- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- gorla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Agnessa wróciłas od gina?? daj znać
Emcia fajne takie wyjazdy, do Szymbarka też sie wybieramy

Majóweczko leż kochana, potem już nie poleżysz za wiele

Aguska super z pracą

Jak paskudnie bez auta!!!!! Od 10 rano do teraz po mieście, z siatami, wygodna sie zrobiłam przez auto, a zadychę mam jak koń po biegu!!!
Martuś ja też wrześniówka, ale 2006

Dorcia i nie puścisz kciuków az nie zajdziemy wszystkie???

- chłopek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- nikusia1988
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Boziu pliiiiiiiis... :-(
- Otrzymane podziękowania: 0

- gorla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- agnesssa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42

Założyła mi kartę ciąży, widać zarodek ma 0,54cm serduszka jeszcze nie słyszałam, ale ginka powiedziała, że widać jak stuka, tylko jeszcze nie słychać...

Niestety gika powiedziała mi też, że mimo wszystko ciągle losy ciąży są nie pewne, z powodu poronienia, muszę jeszcze zrobić badania na antygeny TPO i TG (cholernie drogie

- gorla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- chłopek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- emka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6

A pamiętam, że całkiem niedawno pisałaś że już masz dość tych staranek

Czy dwa szczęścia to za wiele...?
- chłopek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- gorla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- emka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6
gorla

Czy dwa szczęścia to za wiele...?
- chłopek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

my z dziecmi jedziemy wiec taki kulig saneczkami były niebezpieczny, a tak dzieciakom bedzie ciepło.
emka no to pewnie bedziemy musieli cos zapłącic do 20arów dostalismy, jeszcze specjalnie na męza tylko bo tak byśmy wiecej zapłacili
- ViFi
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- „…przyjaciele są jak Anioły..."
- Otrzymane podziękowania: 39
Vifiwłaśnie nie robiłam żadnych badań na żylaki, nawet nie wiem od jakiego zacząć?? Suarii pisała o badaniu szczegółowym dimery ale to żniej, a pierwsze jakie?? znasz sie na tym? Jesli chodzi o fl to nie mam pojecia kiedy owulka była, cykl jest tak pokręcony, jeszcze tak nie było. Zawsze miałam 28 dni, czyli jutro powinna być @ lub 24 stycznia. A tempka podwyższona dalej -9 dni
Agnessa wróciłas od gina?? daj znać
Emcia fajne takie wyjazdy, do Szymbarka też sie wybieramy![]()
te owutesty u mnie działają, tempka 2 dni po owulce spada i już nie wychodza żadne. Raz wychodziły , jak zaszłam. Teraz LH podwyższone podejrzewam, oby prolaktyna nie skoczyła, nie kcem tabsów!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
Majóweczko leż kochana, potem już nie poleżysz za wiele![]()
Aguska super z pracą
Jak paskudnie bez auta!!!!! Od 10 rano do teraz po mieście, z siatami, wygodna sie zrobiłam przez auto, a zadychę mam jak koń po biegu!!!
Martuś ja też wrześniówka, ale 2006
Dorcia i nie puścisz kciuków az nie zajdziemy wszystkie???zagłodzisz sie i bedziem cie na sumieniu miały
![]()
badania
=antygen tocznia (lupus antykoagulant) we krwi
P/c. przeciw kardiolipinie
Oznaczenie przeciwciał antyfosfolipidowych metodą ELISA w obu klasach pozostaje złotym standardem w rozpoznawaniu zespołu antyfosfolipidowego. Wyniki nieznacznie przekraczające normę, nie mają istotnego znaczenia klinicznego. Do rozpoznania tego zespołu potrzebne jest stwierdzenie jednego z dwóch objawów klinicznych: zakrzepicy lub poronienia oraz wykrycie w surowicy przeciwciał co najmniej dwukrotnie w odstępie co najmniej 8 tygodni.
P/c. p. protrombinie w kl. IgG i gM (łącznie) met. ELISA
Przeciwciała przeciw prorombinie są w niektórych przypadkach związane są ze zjawiskiem antykoagulantu toczniowego. Ich korelacja z objawami klinicznymi zespołu antyfosfolipidowego jest słabsza niż przeciwciał antykardiolipinowych i przeciwciał przeciw β-2-glikoproteinie-1
Przeciwciała przeciw PT sa silnym markerem APS. Zespół antyfosfolipidowy – APS (ang. antiphospholipid syndrome), nazywany również zespołem Hughsa, charakteryzuje się występowaniem objawów zakrzepicy naczyń, nawrotowych poronień wraz z występowaniem w surowicy przeciwciał o swoistosci wobec anionowych fosfolipidów i białek wiażacych fosfolipidy . Do kryteriów klinicznych zespołu antyfosfolipidowego należa: 1. zakrzepica naczyniowa, 2. samoistne poronienia. Proponuje się następujace hipotezy dotyczace patogenetycznej roli aPT: aPT hamuja modulujacy wpływ trombiny na komórki endotelium, co może uposledzać uwalnianie prostacykliny i hamować aktywację białka C, aPT rozpoznaja kompleks PT/anion fosfolipidowy na powierzchni komórek endotelialnych, co indukuje reakcje prozakrzepowe przy udziale protrombiny, aPT moga zwiększać powinowactwo protrombiny do fosfolipidów i dzięki temu indukować mechanizmy zakrzepowe.
=mutacja czynnika V Leiden
tak mi sie wydaje ale nie jestem pewna
ViFi
Lipton33 - wykres na 28dni_sprawdz
Mama Aniołaka 30.03.2010 [*]
- mesy
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 198
- gorla