BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipiec 2016

10 lata 4 miesiąc temu #1022297 przez Sevilla
Ja mam nudności i wymioty z rana. Może jakiś tydzień przerwy miałam i znów wróciły.

Ja w dniu porodu poszłam na KTG, KTG szalało. Młody miał raz tętno poniżej 90 raz powyżej 200 i tak przez 15 minut. Przyszedł jeden lekarz, drugi, w końcu przyszedł ordynator. Stwierdził, że to wina starego sprzętu i kazał przynieść nowszy z porodówki. Ja zestresowana, więc brzuchol mi się spinał, pytam go czy to normalne. A on do mnie, że tak. Wziął na badanie, powiedział, że zaboli i że rodzę. Na KTG wychodziły skurcze regularne na poziomie 75. Ja do niego, że to nie możliwe, a on do mnie, że zostaje. Ja, że nie mam torby ani dokumentów. Dał mi godzinę by po nie pojechać i wrócić na oddział. Jak mojemu M powiedziałam, że wg ordynatora rodzę, żebyście widzieli jak się chłopina zestresował, a ja lałam normalnie ze śmiechu. Bał się, że mu urodzę w samochodzie. Później okazało się, że tak faktycznie nie rodziłam, a sformułowanie ordynatora, że rodzę tyczyło się, że wywołują poród bo małemu skacze tętno. 12h, dwie kroplówki oksytocyny i tylko 1,5cm rozwarcia. Poszła decyzja o cc, bo od odejścia wód minęło ponad 6h, a młodemu zaczęło spadać tętno. CC wspominam mile, z anestezjologiem sobie pożartowaliśmy. Okazało się, że młody zrobił sobie stryczek z pępowiny i przy każdym skurczu główka ciągnęła do dołu, a pępowina do góry i dlatego młodemu skakało tętno. W sumie wszystko skończyło się dobrze, ryczał jak bóbr i dostał 10pkt.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #1022298 przez madzialenka
No i pobadaniu wsio ok.serducho bije,raczki nozki sa..z racji tego ze dlugie cykle maluszek ma 63,5mm
i wychodzi z usg dopiero 12w4d..no i nici z prezentu dla P na urodziny,bo termin sie pewno przesunie,ale uspokoil i mowil ze wszystko jest w normie,rozbierznosc do 2tyg jest normalna. Za dwa tyg wizyta i skierowanie na badania.zwolnienie mam ,wystawiaja od wizyty do wizyty.
Załączniki:

10 lata 4 miesiąc temu #1022306 przez Sevilla
Haha taki sam cudny Alien jak mój.

10 lata 4 miesiąc temu #1022309 przez madzialenka
no dokladnie:)))) identyczne na obecna chwile:)

10 lata 4 miesiąc temu #1022311 przez Lustigpaula
I super :) , zwolnienie, w sensie idziesz juz na chorobowe:)? I co miesiąc musisz iść po to zwolnienie?

10 lata 4 miesiąc temu #1022315 przez madzialenka
tak Paula co miesiac tak jak przypada wizyta:)

10 lata 4 miesiąc temu #1022326 przez Lustigpaula

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 4 miesiąc temu #1022327 przez madzialenka
ide na ryzyko,przepracowalam niecale dwa mies.lekarz mi mowil ze na miesiac wystawiaja teraz,w 3 trymestrze chyba do konca by bylo wystawione jedynie

10 lata 4 miesiąc temu #1022335 przez Lustigpaula
Bedzie wszystko dobrze:). A bez problemu dostałas zwolnienie od lekarza czy sam Ci proponował:)?

10 lata 4 miesiąc temu #1022338 przez madzialenka
ja poprosilam i bez problemu wystawil:)

10 lata 4 miesiąc temu #1022344 przez Justyna89
z tym ZUS-em to teraz nie tak prosto, do macierzyńskiego biorą średnią z ostatnich dwunastu miesięcy, było mnóstwo mam które zakładały firmę na 3 msc, opłacały najwyższe składki po czym szły na macierzyńskie i mogły żyć spokojnie, teraz już nie ma tak kolorowo.. madzialenka-maleństwo urocze :)

10 lata 4 miesiąc temu #1022345 przez Lazysundayldz
Dziewczyny a może ktoraś z was wie ile trwa zasiłek macierzyński z zusu? Pół roku czy rok? Bo umowa o pracę wygasa mi z dniem porodu i nie wiem co dalej...

10 lata 4 miesiąc temu #1022348 przez madzialenka
Justyna zdaje sobie sprawe,ze nie bedzie latwo,ale ksiegowa mi nie kazala zwlekac,co ma byc to bedzie...tym bardziej ze pracowalam,od stycznia do lipca,pozniej sierpien-wrzesien faktycznie mialam przerwe ale w pazdzierniku poszlam na kurs,dwa tyg po zakonczonym kursie zatrudnilam sie.jak juz mowilam "przepracowalam niecale 2 mies" teraz 33dni oplace skladki sobie a pozniej licze na cud ze zus sie niedoczepi i da spokojnie przechodzic ciaze..kombinowac trzeba.inaczej sie nie da:) macierzynski trwa pol roku w 100% platnosci i pozniej 60%,badz rok na 80 a wychodzi na to samo

10 lata 4 miesiąc temu #1022349 przez Lazysundayldz
Madzialenka dzięki za odpowiedz ;)
Miłego wieczoru ;)

10 lata 4 miesiąc temu #1022350 przez madzialenka
wszystkiego sie jednak dokladnie dowiem u ksiegowej:)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka