BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

12 lata 1 tydzień temu #646435 przez Dave
Iwonta - jak mnie przygotowywali do CC, wypytałam wszystko asystentkę anestezjologa (sama przerobiła SN i CC). Zadawałam jej dużo pytań, bo jednak na temat CC byłam zielona i nieprzygotowana.

Też słyszałam o niepodnoszeniu głowy i takich tam.

Teraz to już trochę inaczej wygląda. Te igły są bardzo cienkie i nie powodują takiego spustoszenia.
Ja miałam Małego przy sobie i nie wymagało to ode mnie podnoszenia głowy, może minimalnie jak się zapomniałam. Mumin leżał przy piersi i spiochał. Ja byłam monitorowana i dostawałam kroplówkę za kroplówką - nawadnianie, glukoza i przeciwbólowe itp.

A znieczulenie to podobno różnie puszcza. Mnie bardzo szybko przeszło, bo jeszcze leżąc na pooperacyjnej lewą stopą już mogłam ruszać. Ale to zależy ile Ci tego zaaplikują.

Wiadomo, co szpital to inny zwyczaj.

Ja przy przyjęciu do szpitala musiałam podpisać zgodę na "zaobrączkowanie" Małego. Chodzi o opaski na ręce, bo tam są dane i chyba nie każdy sobie tego życzy.

Jak już po CC, badali Matiego, przygotowali takie dwie opaski, kazali mi przeczytać, sprawdzić i od razu mu założyli.

Niestety, różne sytuacje się zdarzają, ale nie upilnujesz wszystkich i wszystkiego. Trzeba zaufać i nie wkręcać sobie za dużo pierdołek :side: :side:

Wszystko będzie dobrze.

Ja to bym się skusiła na jeszcze jedno dziecię, za jakiś czas, ale póki co mój emek mówi zdecydowane NIE :cheer:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #646451 przez Groszek
Ogólnie nie jest źle tylko krzyż mnie boli :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #646457 przez anoda89
Mnie też krzyż boli przez znieczulenie :angry: Masakra od wczoraj jak babcia się czuje. Teraz już bardzo rzadko ale początki były tragiczne.

Iwonta z tego co wiem to u mnie w szpitalu od razu jak przewiozą na pooperacyjną to dostajesz dziecko na cyca, jeśli jest z Tobą mąż to masz dziecko cały czas. Co szpital to obyczaj ;)

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #646477 przez emka
Lacra Zaglądasz tu jeszcze? Mam coś dla Ciebie, mojego męża kuzynka urodziła dziś bliźniaki :)
Oto wpis jej męża na facebooku:
"Urodziły się Nam 2 Skarby.
Majka 2,515kg, 51 cm
Maciuś 2,740, 54 cm"

Spore jak na bliźnięta, moja Wiki była mniejsza :) Ciekawe jakie Twoje Kruszki będą :kiss:

Czy dwa szczęścia to za wiele...?

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #646482 przez Marta M
studentka dziękuję, dobrze :) Narazie czasem mnie zmuli i trochę mam mdłości ale to wszystko...przy Majce zaczynałam wymiotować w 8tc i było tak do chyba 30tc :ohmy: Oby teraz było inaczej..A Majce po trzech dniach przeszły gorączki, biegunki, wymioty..Chwała Bogu, ufff :)

iwonta bałam się o to samo ale jak zobaczyłam swojego pulchnego włochacza już wiedziałam że z nikim jej nie pomylę :blush: :blush: I Maja też miała opaskę, było napisane nazwisko C (córka) Marty, data i godzina przyjścia na świat i to podpisywali przy mnie i jej zakładali, musiałam sprawdzać i dwa razy się pytali czy się zgadza..do tego miała numerek, który to numerek mnie też przydzielili i przywiązali do ręki..

12 lata 1 tydzień temu #646486 przez MoNiaaa
Dorcia ja dalej czekam na twojego tesciora :)
jak Mirella zobaczy ze masz groszka to chyba padnie z wrazenie :P

Dave Maja dzielna siostra :kiss: :kiss:

Iwonka jest dokladnie tak jak mowia dziewczyny przy tobie wypelniaja 2 opaski i musisz sprawdzic dane i zapinaja na 2 raczki maluszka i tobie numerek ja mialam 50 :D

dzieki wsyztskim za kciuki i slowa otuchy jesczze zeby tylko jutro przetrzymac

http

]

12 lata 1 tydzień temu #646534 przez ilona
No i Mirella byla, poczytala i poszla... :)

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #646540 przez gosiak
Tez niekiedy widze Mirelle, chyba se zrobiła miesiąc bez dodawania postów :lol: Mirellcia pozdrówki :woohoo:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #646543 przez ferritka
cześć, mam 27 lat i nazywam się Ferritka i jestem staraczką. przyjmiecie mnie ?? B)

Kuba Maly Kregielek <3

12 lata 1 tydzień temu #646549 przez ilona
ferritka napisał:

cześć, mam 27 lat i nazywam się Ferritka i jestem staraczką. przyjmiecie mnie ?? B)

Chyba grzeje mocno slonko u Ciebie i przygrzalo w glowke?
Opowiadaj co u Ciebie a nie żartujesz sobie :)

Jak krecenie swiderkow? Rowne Ci wychodza? Gofery przypalasz czy nie. Przyznawaj sie.
:kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 6 dni temu #646550 przez gosiak
ferritka napisał:

A obsówają Ci się na bok :unsure: :lol: sorry musiałam :S :laugh: ferri kope lat co u Ciebie? Dopracowałaś do perfekcji kręcenie lodzików?

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

12 lata 6 dni temu - 12 lata 6 dni temu #646551 przez iwonta_kg
Monia przecież ja będę tak zestresowana że nie będę umiała nic przeczytać :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:
zaczynam się bać B) B) B) B) B) B) B) B) B) B)

Eeejjjj Feri jaka pogoda u Ciebie???? nie powiedziałaś mi w końcu do jakiego miasta pojechałaś na ten urlop :unsure:

wiecie że u mnie na ogródku latają komary wielkości 5 złotówki :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:
na przeciwko są bagna, pewnie stąd :ohmy: co mogę z nimi zrobić :unsure: :unsure: :unsure:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

12 lata 6 dni temu #646553 przez ilona
Gosiak :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

12 lata 6 dni temu #646555 przez Dave
ferri- Ci sie chyba w glowie poprzewracalo od tych lodow.
Stareczka co u Ciebie?????

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 6 dni temu #646558 przez ferritka
heheeh nooo w ogóle tu słońca nie ma, to jakaś norma, ze jak tu przyjeżdżamy to słońca brak :dry:

nie kręcę równych ;D ahahaha wiecie jaki to stres jak klient podchodzi a tu mu trzeba nakręcić :angry: no i tak mnie się ręką trzęsie że mi nie wychodzą nic a nic świderki :angry: no i w niedziele miałam dziewczynkę na świderkach a ja se przeszłam na gofery i desery i takie trzaskam że normalnie lepszych nie ma nad całym bałtykiem :S
tylko że teraz ta moja swiderkowa panienka ma mature i ja musze do soboty kręcić :angry: aż mnie zołądek ze stresa cały loce- ale na całe moje szczęście nie ma ludzi :lol: więc uff se kręce po 3 dziennie i to jeszcze takie proste jak wieża w pizie :blink: :silly:
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

poza tym to Was nadrobiłam i tak
Dave no Mati to boski cukiereczek śpiący królewicz malusi, no boski :))
nie doczytałam ale jak Majos przyjęła brata w domu?? nie jest zazdrosna ???
i jak Ty funkcjonujesz? śpisz już coś ??

Pani, Gravity, Iwonka śliczniusie brzusie wyściskałam i może się przyklei :S a może nie, no sama nie wiem chyba jestem spsuta i jedyne to mi sie może guma do trampka przykleić :dry:

Sis moja sliczna kochanieńka i jak tam Clonowanie? 2 czy tźy? ile mi dasz?? :blink: :blink:

Mesy, a Ty gdzie nic Cię tu nie ma, co u Ciebie dzisiaj to Ty pewnie tu nie popiszesz bo seteczki sie leją że ho ho ...ufff jak dobrze, że na czas zaglądnęłam bo by mnie party przeleciało koło nosa :lol: :lol:

Mirellka ;****

Gosiak Gosiak jak tam opuchlizna i siniaki? wciąż sie oklepujesz? :silly: :silly: co u Ciebie????

Kuba Maly Kregielek <3

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka