BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 1 tydzień temu #875979 przez gwiazdka2014
Wiem ze to dziwne, ale się nie dowie. Nie raz ja proslam aby coś zostawiła dla siebie to nie .... rozgadala wszystkim. Wstaje z wyrka i biorę sie za sprzatanie, ktos zrobiło balagana :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #876037 przez ulka1983
cześć :) u mnie raz słoneczko świeci raz deszcz pada i tak na zmianę :silly:

Gosia może to będzie bardzo dłuugi cykl ;) ja Ci dam lewa :angry: pamiętaj jesteś PPP
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

do roboty się bierz :lol: a z bólami to chodzi mi o to że ja się staram czy nie to i tak bóle owulacyjne odczuwam co miesiąc :dry: wkurza mnie to bo staramy się o dzidzię trzeci raz a katusze trzeba przeżywać co cykl i jeszcze jak na złość efektów brak :silly:
ale teraz mam to w nosie :P nawet temperaturę na ovufrendzie nanoszę raz na parę dni co ma być to będzie :side:

Ann to zazdroszczę :P miejscówki 2 są ciekawe komu przypadną :S chętnych nie brakuje to się nie zmarnują :lol:

u nas dzisiaj był zjazd starych samochodów i motorów i co chwilę jakaś syrena, trabant albo warszawa przejeżdżają koło mojego domu fajny widok :)

Aggi Tobie też zazdroszczę :P ale zachlapanych okien już nie :lol: chociaż u mnie też już nie lepsze :silly:

Gwiazdka przecież i tak już długo ciąży nie ukryjesz i tak jestem zdziwiona że Twoja mama jeszcze niczego nie zauważyła bo szczypior jesteś ale brzuszek się zaokrąglił :blink: a mama pomarudzi że przed ślubem a potem się będzie cieszyła :)

Feer dawaj żelazko pomogę :lol: ale krokieta dzisiaj nie mam :S

Agni jak Ci na tym hamaku :S

11 lata 1 tydzień temu #876069 przez Pinezka
Dziewczyny, ja tak na szybko, bo z telefonu niewygodnie.

Ja miejscowki w tym miesiacu nie wykorzystam, bo kurde @ rozkladowo przyszła. Normalnie kalendarz można wg mojego cyklu kontrolować, grrr. Nawet nie zdążyłam testu wyciągnąć... Jest mi bardzo smutno i źle, zaczynam sie martwić, ze moze być jakis problem w tle. 6 maja mam zabukowana wizytę u gina, mam nadzieję, ze skieruje mnie na badania.

To tyle u mnie, mam nadzieję, ze Meli pójdzie lepiej.

11 lata 1 tydzień temu #876094 przez Agnilla
hehe ja ten hamak bym chyba zarwała ;) podczytuje Was na telefonie, laski robie 3 rzeczy...jem, spie i spaceruje. na wage to ja w domu nie wchodze :P
Ulka, a Ty dupka bierzesz? bo ja mialam mega bolesne owulacje, dlatego tez mi cos nie pasilo, czemu mnie nie bolalo... a testy potwierdzily, ze owu nie bylo. potem mi zbili prl i owulacja wrocila z bolem. potem dolozylam dupka i owulki przestaly bolec, najwidoczniej mialo to cos zwiazek z poziomem progesteronu, bo i bez badania wyszlo, ze mialam go malo, pola fasola sie mogla sie zagniezdzic. wiec dupek mi uregulowal wszystko i suprajsa zrobil,a teraz ten suprajs densuje, bo przeciez to jej pora :)
Ferri ja moge Ci porasowac chusteczki :P podziel sie tymi kwasnymi cukierkami ;)
Pinezka :kiss: idz, zbadaj sie, a nuz wyjdzie jakis niewielki problemik i pyk zaraz w ksiazy bedziesz ;)
laski zostalo mi 10 tyg....masakra :ohmu:

11 lata 1 tydzień temu #876121 przez ulka1983
Pinezka nie smuć się przytulamy Cię mocno :kiss: może w następnym cyklu się uda bo przecież musimy zabrzuszkować :blink:

Meli jesteś na celowniku :side:

Agni leniuchu :blink: dupka już nie biorę bo pani doktor stwierdziła że samo wszystko musi wrócić do normy ale czy dupka biorę czy nie to boli jak diabli :silly: najgorsze jest to że jak zacznie od owulacji to prawie do następnej @ mnie trzyma z małymi przerwami :silly: a kiedy najlepiej badać progesteron i ile to może kosztować :unsure:
chodzi mi po głowie żeby zbadać progesteron, prolaktynę i hormon tarczycy nawet chciałam przekręcić rodzinnego lekarza ale wtedy bym musiała płacić za badania a od gina podobno nie no nic zobaczymy co będzie dalej :S

