BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipiec 2016

9 lata 2 miesiąc temu #1027959 przez Lazysundayldz
Sevi super że przyniosła dobre wieści ;) :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 2 miesiąc temu #1027962 przez Dorcik 1979
Sevilla super info, nawet nie wiesz jak się cieszę. Gdyby nie te durne testy Pappa to byście się nie martwili z mężem. Napewno córeczka jest zdrowa.

9 lata 2 miesiąc temu #1027966 przez Iwka
Super Sevi ze wszystko jest ok☺

9 lata 2 miesiąc temu - 9 lata 2 miesiąc temu #1027969 przez Anna1991
.

9 lata 2 miesiąc temu #1027974 przez Lustigpaula
Super wieści z rana tu widzę,super! :) :kiss:

Przed kazdym usg chodzą mi galoty czy wszystko dobrze, spokój i szczęście uderza mnie dopiero jak wychodze z gabinetu :laugh: trochę postawić się trzeba o te nasze istotki :)

Anna, 38kg ?! :blink: o panienko, chyba jakieś części ciała zostawiła kobitka za wagą :lol:

9 lata 2 miesiąc temu #1027983 przez Karington
Dzień dobry laseczki:* miłego dnia wszystkim..

Ja właśnie się obudziłam, i idę zjeść śniadanie..( pamiętajcie, że dziś dzień bez mięsa:P a zresztą większość z was i tak go nie je) haha

Dziś chyba znowu był halny :P bo sen okropny;) ale biodra nie bolały już w nocy więc się wyspalam.
Sevilla jak Ci się spało?;)

9 lata 2 miesiąc temu #1027985 przez Sevilla
Karington, jak zabita. Na piątek jestem umówiona na test Nifty i szczerze cały czas uważam, że to niepotrzebna formalność.

9 lata 2 miesiąc temu #1027990 przez Karington
To dobrze, że w końcu mogłaś się wyspać;)

To jest ten test co kosztuje 2,5 tys?

9 lata 2 miesiąc temu #1027991 przez madzialenka
Sevi na spokojnie przedyskutujcie to z mezem... to jednak duzy koszt... a tym bardziej juz drugie badanie wykluczylo jakiekolwiek nieprawidlowosci..ja wiem,ze byscie przynajmniej wiedzieli cos "juz" ale przy porodzie wszystko i tak sie okaze..wiadomo to wasza decyzja,jesli Was stac to nie wahajcie sie jesli to Was uspokoi ale pozniej bedziecie mysleli ze moze faktycznie niepotrzebnie przechodzilas stres dodatkowty....tak czy siak 3mam kciuki choc wiem ze aniolek jest w pelni zdrowy:)wkoncu Ci dala to zrozumienia gdy w chwili zwatpienia poczulas jej ruchy:)

9 lata 2 miesiąc temu #1027992 przez Karington
Pytanie dla mamusiek, które są w pierwszej ciąży;) w którym tyg. Czulyscie pierwsze ruchy??;) czy jeszcze nic?;P

9 lata 2 miesiąc temu #1027994 przez Karington
A właśnie czy możecie polecić mi jakieś fajne kremy do twarzy z SPF? Wiem,że jest z perfecta SPF 15;) a coś innego?;)

9 lata 2 miesiąc temu #1028000 przez Sevilla
Karington tak to właśnie ten test. Zapisana jestem na piątek, ale to jeszcze czas na dyskusje z mężem. Co do ruchów ja w pierwszej ciąży poczułam dopiero ruchy koło skończonego 19tc. Teraz pukanie poczułam koło skończonego 13tc, choć podświadomie wiedziałam, że to mogą być ruchy, to spokojnie mogę powiedzieć, że dopiero od zeszłego czwartku (czyli skończony 15t5) ruchy czuje codziennie formie mini kopniaczków tak jakby bańki pękały :) Tak jak Madzia pisała młoda wiedziała kiedy się odezwać.

9 lata 2 miesiąc temu #1028009 przez magmus88
Sevi - cudowne wieści :) przeczytałam o nich już wczoraj ale wróciłam późno i nie miałam czasu na odpisywanie....

Dziś mnie męczyły straszne sny... a mianowicie pogrzeb mojej żyjącej babci, która ma dziś urodziny.... masakra.

Poza tym obudziłam się z wielkim bólem żołądka.... nie poszłam z tego powodu do pracy.... Myślałam, ze może jelitówka bo ostatnio w pracy panowała.... ale na szczęście nie... po prostu coś mi zaszkodziła chyba tylko.... poza tym miałam wrażenie, że mega stwardniał mi brzuch. Poleżałam później i na tą chwilę jest lepiej i myślę nawet, ze pojadę do pracy.

9 lata 2 miesiąc temu #1028012 przez claudii09853
Ja z Andrea czylułam pierwsze ruchy dokładnie bo prowadzilam dziennik:) 16tc4 dzien;) a teraz to poczułam w 14tc takie bąbelki i bulgotanie w brzuchu a obecnie czuje codziennie i to coraz bardziej :) jak się obudzę czy jak się położę na w znak lub na lewym boku i bardzo jest ruchliwe jak zjem nuttelle:)

9 lata 2 miesiąc temu #1028013 przez Justyna89
A ja pierwsze ruchy w 1 ciąży poczułam również kolo 19 tygodnia, teraz zdecydowanie wcześniej :-) krem z filtrem, który ja używam to krem BB garniera :-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka