BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 5 miesiąc temu #797959 przez Uśmiechnięta86
danusiu87- Jaka prześliczna córcia!!!!!!
Ja zawsze jak piekę to zakalce mam;/
Babkę piaskowa ostatnio zepsułam -moja mama mówi że to niemożliwe hehhehe

sela-
Ja mam nadzieje że mnie mój mąż do szpitala zawiezie albo siostra nas :D
Nie chcę w taxi a sama to nie dam rady napewno :P
Wolałabym żeby nie było w ten dzień spotkania z dzidziusiem upałów.

Boli mnie dziś brzuch... No-spa jednak nie pomogła. Twardy jak skała brzuch -jakbym tam cegły nosiła a nie malutkiego miękkiego dzidziusia:P. Duphaston się skończył...
Może pójdę do gina dziś, bo chyba nie powinno tak boleć. Siedzę w pracy bez ruchu, i cierpię na skurcze, kończę o 16;00 to pójdę do gina...Jakby szef był to bym sie zwolniła. Ale jestem dzis sama;/ Uf...ciężki dzień.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #797961 przez Uśmiechnięta86
Chłopczyk- Maciej
Dziewczynka- Nie mam pomysłu :D
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #797968 przez danusia87
sela u nas jak bedzie chlopak tez bedzie Marcel juz jak z Olivia w ciazy bylam mial byc ale pozniej okazalo sie ze dziewczynka! ;) a jak bedzie dziewczynka nie mamy pojecia okaze sie w czasie :)

Mama Aniołka Hannah [*] 3czerwiec 2013

11 lata 5 miesiąc temu #797971 przez danusia87
Uśmiechnięta daj znac pl lekarzu bo sie martwie o Ciebie !!!!! :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu #797973 przez Gosia27
U nas bedzie Hania :)

11 lata 5 miesiąc temu #797991 przez beaciaa
danusia87 napisał:

Gosiu Kochanie wracaj do nas jak tylko sił nabierzesz i sytuacja Ci na to pozwoli TĘSKNIMY! :kiss:

beaciuuu Uśmiechnięta86 Tego tortu niestety nie zrobiłam a tylko dlatego że po dodaniu barwnika kolor ciasta wyszedł jak KUP* !!! i z biszkoptu wyszedł zakalec! Zrobiłam inny z serdkiem homogenizowanym i bitą śmietaną zdjęcia dodam jak się uda...

Ojej jaka szkoda, ale już wiadomo nie ufamy temu przepisowi. Ten wygląda taaaaaaaaaak apetycznie.. :kiss:

Sela- u nas jak będzie chłopczyk to Maciej, jak dziewczynka to Laura :)

Uśmiechnięta- od razu po lekarzu daj znac !
A reszta dziewczyn gdzie ostatnio wsiąka? :(

11 lata 5 miesiąc temu #797996 przez beaciaa
Obejrzyjcie sobie dziewczyny :D demotywatory.pl/4237712/CIAZA

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #798001 przez mowmimama
Cześć :)

u mnie w sumie nic nowego, wczoraj zrobiłam pierwsze świąteczne zakupy w biedronce ;p z których się bardzo ciesze. Zaraz obiad a później wybywam z domu :)ja chyba bym też chciała, żeby mój był też przy mnie podczas porodu, nie musi tam zaglądać czy coś, ale żeby był obok mnie :) my dla dziewczynka chcemy Hania, a dla chłopca Antoś :) już w czerwcu wiedzieliśmy jak nazwiemy naszego bobasa :P

Uśmiechnięta86 tylko wiesz co, ja mam wizytę 20.12 :P a 12.12. już nie będę musiała tylko patrzeć na mojego faceta ;p (12.12. mój wraca do domu:P).

beaciaadokładnie u mnie cały czas stoi, a nawet znalazłam w kalendarzu jak się dwa miesiące temu mierzyłam i teraz też się zmierzyłam i cm też stoją w miejscu. Ale tłumaczę to sobie tak, że w biodrach mam 100 cm i maleństwo i macica mają dużo miejsca i dlatego jeszcze nic się nie powiększyło :P ja mam tak codziennie, ponieważ dobudowali drugą część budynku i codziennie od 7 30 zaczynają wiercić i pies sąsiadów wyje od rana ;/

danusia87dziękuje :) i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO dla Twojej Olivki :)śliczna ta Twoja córa, piękne oczka ma :)

sela ojejku jaki ładny brzuszek :)) wcale nie jest taki skromny:P ja też chcę już taki :P

biedroneczka39moja ulubiona sałatka to: 3 razy zupka rosół z kury z amino, dwie papryki czerwone, 3 pomidory, 1 cebula,kukurydza, ogórek nieduży, ogórki dwa nieduże kwaszone, kostka sera żółtego, 3 ząbki czosnku, i jak masz makaron z trzech zupek to bierzesz z nich dwie przyprawy zawsze o jedną mniej niż masz makaron :) i majonez. Najpierw makaron gnieciesz, i następnie dodajesz do niego warzywa pokrojone w kostkę, potem przyprawy i majonez. Odstawiasz do lodówki na 2-3 godziny i masz pyszną sałatkę :)

