- Otrzymane podziękowania: 15
- /
- /
- /
- /
- Mamusie LUTY 2017
Mamusie LUTY 2017
- Mulian
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Dziewczyny dziś ja sprzątam, a Wasza kolej na lenistwo

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Inezka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 4

Czytałam co się działo u Was dziewczyny i powiem, że taka nerwowka jeszcze potrwa do momentu tych bezpiecznych tygodni, a potem jak pisała Mavi to niech już dzieje się co chce...
dobrze Mavi, że uspokoiło się u Ciebie

Masuska, jesteście pod opieką i to najważniejsze. A

Sander, Lili już duża. Ale Ty jesteś wysoka z tego co pamiętam...

Mulian, jakiś zbieg okoliczności, ale u mnie też odwołali wizytę u gin na 07.02.

- mavi31
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
U nas od30 może misiek się już do tego czasu urodzi hihi musze go podpytać w poniedziałek choć zwykle mówi o urlopie

U mnie bóle bardzo żadko mój mąż się śmieje że jestem hipohondryczka hihi
- mavi31
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Mam nadzieje ze tak zostanie do poniedziałku

- honka_18
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 67

Masuska co tam u Was ? Ile jeszcze tych sterydów będziesz dostawać ? Masz zastrzyk co 24h ?
Mavi jak noc minęła ? Nadal Ciebie kuje?
Joanna jak Twój brzuch?
Która ma dzisiaj wizytę ? Bo zapomniałam

Ja z okazji 13 piątku miałam od rana łazienkę do sprzątania

- Mulian
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 15
Honka nie zazdroszczę takiego sprzątania, choć pewnie jak się jest mamą to trzeba się do tego przyzwyczaić

Masuska jak u Ciebie?
Ja rzeczywiście noc dobrze przespałam, raz wstałam do toalety ale szybko usnęłam potem.
- dodi
-
Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 16
Dalej jestem słaba jakoś te przeziębienie nie chce odpuścić mam nadzieję ze maluszkowi to nie zaszkodzi
Wogóle jakoś ostatnio mało się rusza a jak.już to czuję takie przeciąganie pewnie mało miejsca.już ma
Wczoraj byłam z dzieciakami w kinie na bajce Sing super jest taki musical dla.dzieci zwierzaki śpiewają miałam nie jechać żeby nie pogarszać swojego stanu ale.tak bardzo chcieli no i to już może ostatni raz przed dłuższą przerwą bo jak.potem z maluchem do kina
Właśnie czytałam o.porodzie w 15min i.komentarze dziewczyny że to możliwe wiele z nich rodziło w ciagu 5-30min począwszy od skurczy no i mnie to pocieszyło że może i mi się tak uda szybko.urodzić fajnie by było
Miłego dnia dziewczyny biorę się za sprzątanie
- Megi
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 16
Kejt początki mogą być trudne, szczególnie jeśli chodzi o karmienie. Dzielnie to przetrwasz i będziesz już tylko cieszyć się z uroków macierzyństwa.
Wpadaj chodź, co 2-3dni i coś skrobnij, bo nie ukrywam, że jestem ciekawa pierwszej Lutowej kruszynki
Dodi Ty poleż ja Cię proszę, a nie sprzątasz! Kaszel wywołać może skurcze
Mavi dobre wieści, weekend będzie spokojny tylko grzecznie odpoczywaj
Honka cóż za uroczy miałaś poranek

Ja dziś przedostatni dzień w pracy, od rana urwanie głowy. Wczoraj zjadłam śledzie na kolację, zagryzłam orzeszkami i pół nocy było mi niedobrze

Też się martwię o ferie, bo ostatnia wizyta 09.02- później mój lekarz już ma urlop.
Martwię się bardziej o ekipę w szpitalu, że będzie mało ich itp.
- Sander
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Nic nie dzieje się bez przyczyny
- Otrzymane podziękowania: 6
Kejt znam to doskonale, wiem że Ci ciężko z tym :-* ale na szczęście są laktatory. Udało mi się na samym laktatorze wykarmic Isia około 2 miesiące. A co teraz będzie to nie wiem. Nie nastawiam się ze się uda. Mam nadzieje że babyblus Cie ominie. Trzymaj się Kochana!!
Musaska jak sytuacja??
Dodi a badania krwi masz w normie?
Honka takie uroki macierzyństwa :-P ale kto jak nie my da rade?? A u Ciebie jak z brzuszkiem? Kubuś chyba grzecznie siedzi na swoim miejscu?
Megi ja też wczoraj zjadłam do obiadu surowke coleslaw... A efekty były od razu. Jelita bolały całą noc... A dziś wizyta w toalecie. Mam nadzieje że jednorazowo...
- Joanna90
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 12

Honka to miałaś niespodziankę... Oby na dziś koniec takich

A jak Twój brzuch Honka?
Dodi odpoczywaj

Mavi cieszę się że wszystko dobrze

Megi podziwiam że jeszcze pracujesz

- Justyna_1709
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 8
Miłosza w takim stanie rodzilam. Ale matka natura wie co robi i jak zaczął się poród, to wszelkie dolegliwości minęły. Tzn. te związane z przeziebieniem

kejt, początki karmienia są okropne. Dostawiaj małą jak najczęściej, jak najmniej mm i będzie dobrze. Nie daj sobie wmówić, że nie masz pokarmu, bo to nie jest prawda. Tylko niewielki procent kobiet ma przeszkody fizjologiczne i nie może karmić. Karmienie tak naprawdę jest w naszej głowie. Ja na początku dawalam mm, bo też mówiłam że pokarmu nie mam... A w domu się zawzielam i tak ponad 1,5 roku nam minęło bez tego pokarmu

honka, śmierdząca sprawa... Ale dla matek to przeciez takie normalne

Joanna, pewnie każda już czeka na bezpieczny termin i by chętnie na porodowke biegła

Edit, moja ginka już mi powiedziała, że w połowie lutego wyjeżdża i jakoś będzie musiała mnie "ogarnąć" przed swoim wyjazdem. Na szczęście u niej w gabinecie przyjmuje kilku lekarzy ze szpitala, w którym chce rodzić, więc nie będzie tak, że pacjentka zostaje sama. Nie ukrywam, że przy pierwszym porodzie chociaż nie było jej akurat w WarsZawie, to dzwoniła do lekarzy i położnych i cały czas ktoś trzymał rękę na pulsie. Ale też sytuacja była taka, że w każdej chwili mogło wszystko zakończyć się cc.
- Inezka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Wczoraj młody chciał spać ze mną i mężu został oddelegowany do pokoju syna

Justyna, jak bym Cię mogła prosić o te linki o karmieniu, chętnie poczytam coś sprawdzonego i mądrego

- mavi31
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
U mnie też choroby chodzą po domu mąż znowu kaszle młody też coś zaczyna ale aplikuje w nich wszystko co mogę

Też się zastanawiałam nad tą bajką i kinem myślę że mnie namowilas hihi tylko może we wtorek jak po wizycie będę i tanie wtorki w heliosie

- Mena
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 8
Ja siedzę i czekam na KTG
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Honka to miałaś niespodziankę z rana
Kejt ja Marcela przystawialam w szpitalu i co 5 minut a też mi położne mowily zem napewno mam za malo pokarmu i nie dam rady sama piersią
A karmilam 15 msc i to tylko dlatego ze Mały sam sie odstawil
Mam nadzieję ze kazda doczeka do bezpiecznego terminu
- honka_18
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 67

A mnie znowu nosi i do tego nic mnie nie boli