BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipiec 2016

10 lata 2 tygodni temu #1038048 przez madzialenka
Magmus chciałabyś tak gdybac,? moze wroci,a moze nie?:( czuję się okropnie.po części zła na P bo tym razem miał być gdzieś blisko A tu jedna Wielka niewiadoma

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 2 tygodni temu #1038049 przez magmus88
Madzia.. jasne, że bym nei chciała. Ale chciałam Cie jakoś pocieszyć. Jak widać, nie wyszło mi :)

10 lata 2 tygodni temu - 10 lata 2 tygodni temu #1038051 przez madzialenka
Ja wiem..I przepraszam ze tak napisałam... dziś jadę z nim do szpitala,może jak mnie zobaczą to jednak się zlituja i o dwa tyg przesuna przyjęcie jego..tym bardziej ze on w innym mieście ma leżeć..

10 lata 2 tygodni temu #1038052 przez Cornick

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 2 tygodni temu #1038053 przez madzialenka
Zacina nam sie watek faktycznie

10 lata 2 tygodni temu #1038055 przez Sevilla
Cornick przywołuje Cię do porządku. Przestań się zamartwiać, na dzień dzisiejszy masz ciążę donoszoną, więc nie urodzisz nawet wcześniaka. A Twój stres na niego dobrze nie wpływa. Ja wiem, że szpital to nic fajnego, ale pomyśl o KTG jak o niepowtarzalnej chwili słuchania maluszka. I przede wszystkim jesteś pod fachową opieką. Sprawdzali wielkość maluszka??

10 lata 2 tygodni temu #1038056 przez Cornick

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 2 tygodni temu #1038060 przez Justyna89
Cornick, nawet jeśli skończy się cc to nie bój nic :) Ja juz jedno cc mam za sobą, teraz w perspektywie drugie i na prawdę nie ma się czego obawiać :) Najważniejsze jest bezpieczeństwo maleństwa i Twoje a nie to jak zakończy się poród, czy sn czy cc jesteś mamą na 6 z plusem bo chcesz dla dziecka jak najlepiej :)
Sevi nie nie, ja nie do uśpienia, nie dam się :) Zgody podpisałam tylko na to znieczulenie od pasa w dół, żadnego usypiania, nie kracz nam :)
Madzia ja też synka zostawiam z moją mamą i też nie bardzo mnie to cieszy bo moja mama nie ma takiej energii i weny do wygłupiania się i zabaw z 6-latkiem... Modlę się o to, by mój tata przyjechał z Niemiec na te kilka dni, wtedy będę spokojniejsza o synka bo dziadek to już prędzej za nim nadąża :)
DZIEWCZYNY, JAK BY NIE BYŁO, CO BY NIE BYŁO, BĘDZIE DOBRZE!!!!!!!!!

10 lata 2 tygodni temu #1038065 przez magmus88
Spoko Madzia, nie masz za co przepraszać.

Cornick, najważniejsze, że jesteś pod kontrolą. I tak jak dziewczyny piszą, nawet jakby mały zechciał już wychodzić to jesteśmy już w terminie :) więc spokojnie... A co do wagi... patrząć na granicę błędu może mieć już ok 3 kg :) więc bardzo w porządku! Nic się nie stresuj na zapas.... Pamiętaj, że cc to też jakieś wyjście. Nie bój się go :) Sewi dobrze pisze, traktuj KTG jako spotkanie z maluchem :) posłuchasz jak jego serduszko bije.... sama przyjemność :) może lekarz ma racje, ze gdzieś tylko pępowinę ścisnął i było to chwilowe.... Myśl pozytywnie :) Kto jak kto.... ale Ty potrafisz ;))

Justynka! Racja :) damy radę :) Bo jak nie my, to kto?? :)

10 lata 2 tygodni temu #1038066 przez Sevilla
Cornick cc nie ma się co bać. Powiem szczerze, że kiedy słyszysz, że coś nie tak dzieje się z maleństwem to przestajesz myśleć jaką metodą przyjdzie na świat. Wtedy jest Ci obojętne i chcesz by było jak najszybciej bezpieczne. U mnie na KTG synkowi zaczęło skakać tętno z 90 do 200. Dali czas na wywołanie naturalne, ale po 12h męczenia mnie i młodego, prosiłam o cc bo ja non stop te wahania słuchałam. Dla bezpieczeństwa młodego zrobili cc, bo mogło dojść do niedotlenienia. A synek sobie pępowinę owinął wokół szyi i momentalnie działała jak stryczek. Skurcz pchał go w dół, a pępowiną ciągnęła do góry. Teraz mam perspektywę drugiego cc przed sobą. Bardzo bym chciała naturalnie, ale w tej chwili chodzi o bezpieczeństwo nie tylko Basi ale i moje.

10 lata 2 tygodni temu #1038068 przez kameame
Cornik dziewczyny maja racje, ciąża donoszona, waga maluszka tez ok :) wiec wszystko co najważniejsze jest a cc zdarza sie nawet jak wszystko na początku jest ok i nawet opcji sie takiej nie brało pod uwagę.

Załącznik nie został znaleziony

Magmus pokazuje moja piłkę, teraz juz wiesz czemu napisałam ze Twój brzusio malutki ;))

A tu łóżeczko gotowe :) z karuzelka która zrobiłam ;)

Załączniki:

10 lata 2 tygodni temu #1038069 przez kameame
Madzia daj znać czy sie udało, moze ustąpią. Trzymam kciuki!

10 lata 2 tygodni temu #1038085 przez madzialenka
Hej..byliśmy,początkowo nieugieta Pani ordynator Ale nerwy mi puściły i zaczęłam płakać jak dziecko i w ostateczności powiedziała ze ma zgłosić się na oddział jak urodze i dojadę do siebie..stwierdziła ze jego przypadek nie jest nowotworowym to dwa czy trzy tyg w tą czy w ta różnicy nie zrobi.A miejsce na tomograf zwolni się dla kogoś innego..ulgę czuję ogromną..wierzcie mi.pewnie gdybym nie pojechała nici by z tego wyszły A tak kobieta w ciąży zaryczana i poskutkowało.

Trzymam za Was wszystkie kciuki..P.S z tego wszystkiego przedziabalam dziś cały ogródek i pograbilam; )i niech mi ktoś powie ze nie robiłam nic w 9mies ciazy;)

10 lata 2 tygodni temu #1038090 przez kameame
Madzia ale super ze sie udało ;) juz by musiała być chyba bez serca żeby ni ustąpić tym bardziej ze medycznie aż tak spieszyć sie nie trzeba :))) to juz głowa spokojniejsza :)

10 lata 2 tygodni temu #1038091 przez madzialenka
Teraz to już ta młoda panna w brzuchubniech robi co chce ;)kamień z serca mi spadł.Teraz tylko to oczekiwanie.zobaczymy co wymyśli ,może praca w ogródku ja ruszy.ogólnie to ten owy czop odchodzić zaczął mi od wtorku z czego dwa dni były można by rzec przerwy.sprawdza się może data z owulacji.. czyli w poniedziałek minie termin. Zobaczymy.szkoda tylko ze taki wielkolud wyjdzie ze mnie

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka