada - sporo tego

Gusiag, masz racje, ze dzieci beda musialy sie do tego cuda przyzwyczaic, bo zawsze to cos nowego! przed podjeciem decyzji czytalam wiele opinii i testow i zdecydowana wiekszosc byla pozytywna, mam nadzieje, ze wkrotce tez dolaczymy do tej grupy!

mamy grudzien, Zośka skonczyla 9 miesiecy, no i od wczoraj moglam zrealizowac pracowy bon na zabawki

allegro.pl/fisher-price-smartfonik-v7443...oys-i2773019818.html
mielismy obawy, czy Zośce sie spodoba, ale prezent przedmikolajkowy trafiony! dawno nie widzialam, zeby z czegos tak sie cieszyla!

a na gwiazdke, juz z wlasnej kieszeni, kupilam jej taka piramidke:
allegro.pl/fisher-price-piramidka-z-kole...-b3-i2820832033.html
wiem, proste, ale ja i dzieci z mojej rodziny bawilismy sie czyms takim dosc dlugo, wiec schowalam do szafy i licze na to, ze jej sie spodoba. jak znudzi jej sie mikolajowy garnuszek, ktory ma dostac od dziadkow, bedzie mogla zajac sie czyms, co nie robi halasu

to tyle z prezentow niestety... w przyszlym tygodniu rozpoczynam polowania. troche pomyslow mam, najgorzej jak zwykle z dziadkami...

zawekowalam dzis kolejne sloiki dla Zosi, ale tym razem skorzystalam z rady kolezanki i nie miksowalam sama miesa (moj blender nie umie zmiksowac go zupelnie na gladko), tylko kupilam indyka w sloiczku z gerbera (4 zl) i zmieksowalam jeszcze z dynia, ziemniakiem i marchewka - wyszla piekna papka, tym razem musi smakowac. sloiki wyszly 4, wiec po 1 zl za sztuke. to lubie!

- georgette102
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
ewelina ależ Michaś ma bujną fryzurę! Maja nadal ma króciutkie włoski, więc zazdrościmy

emma ja również jestem tego zdania, że podstawową funkcją fotelika jest zapewnienie bezpieczeństwa, co prawda my jeszcze nie kupiliśmy, ale na pewno tym będziemy się sugerować; natomiast jeśli chodzi o smartfonik to oglądałam go w sklepie, ale trochę mnie rozczarował, bo wszystkie te przyciski wciskają się naraz, a nie każdy osobno, Maję też mało interesował, więc z niego zrezygnowałam, ale super, że Zosi się podoba
Maja pod choinkę dostanie o takie cudo
vtech.trefl.com/zabawki-vtech/vtech-baby/migoczaca-hula-kula/ tylko, że w pięknym różowym kolorze
dla bratanka kupiłam takie pianinko allegro.pl/pianinko-szczeniaczka-uczniac...hit-i2807744819.html i zastanawiam się czy Mai też takiego nie kupić, bo bardzo jej się podobało i cały czas bawiła się nim w sklepie
gabi wizytę mamy 6 grudnia i oczywiście dam znać czego mądrego się dowiedziałam
- ewelinda83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

niestety dwa ostatnie dni i noce to byl koszmar

z rana bylo juz lepiej, ale po poludniu jak chcialam jej dac mleko zeby mi sie nie zaglodzila i uspac bo byla zmeczona to wpadla mi w taka chisterie ze szok

gosia buciki kupilam na allegro

takie jak ma emma tez mamy

emma ten fotelik jest swietny, uwazam tak jak ty ze po pierwsze dziecko ma byc bezpieczne a zabawa podczas jazdy jest na drugim miejscu. wydaje mi sie jednak ze jest on zrobiony z mysla o dzieciach i napewno calkiem skrepowane w nim nie sa

zreszta opinie i testy mowia same za siebie

gabi od cycusia odstawilam Kinie jakis tydzien temu

Kinia wczoraj na tej goraczce zaczela mi sama wstawac

STO LAT ZOSIENKO
mamy podobny telefon ale niestety nas rozczarowal bo jest bardzo cichy

ja zamowilam dzisiaj takie cymbalki allegro.pl/show_item.php?item=2808082693 no i dokupimy jeszcze basenik

- emma
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

kula bardzo fajna, sama sie zastanawialam kiedys, ale Zosia zaczela raczkowac bez jej pomocy, wiec pomysl upadl

ewa, dziekujemy za zyczenia!

a co do fotela, to niestety powiem szczerze, ze to NAJTANSZY z isofixow 9-36 kg z dobrymi wynikami w testach (czyli nie 2 gwiazdki

- gaabrysia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Emma, dużo zjada w ciagu dnia. A w nocy często się budzi bo może już cyc mu nie wystarcza?
chociaż też bardziej stawiam na zęby, które są właśnie w momencie wyrzynania się.
zazdroszczę wam ,że prezenty już ogarnięte .. ja jak zwykle wszystko na "ostatnią" chwilę..
- emma
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

prezenty ogarniete?? chyba u Gosi. ja mam tylko dla Zośki - jeden

- Tee
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

u nas wszystko "w proszku" a głównie przez to, że nie lubię tej komercyjnej gorączki (zaczynającej się od początku listopada...a potem się człowiek dziwi że "nie czuje Świąt!!")... głównie chodzi mi o wszechobecne lampki...choinki... mikołaje... tą całą "niby świąteczną otoczkę".
ale zamówiłam już mikołajkowy prezent dla Zuzy - zdecydowałam się na ten garnuszek z fisher...
z waszych prezentów bardzo podoba mi się piramida (chyba u emmy)- też planuje coś podobnego kupić tylko może odrobinkę tańszego- ale to za jakiś czas.
i kula hula (z linku georgette102) też fajna

cymbałki mamy takie "tradycyjne-metalowo- drewniane"- Zuza lubi w nie uderzać (czytaj lubi na nich grać)... daje jej do gry patyczki które były w komplecie

ostatnio kupiłam Zuzi taki fajny tel... raz go wzięła do rączki... jak tylko dostała i wyrzuciła

mam nadzieję, że chociaż tym garnuszkiem się zainteresuje

siostra dopytywała się co kupić Zuzi pod choinkę- wybrałam bączka... tamtego co kiedyś wam w linku podawałam. myślę, że moja Zuza lubi "proste zabawki" i mam nadzieję, że trafię w jej gust.
Ma piłeczkę, którą gdy jej "podkręcę" a ona wiruje to Zuzolinka aż krzyczy z radości a jak skończy wirować to mi ją odrzuca aby "kontynuować zabawę"... więc podejrzewam, że bączek może być ciekawym prezentem... chociaż kto wie???? może i to jej nie przypadnie do gustu
STO LAT ZOSINKU

- gusiag
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- moja największa miłość
prezenty ogarniete?? chyba u Gosi. ja mam tylko dla Zośki - jeden.
hehe tak to u mnie

ja tam uwielbiam ten przedświąteczny szał, uwielbiam kupować prezenty, ozdoby do domu na choinkę itp. Wszystko mam już kupione, teraz tylko czekam aż mi mąż choinkę z piwnicy przyniesie

ah te święta