10 tygodni :cheer: to miejscówka następna się szykuje :side:

11 lata 1 tydzień temu #876136 przez gosia28
sie ma

Pinezka :( może na wizycie ustalicie plan działania :kiss:

Ula progesteron badasz 7 dni po owulacji
tarczycę w dowolnym dniu cyklu (lekarz rodzinny bez problemu może wypisać skierowanie na nfz)
prolaktyna również w dowolnym dniu cyklu
koszt w moim labo prolaktyna 24 zł, tsh 16 zł, progesteron 24 zł
no a to 3xP bardzo mi się podoba :lol: :kiss:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 1 tydzień temu #876144 przez ulka1983
Gosia dzięki za info :kiss: a wiesz może czy trzeba być na czczo czy można po południu te badania zrobić :S a 3xP też mi się podoba :lol:

11 lata 1 tydzień temu #876147 przez gosia28
tsh i progesteron można badać bez znaczenia, ale prolaktynę lepiej badać na czczo i przed południem, bo ten hormon ma wahania dobowe. Powinno się nie być przemęczonym, w labo najlepiej klapnąć na 5 minut, żeby nie sapać :silly:

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 1 tydzień temu #876156 przez aggi
Pinezka nic się nie martw mi się wydaje że wszystko jest OK tylko dzieć chce sobie jakiś fajny miesiąc na urodziny wybrać :S ale jak wizyta u gina zaklepana to może faktycznie spytaj o jakieś badania, pogadaj o tym wszystkim. :)

Agni jak spacerujesz to się z jedzeniem wyważa i zeruje :P Nie będzie tak źleee :D Tobie 10 mi i Ann 15 gdzie ten czas tak gna??????? :ohmy:

11 lata 1 tydzień temu #876217 przez monique1983
Meli - jak tam? test zrobiony?

11 lata 1 tydzień temu #876233 przez ulka1983
hej :)

Gosia dobre ,,żeby nie sapać " :lol: kiedy testujesz bo @ miałaś dzień przede mną :S

Meli testowałaś :unsure: daj znać koleżankom bo kciuki trzymamy :S

11 lata 1 tydzień temu #876244 przez gosia28
Ula wiesz bo ja w tym wieku już że o zadyszkę szybko :silly:

kiedy testuję? nie wiem :unsure: nie mam nawet na co siknąć, poza tym jakoś nie mam ochoty, w razie jak mnie natchnie do tesco po pepino daleko nie mam :laugh:

a Ty zamierzasz testnąć?

meli puk puk bo tu wszystkie czekają B)

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 6 dni temu - 11 lata 6 dni temu #876288 przez Dagnes
Witam sie po przepysznym obiedzie. Maz spagetti zaserwowal i jak tu stracic te kg poswiateczne :huh: A bylo juz tak ladnie bo udalo mi sie wrocic do wagi sprzed ciazy a teraz znow prawie 1 kg do przodu.
Pinezka predzej czy pozniej sie uda. Wydaje mi sie ze u ciebie z cyklami wszystko jest ok bo maliny malinowe na owu byly. Ja tez zanim zaskoczylam to minelo kilka miesiecy takze glowa do gory :)
Meli a jak tam u ciebie? Mam nadzieje ze przyniesiesz nam super wiesci.
Gwiazda ty to niezla agentka jestes. Do tej pory mama o ciazy nie wie :ohmy: Przeciez na tym etapie ukryc sie juz tego nie da. I nie dziw sie jej jak tak mowila o dziecku przed slubem. Nasi rodzice w wiekszosci nie sa jeszcze tak nowoczesni jak nasze pokolenie. Ale jak juz sie babelek pojawi na swiecie to napewno oszaleje na jego punkcie i brak slubu zejdzie na drugi plan.
Cos Domis nie ma wiec moze cos sie samo ruszylo.
Dziewczyny a czy my majowej mamy nie mamy czy cos mi umknelo? Czyja teraz kolej? Wydawalo mi sie ze mamy przedstawicielke na kazdy miesiac.
Agni juz ostatnia prosta i zaraz torbe do szpitala bedziesz pakowac.

Wiktoria

11 lata 6 dni temu #876294 przez gwiazdka2014
Ja się z mama nie widziałam z miesiąc :P
Jutro idę di lekarza moze powie mi płeć :):):)

11 lata 6 dni temu #876296 przez mesy
Agni wez zamien sie :P tez tak kce...a jeszcze przede mna tyle tyg :dry: matko bosko....
emek wymyslil remont lazienki... pisalyscie ostatnio ze kurz po remoncie lazienki opada ok miesiaca.... az mnie telepie jak o tym pomysle :angry:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka