BezpiecznaCiaza112023

Witam wszystkie przyszłe mamusie :)

12 lata 11 miesiąc temu #658185 przez Karo290392
pasal
możesz się śmiać ale ogólnie mój jest rzeźnikiem i powiedział że na codzień gorsze rzeczy widzi to napewno nie zemdleje także w sumie sie ciesze ze ma takie postanowienie bo przez dwa pierwsze tygodnie bede sama z dzieckiem bo rodzice zanim zjada z trasy i zakupie im bilet i przyleca to wiadomo ze czasu troche minie takze dobrze ze go mam i chce w tym uczestniczyc.

poziomka
Popieram zdanie Pasal. tez bym wziela na twoim miejscu wszystko ze soba tak w razie wu :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #658190 przez pasal
jakoś ten bobas musi wyjść, żele to chyba nienajgorsze prawda? i właśnie jak to jest z oksytocyną? zauważyłam, że wszystkie laski wolą jej unikać, dlaczego ?

12 lata 11 miesiąc temu #658198 przez poziomka-1801
Gin mówiła ze lepiej by sie zgodzic na masaz szyjki który tez jest bolesny troche ,przebicie pęcherza płodowego i zele bo jak dadza oksytocyne to ogień na tłoki...dziecko podobno rodzi sie w mega szybkim czasie bo do 3 h powinno byc na świecie ale za to ból nie przychodzi stopniowo jak przy normalnym porodzie tylko nagle i z mega impetem...jak jest w praktyce nie wiem i obym sie nie dowiedziała. Bo nie ma ta oksytocyna zadnych pozytywów na necie a pisze nawet ze bol jest taki ze babki niektóre mdleja :dry:

12 lata 11 miesiąc temu #658202 przez pasal
Teraz to ja się modlę o cesarkę.. im więcej słyszę o naturalnym tym bardziej go nie chcę, a z bliźniakami podobno przy drugim dziecku ZAWSZE to podają bo ma się urodzić max pół godziny po pierwszym dziecku, do tego nacinanie i to wszstko... ja dziękuję, nie rodzę.

12 lata 11 miesiąc temu #658214 przez poziomka-1801
z jednej strony cesarka git sprawa bo na dole ciągle nówka jestes ale z drugiej strony..nie mozesz dzwigac większej wagi niż dziecko,wiec z zakupów nici, ze znoszeniem wózka na spacer to samo,cwiczyc tez nie idzie bo blizna rana itp, pasa poporodowego tez nie...
fakt napewno mniej krwawisz wiec i krócej to trwa tam na dole...nie wiem wreszcie co lepsze ja sie modle by wrazie czego nie bolało mnie na dole a skonczyło sie i tak cesarka bo będzie jazda bez trzymanki.
Ciekawe jak to będzie,czy wywołaja mi poród na dniach czy mnie będa trzymac kij wie po co..skoro mało miejsc jest i trwa o nie wojna to mysle ze do konca tyg powinnam byc po:)

12 lata 11 miesiąc temu #658260 przez pasal
myślę, że obejrzą Cię i malucha dokładnie, standardowo KTG, USG i będą próbowali wywołać. My w bloku mamy garaż więc na szczęście na dół będę schodziła tylko z dziećmi w gondolach :) pas można po cesarce, przynajmniej tak mówiła babka w szkole rodzenia. Wiadomo, nie dwa dni po, ale można. Zastanawiam się czy dałby mi coś pas wibrujący - taki reklamowany przez mango :D gdzieś był u rodziców w domu i może on by wspomógł trochę poporodowego flaka ? a dzieci podobno lubią takie dzwięki. Wiesz, jedno to też bym wolała naturalnie, ale dwoje no nie koniecznie

12 lata 11 miesiąc temu #658384 przez DoMI*
ale zescie sie rozpisały :) huhu...
kochene u mnie bole brzucha straszne.. w pracy musze zaiwaniac..po schodach.
ach
moze maluszek bedzie wytrzymalszy :) mimo to boje sie ze @ przyjdzie w nocy tez mam bole prosze uspokojcie mnie :(.. jakos..was tez tak bolało?na @
boze jakie to dziwne i nie do pojecia..

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

12 lata 11 miesiąc temu #658406 przez pasal
domi podejrzewam, że połowę bólu to sama sobie wmawiasz a druga połowa jest ze stresu bo się nie potrzebnie nakręcasz. O ile się nie mylę to jesteś w 5 tygodniu ciąży, nie wyskoczy Ci odrazu brzuch, możesz mieć krwawienia przypominające miesiaczkę co powinnaś zgłosić na wizycie, powinnaś się oszczędzać ale też nie wolno przesadzać w drugą stronę. Dziewczyny przez całą ciąże uprawiają sport, joga, bieganie, pływanie, ja mieszkam na 4 piętrze poziomka na 3 bez windy i też zapierdzielamy po schodach i NIC NAM NIE JEST. Bóle brzucha będą przez całą ciąże i zacznij się do nich przyzwyczajać a nie ciągle panikujesz, bo to nie pomaga ani Tobie ani dziecku. Później dojdą do tego jeszcze bardziej nieprzyjemne skurcze, bóle piersi i bóle wszystkiego co możliwe i TO JEST NORMALNE, bo jesteś w ciąży, Twoje ciało się zmienia ale jest do tego przystosowane, bo tak je natura zaprogramowała.

12 lata 11 miesiąc temu #658408 przez Patrizia
boziu ile naskrobalyscie plotkary :P :P

poziomka to kiedy ty masz sie stawic na tej porodowce?? juz lada moment i bedziesz miec maluszka przy sobie nie zapomnij pochwalic sie kolezanka na forum swoim malenstwem :)

pasal u mnie miala byc wlasnie Zuzia ale jest Ksawery :) a jesli chodzi o scytksyne to tez chce jej uniknac wole pomeczyc sie dluzej i bole wtedy rosna w miare porodu a po oksy to odrazu bole na makasa i nie ma przebacz :/ pokik sliczny :cheer: moj chyba jest jeszcze mniejszy ale mam nadzieje ze za 2tyg bede mogla sie pochwalic :)

ja dopiero trafilam do domu jestm padnieta ale kupilam przewijak posdtawke do kapania taka fajna do wanienki sol fizjologiczna gaziki plyn do przemywania pepka tantum rosa i takie pierdulki i juz 150zl nie ma ale przewijak fajny zaraz pstrykne foto to sie pochwale :)

domi przestan myslec zle wszystko jest oki boli brzuch bo zachodza wszystkie zmiany nieznane dla organizmu ale mysl pozytywnie ciesz sie z tego ze bedziesz mamusia no i kupilas sobie kwas foliowy?? bo bardz waze zeby zarzywac od poczatku ciazy

Ksawerek(*)

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #658418 przez Patrizia
to przewijak i ta mata do kapania maluszka ktora wklada sie do wanienki i maly mi sie nie slizga :)

Ksawerek(*)

12 lata 11 miesiąc temu #658430 przez pasal
aaaaa jaki słodki :D ja mam wanienke wyprofilowaną dla malucha z zagłówkiem z takiego materiału jak przewijak, więc nie wiem czy cos jeszcze do wanienki kupić czy to wystarczy - wyjdzie w praniu :D

Wydaje mi się, że ta po lewej stronie zostanie Zuzią - niesforną Zuzią jak z tego filmu :D już w brzuszku pokazuje co potrafi, a ta po prawej.. hmm może wyjdzie jednak Antek, kto wie :D

12 lata 11 miesiąc temu #658442 przez Patrizia
pasal to ty jeszcze nie masz na sto procent potwierdzonej plci obu dzieciatek?? Zuzia tak bardzo mi sie podoba i tak dobrze kojarzy :) a jak masz juz wanienke wyprofilowana to mysle ze juz nic nie trzeba wiecej ja mam taka zwykla wiec kupilam ta pdporke :) a ja mam w piatek badanko i wymaz pobierany ciekawe czy cos jeszcze bedzie badal ostatnio mialam badanie przeplywosci pepowiny i taka malutko tetnice w glowce badal czy przeplyw tam tez jest oki i na szczescie bylo wszystko w porzadku a teraz to sie nawet nie ludze ze moj ksiaze pokaze buzie bo jakos nie chce sie mamie pokazac

Ksawerek(*)

12 lata 11 miesiąc temu #658479 przez pasal
ostatnio pokazały to co mają między nogami w 25 tygodniu a buźki w 22, chowają się przed mamcią :) moja intuicja ciągle podpowiada, że noszę w sobie chłopca :) to w piątek idziemy na takie same badania:)

12 lata 11 miesiąc temu #658480 przez poziomka-1801
Patrizia skierowanko dostałam jzu dzisiaj ale jutro musze isc zapytac czy mam sie stawic odrazu czy czekac do piatku bo mam w skierowaniu wpisane tak:
Kieruje bla bla imie nazwisko pesel na patologie ciązy..powód:Poród indukowany 37tc(24,05,13) szyjka miękka podatna rozwarcie wewnetrzne 30mm,macica wąska prawidłowa. Jutro musze isc ogarnac temat bo jak z miejscami kijowo to moze powiedza przyjdz babo w piątek bo bede im miejsce zajmowac niepotrzebnie a i sama tez bym nie chciała lezec jak zwłoki wiec mysle ze zrobia badania i powiedza zeby sie stawic dzien wczesniej by mnie wypróznic podłączyc itp.

Pasalale Ty jestes bezposrednia :silly: ja tez mysle zeDomi panikujesz zbytnio...ja cwiczyłam zarłam tabl na odchudzanie i miałam diete i okazało sie ze jestem w ciazy juz 4 miesiace wiec spokojnie...ruch seks itp napewno Ci nie zaszkodzi a sama sie nakrecasz i stresujesz a to moze byc juz szkodliwe.. dokładnie PAsal ma racje latamy po schodach a zadne z dzieci nam jeszcze nie wypadło wiec spoko loko i Ty dasz rade. Wyluzuj troche bo jak sie tak bedziesz fisiowac to co powiesz jak brzuch Ci wywali i bedziesz zasapana jak prosiak? Ja sie uzalam nad soba i wkurzam i rzucam trampkami ale nie bierz przykładu ze mnie :lol:

12 lata 11 miesiąc temu #658496 przez Patrizia
poziomka todaj nam znac czy cie zstawili czy deslali do domku bo jak cie odesla to w piatek ja bede na badaniu i bede myslec o Tobie ze ja tu na posiew siedze na fotelu a ty na fotelu juz rodzisz :) jeju ide sie kapac i rozkladam lozko bo naprawde czuje sie padnieta

domi no panik ja jak bylam w ciazy to szlalam na dyskotece cala noc ( a od 5lat nie byla na takiej) i tu akurat raz sie przytrafilo wiec sie wyszalalo troche piwka sie wypilo i poskakalo i co jest wszystko oki :)

Ksawerek(*)

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka