BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

11 lata 5 miesiąc temu #816994 przez MoNiaaa
a jak u was z przedszkolem?Lenka przyzwyczaja sie czy nie zbyt chetnie chodzi?
Dorcia ja ci powiem ze Julka niby sie cieszy z siostry jak ktos przychodzi to sie chwali i mowi ze ja lubi itp ale widze ze w pewnym sensie jest zazdrosna jak karmie mala to wtedy chce sie przytulac itp po za tym strasznie placzliwa sie od jakiegos czasu zrobila nie wiem czy to ma jakis wplyw ale pewnie po cczesci tak.po prostu o wszystko placze(a wlasciwie piszczy od razu) albo sie obraza.czasem naprawde mi wstyd jak ktos do nas przychodzi a ona sie tak zachowuje mam nadzieje ze wyrosnie z tego:P
ale tez chce ciagle pomagac zwlaszcza przy kapaniu nalewa swoim czajniczkiem wode do wanienki pozniej wyje nozki Zuzi i pomaga mi ja smarowac kremem :side: wszystko jest slodkie najgorsze tylko ze nie jest wogole delikatna kiedys chciala mi dac buziaka jak mala trzymalam i oparla sie na jej brzuszku :ohmy: trzeba strasznie uwazac zeby niechcacy nie zrobila jej krzywdy choc chce dobrze.wczoraj pierwszy raz bylismy z wozkiem to dumnie go prowadzila :silly:

http

]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #817030 przez jusia
Moniaaa moze corcia musi sie nauczyc jak postepowac z mlodsza siostrzyczka... :) moja znajoma mowi ze u niej nagorsze jest spanie, z malenka spi a ze starsza juz nie i o to jest ogromna zazdrosc, ostatnio u niej bylam i moja widziala jak karmi piersią i robila takie oczy, patrzyla totalnie zaskoczona :) musze czesciej tam chodzic zeby sie opatrzyla :)
Ale ostatnio powiedziala ze chce mieszkac w brzuszku i probowala wejsc mi pod koszulkę :( wspominalam pare razy ze dzidzius jest w brzuszku i chyba bardzo sie przejela...

Gravity jak mieszkanie? co z corcia? mojej corci wyszly zabki jak miala 4,5 mca, nikt nie dowierzal, musialam zdjecia robic :woohoo: ale twoja jeszcze za mala, moze daj jej przez tydzien probiotyk, a moze mleko zmeinilas??
Ingrid a o tym nie pomyslalam :) cenna informacja :)

mnie ciągle podbrzusze boli, troszke ostatnio corcie nosze weicej bo tak sie chce tulic i jakas maruda jest, moze narazie dam spokoj ze wspominaniem o dziudziusiu, chyba to bardzo przezywa, a ja juz nie powinnam jej podnosic :(

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #817057 przez MoNiaaa
jusia moja Julka tez byla w szoku jak Zuzie karmilam piersia nie wiedziala co jest grane bo myslala ze dzieci tylko butelka sie karmi ale teraz juz przywykla.na poczatku mowila ze tez by chciala takie mleko od mamy :side:
z tym wyczuciem to mam nadzieje ze sie nauczy ale tak naprawde ona przeciez jest jeszcze mala i ma prawo nie wiedziec ze trzeba delikatnie niby sie jej tlumaczy ale 3 lata to przeciez sama jest mala tylko nam sie tak teraz wydaje ze duza jest i powinna wszystko od razu zrozumiec
jusia moze kup corci taka ksiazeczke "czekamy na dzidziusia" to jej pomoze troche zrozumiec Julce czesto ja czytalam i w teori wszystko rozumiala :silly:
my mamy taka

http

]
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #817101 przez Dorciaition
Monia w przedszkolu już lepiej. :) Oby było coraz lepiej :)
Julka na pewno trochę zazdrosna, ale przywyknie. Będzie musiała :)
Co do karmienia piersią to jakoś sobie tego nie wyobrażam, tzn zachowania Lenki.
Tą samą książeczkę Leni pokazywałam, ale nie kuma jeszcze. Za mała jest.
Monia jak ja Ci zazdroszczę, że jesteś już w domciu z dwiema córciami. Też chce :)

Alanek[*] :(

11 lata 5 miesiąc temu #817233 przez Gravity
elo

Mała mieszkanie bardzo ladne moze bym je scierpiala nawet to 2 pietro ale na zadupiu:)i podziękowaliśmy :kiss: :kiss: :kiss:

Ingrid29 i robi banki:)hihi wczoraj wieczorem sie tak rozgadala ze szok:)) :silly: :silly: :silly:

MoNiaa to dobrze ze dochodzisz w miare szybko do siebie,ja bym chciala brzuszek tz te skore jakos hhmm sie pozbyc :silly: :silly:

Dorciaition najwazniejsze to sie nie stresowac!!!i bedzie dobrze! :kiss: :kiss:

jusia nie nie zmienilam mleka bo nie widze sensu skoro to jej smakuje:))) :woohoo: :woohoo:

Mama Anioleczkow [*]

Jessica Kocham Cie Nad Zycie!!!

11 lata 5 miesiąc temu #817314 przez Lacrijka
Witam.. Która mama córeczki będzie chrzcić i szuka ubranka do chrztu ?? Jakby co to ja mam ładne zestawy na sprzedaż. Jeden 62 drugi 68. Zestaw zawiera: płaszczyk polarkowy ocieplany, sukieneczkę z włoskiej koronki, kozaczki polarkowo-koronkowe, balerinki koronkowe oraz polarkowy kapelutek ze wstawką koronkową.. Jakby co piszcie, wstawie zdjęcia :)

11 lata 5 miesiąc temu #817366 przez jusia
Monia musze poszukac tej ksiazeczki :)

11 lata 5 miesiąc temu #817587 przez MoNiaaa
gravity ty taka laska jestes ze nawet nie widac ze w ciazy bylas :)
ja tez mam obwisly brzuch ktorego chetnie bym sie pozbyla!!!!!!wogole waga niby wrocila juz prawie do normy ale cialo i figura porazka;/;/

dorcia juz niedlugo bedziesz miala blanke:)
po cesarce pewnie troszke dluzej w szpitalu posiedzicie ale jak bedzie ok to po 3/4 dobie wrocicie do domciu :kiss:

http

]

11 lata 5 miesiąc temu #817655 przez Gravity
A tu Jessica:)

Mama Anioleczkow [*]

Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #817669 przez MoNiaaa
slodki skrzacik :kiss:
a to jakies wyjscie sie szykuje czy w takiej czapie chodzicie po domku?

Zuzka jak tata byl w domku to przesypiala cale dnie a jak zostalam z nia sama i myslalam ze odespie troche i odpoczne jak Julki nie ma to prawie nie spi tzn krotkie drzemki tylko ma teraz jeszcze byla polozna u nas i ja wybudzila znowu :side:

http

]

11 lata 5 miesiąc temu #817774 przez Marta M
MoNiaaa napisał:

a jak u was z przedszkolem?Lenka przyzwyczaja sie czy nie zbyt chetnie chodzi?
Dorcia ja ci powiem ze Julka niby sie cieszy z siostry jak ktos przychodzi to sie chwali i mowi ze ja lubi itp ale widze ze w pewnym sensie jest zazdrosna jak karmie mala to wtedy chce sie przytulac itp po za tym strasznie placzliwa sie od jakiegos czasu zrobila nie wiem czy to ma jakis wplyw ale pewnie po cczesci tak.po prostu o wszystko placze(a wlasciwie piszczy od razu) albo sie obraza.czasem naprawde mi wstyd jak ktos do nas przychodzi a ona sie tak zachowuje mam nadzieje ze wyrosnie z tego:P
ale tez chce ciagle pomagac zwlaszcza przy kapaniu nalewa swoim czajniczkiem wode do wanienki pozniej wyje nozki Zuzi i pomaga mi ja smarowac kremem :side: wszystko jest slodkie najgorsze tylko ze nie jest wogole delikatna kiedys chciala mi dac buziaka jak mala trzymalam i oparla sie na jej brzuszku :ohmy: trzeba strasznie uwazac zeby niechcacy nie zrobila jej krzywdy choc chce dobrze.wczoraj pierwszy raz bylismy z wozkiem to dumnie go prowadzila :silly:

Monia u nas jest dokładnie tak samo, ze wszystkim się zgadzam, z jednej strony pomaga, przytula, z drugiej nadąsana i płaczliwa...także widać norma..

Dorcia teraz Twoja kolej, ah :)

11 lata 5 miesiąc temu #817787 przez MoNiaaa
w takim razie trzeba zacisnac zeby i liczyc ze im sie to zmieni.
z drugiej strony nie ma sie co dziwic dla nich to tez wielka zmiana w zyciu i nawet jak bardzo tego nie pokazuja pewnie ma to jakis wplyw na zachowanie naszych starszakow :P

Marta a jak tam u was wyglada dzien i noc?

http

]

11 lata 5 miesiąc temu #817838 przez Gravity
Lacrijka my jeszcze czekamy bo chcemy na wiosne i tu wiec by mi sie nawet wysylka nie oplacala:) :kiss: :kiss:

MoNiaaa dokladnie ja mam jeszce 5kg na zbyciu ale cialo porazka:( nie zrobilam fotke bo dostala czapeczke recznie robiona przez moja znajoma angielke wiec dalam na fb:) :kiss: :kiss:

Mama Anioleczkow [*]

11 lata 5 miesiąc temu #817934 przez MoNiaaa
super strasznie mi sie podobaja takie recznie robione rzeczy dla dzieci :)
gravity jak wrzucalas fotki to w rzyciu bym nie powiedziala ze cos ci po ciazy zostalo chyba ze naprawde bylas mega chuda przed ciaza :blink:
mi jakies 2 kg zostalo ale moja waga nie jest zbyt dokladna bo mam taka zwykla lazienkowa ale wlasnie cialo to jak po wojnie :ohmy:

my to juz wogole nie wqiem kiedy bedziemy chrzcic...chyba bedziemy musieli poczekac na tego mojego brata do lata zeby pozniej obrazy w rodzinie nie bylo :(

http

]

11 lata 5 miesiąc temu #818013 przez Marta M
Monia Hubert większość dnia i nocy przesypia, przebudzi się zje trochę, zrobi kupę i przyśnie przy cycu, odbijemy się, przebierzemy, przy przebieraniu się przebudzi, dostanie czkawki i szuka cyca więc znów cyc i tak czasem kilka razy, hihi :) Poza tym jak już ma chwilę czuwania to fajnie wodzi wzrokiem już, czasem jakby się uśmiechnął prawie świadomie i chciał coś powiedzieć chociaż wiadomo daleko do tego jeszcze...a jeść to je co 2-3 godziny. I mam wrażenie że w dzień lepiej śpi niż w nocy, w nocy chyba brakuje mu huku jaki robi Maja w ciągu dnia ;)

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka