BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 4 miesiąc temu #805221 przez ulcia78blondi
Mnie wczoraj lekarz uspokoił jakoś i sobie spokojnie czekam aż dzidzia sama zdecyduje kiedy będzie chciała wyjść. W sumie ma rację, bo jedno dziecko w 34-35 tygodniu nie będzie uznane za wcześniaka, bo sobie dobrze będzie samo radzić po porodzie a inne w 41 może mieć problemy. Więc się nie ma co spieszyć, niech sobie siedzi ile potrzebuje, może doczekamy do nowego roku:-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #805224 przez Adka94
Czesc dziewczyny :)

Ja juz po wizycie jak narazie wszystko jest ok chociaz lekarka przepisala mi jeszcze luteine tak zebym do swiat wytrzymala w domu a potem niech sie dzieje co chce:) przytylam 15 kg ale to nic:) maly jak na ten tydzien to kest malutki wazy 2200 ginekolog powiedziala ze wiecej niz 3 kg wazyc nie bedzie no ale zobaczymy najwazniejsze ze wszystko jest dobrze. No i jak malemu nie bedzie sie spieszyc to 7 stycznia mam przyjsc chociaz watpie bo termin mam na 3 stycznia.

11 lata 4 miesiąc temu #805226 przez joannap1991
A mi lekarka powiedziala ze luteine tylko do czwartku mam brac bo nie ma sensu dalej brc po skonczeniu 37 tyg...

11 lata 4 miesiąc temu #805227 przez Zanka1989
Hihi jestem ciekawa czy wytrzymamy do początku stycznia, czy jednak będziemy grudniówkami :) Ja też mam luteinę nadal, , przez to przeziębienie o niej zapomniałam i może dlatego miałam te skurcze :unsure:
Joanna ja leżę od początku września i szczerze już mam takiego lenia, że szok :P

11 lata 4 miesiąc temu #805228 przez joannap1991
Ja leze od poczatku pazrziernika;/ mi sie wydaje ze nie wytrzymam do stycznia ;d

11 lata 4 miesiąc temu #805232 przez krecia88
ja niedawno wróciłam od chirurga. Palec owinięty i za dwa dni na kontrole mam isc. Pielegniarka powiedział ze moze byc uczucie zimna, a ja mialam wrazenie jakby mi maly pingniwin usiadl na palcu. I najgorsze jak juz "chłodzenie" pusciło i zaczełam czuc to nacięcie.. da sie wytrzymac jednak nic przyjemnego, bo az mi palec caly pulsował :(

ja dzis zaczełam 36 tydzien. W weekend chce spakować torbę do szpitala - niech stoi i czeka.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #805233 przez krecia88
w weekend moj maz pomalowal pokoik-jedna sciana cala fioletowa, a druga w pasy.
Na jednej ze scian chce zrobic gwiazdki jeszcze

11 lata 4 miesiąc temu #805247 przez Zanka1989
Ja już kiedyś pisałam - mnie pilnują, żebym leżała i koniec :P

Krecia z całego serducha Ci współczuję. Teraz już lepiej ? Ja u chirurga byłam raz i też nie mam miłych wspomnień. Super, że mąż pomalował pokój. My jak na razie będziemy w jednym pokoju z Malutką.

Moja torba spakowana, ale chyba ją przepakuję tak żeby mąż wiedział co gdzie jest.

11 lata 4 miesiąc temu #805257 przez mirka26
zanka poślij mi na priv swój adres to ci wyślę
wczoraj patrzyłam w auchanie na staniki ciążowe uniwersalne i buchłam śmiechem, prawie 40 zł za jeden stanik chyba oszaleli normalnie a tak szczerze to chodzi się w nich kilka razy normalnie masakra

11 lata 4 miesiąc temu #805259 przez pysiaczek19918
Dzisiaj przeplywy dobre. Dalej wod malo 4,5 i brzuszek mniejszy. Pytalam sie pani profesor co z sobota powiedziala ze moge wyjsc tylko na wlasne zadanie. I niewiem co mam zrobic wszystko zaplacone. Goscie zaproszeni. A nie wyobrazam sobie miec tu slubu. A goscie sami pojada do lokalu. A jak sie wypisza i nie beda chcieli przyjac z powrotem.

11 lata 4 miesiąc temu #805261 przez Zanka1989
Na sklep.brzuchatki.pl/ są rozsądne ceny, ale wiadomo każdy wolałby przymierzyć najpierw.

11 lata 4 miesiąc temu #805264 przez Zanka1989
Pysiaczek a mówiłaś, że chodzi o Twój ślub? Może jak przepływy się poprawiły to puszczą cię, chociaż na kilka godzin. Nie wiem, co Ci powiedzieć, z jednej strony wszystko opłacone, termin w USC zaklepany, a z drugiej strony, jakbyś miała potem problem z ponownym przyjęciem na oddział...

11 lata 4 miesiąc temu #805271 przez kasiek21
ehh kochane... 40 zl to jeszcze nie tak strasznie... u mnie w Malborku jest właściwie chyba tylko jeden sklep w ktorym mozna dostac owy stanik dla mamy karmiacej... byłam ostatnio zapytać się o cene... do rozmiaru "e" po 47 zł a od rozmiaru "f" po 100 zl... a ja biedna mam na ta chwile juz F a wiec co bedzie jak zaczne karmic... nie zamierzam kupowac zadnego stanika specjalnego... kupie normalny miękki cały jak dla starch babć :D i tyle....

11 lata 4 miesiąc temu #805278 przez mirka26
Kasiek ja mam takie materiałowe dwa i do karmienia tylko wysunę cyca z miseczki i tyle mam stanik z poprzedniej ciąży ale też dość upięty bo miałam d jak karmiłam a teraz e ale nawet da się nosić tylko na wyjazd gdzieś do lekarza nic pozatym

11 lata 4 miesiąc temu #805289 przez anitkade
Pysiaczek - zapytaj o ponowne przyjęcie. Powinna Ci szczerze odpowiedzieć, bo szkoda gdybać. Przynajmniej będziesz wiedziała, na czym stoisz. A prezent Ci się szykuje przepiękny na ślub :)
Co do staników - wieczorem pojedziemy do tesco i albo będzie coś sensownego albo biorę z brzuchatek. Są za 12 zł, to można zaryzykować. Moja mam używała i szwagierka używa, aj się nastawiam na karmienie naturalne, wiec wolałabym mieć. No i te głupie wkładki muszą się na czymś trzymać.
Krecia, biedaku. A teraz jak? Lepiej z palcem? Wrzuć fotkę pokoiku, skoro tak się mąż wystarał, chociaż go pochwalimy :)
Anitulka, Adka - super, ze wszystko ok.
Ja sie trochę dzisiaj zdenerwowałam, bo poszłam na badanie dna oka do okulisty i jest piękne, wszystko ok, ale mam zapalenie spojówek. Kupiłam sól fizjologiczną, będzie od razu dla Hani. Potem poszłam na kontrolę do gina, bo się martwiłam. No i z Hanią wszystko ok, serduszko bije, główka w dół, ale odebrałam wyniki posiewu i mam grzyby. Fuj! Dostałam globulki, ale nawet nie wiem, ile razy dziennie mam je brać, zaraz poczytam ulotkę. No i mam brać tylko do soboty, bo w poniedziałek idę na paciorkowca, a mogłoby to zmienić wynik. I ogólnie jestem wykończona, wyszłam z domu o 9.15, wróciłam o 13.30, ledwo doszłam. Kładę się i pewnie utnę sobie drzemkę. Obiad potem, szycie nie wiem kiedy. Ale nie wyrobię, jak się nie położę.
Ściskam i piszcie dużo to sobie będę czytać, bo na leżąco nie daję rady pisać, to pewnie dopiero potem coś popiszę znów :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka