- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- Mamusie CZERWIEC 2017
Mamusie CZERWIEC 2017
- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Monia a czemu zakłądasz ż edziecko bedziesz miec malutkie? takie na rozmiar 46/50? ka takich rzeczy nie mam nawet najmniejsze mam 56 i jak miał 51 cm to miał 56 założone troche luźne było a dziecki z jaką wagą urodziąłś ż eobswtawiasz takie małe rozmiary?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Judyta1992
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2

Z tym ubieraniem to coś czuję, że będę miała problemy bo czasami samej sobie ciężko coś znaleźć.
A powiedzcie mi czy te kaftaniki są takie niezbędne? bo ja nie mam żadnego w sumie mam same body myślałam, że mi to wystarczy. Oczywiście do tego te pajace, śpioszki, spodenki, bluzy itd.
- stOkrOtka91
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 63

- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
powiem tak te kaftaniki są tak naprawde nie potrzebne lepszy pajac bo rozpinasz dziecko pod pajaca możesz dac boda na krótki lub długi rękaw jest wygodniejszy w ściąganiu
a kaftanik to jest połączony z spodenkami co sie zapina na szelkach na ramieniu tak paprawde to ten kaftanik nie ubierzesz na gołe ciało a potem nie ubierzesz tych spodni zapinanych na ramionach bo kaftanik bedzie się zwijał na plecach , możesz co najwyżej założyc body na jakimś tam rękaw potem te spodnie - zapomniałam jak one się nazwyają a potem kaftanik jako taka narzutka tylko ale jak bierzesz ładne spodnie to ten kaftanik zakryje go a wkładac kaftanik w te gacie na szelkach to i tak sie bedzie na plecach zwijac bo dziecko ruchliwe wiec to zbedne mam bo mam ale wiem że rzadko zakładałam
chyba że kaftanik używac jak taki delikatny sweterek -narzutke
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
Judyta jakbym nie miałam kaftaników z jakiś kompletow to bym na pewno nie kupowala raczej zadko z nich korzystam wole bodziaka zalozyc bo się tak nie zwijają.
mi dużo ciuchow wcześniej kupowala mama w Niemczech także sama niewiele musiałam kupować a sa naprawdę bardzo ladne

a pytanie do dziewczyn które maja starsze dzieci myslalyscie o kupieniu czegos dla starszaków w prezencie od maluszka i odwrotnie?
- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
mój miał 51 i powiem że te 56 to nosił ze 3 miesiace w ogóle to on wszytskie romiary nosił po pare miesiecy tak koło 3 miesace powoli rósł w ogóle to on szczuplutki tłuszczu to on nie ma w ogóle ciągle w ruchu
wszyscy mówili jak sie urodzi to musisz pinowac żeby koło szyji i pachwin jak bedą fałdki jak bedzie gorąco żeby tam pilnowac żeby sie nie odparzyło urodził sie patrze a on żadnej fałdki tłuszcu nie miał nic żadnych goloneczek naudach szyji raczkach czy pachwinie żadnej smarszczki tłuszczu nic i do teraz nie ma patyczak z niego straszny
- Judyta1992
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

W takim razie nie kupuje tych kaftaników mam chyba wystarczająco dużo body. Pewnie jeszcze coś dostane, bo mam dostać kolejną wielką paczkę z UK od rodziny. Ja sama większość ciuszków kupowałam na 62cm bo mnie nastraszyli, że 56 to będzie dobre tylko przez tydzień a jak miałam wydać dużo kasy to wolałam na coś co na dłużej starczy, tylko żeby się nie okazało, że urodzi mi się malutki bardzo synuś i moje letnie ciuchy będą dobre dopiero zimą :/
Myślę, że prezenty dla rodzeństwa to super pomysł szczególnie żeby starsze się nie smuciły, najlepiej jak później przychodzi jeszcze rodzina, znajomi do maluszka to żeby zawsze coś dla starszego też przynosili. Moja siostra np. miała schowane jakieś drobiazgi dla starszej córki na wszelki wypadek, bo czasami ktoś przychodził z prezentem do młodszej a starszej byłoby smutno gdyby nic nie dostała
- Sophie25
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22

Moja Zosia w czerwcu jak wychodzila miala kaftanik spioszki i czapeczka teraz też wezmę spioszki kaftanik i czapeczke albo pajacyk zobaczę ale moja pamiętam miała N sobie kaftanik i spioszki

Ja juz kupiłam prezenty moja Ma króliczka ze swoim imieniem a Tymkowi wreczy króliczka z Jego imieniem

- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Sophie25
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22
No ja kupiłam większe też ciuszki bo córka miała 61cm więc teraz mu odrazu większe mam przygotowane bo mały może też tyle mieć
- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ninka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Mam nadzieję, że lato będziemy miały ładne i słoneczne, żeby można było z dzieciaczkami chodzić na spacerki

- Judyta1992
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Właśnie sobie przypomniałam o co miałam pytać. Jak to u Was jest z uprzejmością ludzi jak jesteście w ciąży. Bo jak same widzicie mój brzuch jest ogromny a ludzie mnie nie zauważają...
Dosłownie na palcach jednej ręki mogę policzyć ile razy ktoś mnie przepuścił w kolejce czy ustąpił miejsca w autobusie.
W autobusie ustąpiła mi raz kobieta ok 55 lat, było strasznie dużo ludzi, każdy pchał się na mnie jeszcze z łokciami i mało nie wypadłam z tego autobusu.
Pomyślałam, że na święta ludzie są bardziej mili ale jednak nie..
Kolejka do piekarni w Wielką Sobotę to było stanie ok 30 min. i nikt mnie nie przepuścił a jak kasjerka na mnie "nakrzyczała", że powinnam bez kolejki i żebym im już takiego numeru więcej nie robiła (bardzo miła jest akurat tam obsługa) to ludzi zaczęli gadać, że to mój brzuch i powinnam stać jak oni, przecież każdy może być zmęczony nie tylko baba z brzuchem.
Na rynku w warzywniaku kobieta się przede mnie wepchnęła twierdząc, że ona tylko po jedną rzecz (co z tego, że ja akurat też tylko po jednego pomidora poszłam)
Ja nigdzie się nie proszę o przywileje, które mi się w zasadzie należą no ale ludzie są straszni przynajmniej niektórzy, szkoda, że nie potrafię korzystać z tego co mi się należy.
- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-