11 lata 5 miesiąc temu #798015 przez danusia87
Ja w drugiej ciazy jak bylam i poronilam w 15tc to dalismy na imie Hannah czyli Austryjacki odmiennik imienia Hania...:) teraz nie mamy imienia chcialabym wybrać ale niestety wole poczekac

11 lata 5 miesiąc temu #798079 przez danusia87
Ja w drugiej ciazy jak bylam i poronilam w 15tc to dalismy na imie Hannah czyli Austryjacki odmiennik imienia Hania...:) teraz nie mamy imienia chcialabym wybrać ale niestety wole poczekac

11 lata 5 miesiąc temu #798098 przez sela
danusia87A dawno poroniłas i co było przyczyna jesli oczywiscie nie chcesz o tym pisac rozumiem i przepraszam wiem ze moze to byc dla ciebie bardzo ciezki temat

11 lata 5 miesiąc temu #798127 przez karla2102
Hey :) sorki ze się nie odzywam ale mam remont w mieszkaniu, panele już położone teraz czekamy na meble, wszystko w workach jest huragan jakiś heheh :) :)
Danusia sto lat dla Oliwki
Usmiechnieta trzymam za ciebie kciuki, musi być wszystko dobrze. Daj znać jak wrócisz od gina..
Sela witam cię gorąco :) :) :) piękna mama , piękny brzusio :)
:laugh: Paradise super ta twoja podusia, normalnie czaderska :laugh: :laugh: :laugh:
Biedroneczka przepis na moja ulubiona sałatkę to 3 zupki curry vifon, kapusta pekińska, kukurydza puszka, 4 ogórki kiszone takie większe,pół słoika papryki konserwowej, pierś z kurczaka cała no i tak zupki z tymi przyprawami zalewasz woda czekasz aż się zrobią odcedzasz, smażysz pierś z kurczaka pokrojona w kostkę doprawiasz sola i curry tak sporo. ogórek paprykę i kapustę kroisz potem wszystko mieszasz dajesz z 3 łyżki majonezu i doprawiasz majonezem i gotowa. naprawdę bardzo smaczna;) polecam
u mnie wszystko dobrze ból gardła i choróbsko odpuściło :) :) :)

11 lata 5 miesiąc temu #798164 przez Uśmiechnięta86
Hejka wróciłam od gina:D
Dziękuje za troskę kochane!
Wszystko ok:D
Powiedział gin że więzadła do macicy rosną i stąd bóle.
No i na twardą macice dostałam luteine na miesiąc.
Brzuch boli, ale miałam badania i dzidzia i brzuch wszystko wygląda super:D

Po prostu tak się spina bo rośnie:D
Lekarz powiedział że między 15 a 20 tygodniem jest przyrost duży dziecka, macicy i więzadeł więc może boleć. Ale dał luteine bo ponoć będzie mniej bolało.
No ale efekt luteinki to za 3-4 dni poczuje więc leżę dziś i odpoczywam.
Uspokojona jednak i szczęśliwa że jest ok:D

mowmimama- ah źle CIę zrozumiałam :D ale wniosek jest jeden ... czekamy na 12.12 :P
(Sałatka ciekawa bardzo:D Mniam zrobię kiedyś napewno.!)

danusia87- 15 tc ciąży to duża dzidzia :( Biedny aniołeczek:(:*:*:* Ale teraz będzie wszystko ok:D Ja też wole na spokojnie, ale nie warto też sobie radości odbierać:D bolący brzuch mnie ciągle straszy...i też taką mam niepewność przez to;/
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #798169 przez Gosia27
Chcialam Was poczytac i odpisac ale tesciowa zwrocila mi uwage ze w glowie mam tylko internet :dry: no coz....probuje po swojemu mi malo dokarmiac itd,ta ciagle placze jak ma z nia zostac i tyle odpoczywam....lapie przez ta kobiete doka. Dobranoc

11 lata 5 miesiąc temu #798186 przez nati.olsztyn
Gosia, a długo jeszcze masz teściową na głowie? Szczerze współczuję. Kurcze, czemu one nam to robią??!! Buziaki! Trzymaj się!

Uśmiechnięta Cieszę się bardzo że w porządku u Was! Czekałam na wieści. :-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka