- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- Czy oleje pomagają przy łuszczycy skóry głowy i łusce – komu naprawdę działają?
Czy oleje pomagają przy łuszczycy skóry głowy i łusce – komu naprawdę działają?
- Miria
-
Autor - Wylogowany
- gaworzenie
-
Mniej Więcej
6 miesiąc 1 tydzień temu #1566855 przez Miria
taka tam mama
Od jakiegoś czasu dużo osób poleca wcieranie oleju (kokosowy, rycynowy itp.) przed myciem głowy przy łuszczycy skóry głowy. Podobno łuska sama odchodzi. Boję się jednak, że to tylko chwilowy efekt i zatłuści włosy. Czy komuś naprawdę pomogło na dłużej?
taka tam mama
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Meliska
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
6 miesiąc 1 tydzień temu #1566865 przez Meliska
Ja stosuję olej przed myciem włosów – wcieram ok. 1,5 godziny wcześniej w skórę głowy i u mnie łuska schodzi praktycznie sama. Ale ważne, żeby potem umyć głowę czymś delikatnym. Po oleju używam szamponu Psorisel, żeby skóra się uspokoiła i nie wróciło swędzenie. Sam olej to za mało, trzeba coś, co utrzyma efekt.
- Anetas
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
6 miesiąc 1 tydzień temu #1566872 przez Anetas
Potwierdzam – nawet rafinowany olej potrafi zadziałać, zwłaszcza w połączeniu z solarium. Dawno nie miałam takiej remisji jak teraz, oby chociaż do lata. Ale żeby utrzymać ten stan, nie można polegać tylko na olejach. Ja raz na kilka dni nakładam emulsję Psorisel na noc i dzięki temu skóra się nie zaognia. Tu jest ta emulsja:
gemini.pl/psorisel-emulsja-na-luszczyce-...a-noc-200-ml-0098898
gemini.pl/psorisel-emulsja-na-luszczyce-...a-noc-200-ml-0098898
- Anna1234
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
6 miesiąc 4 dni temu #1566898 przez Anna1234
Zadowolona pani
Oleje są rewelacja na skórę głowy – szczególnie jak są stosowane regularnie. I faktycznie łatwo się zmywają z włosów, nie zostawiają tłustych śladów, ale warto uważać, żeby nie przesadzić. Ja robię raz olej, raz peeling, raz dzień przerwy – inaczej skóra zaczyna się buntować. Każdy musi znaleźć własny rytm.
Zadowolona pani