BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #285159 przez gorla
Vifiwłaśnie nie robiłam żadnych badań na żylaki, nawet nie wiem od jakiego zacząć?? Suarii pisała o badaniu szczegółowym dimery ale to żniej, a pierwsze jakie?? znasz sie na tym? Jesli chodzi o fl to nie mam pojecia kiedy owulka była, cykl jest tak pokręcony, jeszcze tak nie było. Zawsze miałam 28 dni, czyli jutro powinna być @ lub 24 stycznia. A tempka podwyższona dalej -9 dni

Agnessa wróciłas od gina?? daj znać

Emcia fajne takie wyjazdy, do Szymbarka też sie wybieramy :lol: :lol: te owutesty u mnie działają, tempka 2 dni po owulce spada i już nie wychodza żadne. Raz wychodziły , jak zaszłam. Teraz LH podwyższone podejrzewam, oby prolaktyna nie skoczyła, nie kcem tabsów!!!!!!!!!!!!!!!!! :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:

Majóweczko leż kochana, potem już nie poleżysz za wiele :kiss: :kiss:

Aguska super z pracą :lol:

Jak paskudnie bez auta!!!!! Od 10 rano do teraz po mieście, z siatami, wygodna sie zrobiłam przez auto, a zadychę mam jak koń po biegu!!!

Martuś ja też wrześniówka, ale 2006 :lol:

Dorcia i nie puścisz kciuków az nie zajdziemy wszystkie??? :lol: zagłodzisz sie i bedziem cie na sumieniu miały :silly: :silly:
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #285173 przez chłopek
cześć dziewczyny
my też sie do Szymbarka wybieramy, ale nie możemy dotrzeć :) tak samo jak do parku dinozaurów w Zatorze,
my byliśmy na polu zjeźdzaliśmy na sankach ale sie młody cieszył. a w niedzielę kulig :)
13 lata 3 miesiąc temu #285177 przez nikusia1988
My też byliśmy w Szymbarku a zdjęcia domku mam na skarbku :) Zajefajnie tam jest w tym domku :blush: :blush: :blush:
13 lata 3 miesiąc temu #285179 przez gorla
chłopekty tam uważaj na kuligu!!

Tak zachwalacie ten Szymbark, że muszę starego przydusić, żebyśmy pojechali :silly: :silly:
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #285182 przez agnesssa
Hej hej :woohoo: Wróciłam i mam dla Was zdjęcie

Założyła mi kartę ciąży, widać zarodek ma 0,54cm serduszka jeszcze nie słyszałam, ale ginka powiedziała, że widać jak stuka, tylko jeszcze nie słychać... :pinch: No ale widziałam moją dzidzię :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Niestety gika powiedziała mi też, że mimo wszystko ciągle losy ciąży są nie pewne, z powodu poronienia, muszę jeszcze zrobić badania na antygeny TPO i TG (cholernie drogie :angry: ) i jak będą jakieś odchylenia to od razu mam się do niej zgłosić żeby mi dała jakieś sterydy... i ze mam jak najszybciej zrobić te badania. Zrobiła mi USG tarczycy i całe szczęście guzek, który mam się nie zmienił, ale stwierdziła lekką niedoczynność i zwiększyła dawkę euthyroxu. No to było na tyle :blush:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011
13 lata 3 miesiąc temu #285184 przez gorla
Agness super!!! fasolka ma kształt serduszka :lol: :lol: rób szybko badanka, będzie dobrze zobaczysz!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #285187 przez chłopek
agnessa fasolka cudo:) bedzie ok

a gorla to taki kulig w duzych saniach wiec sie nie martw o mnie :)
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #285189 przez emka
Agnesko Badanka to pewnie tylko profilaktycznie :kiss: lepiej tak niz bagatelizować :) Aż miałam ciary na plecach jak czytałam o twoim dzidziolku :kiss: :kiss: :kiss: Bardzo sie cieszę że juz go widać i serduszko bije!!! Buziaki
A pamiętam, że całkiem niedawno pisałaś że już masz dość tych staranek :) :woohoo:

Czy dwa szczęścia to za wiele...?
13 lata 3 miesiąc temu #285191 przez chłopek
dziewczyny moze któraś sie orientuje w zwiazku z podatkiem od gruntów ( darowizna) czy trzeba płacić podatek bo nam sie wydawało że skoro to darowizna dla męża od jego ojca to nie trzeba.
13 lata 3 miesiąc temu #285193 przez gorla
no chłopek na całe szczęsie twoje, bo już bym musiała cie opitolić :lol: :lol: fajnie masz, zawsze mi sie marzył kulig , taki w saniach, na saneczkach to nie to. W zeszłym roku małz nam zrobił. Kumpela jechała ostatnia, a za nami kupa psów!! na zakręcie ja poniosło i sie wywaliła i te psy nie wyhamowały i wszystkie po niej przeleciały.. współczułam biedaczce, ale tak to komicznie wyglądało, no posikałam sie za śmiechu
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #285195 przez emka
chłopek Ja sie do końca nie orientuję, ale wiem ze jakis podatek od darowizny jest, tylko chyba powyzej jakiejs kwoty.

gorla :) uśmiałam sie z tego kuligu :laugh:

Czy dwa szczęścia to za wiele...?
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #285197 przez chłopek
no to miała pecha dziewczyna :)
my z dziecmi jedziemy wiec taki kulig saneczkami były niebezpieczny, a tak dzieciakom bedzie ciepło.

emka no to pewnie bedziemy musieli cos zapłącic do 20arów dostalismy, jeszcze specjalnie na męza tylko bo tak byśmy wiecej zapłacili
13 lata 3 miesiąc temu #285198 przez ViFi
gorla napisał:

Vifiwłaśnie nie robiłam żadnych badań na żylaki, nawet nie wiem od jakiego zacząć?? Suarii pisała o badaniu szczegółowym dimery ale to żniej, a pierwsze jakie?? znasz sie na tym? Jesli chodzi o fl to nie mam pojecia kiedy owulka była, cykl jest tak pokręcony, jeszcze tak nie było. Zawsze miałam 28 dni, czyli jutro powinna być @ lub 24 stycznia. A tempka podwyższona dalej -9 dni

Agnessa wróciłas od gina?? daj znać

Emcia fajne takie wyjazdy, do Szymbarka też sie wybieramy :lol: :lol: te owutesty u mnie działają, tempka 2 dni po owulce spada i już nie wychodza żadne. Raz wychodziły , jak zaszłam. Teraz LH podwyższone podejrzewam, oby prolaktyna nie skoczyła, nie kcem tabsów!!!!!!!!!!!!!!!!! :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:

Majóweczko leż kochana, potem już nie poleżysz za wiele :kiss: :kiss:

Aguska super z pracą :lol:

Jak paskudnie bez auta!!!!! Od 10 rano do teraz po mieście, z siatami, wygodna sie zrobiłam przez auto, a zadychę mam jak koń po biegu!!!

Martuś ja też wrześniówka, ale 2006 :lol:

Dorcia i nie puścisz kciuków az nie zajdziemy wszystkie??? :lol: zagłodzisz sie i bedziem cie na sumieniu miały :silly: :silly:

badania
=antygen tocznia (lupus antykoagulant) we krwi
P/c. przeciw kardiolipinie
Oznaczenie przeciwciał antyfosfolipidowych metodą ELISA w obu klasach pozostaje złotym standardem w rozpoznawaniu zespołu antyfosfolipidowego. Wyniki nieznacznie przekraczające normę, nie mają istotnego znaczenia klinicznego. Do rozpoznania tego zespołu potrzebne jest stwierdzenie jednego z dwóch objawów klinicznych: zakrzepicy lub poronienia oraz wykrycie w surowicy przeciwciał co najmniej dwukrotnie w odstępie co najmniej 8 tygodni.
P/c. p. protrombinie w kl. IgG i gM (łącznie) met. ELISA
Przeciwciała przeciw prorombinie są w niektórych przypadkach związane są ze zjawiskiem antykoagulantu toczniowego. Ich korelacja z objawami klinicznymi zespołu antyfosfolipidowego jest słabsza niż przeciwciał antykardiolipinowych i przeciwciał przeciw β-2-glikoproteinie-1

Przeciwciała przeciw PT sa silnym markerem APS. Zespół antyfosfolipidowy – APS (ang. antiphospholipid syndrome), nazywany również zespołem Hughsa, charakteryzuje się występowaniem objawów zakrzepicy naczyń, nawrotowych poronień wraz z występowaniem w surowicy przeciwciał o swoistosci wobec anionowych fosfolipidów i białek wiażacych fosfolipidy . Do kryteriów klinicznych zespołu antyfosfolipidowego należa: 1. zakrzepica naczyniowa, 2. samoistne poronienia. Proponuje się następujace hipotezy dotyczace patogenetycznej roli aPT: aPT hamuja modulujacy wpływ trombiny na komórki endotelium, co może uposledzać uwalnianie prostacykliny i hamować aktywację białka C, aPT rozpoznaja kompleks PT/anion fosfolipidowy na powierzchni komórek endotelialnych, co indukuje reakcje prozakrzepowe przy udziale protrombiny, aPT moga zwiększać powinowactwo protrombiny do fosfolipidów i dzięki temu indukować mechanizmy zakrzepowe.
=mutacja czynnika V Leiden
tak mi sie wydaje ale nie jestem pewna

ViFi

Lipton33 - wykres na 28dni_sprawdz
Mama Aniołaka 30.03.2010 [*]
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #285199 przez mesy
Agnessa fasolinda super :laugh: :laugh:
Rób teraz szybko te badania ;)

Chłopek ja się niestety nie orientuję :(

Aguska
a z pracą super :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #285203 przez gorla
chłopek chyba powyżej 9000 tys. jest podatek, tak mnie sie obiło o uszy , ale pewna nie jestem

emkano śmiechu było :lol: ale wiecej nie pojechała już :silly:

Vifi dzięki :kiss: :kiss: ale ty masz wiedzę, no kurka wodna!! zakręciłam sie . To jakie badanie pierwsze to na Oznaczenie przeciwciał antyfosfolipidowych metodą ELISA?? a potem jakby to złe to kolejne??
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia