BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 10 miesiąc temu #691449 przez Agnilla
Kurna przez te strresy w pracy zjadlam obiad I 3 rzadki czekolady...maz wrocil styrany tez mnie to dobija, nie przychodza materialy na bransoletki za oknem leje, chyba sie poloze :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #691450 przez ann-sunshine
jak maliny mają wyjść to i rano wyjdą, trzymam kciuki :)

Agi, no no, uszy do góry, kto ma dać radę i być silną jak nie ty??? Czy mamy Cię za uszy z deprechy wyciągać? Długą kąpiel weź sobie ze świecami, poczytaj książkę w wannie, albo posprzątaj szafę której dawno nie sprzątałaś, byle by nie myśleć za dużo, bo to zgubne. Całusy i przytulasy wysyłam :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #691490 przez Kaś_O
Agi głowa do góry. U mnie też pada, mąż musiał zostać w pracy i niewiadomo kiedy skończy, może o 20 jak dobrze pójdzie. Mnie dziś od południa ćmi ząb i mam go już serdecznie dość. Przydałby się spiryt to bym sobie go zatruła do następnego tyg żeby na spokojnie iść do dentysty. Ale tutaj alkohol może mieć max 60%, reszta jest nielegalna.. Też wcinam czekoladę i w sumie nic więcej bo nie mam na nic ochoty. Jedyne pocieszenie pochwalę się że dziś wróciłam z Czarkiem do tematu kubeczka 360 niekapka lovi i udało mi się go nauczyć jak się z niego pije. Aż byłam w szoku bo za pierwszym podejściem załapał i bardzo mu się podoba. :kiss: :woohoo: Chodzi i pije i robi "aaaahaa" taki zachwyt. Cieszę się bo ten niekapek co ma to ciągle mam problem z tym silikonem zabezpieczającym bo mi śmierdzi :| mimo że przy każdej dolewce picia mu ją myję i czyszczę. Z tego też mu łatwiej pić bo więcej leci. Jedyny minus taki że jak kubek upadnie z wysokości to wylewa trochę picia bo zabezpieczenie jest słabsze.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 10 miesiąc temu #691504 przez gosia28
julka napisał:

Gosia, to co znalazłam:

"Zwiększone stężenie androgenów w obrębie jajnika powoduje zatrzymanie rozwoju wzrastających pęcherzyków, atrezję komórki jajowej i komórek ziarnistych, natomiast komórki osłonki produkujące androgeny powiększają tzw. zrąb jajnika. Nadmierna produkcja androgenów stymulowana jest przez podwyższone stężenia LH."

Jeśli dobrze pamiętam, Ty masz normalne owulacje?

Julka miałam kilka monitoringów i owu była, do tego dwie ciąże, które były poza tymi cyklami pod okiem specjalisty. Raz miałam torbielkę, więc zakładam, że u mnie jest ta owu. Ale to mi teraz pasuje z tym lh. W końcu ja w którymkolwiek dniu cyklu widzę dwie krechy na teście owu, słabsze lub mocniejsze, ale nigdy ni widziałam testa z 1 kreską. No oprócz ciażowych :angry:

Kaś Czaruś postępy robi, dorasta kawaler :lol:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 10 miesiąc temu #691506 przez Agnilla
Ann moooja kochana :* przeslij jeszcze wanne na taa kapiel bo ja niestety nie mam ;)
kas, normalka ze Czarula to zuch chlopak, jaak sie ma ze mna ozenic to sie wszystkiego chce szybko nauczyc ;)
czekolady nie ma :P normalnie same witaminy... Ide chyba zbiore sie I zupe na jutro ugotuje.
Sluchajcie tego, jasnie pan waz siedzi na kiblu, wydawadlo mi sie, ze mnie wolal ale zaraz sms "choddz szybko" mowie zaslabl czy co, lece jak szalona a ten mi karze sluchac, jak w klatce obok sie ktos kloci I kuwami rzuca :P
cholera mam uczulenie na reku od zegarka, dzis ubralam kolczyki I juz mnie uszy swedza, normalnie deprecha, w ndz skwar a od wczoraj leje, ponuro jest

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #691520 przez gosia28
Agi o ja pitole jak mnie dziś uszy bolały od kolczyków. Ale dotrwałam i ściągnęłam w domu bo ładnie pasowały do ubioru :P

Julka i z tego co przemyślałam co w tym urywku przesłałaś to to jest objaw pcos, a u mnie by się to potwierdziło, bo gin to stwierdził u mnie. Aż mam w gaciach ile jeszcze przede mną owulek :S mam nadzieję, że zdążę

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 10 miesiąc temu #691556 przez Kaś_O
Gosia a moze warto znowu się u specjalisty albo gina poobserwować. Chociaż pewnie specjalista to kosi niezłą kasę.. eh

Aga a ja mam nadal duuużo czekolady w domu i w sumie, eh.. ale staram się z umiarem wcinać. Muszę chyba pomyśleć co by na kolację wykombinować. Hmm moze naleśniczki albo po omlecie. Nie obrażę się jeśli któraś miałaby ochotę wpaść do mnie i ululać Cezarego bo coś mi się zdaję że po jego mega długiej i później drzemce w dzień znowu będzie do 22 latał..

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #691606 przez gosia28
Kaś mój P. już chrapie, to ja mogę wpaść do Czarującego :)

A z tym specjalistą, to na wizycie podstawowej zdziera, ale jak już sam monitoring to tragedii nie ma, tylko tam są takie kolejki na monitoringach (bo nie umawia na godziny, jedynie wizyty), że trzeba po 3-4 godziny czekać. Na samą myśl mi się odniechciewa. Zdarzyło mi się być w gabinecie o 22.00 a jeszcze ze trzy laski za mną były.

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 10 miesiąc temu #691626 przez Kaś_O
to faktycznie długo się czeka.. Eh..

11 lata 10 miesiąc temu #691641 przez moofka
Agi ja sobie życia bez wanny nie wyobrażam :P właśnie się moczyłam w pianie :lol:

mąż się ze mnie śmieje bo mi się odbija :angry:

ja mam dziurki w uszach ale kolczyki noszę tylko na wesela i inne większe imprezy, a później ze 2-3 dni moje uszy to odchorowują....

Gosia strasznie długo z tym czekaniem, ja bym uświrkła. no ale jak nie ma wyjścia to cza siedzieć.

Kaś ja bym ululała ale obstawiam, że mogłabym zasnąć przed nim :)

11 lata 10 miesiąc temu #691689 przez Kaś_O
Moofka tylko nie za ciepłą wodę bo to podobno nie wskazane. Ja w polsce miałam wanne, specjalnie łazienkę powiększyliśmy kosztem salonu.. Uh Kochałam ją :kiss: niby wychowałam się na prysznicu ale jak się poczuje smak wanny raz to ciężko o niej zapomnieć.

Mąż wrocił z pracy i nad tym pracuje a ja smażę naleśniki :D

11 lata 10 miesiąc temu #691703 przez ann-sunshine
Agi to zapraszam do mojej wanny :lol: przy okazji przebierzesz parę pieluchowych kup to ci się na trochę dziecia odechce :P A ja lubię i prysznic i wannę, każde ma swoje zalety. Uwielbiam stać pod prysznicem długo i marnotrawić wodę :blush:

Jula i Gosia za mądrze gadacie, nie będę się wtrącać do tematu

Czarujący he he dobre przeinaczenie imienia, podoba mi się

A tu moja obecna sytuacja wklejam i spadam wykorzystywać ostatnie podrygi malin :P

11 lata 10 miesiąc temu #691743 przez Kaś_O
Ann ładne ładne :D idź idź

Moja siostra mówi Czarodziej jeszcze :D

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #691795 przez gosia28
Czarodziej też pasuje :)

ann :blush: przerobiłam trochę tych badań, lekarzy, zabiegów mniej lub bardziej inwazyjnych więc i trochę lektury się zaczerpało. A przy okazji udrażniania mojego jajowodu przy laparoskopii to i lekarz z racji tego pcos ponakłuwał mi właśnie tą grubą otoczkę jajnika, żeby jajnik mógł "łatwiej" owulować ;)
No idź, idź i korzystaj :lol:

też lubię wannę, ale się trochę odzwyczaiłam po remoncie łazienki. Bo kupiliśmy takiego kombajna co i wanna i prysznic, ale wanna jest tak ogromna, że zanim nalałabym do niej wody to bym chyba zasnęła, a wody ciepłej brak na 100% więc prysznicuję się teraz, a wanna od święta :lol:

moof racja z tą gorącą wodą trzeba uważać bo może powodować skurcze.

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 10 miesiąc temu #691813 przez moofka
no słyszałam, że gorące kąpiele nie wskazane więc mimo iż uwielbiam to napuszczam trochę chłodniejszej wody niż miałam w zwyczaju. my mamy na wannie zamontowany parawan i prysznic też można śmiało wziąć :)

Ann ciśniesz kochana :silly:

wypiłam kakao i niedługo idę spać, jutro moja przedostatnia poranna pobudka do pracy :ohmy:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka