BezpiecznaCiaza112023

Wrzesień 2011 cz. 2

11 lata 6 miesiąc temu #779650 przez iwonaNAVI
Mgielka ja mam taka lodowke na zewnatrz troche inna ale w srodku identyko :)

Mala a kiedy bedziecie w Gdansku? to rzute beretem do mnie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #779664 przez mgielka22
Heheh Lili tez sie osttanio pomieszalo i do babci wolala ciociu :P

Ja tez dzis rybke robilam przepychota :lol:

Lila jest nie do zniesienia dzisiaj, zaraz zwariuje :dry:

11 lata 6 miesiąc temu #779668 przez pati-m
Znowu jestem,
Cały dzień ledwo kuśtykałam po domu tak mnie wszystko boli ;)
Marzy mi się już żeby Kacper spał, a ja będę mogła się spokojnie położyć.

Emiliański uroczy :laugh:

Gosia - robiłam tą rybę w tamtym roku na wigilię jak podawałaś przepis. Wszystkim baaaardzo smakowała i w tym roku też na pewno zrobię, bo idziemy do mamy i każdy coś przynosi :)

Dziś robiłam krokiety ze szpinakiem i fetą, mmmmm :woohoo: Zostały mi jeszcze 3, więc jak bąbel pójdzie spać to robię sobie ucztę + piwko bezalkoholowe S. mi kupił na 2 samotne wieczory, hihihi :silly:

Pyśka - ty kupowałaś może teraz te legginsy w lidlu, bo chyba coś wspominałaś.
Ja dziś byłam i jak patrzyłam rozmiar m to jakieś takie krótkie mi się wydawały, a l w ogóle nie pasuje bo za duże. Nie są za krótkie? Jak je nosisz to nie widać gołych łydek? :)

11 lata 6 miesiąc temu #779677 przez beti
gosia2324 napisał:

Tyle ze u nas zaziębienie moze konczyc sie dusznością :( a z tego sie wyrasta do ok 5-6 rż

Dziewczyny jeszcze do tej ryby musi byc przyprawa curry!

Skad ja to znam, u nas przeciez tez...

Ale widze, ze teraz Fifi szybciej do siebie dochodzi...

11 lata 6 miesiąc temu #779689 przez pati-m
Wiem z doświadczenia, że pierwszy rok dziecka w przedszkolu jest zawsze najgorszy pod względem chorowania. I to bez względu na to w jakim wieku szkrab idzie pierwszy raz do przedszkola. Niestety dzieci zaczynają wtedy duuuużo częściej chorować.
Zresztą dowód miałam na sobie. Przez 7m-cy Kacper nawet kataru nie miał, a jak tylko po 7m-cu wróciłam do pracy to od razu przywlokłam jakieś zarazki i pierwszy raz mi się rozchorował ;)
Dlatego mimo iż wcześniej zamierzałam posłać Kacpra do przedszkola od stycznia 2014 żeby się właśnie wychorował i przyzwyczaił, to teraz absolutnie nie ma o tym mowy. Ja go poślę w styczniu, w lutym urodzi się Zuzia a on od razu mi ją zarazi jakimiś cudami, które przywlecze z przedszkola. Poślę go ale dopiero jak będę wracać do pracy.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #779694 przez slowiczek
dojechaliśmy do domu :)

byliśmy dziś na rodzinnej wizycie u dentystki, Natalka na dzień dobry wyściskała Darię (to nasza znajoma), mówię Wam, taaaaki to jest przytulak :blush: , latała po gabinecie, najpierw z dystansem a potem rozbrykała się na całego, obserwowała co się działo najpierw z tatą a potem mamą na fotelu, Daria chciała zajrzeć jej w buzię ale Natalka stanowczo zaprotestowała więc jak na pierwszy raz to daliśmy jej spokój :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 6 miesiąc temu #779695 przez beti
Pati ja mam te z lidla i sa ok na dlugosc a dla mnoe nawet troche przydlugie

11 lata 6 miesiąc temu #779697 przez Sylwia26081982
Odpukac Adi nie choruje przez przedszkole, nie wiem od czego to zalezne, moze klimat a moze to ze tutaj predzej zmarznie niz sie przegrzeje, czapek nie uznaja, jak tylko chwile przestaje padac to juz dzieci w kombinezony i na podwórko.. Ja sama Adriana hartowałam , w zime zawsze spał w południe na podwórku w wózku, przykryłam go kocem i spał po 3 , 4 godziny.
Mam nadzieje ze nie zapesze ale odpukac nie moge narzekać.

A co on przed chwila zrobił, M pyta go czy idzie sie z nim kąpać, no to Adi zabiera swoje zabawki i idzie, ale M jeszcze w komputer patrzył, to Adi pochodzi i mówi "tata kom" :cheer: M taaakie oczy.. ("kom" znaczy "chodź") . No to mamy początki mieszanki językowej. Ale podobno z czasem dziecko przestaje mieszać i bez problemu mówi w wybranym jednym języku.. Jak za dwa lata mi się z Zuzia zgadaja to sie nie pozbieram hehe.

Jakie wy wymyslne dania robicie, u mnie nic wymyslnego nie przechodzi, tradycja i koniec..Pare razy zrobiłam cos extra to tylko usłyszałam że takie sobie wiec nie mam checi juz eksperymentowac ;/

11 lata 6 miesiąc temu #779701 przez Sylwia26081982
Slowiczek przeczytałąm ;)

hmmm cięzki orzech do zgryzienia, ja Ci powiem krótko i na temat.. Ja bym poszła do pracy, tylko zeby nie bylo tak ze bedziesz zarabiala tyle co wydasz na przedszkole , bo to nie ma sensu juz lepiej w domu siedziec.

Pisze tak otwarcie i zdecydowanie bo byłam dawno temu w podobnej sytuacji i nie wybrałam pojscie do pracy...a z czasem nawet pracujac dla M i tak tego nie wytrzymasz i bedziesz chciała pracować, wyjsc do ludzi itp.. Dlatego pogadaj z Ł i dojdzcie do porozumienia ale takiego zebys to Ty była spełniona..

Trzymam kciuki zebyscie sie dogadali a Ł żeby Cię wspierał, a nie patrzył tylko swoim męskim okiem...

11 lata 6 miesiąc temu #779705 przez slowiczek

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 6 miesiąc temu #779706 przez pati-m

11 lata 6 miesiąc temu #779708 przez pati-m
beti napisał:

Pati ja mam te z lidla i sa ok na dlugosc a dla mnoe nawet troche przydlugie

beti - ty też masz m? Czy może s, bo ty szczuplak w porównaniu ze mną :P

11 lata 6 miesiąc temu #779713 przez pati-m
Zapomniałam wam napisać co dziś Kacper palnął! Przydreptał do nas rano, szturcha S. i całkiem poważnym tonem pyta "Tata kopa?" S. wielkie oczy, patrzy na mnie i mówi do niego "Nie, dzięki, kopa nie chcę". :lol: A chodziło mu o "Tato, kupa?" Czasem przekręca :laugh: no myślałam, że padnę z nich jak się dogadali :P

Sylwia - u nas jest "Tata komp", co znaczy że pora na kąpiel, bo ostatnio to tata wciąż kąpie :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #779720 przez slowiczek

11 lata 6 miesiąc temu #779724 przez pati-m

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka