BezpiecznaCiaza112023

Czy jest jakaś mama z Koszalina? (zach-pom)

11 lata 11 miesiąc temu #651034 przez iwonta_kg
Witam. mam pytanie czy jestes jaka mama z koszalina? mam w sierpniu zaplanowana cesarke i nie wiem czego sie spodziewac :unsure: szukam kogos kto rodził lub zna kogos kto rodził w koszalinie. chodzi o opinie szpitala i warunki.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #651081 przez pasal
Są na pewno dwie mamyz Koszalina:) ja i jeszcze jedna. Ja miałam rodzić w Koszalinie, ale chyba się nie zdecyduję. Mają oni bardzo dobry sprzęt, szpital nie dawno po remoncie, każda sala ma swoją łazienkę ALE jest tam taki duży "obrót" dziećmi, że pacjentki nie są traktowane po ludzku. Dzieci zarażają się od siebie zapaleniem płuc i innymi dziadostwami i w ogóle atmosfera nie jest fajna. Koleżanki, które tam rodziły stanowczo mi odradzały ten szpital. Ja zdecydowałam się na Białogard, ale jeszcze zobaczę na ile poród bliźniąt będzie tam możliwy.

11 lata 11 miesiąc temu #651107 przez iwonta_kg
Dzięki za odpowiedź.

11 lata 11 miesiąc temu #651176 przez poziomka-1801
Ja jestem druga mamusia;) sama zastanawiam sie czy rodzic w Koszalinie bo moja kolezanka ostatnio tu rodzila i jej corcie zarazili gronkowcem...wiec o dezynfekcji nie ma o czym mowic.

11 lata 11 miesiąc temu #651340 przez iwonta_kg
Toście mnie nieźle nastraszyły... Generalnie wszędzie jest lepiej niz w kołobrzegu. Nie polecajcie tego szpitala nikomu!

11 lata 11 miesiąc temu #651427 przez poziomka-1801
Sama jeszcze nie wiem gdzie rodzic a to juz tuz tuz...myslałam ze w Kołobrzegu jest lepiej niz na Koszalinie ?

11 lata 11 miesiąc temu #651499 przez iwonta_kg
W kołobrzegu jest znieczulica na maksa!!! położne może i są miłe jak mają dobry dzień i nie za dużo roboty ale gorsze są (a przynajmniej jedna) pediatra. nie polecam tego miejsca. rodziłam tam, mają olewające podejście do pacjentki, wstać nie pomogą bo co druga ma chory kręgosłup i baaardzo długo trzeba czekać na nie jak naciśniesz guzik ten pomocniczy.

11 lata 11 miesiąc temu #651533 przez poziomka-1801
teraz jak o tym mysle to zadnego chyba szpitala w Nasyzm rejonie bym nie wybrała. Wczesniej myslałam ze Koszalin bo wkoncu tutaj mieszkam ale po tym jak mojej kolezanki córcia jest chora mam co do tego obawy i to bardzo duze.
Pozatym troche mnie takze zraziło podejscie do karmienia butelka w Koszalinie...nazywanie kobiety wyrodna matka bo chce karmic butelka uwazam za chamskie...wcale nie czuje sie wyrodna..a pytajac sie o to na oddziale mało mnie kobitki nie zjadły
Jeszcze nie podjęłam decyzji gdzie urodze...choc pewnie jak nadejdzie ,,ten,, moment bede myslec tylko o jak najszybszym porodzie.

11 lata 11 miesiąc temu #651583 przez pasal
Ja mimo wszystko wybrałabym Kołobrzeg, no trudno niech sobie będą pielęgniary chamskie, niech nie pomagają mi wstać, ale niech no moje dziecko będzie zdrowe a nie wchodziło w życie z zapaleniem płuc, gromkowcem czy innymi dziadostwami.

11 lata 8 miesiąc temu #729493 przez Ewelkaa
Dziewczyny dajcie znać proszę, czy zdecydowałyście się na szpital w Koszalinie. Bo jak czytam te wszystkie opinie o naszym oddziale to mnie strach oblatuje :(

11 lata 8 miesiąc temu #729775 przez poziomka-1801
ja niestety urodziam w koszalinie..miałam mieć ywwoływany porod 23 maja ze wzgedu na nierosnącą macice i mało miejsca miał dzidziuś w brzuchu przez co brakowało mu tlenu...wyśmiano mnie bo stwierdzono niby 34 tydz i ze jest to wcześniak 2037g....urodziłam tydzień później po 14 h meki zrobiono mi cesarkę bo mdlałam a tętno dziecka spadało do 80 uderzen
...3020g 10 pkt i podejrzenie niedotlenienia całe szczęście dziecko było w dobrej formie .

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #729823 przez iwonta_kg
ponwnie napisał:

Dziewczyny dajcie znać proszę, czy zdecydowałyście się na szpital w Koszalinie. Bo jak czytam te wszystkie opinie o naszym oddziale to mnie strach oblatuje :(

ja zdecydowałam się na szpital w koszalinie bo nie chce rodzić w swoim mieście (kołobrzeg). pare moich kolezanek rodziło w koszalinie i nie mają złych wspomnień więc nie ma mnie co odstraszyć w przeciwieństwie do kołobrzeskiego szpitala....

11 lata 8 miesiąc temu #730078 przez Ewelkaa
Dzięki dziewczyny:)

poziomka - współczuję, ale tak jak piszesz, najważniejsze, że dzidziuś ok :)

iwonta_kg - odezwij się proszę jak już będziesz w domu i podziel się wrażeniami:) Ja chyba też zdecyduje się jednak na Koszalin, nie ma sensu jeździć dalej. Ale mam jeszcze sporo czasu do namysłu.

Pierwsze dziecko rodziłam 7 lat temu w Anglii i byłam bardzo zadowolona. A u nas z tego co słyszę "rodzić po ludzku" to tylko marzenia.

Pozdrawiam

11 lata 8 miesiąc temu #731125 przez pasal
od trzech miesięcy moje maluszki już na świecie i mimo że bardzo nie chciałam urodziły się w Szpitalu w Koszalinie, jak jechałam tam na porodókę to miałam łzy w oczach ale w innym szpitalu mnie nie przyjeli. Na miejscu byłam mile zaskoczona! opieka super, miłe babki, podkłady te na łóżko i wielkie podpaski zapewnione. A co najważniejsze mają najlepszy sprzęt na miejscu i tylko dzięki temu II bliźniak przeżył.

11 lata 8 miesiąc temu #731504 przez iwonta_kg
Jutro jadę do Koszalina do szpitala więc wieczorkiem napiszę jak wygląda opieka...

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka