- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- kojka-waw
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
zauważyłam, że faza56 się nie odzywa. Wiadomo co u niej?
Ja chyba długo się kompem nie nacieszyłam bo jutro wieczorem będę musiała go chyba oddać

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- baska007 2
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Jak będe na Twoim etapie też już chyba odpuszczę bo wtedy to już co bedzie to bedzie, a teraz zostało mi jeszcze 47dni także jeszcze za wczesnie zeby wychodził i się stresuje wszystkim.
Hehe Loca wiem jak to jest

To jedzenie w szpitalu to faktycznie jest okropne :/ Ja to nic nie jadłam, dowozili mi z domu prowiant

Pala mam nadzieje ze moment zleci

Co do dentysty to mamy to samo dziecinne podejście :d
Pala to trzymaj do piątku i życzę żebys w poniedziałek faktycznie z malutką już wróciła do domu

Annlu widzę że Ciebie też dopadają jakieś dziwne objawy :/ Mam podobne po za mdłościami, za to dodatkowo mam skurcze łydek, strasznie spuchnięte nogi i dłonie i ból krzyża :/
Annlu jak ktoś kompletnie się nie spodziewa ciąży to można nie zauważyć objawów, albo uznać je z objawy czegoś innego

Ete smaka robisz na wypieki

Hehe to faktycznie możesz mieć "wesoło" z mężem jak się zacznie

Darmag możliwe że ten ostatni miesiąc taki właśnie musi być, ale dobrze że póki co Ci przeszło:) I fajnie że tym razem będziesz miała męża obok:) Bo z tego co pamiętam to poprzednio miałaś podobną sytuację do mojej obecnej :/
Roma no mnie skurcz juz drugi raz dopadł i właśnie w nocy, w dzień nic takiego mi się nie zdarza.
Ja to znowu strasznie bym chciała żeby mąż był przy mnie jak się zacznie i był ze mna przy porodzie. No ale niestety to jest niemożliwe:/ Ale panicznie się boję być sama i ostatnio często myślę o tym czy by kogoś nie zabrać

Roma co do córeczki to myśle że na początku pare dni może być cięzko, ale moment i przywyknie do obecności braciszka

Domi to Twoja mam też miała poród z zaskoczenia :d
Porto to trzymam kciuki żeby już się nic nie pozmieniało i żebyś wyszła w piątek

MamaMikołaja ja jakiś czas temu brałam podjęzykową Luteine a teraz mam dopochwową i faktycznie strasznie cięzko ją umiejscowić :/ Brzuch mi już w wielu rzeczach przeszkadza:/ Nawet żeby buty albo skarpetki złożyć to muszę sie nieźle nagimnastykować :/
Też się nie raz zastanawiam czy mój synuś będzie wyglądał jak na zdjęciach z USG 3D z 21 tygodnia czy dużo się zmienił

Claudii to fajnie masz z tą położna że przychodzi, u mnie chyba nie ma takiej możliwości, nic takiego nie słyszałam. To jeszcze troszkę i będziesz miała maleństwo

Pół dnia mnie nie było a tu już tyle się nazbierało do nadrobienia i znowu tasiemiec wyszedł

Ja zmykam za chwile sie umyc i wskoczę do wyrka bo coś zmęczona się czuję. No a jutro wizyta:) I wózek ma przyjść bo przed wylotem męża jeszcze zamówiliśmy

- kojka-waw
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
A TERAZ WIADOMOŚĆ OD AGNESS:
SZYJKI JUŻ NIE MA, ROBI SIĘ ROZWARCIE.
LEKARKA STWIERDZIŁA, ŻE TYDZIEŃ, DWA I BĘDZIE PO WSZYSTKIM.
MAŁA BARDZO NISKO, GŁÓWKA W KANALE RODNYM.
ZACZNIE SIĘ NAJPRAWDOPODOBNIEJ OD ODEJŚCIA WÓD
A POTEM TO JUŻ CHWILA.
LEŻĘ W DOMU BO 35TC JUŻ BĘDZIE BEZPIECZNY
TERAZ JEST 34.
MAŁA WAŻY 2,5KG
- darmag21
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Życie jest wielkim cudem
Baska,moj jak wylatywal to bylam w 6 miesiacu ciazy, a jak wrocil to maly mial 3 miesiace z tym ze to byla rozlaka na 6 miesiecy bez zadnego zjadu i nawet skypa, wiec wiele gorzej, ale dasz rade.
MamaMikolaja ja mam zamiar jak najbardziej karmic piersia, jesli bedzie mi to dane, bo teraz walka o laktacje to wyzwanie.
Tez sobie to tlumacze tym ze to ostanie chwile,po za tym przez tamte miesiace nie rozpychalam sie niczym takim, wiec moze teraz przyszla ochota poskubac troche weglowodanow.
Ja juz tez po kompieli, klade sie do lozka ...
Spijcie dobrze.
- ete21
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
- Otrzymane podziękowania: 10
A tak na poważnie to siusiu dziś co 3 godziny i wiedziałam że jak obudzę się po 3 to koniec... eh może tv mnie zmęczy...
W ogóle to jakiegoś nerwa mam a jak słyszę tekst jak zaczniesz rodzic daj znać, mały szykuje się to mnie trzęsie...
AGNES mam nadzieje że z 2 tygodnie przeciagniesz bez szyjki...mi się już udało

CLAUDI fajne prezenciory

Mamusie to miłego dnia!
- ete21
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
- Otrzymane podziękowania: 10
- pala813
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jesteśmy już w komplecie :)
Ete Ty czasem jak cos napiszesz to banan sam sie na twarzy pojawia:) hehe pewnie na porodowke z telefonem jedz i informuj wszystkich:p ja mojemu powiedzialam, ze chce zeby dopiero w sobote ktos sie pojawil jak musi bo w piatek to my raczej do ogladania nie bedziemy. Mam nadzieje, ze jednak udalo Ci sie zasnac:) doczytalam, ze jednak nie:p
Darmag dziecko Agness ma bardzo ladna wage jak na ten tydzien wydaje mi sie chociaz mam porownanoe tylko z moja:)
Kojka z tego co pamietam to.Faza ostatnio mowila cos, ze ma remont i nie moze pisac ale wszystko z nia w porzadku. Czekamy na wiesci czy juz sie wyremontowala

Baska dziekuje tez mam nadzieje w poniedzialek byc w domu:) Tygodniowy pobyt w szpitalu to i tak duzo:p Tez mam takie jedna zdjecie mojej Leny ale jakos nie potrafie sobie wyobrazic jak moze wygladac tak naprawde:)
Mamusie z telefonu wiecej nie nadrobie. Mam nadzieje, ze przed wami spokojny bezskurczony dzien:)
Porto,Loca,Ulisia dajcie znac co u was:) Trzymajcie sie mamulki:) Dobrego dnia:)
- roma4
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
kojka dzięki za info od Agness faktycznie jak da radę lepiej niech jeszcze poleży , ale wagę ma nie złą malutka , jak tak dalej pójdzie to u nas będą same wcześniaki, a fakt Faza jakoś milczy ona i Kasztanowej też nie widać tak samo jak Pietruszka i Natnie ciekawe co u nich
Pala współczuje bólu podbrzusza pewnie to fakt ,że mała sie tam układa, milego dnia mimo wszystko, Tobie życzę
Loca no to tv jest , a myślałam ,że nie ma , trzymaj sie i zaciskaj nóżki to nie długo wyjdziesz
Ulisia a jak u Ciebie?
Porto mam nadzieję ,że już przechodzisz na leki i lada dzień do domku
Ete a to pospałaś
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
- kojka-waw
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Masakra. Chyba dzisiaj w dzień znowu na chwilę
oczko przymknę i odeśpię jak mi się uda.
Wory mam po oczami jakbym już trojaczki miała

Idę młodego do szkoły szykować.
Będę później.
- darmag21
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ete ty jak czasmi cos napiszesz to faktycznie kon by sie usmial, chyba jestes kobietka z duzym poczuciem humoru? usmialam sie z tych zwierzat, nie ma co ...ja dwie ostatnie noce nie spie najgorzej ale rano za to wstaje polamana.
Pala, pewnnie Lenka szykuje sie do porodu i chyba bys i tak nie dotrzymala do 18ego... a juz jutro bedziesz miala Lenke przy sobie.
Roma a moze to zebra cie bola skoro gora brzucha, bo mnie pare dni temu tez tak dziwnie bolalo i doszlam do wniosku ze to zebra.
Kojka ty juz od dawna chyba spac nie mozesz,oj biedna ty.
A ja musze wam powiedziec ze od dwoch dni to czuje jakies takie slabe ruchy maluszka, nie wybija sie juz tak jak jeszcze pare dni temu, a ja sie troche niepokoje. Wiem, ze te ruchy juz na tym etapie ciazy sa inne jak wczesniej ale jakos trudno mi sie do tego przyzwyczaic. Teraz rozumie Moni jak sie niepokoila.
Za oknem widze sloneczko, zjadlam sniadanie i musze ogarnac sie do miasta do drukarni,ehhh...a gdyby nie to to nie musialabym sie dzis ruszac z domu.
Ciesze sie ze jutro maz przyjezdza, a jutro walentynki

Lece ogarna co trzeba..
Milego dnia mamusie.
Ps : Mamy szpitalne a co u was ?
- kojka-waw
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
jak na złość, mam kompa to Was nie ma

będę musiała oddać to będziecie płodzić strony jak złe

- pala813
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jesteśmy już w komplecie :)
Kojka naprawde Ci wspolczuje tych problemow ze snem, mowia, ze jakis czas przed porodem czlowiek spi jak zabity u mnie sie sprawdzilo moze i Tobie bedzie dane wtedy pospac:D A tak serio, probowalas nie spac w dzien? Jak ja mialam problemy zeby zasnac to mordowalam sie caly dzien i w nocy bylo troche lepiej...
Darmag lekarka tez jest takiego zdania i mowi, ze jak juz jestem nie bedzie mnie do domu odsylac zebym w weekend nie wrocila (wiadomo jak to w weekendy z lekarzami w szpitalu) tylko od razu w piatek rozwiaze skoro mala i tak sie pcha, na magnezie troche ja przetrzymali i tak

Wiecie co, powiem wam, ze dzieki tej ochydnej diecie bezsolnej ktora mam na cisnienie znowu zobaczylam swoje kostki na stopach je je jee:) i dlonie nie sa takie spuchniete:) jednak ta sol to cholerstwo jest i strasznie zatrzymywala mi wode, dobrze, ze to niedawno sie zaczelo a nie meczylo pol ciazy:p ostatnio to nawet maz zauwazyl, ze mogi i rece mam mocno spuchniete. Zdecydowalam, ze w domu troche przystopujemy z solnoczka:)
Mamusie ale u mnie pogoda okropna, szaro i ponuro a na telefonie mi pokazuje, ze snieg ma padac

- darmag21
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Kojka nie oddawaj kompa, badz z nami jak najdluzej, dziewczyny moze nocke odsypiaja.
- kojka-waw
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
ale mój organizm widocznie jest na tyle zmęczony, że wczoraj
przysnęłam. Dzisiaj też bym przykomarowała ale żeby się pozbyć tych worów pod oczami.
Zobaczymy czy się uda.
- baska007 2
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Ja nocke całą przespałam jak zabita, dopiero przed 6 na siku sie obudziłami dalej spałam aż do 8

Noga po tym wczorajszym nocnym skurczu nadal mnie boli :/ Nie wiem czemu tak długo:/
No ale dziś w końcu wizyta i mam nadzieje że dowiem się że wszystko jest w porządku

Kojka dzięki za wiadomość od Agness. Malutka jak ma 2,5kg to chyba bardzo dobrze

Darmag to faktycznie miałaś nie za ciekawie, dobrze że tym razem przynajmniej nie będziesz sama

Mój synek to znowu ostatnio jest nazbyt aktywny co też mnie martwi bo wierci się bardzo mocno i dość często. Jak już zacznie to sporo czasu tak ma i brzuch wtedy nabiera różnych dziwnych kształtów i raz trafi gdzieś w pęcherz, raz w żebro, a kolejnym razem jakby w biodro czy gdzes tam z boku:/ za każdym razem zaboli :/
Ete i Kojka współczuje problemów ze snem, jakiś czas temu też takie miałam :/
Pala trzymaj się tam, jutro już zobaczysz swoją córcię

I znowu się wystraszyłam jak przeczytałam o tym spaniu przed porodem ;P Dzisiaj nawet w nocy siku nie wstawałam :/
Pala jesteś pod dobrą opieką i mała na pewno jest gotowa skoro lekarze tak mówią

Chyba też będę musiała na dietę bezsolną przejść żeby ta opuchlizna zeszła.