- Otrzymane podziękowania: 46
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIE O CIAZE cz.2
STARANIE O CIAZE cz.2
- MoNiaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
Dorcia ja ci powiem ze Julka niby sie cieszy z siostry jak ktos przychodzi to sie chwali i mowi ze ja lubi itp ale widze ze w pewnym sensie jest zazdrosna jak karmie mala to wtedy chce sie przytulac itp po za tym strasznie placzliwa sie od jakiegos czasu zrobila nie wiem czy to ma jakis wplyw ale pewnie po cczesci tak.po prostu o wszystko placze(a wlasciwie piszczy od razu) albo sie obraza.czasem naprawde mi wstyd jak ktos do nas przychodzi a ona sie tak zachowuje mam nadzieje ze wyrosnie z tego:P
ale tez chce ciagle pomagac zwlaszcza przy kapaniu nalewa swoim czajniczkiem wode do wanienki pozniej wyje nozki Zuzi i pomaga mi ja smarowac kremem

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- jusia
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 41

Ale ostatnio powiedziala ze chce mieszkac w brzuszku i probowala wejsc mi pod koszulkę

Gravity jak mieszkanie? co z corcia? mojej corci wyszly zabki jak miala 4,5 mca, nikt nie dowierzal, musialam zdjecia robic

Ingrid a o tym nie pomyslalam

mnie ciągle podbrzusze boli, troszke ostatnio corcie nosze weicej bo tak sie chce tulic i jakas maruda jest, moze narazie dam spokoj ze wspominaniem o dziudziusiu, chyba to bardzo przezywa, a ja juz nie powinnam jej podnosic

- MoNiaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

z tym wyczuciem to mam nadzieje ze sie nauczy ale tak naprawde ona przeciez jest jeszcze mala i ma prawo nie wiedziec ze trzeba delikatnie niby sie jej tlumaczy ale 3 lata to przeciez sama jest mala tylko nam sie tak teraz wydaje ze duza jest i powinna wszystko od razu zrozumiec
jusia moze kup corci taka ksiazeczke "czekamy na dzidziusia" to jej pomoze troche zrozumiec Julce czesto ja czytalam i w teori wszystko rozumiala

my mamy taka
- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
- Otrzymane podziękowania: 1

Julka na pewno trochę zazdrosna, ale przywyknie. Będzie musiała

Co do karmienia piersią to jakoś sobie tego nie wyobrażam, tzn zachowania Lenki.
Tą samą książeczkę Leni pokazywałam, ale nie kuma jeszcze. Za mała jest.
Monia jak ja Ci zazdroszczę, że jesteś już w domciu z dwiema córciami. Też chce

- Gravity
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- " Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmi
Mała mieszkanie bardzo ladne moze bym je scierpiala nawet to 2 pietro ale na zadupiu:)i podziękowaliśmy

Ingrid29 i robi banki:)hihi wczoraj wieczorem sie tak rozgadala ze szok:))

MoNiaa to dobrze ze dochodzisz w miare szybko do siebie,ja bym chciala brzuszek tz te skore jakos hhmm sie pozbyc

Dorciaition najwazniejsze to sie nie stresowac!!!i bedzie dobrze!

jusia nie nie zmienilam mleka bo nie widze sensu skoro to jej smakuje:)))

- Lacrijka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Otrzymane podziękowania: 10

- jusia
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 41
- MoNiaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

ja tez mam obwisly brzuch ktorego chetnie bym sie pozbyla!!!!!!wogole waga niby wrocila juz prawie do normy ale cialo i figura porazka;/;/
dorcia juz niedlugo bedziesz miala blanke:)
po cesarce pewnie troszke dluzej w szpitalu posiedzicie ale jak bedzie ok to po 3/4 dobie wrocicie do domciu

- Gravity
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- MoNiaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

a to jakies wyjscie sie szykuje czy w takiej czapie chodzicie po domku?
Zuzka jak tata byl w domku to przesypiala cale dnie a jak zostalam z nia sama i myslalam ze odespie troche i odpoczne jak Julki nie ma to prawie nie spi tzn krotkie drzemki tylko ma teraz jeszcze byla polozna u nas i ja wybudzila znowu

- Marta M
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 11
a jak u was z przedszkolem?Lenka przyzwyczaja sie czy nie zbyt chetnie chodzi?
Dorcia ja ci powiem ze Julka niby sie cieszy z siostry jak ktos przychodzi to sie chwali i mowi ze ja lubi itp ale widze ze w pewnym sensie jest zazdrosna jak karmie mala to wtedy chce sie przytulac itp po za tym strasznie placzliwa sie od jakiegos czasu zrobila nie wiem czy to ma jakis wplyw ale pewnie po cczesci tak.po prostu o wszystko placze(a wlasciwie piszczy od razu) albo sie obraza.czasem naprawde mi wstyd jak ktos do nas przychodzi a ona sie tak zachowuje mam nadzieje ze wyrosnie z tego:P
ale tez chce ciagle pomagac zwlaszcza przy kapaniu nalewa swoim czajniczkiem wode do wanienki pozniej wyje nozki Zuzi i pomaga mi ja smarowac krememwszystko jest slodkie najgorsze tylko ze nie jest wogole delikatna kiedys chciala mi dac buziaka jak mala trzymalam i oparla sie na jej brzuszku
trzeba strasznie uwazac zeby niechcacy nie zrobila jej krzywdy choc chce dobrze.wczoraj pierwszy raz bylismy z wozkiem to dumnie go prowadzila
Monia u nas jest dokładnie tak samo, ze wszystkim się zgadzam, z jednej strony pomaga, przytula, z drugiej nadąsana i płaczliwa...także widać norma..
Dorcia teraz Twoja kolej, ah

- MoNiaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
z drugiej strony nie ma sie co dziwic dla nich to tez wielka zmiana w zyciu i nawet jak bardzo tego nie pokazuja pewnie ma to jakis wplyw na zachowanie naszych starszakow

Marta a jak tam u was wyglada dzien i noc?
- Gravity
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

MoNiaaa dokladnie ja mam jeszce 5kg na zbyciu ale cialo porazka:( nie zrobilam fotke bo dostala czapeczke recznie robiona przez moja znajoma angielke wiec dalam na fb:)

- MoNiaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

gravity jak wrzucalas fotki to w rzyciu bym nie powiedziala ze cos ci po ciazy zostalo chyba ze naprawde bylas mega chuda przed ciaza

mi jakies 2 kg zostalo ale moja waga nie jest zbyt dokladna bo mam taka zwykla lazienkowa ale wlasnie cialo to jak po wojnie

my to juz wogole nie wqiem kiedy bedziemy chrzcic...chyba bedziemy musieli poczekac na tego mojego brata do lata zeby pozniej obrazy w rodzinie nie bylo

- Marta M
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 11