BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipiec 2016

10 lata 3 miesiąc temu #1027750 przez magmus88
Ja na szczęście też nie mogę narzekać na swoją teściową :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #1027753 przez kameame
Witam nowa mamusie :) ale nas dużo już :))) piękny lipiec sie szykuje hihi juz nie będę robić 2dniowych przerw od forum, bo chyba ciężko będzie nadrobić :p

Ja wg usg będę rodzić mając 28 lat ;) 2 tygodnie przed urodzinami, także moze sie jeszcze wszystko pozmieniać :P
Powiem Wam, że ja planowałam kiedyś sobie, że w pierwsza ciąże zajdę pod koniec studiów, ale potem znalazła sie pierwsza wymówka, potem praca... ślub, ciągle coś a jak udało sie za pierwszym razem to byłam w szoku :D z wiekiem coraz trudniej sie zdecydować, cieszę sie ze przyszedł taki moment w którym poczuliśmy oboje ze jesteśmy gotowi i ze sie udało :)

Sewilla, bedzie wszystko dobrze na pewno, trzymamy kciuki :*

Ja cos ostatnio źle sypiam, w każdej pozycji mi niewygodnie :/ macie jakies sposoby? Moze jakies specjalne poduszki?

Dobranoc i do jutra :)

10 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1027756 przez Cornick

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 3 miesiąc temu #1027758 przez Karington
Dzień dobry laseczki;) jak się spało?;)
U mnie tragedia, bo przez to ze skupiam się żeby spać na lewym boku, bolą mnie całe biodra. I śniło mi się że poszłam siku a tu pełno krwi( obudziłam się mokra).
A tak apropo to myślałam że wczoraj już wszystkie spać poszlyscie ;) haha
Claudia Cieszę się, że nie tylko mnie boli cip cip:) hahahaha buziaki i miłego dzionka mamusie:*

10 lata 3 miesiąc temu #1027760 przez Karington
Kameame ja za jakiś czas planuje kupić sobie poduszkę supermami ;) czytałam dużo o niej,i podobno jest rewelacyjna;)

A co do mojej przyszłej teściowej to muszę przyznać że jest kochana;) heh zawsze staje za mną a nie za swoim synkiem:P u nas dużo znajomych żyje bez ślubu,nie widzę w tym nic złego. My się zdecydowaliśmy na cywilny:) obym w kwietniu jakąś kiecke dostała;)

10 lata 3 miesiąc temu #1027762 przez Sevilla
My wzięliśmy ślub cywilny, jak Maks miał 4 miesiące, przy okazji chrztu. Ogólnie ciśnienia nie mieliśmy żadnego, ale uznaliśmy, że tak będzie łatwiej w kwestii formalności. Niestety jeszcze nie wszystkie instytucje u nas uznają partnerstwa.

Mi dla odmiany dziś śniło się, że malutka urodziła się na początku czerwca cała i zdrowa. I leżała u nas w łóżku sypialnianym i spała. Hmm problem w tym, że nie mam łóżka sypialnianego.

10 lata 3 miesiąc temu #1027765 przez kasia2015
Cześć Karington;) Ja tez będę rodzić mając rocznikowo 28 lat, i to moja pierwsza ciąża.
Kameame mam podobną sytuację jak Ty, wzięłam sub zaraz po studiach i od razu planowałam dziecko, ale sytuacja się zmieniła znalazłam pracę, potem kolejną-lepszą, więc chciałam trochę popracować. Teraz sytuacja tez nie jest idealna, bo to znowu nowa praca i na dodatek zastępuje szefową która jest na urlopie macierzyńskim :) , ale stwierdziłam że idealny moment nigdy nie nadejdzie, więc po co czekać ;)
Dziś też miałam sen, że krwawiłam. Koszmar.

10 lata 3 miesiąc temu #1027766 przez Ewaaa1988
Claudii... Ja tez z woj. opolskiego :woohoo: Okolo 70km od Opola ale ja w strone granicy czeskiej a ty? :)
Ja w koncu wrocilam do żywych... Myslalam ze z odwodnieniem w szpitalu pod kroplowka wyladuje :( Wymiotowalam wszystkim co zjadlam i co wypilam ale na szczescie czopki na recepte pomogly i teraz czuje sie o niebo lepiej z mdlosciami np raz na tydzien a nie dzien w dzien od rana do wieczora. :(
Jutro wizyta, ciekawe czy my podgladniemy płeć :)

10 lata 3 miesiąc temu #1027767 przez Karington
Takie sny o krwawienie są przerażające..haha;) to Sevilla miała przyjemniejszy sen:) ja miałam kiedyś takie łóżko, ale za dużo miejsca mi zajmowało. Teraz i tak będzie trzeba zrobić remont w sypialni;) żeby wszystko ogarnąć:)

10 lata 3 miesiąc temu #1027769 przez Karington
Oj Ewka to Ci współczuję;( ja na szczęście nie miałam żadnych dolegliwości.. Tzn z 3 razy zdarzyło mi się wymiotowac ale to jak zjem za tłuste rzeczy. A w którym jesteś tygodniu?

10 lata 3 miesiąc temu #1027770 przez Ewaaa1988
Dziewczyny mi dzisiaj tez snila sie krew. Bylam w szpitalu po jakims zabiegu i przechodzilam z lozka na lozko i mialam miedzy nogami podklad ale i tak krew gdzies bokiem wyciekla i widzialam kilka kropek na podlodze. Wiem ze nie bylam w ciazy w tym snie ani tematu ciazy nie bylo tylko mialam jakis zabieg. Ciekawe o co chodzi u nas z tymi zbiorowymi snami... :dry:

10 lata 3 miesiąc temu #1027772 przez madzialenka
czesc dziewuszki:)))

Sevi kciuki trzymam,glowa do gorty,cycki do przodu bo bedzie dobrze!musi byc!zobaczysz:))

10 lata 3 miesiąc temu #1027773 przez Ewaaa1988
Ja w 17tygodniu. Kazdy mi powtarzal na poczatku: przejdzie ci... Wszystko minie z nadejsciem II trymestru, najgorsze pierwsze 3 miesiace...
A w moim przypadku najgorsze 4 miesiace :(

10 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1027774 przez Cornick

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 3 miesiąc temu #1027776 przez Karington
To Ewka ja za 3 dni zaczynam 17;) więc jestem ciekawa czy się dowiesz jaka płeć dziecka;) ja może w sobotę już też będę wiedzieć a wtedy Smyk i H&m jest mój:P

A co do Ciążowych spodni to ja swoje uwielbiam;) najlepsze spodnie jakie kiedykolwiek miałam;) a noszę je od początku 3 miesiąca;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka