BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #889094 przez agniesia1604
hej
a co do palca to juz lepiej... w sumie już się dobrze goi i nie czuć by zbierała się ropa.
Wyciskając ją z palca chyba pozbyłam się jej na amen, czytałam ze wrastające paznokcie i zastrzały w ciąży to dość często występują... mnie to dopadł... ale już lepiej.
Jutro mam badanie prenatalne na godzinę 17:20. U mnie ruchy są bardzo delikatne i bardzo rzadkie, jednak myślę że to jednak ruchy a nie jelita... Zobaczcie druga ciąża a ja nie potrafię być pewna że czuję maluszka a to praktycznie 20 tydzień.... :)

Byłam w sobotę w ciucholandzie i nakupowałam za 30zł sporo ciuszków dla mojego Stasia w rozmiarze 80-92 - tak do 1,5 roczku... za 30zł jakieś 20 szt :)....

o przypomniało mi się ...super sklep polecam :
www.szipszop.pl mają cudaśne ubranka... ja nie kupowałam od nich bo juz miałam ciuszki ...ale mam kumpelę która do dnia dzisiejszego u nich kupuje a czesto mają 0zł za dostawę. a normalnie powyzej 99zl tez 0zl .. warto ich dodać do FB:)
Apropo FB ... jeśli kto byłby zaintersowany dajcie namiary na swojego FB na PRIV ....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #889127 przez jagodzianka44
Agniesia u mnie ruchy są takie,że cały czas mi brzuch lata podczas kopniaków, a same kopniaki pod ręką wyczuwalne są:).
Anetka łoo zaszalałaś! a farba z amoniakiem czy bez? bo nie wiem jaką kupowac;/

11 lata 10 miesiąc temu #889251 przez malvi
Hej :) Melduję się po USG połówkowym - wszystko jest w porządku, a mój klocuś waży już 580 gram i leży główką do dołu :D Moja waga +1kg na plusie od ostatniej wizyty, czyli ok. Magnezu mam na razie nie brać, infekcja pochwy wyleczona, zamiast witamin jeść dużo owoców :)

Nie było mnie cały weekend, bo siedzieliśmy z rodzinką na plaży nad rzeką :) Opaliłam trochę nogi, ale też strasznie pogryzły mnie komary :P

Jagodzianka i Aneta a ja znów zapomniałam spytać mojej GIN o farbowanie włosów :P A mam taki odrost, że już normalnie patrzeć nie mogę ;)

11 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #889254 przez Aneta_78
;-)"

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

11 lata 10 miesiąc temu #889273 przez nelka
Hihi to ja uwielbiam takie obiady NIC;)
a ja mam inny fajny kawał:
"Mąż wieczorem pod kołderką do żony:
-Kochanie nie mam majtek;)
na co żona:
-Jutro ci upiorę:)"

11 lata 10 miesiąc temu #889288 przez jagodzianka44
Anetka Ja z amoniakiem, ale z serii Joanna one są słabsze i ładnie kryją.;)
Malvii farbować włosy mozna w ciazy, mozna farbami zarówno z amoniakiem jak i bez. Nie ma żadnego szkodliwego wpływu na Maluszka, jesli farbuje się z amoniakiem zalecane jest wtedy przebywanie w pomieszczeniu przewiewnym, jesli oczy zaczął szczypać natychmiast zdjąc farbę:).

ja znam taki :)

Żona w ostatnim miesiącu ciąży. Mąż sypia na kanapie. Widząc, jak mąż się męczy, żona mu mówi:
- Słuchaj, znakomicie rozumiem, co się z tobą dzieje jako mężczyzną.
Idź ten jeden, jedyny raz do sąsiadki. Rozmawiałam już z nią, bo bardzo cię kocham i nie chcę, żebyś się męczył. Weźmie 60 złotych, no, ale sam rozumiesz.
Facet, nie wierząc swoim uszom, bierze pieniądze i pędzi do sąsiadki. Jednak po chwili wraca:
- Do 60 nie zejdzie, chce 100.
- Co za suka! Jak ona w zeszłym roku była w ciąży, to ja obsłużyłam jej męża za 45! :D

11 lata 10 miesiąc temu #889290 przez nelka
A tak po za tym moja córcia już zdrowa, wychodzi na to że to wszystko przez zęby:( dużo marudzi, mało je i mało śpi a ja dostaję z nią na głowe.....

Wogle to od pt powiększyłam się chyba dwu krotnie! mam wrażenie że rozlałam się na boki, zamiast mieć zgrabny ciążowy brzuszek:/ jestem już prawie w 6miesiący ciąży i zadaje głupie pytania mężowi czy wyglądam grubo? jestem zabawna, opycham się cały dzień a potem wieczorami męczy mnie zgaga....

Malvi super że wszystko ok i spora ta twoja kruszynka;)

Agnesia zapytaj jak twój maluch jest ułożony . Pewnie od tego zależy jal mocno odczuwasz ruchy. Powodzenia na wizycie!

11 lata 10 miesiąc temu #889294 przez pauletta
A ja czekam do 4 zeby zadzwonic do gin co z tym szpitalem :huh:

11 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #889305 przez Aneta_78
)

11 lata 10 miesiąc temu #889314 przez Ania86
Cześć :)
Agniesia, też mam jutro prenatalne o 15:30 ;) I też często chodzę do ciucholandu, mam po drodze do sklepu a niektóre rzeczy mają jak nowe. A ten sklep internetowy który poleciłaś śliczne ciuszki.

Malvi, super że z dzidziusiem wszystko ok a z tymi komarami to jest jakaś plaga. Normalnie jak zajdzie słońce nie idzie wysiedzieć, ja jestem tak zgryziona że masakra wszędzie czerwone kropki :/

Aneta, to miło że sąsiadka pożyczy Ci nianię, a czasem taki sprzęt z przed 14 lat lepszy niż te dzisiejsze co zaraz jak minie gwarancja się psują.

Nelka, ja też rosnę w strasznym tempie, nie podoba mi się mój brzuch zamiast piłeczki jest taki rozlany na boki jak bym sobie pojadła jak słoń :laugh:

Ale upał, a to dopiero początek zapowiadają takie upały na kolejne dni, nie wiem co to będzie w lipcu sierpniu jak brzuchy będą jeszcze większe :)

11 lata 10 miesiąc temu #889316 przez jagodzianka44
jak ja w taki upał do ginekologa pojadę?:d chyba sie zajde!.
Ania ja po ataku komarów też tak wygląda, wysiedzieć normalnie to sie nie da, a przy grillu to juz kompletna padaka;x brzuch tez mi sie rozlał na boki !;/

11 lata 10 miesiąc temu #889323 przez aneczka25
Cześć kobietki :)
U nas dobrze. Upał niemiłosierny... Dziś powinnam dostać łóżeczko....ciekawe jak wygląda na żywo :)
Ja po ostatniej wizycie okazuje się że jestem już 5 kg na plusie.....masakra...a gdzie tu do końca????
Myślę nad USG połówkowym, czy wszystko nie iść sobie i nie zapłacić za nie prywatnie bo ta nowa Pani GIN mnie olała strasznie(z racji zmiany miejsca zamieszkania zmieniłam lekarza)
Co do opalania- ja pięknie opaliłam dekolt i ręce:)

11 lata 10 miesiąc temu #889356 przez malvi
Aneta to prawda, że ta 14-letnia niania może być nawet lepsza i trwalsza niż te nowe :D a Małego staram się dobrze odżywiać, ale nie zawsze wychodzi ;) wczoraj np. jadłam pizzę z papryczkami jalapeńo... Ale dziś pierogi z truskawkami zjadłam na obiad :) MNIAM!

Jagodzianka ja właśnie słyszałam różne opinie na temat farbowania włosów w ciąży :/ Moja poprzednia Pani GIN powiedziała, żebym raczej nie farbowała, bo nie jest udowodnione naukowo, że nie zaszkodzę synkowi...

nelka a ja właśnie o dziwo nie mam rozlanego brzucha tylko wyglądam jakbym połknęła sporą piłkę ;) :P A synuś szybko rośnie, na tym USG z Philipsa (czyli niecałe 2 tygodnie temu) ważył 450g a teraz już 580! :P

Ania ja siedziałam wczoraj cała popsikana środkiem przeciw komarom, a i tak strasznie mnie pogryzły :/ U mnie dziś też niby upał, ale słońce jest za chmurami, mam otwarty balkon, więc da się jakoś wytrzymać :)

aneczka może idź, jeśli nie jesteś zadowolona z wizyty... Ja bym tak zrobiła ;)

11 lata 10 miesiąc temu #889374 przez pauletta
Jutro rano mam sie zglosic do szpitala.

11 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #889391 przez Aneta_78
:cheer:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka