- Otrzymane podziękowania: 0
Co się dzieje?
- cienia000
-
Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Mniej Więcej
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #379982 przez cienia000
Przez ostatnie 3 lata brałam tabletki antykoncepcyjne(z przerwami, które trwały miesiąc, lub dwa). W maju z partnerem postanowiliśmy, że będziemy starać się o dzidziusia. Okres miałam 11 maja i od tamtego czasu nie pojawił się kolejny. Od około 24 maja odczuwam ból brzucha, byłam u ginekologa 28 maja, ale stwierdził, że wszystko ginekologicznie jest ok. W 28dc zrobiłam test ciążowy(czułość 25)-wynik negatywny.
Czy mimo negatywnego testu mogę być w ciąży?
Czy jeśli byłby to cykl bezowulacyjny to lekarz w czasie badania by tego nie zauważył?
Pomocy dziewczynki
Czy mimo negatywnego testu mogę być w ciąży?
Czy jeśli byłby to cykl bezowulacyjny to lekarz w czasie badania by tego nie zauważył?
Pomocy dziewczynki
Ostatnio zmieniany: 12 lata 10 miesiąc temu przez cienia000.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Emme
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
12 lata 10 miesiąc temu #379986 przez Emme
W brew pozorom 3 lata to długo, więc musisz dać szansę organizmowi na uregulowanie gospodarki hormonalnej- to po pierwsze. Normalnie mówi się, że starania bez problemów trwają do ok 13 cykli podczas których para nie próżnuje. Po tym czasie można udać się do lekarza. Moja rada- nie czekaj na ciążę, sama przyjdzie, a takie nakręcanie się i sprawdzanie negatywnie wpływa na całe starania, bo psychika jest tak samo ważna jak komórki rozrodcze. Sami staraliśmy się 2 lata pod "nadzorem" lekarza, ale tu było z góry wiadomo, że jest problem, u Ciebie takiego nie ma więc sprawa jest prosta

- cienia000
-
Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Mniej Więcej
12 lata 10 miesiąc temu #379990 przez cienia000
Wiem wiem... Tylko te bóle w dole brzucha są tak silne, że utrudniają mi życie. A 2 miesiące temu miałam miesiąc bez tabletek i brzuch mnie wcale nie bolał.
- ivuszka84
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Mniej Więcej
12 lata 1 miesiąc temu #609121 przez ivuszka84
WITAM,
Jestem tu nowa i sama z tym moim problemem. Bardzo licze na Wasza odowiedz, od 3 m-cy staramy sie z mezem o dzidziusia. Koncem grudnia mialam robiona cytologie wyszla mi bardzo dobrze. Od tego tez czasu zaczely sie lekkie na zmiane bole jajnikow dodam, ze wczesniej zawsze bolal mnie tylko prawy jajnik i to tylko w srodku cyklu raz i w trakcie trwania okresu. Mialam regylarny okres co 31 dni, w styczniu i w lutym mialam co 28, a w marcu spoznil mi sie 5 dni. Zawsze przed okresem jakies 1,5 tyg pojawialy sie bole piersi, teraz tez i to sie przestawilo 2 dni przed spozniona m-czka pojawil sie lekki bol piersi. Takze od 3 m-cy moje cykle sie pozmienialy (odkad zaczelismy sie strac) wszystko jest jakby zaburzono co moze byc tego przyczyna? Dodam, ze w ostatnim czasie nie wyjezdzalam, nie mialam stresujacych sytuacji, nie pojawily sie jakiekolwiek zmiany w moim zyciu. Prosze o jakas informacje poniewaz w najblzszym czasie nie dam rady isc z tym do lekarza
mialyscie tak dziewczyny???
Jestem tu nowa i sama z tym moim problemem. Bardzo licze na Wasza odowiedz, od 3 m-cy staramy sie z mezem o dzidziusia. Koncem grudnia mialam robiona cytologie wyszla mi bardzo dobrze. Od tego tez czasu zaczely sie lekkie na zmiane bole jajnikow dodam, ze wczesniej zawsze bolal mnie tylko prawy jajnik i to tylko w srodku cyklu raz i w trakcie trwania okresu. Mialam regylarny okres co 31 dni, w styczniu i w lutym mialam co 28, a w marcu spoznil mi sie 5 dni. Zawsze przed okresem jakies 1,5 tyg pojawialy sie bole piersi, teraz tez i to sie przestawilo 2 dni przed spozniona m-czka pojawil sie lekki bol piersi. Takze od 3 m-cy moje cykle sie pozmienialy (odkad zaczelismy sie strac) wszystko jest jakby zaburzono co moze byc tego przyczyna? Dodam, ze w ostatnim czasie nie wyjezdzalam, nie mialam stresujacych sytuacji, nie pojawily sie jakiekolwiek zmiany w moim zyciu. Prosze o jakas informacje poniewaz w najblzszym czasie nie dam rady isc z tym do lekarza

- Mirella
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 72
12 lata 1 miesiąc temu #609412 przez Mirella
www.zapytajpolozna.pl/92-starania-o-dzie...age-3362.html#609406
tu masz linka do ostatniej (przynajmniej na tę chwilę bo to sie szybko zmienia) strony staraczek, tam sie zapytaj, ale z tego co ja kojarzę to co drugiej się zaczyna rozwalać cykl jak zaczyna staranka. Wiesz, staranka to też stres
tu masz linka do ostatniej (przynajmniej na tę chwilę bo to sie szybko zmienia) strony staraczek, tam sie zapytaj, ale z tego co ja kojarzę to co drugiej się zaczyna rozwalać cykl jak zaczyna staranka. Wiesz, staranka to też stres

- ivuszka84
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Mniej Więcej
12 lata 1 miesiąc temu #610799 przez ivuszka84
dzieki za odp Mirella, nie wiem moze jest cos w tym racji... no ale przeciez ja poki co nie czuje zebym te starania jakos tak mnie pochlonely, dzieki za linka poczytam
i pozdrawiam